אחריות על טלוויזיות של היבואנים השונים - שתפו והחכימו!

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

השוק שלנו מוצף במגוון יצרנים משובחים, אותם מייבאים יבואנים שונים, רישמיים או אחרים, טובים יותר וטובים פחות. לא פעם ולא פעמיים חברי הפורום היו צריכים להתווכח עם היבואנים השונים על מנת לקבל את האחריות המגיעה להם.

חשבתי שיש מקום לרכז סיפורים על איכות השירות של היבואנים. בין השאר התמודדות עם פיקסלים מתים, מכשירים תקולים וכדומה, כך שכל משתמש שהיה זקוק לאחריות יציין כאן את דגם המוצר והיבואן ומה היתה המדיניות בה הוא נתקל והאם הבעיה נפתרה לשביעות רצונו והוא הופתע לטובה או לרעה.
אנא השתדלו לציין רק מקרים שתם הטיפול בהם מבחינת היבואן.

דיון זה יכול להיות לעזר לחברי הפורום על מנת להגיע להחלטה מבוקרת, כאשר כל המידע הזה מאוגד תחת דיון אחד ולא צריך לבצע חיפוש כלפי כל יבואן בפרט, אלא ניתן להשוות אותם ישירות אחד מול השני, זה הרי גם אמור להוות שיקול בעת הקניה של צרכן חכם ויהיה כלי שיעזור לרבים להחליט. הייתי מצפה שגם היבואנים יפתחו עין וימצאו מקום לשיפור עצמי כשזה ניתן ומתבקש.

בהמשך נעדכן את ההבטחה הרישמית של כל יבואן בהתאם לעידכונים שלכם, ולפי ההודעות של חברי הפורום נראה מה הם קיבלו בפועל.

היבואנים השונים שכדי להתמקד עליהם בהתחלה לדעתי:

סמליין: Samsung
אחריות: 3 שנים ע"י רטפון
פיקסלים: ?
מקרים של חברי פורום:
dimt - מסך עם פיקסלים הוחלף מספר פעמים - לא נמצא פיתרון מספק.

ניופאן: Toshiba, Haier
אחריות Toshiba: שנה מלאה + 3 שנים על המסך
אחריות Haier: שנה מלאה + 5 שנים על המסך
פיקסלים: ראיתי איזכור שלושה חודשים ראשונים מחליפים על פיקסל בודד.
מקרים של חברי פורום:

ראפ: Hitachi
אחריות: שנה מלאה + 2 שנים על המסך
מקרים של חברי פורום:

יורוקום: Panasonic
אחריות: 2 שנים
מקרים של חברי פורום:

קבוצת ח.י: LG
אחריות: 3 שנים
מקרים של חברי פורום:
djorenb - פיקסל בודד, קיבל החלפת מסך פלזמה 42" לחדש מהקופסא שיצא תקין.

ישפאר: Sony
מקרים של חברי פורום:
firebird - קיבל שני פיקסלים שרופים ב-LCD32 והוחלף ל-3 פיקסלים כבר פעמיים, מסך רביעי תקין.

ראלקו: Sharp
אחריות: 10 שנים על המסך
מקרים של חברי פורום:
אהד - ריצודים הופיעו על LCD32 חדש, טכנאי ביקר ואישר החלפה, מחסור במלאי יבואן, החנות החליפה מהמלאי שלה.

ט.ר. אלקטרו-סטריאו: Pioneer
מקרים של חברי פורום:
shraga0007 - פיקסל שרוף, הוחלפו שלושה מסכים עד שהוחלף לדגם חדש יותר שיצא תקין.

אלקטרה: Philips
אחריות: 2 שנים
מקרים של חברי פורום:

יניר מערכות: NEC, Fujitsu
אחריות NEC: שלוש שנים
מקרים של חברי פורום:

י.שלום: יבואן מקבילי של מספר חברות
אחריות: משתנה בהתאם לדגם
מקרים של חברי פורום:
yuria - קנה LCD 32 של טושיבה שסבל מזליגת אור, לאחר אינספור וויכוחים והצקות ליבואן המסך הוחלף. חוויה מאוד שלילית לטענתו.

*אם יש יבואנים נוספים אנא ציינו זאת בהמשך ואערוך את ההודעה.
** טל"ח - אם אתם נתקלים בטעות אנא ידעו אותי בהקדם האפשרי כדי שאתקן.
נערך לאחרונה על ידי biodome ב 17/06/2008 23:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Vatos-Locos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #2 

כל הכבוד על היוזמה.

אין לי הרבה מה לתרום לדיון חוץ מזה שרטפון הם נותני השירות ללקוחות סימליין וראלקו.
יש להם שירות דיי טוב, לחבר שנשרפה שארפ 37" בת כמה חודשים הביאו דגם מתקדם יותר כי הדגם שלו לא היה זמין באותו הרגע.
הם מגיעים בדר"כ תוך יממה בשביל להתקין את הטלויזיה (יש חברות שמושכות כמה ימים וזה יכול להיות ממש קריטי למי שהטלויזיה החדשה שוכבת בקרטון בנתיים).

נקודה שלילית אני אתן על המחירים של המתלים לקיר, גם לבעלי טלויזיה חדשה וגם ללקוחות וותיקים, המחירים ממש מופקעים.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לי היה פיקסל שרוף בפיוניר, 3 מסכים. הוחלף דגם ושם בא לציון גואל.
כמובן האחריות היא של ט.ר
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4165
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

מה עם היבואנים הפרללים
לדוגמא י.שלום
לפני כחודשיים רכשתי מסך LCD מסוג טושיבה 32C3500PG דרך היבואן הנ"ל
במסך התגלתה תקלה של זליגת אור בפינה הימנית התחתונה רק לאחר אין סוף מכתבים הסכים היבואן להחליף ,אבל החליף
בפועל לדגם עם כניסת S-VIDEO ,המקורי היה עם כניסות סקראט .לא היה לי כוח להמשיך להלחם עם היבואן הנ"ל (תודעת שירות ירודה
מאוד ) בקיצור לא מומלץ לרכוש עקב שירות לקוי ברמה של עולם שלישי
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5132
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אני לא רואה שום תועלת בשירשור "סיפורי אימה"
א. אין פה אפשרות ליבואנים להגיב.
ב. על כל X מסכים תקולים שקיבלו שירות לא טוב יהיו בד"כ 1000X שקיבלו שירות תקין כך שלא תוכלו לקבוע כלל לגבי ספק מסויים.
ג. לא נראה לי שיהיה ספק מסויים שיתן שירות "דפוק" לכל רוכשי המסכים (אם יש כזה אז באמת זה המקום להזהיר מפניו)
ד. אם תשים לב רוב הפוסטים שנפתחו באתר בסיגנון "הפסיק לעבוד לי המסך " או " יש לי פיקסלים שרופים" בד"כ טופלו בצורה זו או אחרת ובד"כ הפוסט נפתח ביום שנתגלתה התקלה ועוד לפני שהופעלה האחריות ונוצר כאן מעין "תיעוד זמן" של התקלה , ולא משהו שמעיד על תקלה בשירות.
נכון שיש גם אנשים שניכוו מקנייה אבל לעומתם יש הרבה אנשים שמרוצים ולא תוכל ליצור חוקיות שאומרת : מזה תוכלו לקנות ומזה לא לקנות.
ה. אני לא חושב שיש ספק אחד שלא תמצא עליו "סיפורי אימה" .
נערך לאחרונה על ידי dudib ב 17/06/2008 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #6 

אני מסכים עם כמה נקודות של dudib.
התמונה שתיווצר, במיוחד על הדברים הרעים, תהיה לא אמיתית (לרוב מישהו שיש לו בעיה נכנס לאינטרנט ועושה חיפוש ואז מגיע אלינו).
פעם היה סקר בגלל "תמונה" שנוצרה שכביכול דגם מסויים של פלזמה הוא "בעייתי".
תוצאת הסקר היתה שהוא לא חריג אל מול האחרים.....

אני כן בעד השירשור ברמה האינפורמטיבית שלו, קרי, ריכוז נתונים (אולי נהפוך אותו למאמר אח"כ) כגון:

- שם היבואן
- המותגים שהוא מחזיק
- טלפון של מוקד השירות
- מייל לשירות
- כתובת המעבדה שנותנת את השירות והשם שלה במידה וזה גוף שלא שייך ליבואן
- אורך האחריות הסטנדרטית שהוא נותן
- האם ניתן לרכוש אחריות מורחבת
- מדיניות מוצהרת לגבי פיקסלים תקולים (+ מדיניות לא מוצהרת)

לגבי סיפורים שיש להם יכולת "פרשנות" כזו או אחרת, במיוחד כשבד"כ מובא לפה רק "צד אחד" של המתרס, אני רואה רק חסרונות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

bigmoshik
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 33
שם מלא: moshik shahar
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

"זאפ לשרות"...

שרשור שלא נקרא #7 

מאחר ואני יבואן של מוצרים שאינם זקוקים לאחריות אני מרשה לעצמי להשתתף בדיון.

חברים , כולם יודעים שבסופו של דבר נושא השירות הוא מרכיב חשוב בהחלטת הקניה כמעט ולפעמים אף יותר מהמחיר ולכן ברגע שנתחיל להשוות בין תנאי השירות של היבואנים זה יהיה בדיוק כמו להשוות מחירים והרי שהפורום לא עוסק בהשוואת מחירים.

עצה.

מאחר וכל יבואן בתחום "מציץ" מדי פעם בפורום אולי כדאי בכרטיס שהביקור של אותו יבואן באינדקס הסוחרים יהיו פרמטרים לשירות כגון : זמן אחריות , שירות בבית לקוח וכו' ואז ניצור שני דברים :
א. היבואן יעמוד מאחורי מה שהוא כותב.
ב.הלקוח יוכל לבחור בצורה אובייקטיבית ולא יהיה מושפע סיפורי אימה מחד ומשבחים מהללים מאידך שהרי כולנו יודעים שלכל יבואן יש גם מקרים כאלה וגם מקרים כאלה.

ערב טוב
מושיק שחר
קונקטור מוצרי אלקטרוניקה בע"מ
www.connectorshop.co.il

biodome פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

dudib: קודם כל אני מסכים איתך, זה לא חייב להיות סיפורי אימה זה באמת קונוטציה שלילית. שיניתי קצת את הניסוח בתחילת השרשור. עכשיו אתייחס לנקודות.

א. אנחנו לא מעוניינים בתגובתם של היבואנים, אנחנו מעוניינים שהם יתנו את השירות הנכון בלי שנצטרך "להתנגח" בהם. מעבר לכך הם יכולים לקרוא (בתקווה), להסיק מסקנות ולשפר את עצמם ודיון שכזה יכול לתת להם במה לעשות זאת, לא מולנו ישירות אלא מול הלקוח שזקוק וזכאי לקבל מהם שירות כהלכה. יבואן רואה לקוח שהתלונן והתווסף לשירשור - הוא מטפל בעניין בצורה טובה יותר כדי לשמח את המשתמש הזה, כדי שבסופו של דבר זה ישבח את הטיפול המקצועי לו הוא זכה.
ב. אני מסכים איתך שאנשים ימהרו לקלל ולהחפיש ופחות להלל ולשבח, אבל זה דיון, ואם הוא מנוהל בצורה מסודרת הוא כן יכול לתת תמונת מצב כללית. היא לא בהכרח מציאותית אבל עדיין אנשים ידעו עם מה הם מתמודדים ומה יכול לקרות להם.
ג. לא חייב להיות שירות דפוק, יכול להיות גם שירות לטובה - אתה היית מעדיף לקנות מיבואן שחברי הפורום מהללים אותו, או אחד שזכה לקבל אי אילו החפשות? ההתנסות של djorenb עם ח.י. נשמעת מאוד מעודדת למשל.
ד. המטרה של הדיון הספציפי הזה למצוא את כל אותם סיפורים, בין השאר גם לתת לנו מושג מה דרך הפועלה של היבואן ואם לוקח לו חודש לטפל (כמו שקרה ל-yuria עם י.שלום), או שהעניין נפתר תוך כמה ימים (כמו שקרה לאהד עם ראלקו וחללית), והאם השירות עבר בנעימים או שהיה צורך להרים את הקול כדי לקבל קצת יחס.
ה. סביר להניח שאתה צודק, אני מגיע מתחום המחשבים וגם שם אני יכול באמת ובתמים לשבח כנראה רק חנות אחת צדיקה בסדום, ועדיין יש חנויות שתשמע עליהם יותר התנסויות שליליות מאשר אחרות, וחברי קהילת המחשבים יודעים שיש להתרחק ממספר חנויות שכאלו וכך הם ממליצים גם לאנשים המבקרים את הפורום - בדיוק כמו החבר'ה שמבקרים כאן וצרכים את המידע הזה. בחברה שלנו שכל כך הרבה מורכב מקומבינות, הצרכן החכם רוצה להיות מודע לנתונים שכאלו.

Martin:
נכון סביר להניח והתמונה תהיה לא מאוזנת. אבל לפחות תהיה תמונה! כרגע חברי הפורום, כמו Vatos-Locos אבודים, ולא משנה כמה הם ישתמשו בחיפוש קשה למצוא נק' מבט כללית על כל יבואן ולהשוות, ועובדה שיש יבואנים שחברי הפורום הוותיקים יעדיפו לא להתמודד איתם, לאחר ניסיון של הרבה שנים. זה ידע שצריך לחלוק אותו, בן השאר כדי לגרום ליבואנים לשפר את עצמם.
אני מסכים להצעה שלך לגברי השרשור, לא יודע אם יש צורך במאמר, כנראה שיספיק סטיקי בפורום. אבל גם הריכוז של מקרים של חברי הפורום הוא חשוב לדעתי, אם כי אולי כדאי להוסיף מקרים רק של חברי פורום שעברו מספר הודעות מסויים כדי להמנע מבעלי אינטרסים.

bigmoshik: הבעיה היא שאין לנו מקום להשוות אחריות של יבואנים, זאפ נותן לנו מענה רק לחנויות. וזה נתון שרבים מיחסים לו חשיבות יותר מהמחיר. בנוסף פורום נותן נק' מבט שונה שזאפ לא מסוגל לתת. את המשתמשים הפעילים כאן כולם מכירים, אנחנו יודעים על מי ניתן לסמוך ומי לא - בניגוד למדרגים האנונימים שנמצא בהשוואות המחירים.

bigmoshik
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 33
שם מלא: moshik shahar
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

נכון אבל?..

שרשור שלא נקרא #9 

biodome

לגבי הבעיה אתה צודק וזה מצוין שהמודעות עולה לאויר ונושא השירות מקבל את הבמה שמגיעה לו אבל... למרות שאנשי הפורום מכירים אחד את השני , משתמש חדש שזקוק לעזרה לא מכיר את את אותם חברים ולכן הוא לא יודע אם לאבחן את הביקורת שלהם כביקורת אובייקטיבית או כביקורת סובייקטיבית.

מצד שני , תאר לך מצב בו כל יבואן מציג לך באינדקס שלו את תנאי השירות שלו ואתה כחבר בפורום תוכל להצביע על רמת האמיתות בין המוצג באינדקס לבין מה שקורה בפועל. זה הרבה יותר אובייקטיבי וכלי הרבה יותר אמין.

ישר כוח על הרעיון!

מושיק שחר
קונקטור מוצרי אלקטרוניקה בע"מ
www.connectorshop.co.il

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 303 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

אם כל יבואן מציץ מדי פעם אז איך זה שאני לא מקבל שירות מניופאן??
רכשתי רמקולים וסאב אשר לא עובדים טוב
אין לי רמקולים במסך הפלאזמה של פנסוניק שלי
הם רוצים שאני יגיע לנקודת שירות ושהם יבדקו ויחזירו לאחר 7-10 ימים :roll:
ועם מה אני אמור בדיוק לשמוע עד אז?
כל פניותיי לא עזרו גם למישהו בפורום פה שטען שהוא עובד של ניופאן
במילה אחת ביזיון!!!
אור שפע ואהבה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #11 

biodome,

אני מציע להפריד.
השירשור הזה יהיה מידע אינפורמטיבי יבש (ללא דיעות או סיפורים שבהם יש רק צד אחד של המתרס, אשר עלול להוות בסיס לתביעות דיבה, לשון הרע וכו'), כלומר, שוב, רק מידע כפי שפירטתי בהודעה למעלה.

לגבי דיעות של גולשים על יבואנים/חנויות/נותני שירותים - בהחלט חשוב ורצוי.
בדיוק בשביל זה הקמנו את המערכת "ביקורות מוצרים"
אומנם, כתוב שם מוצרים, אבל זו מערכת גמישה לגמרי ואין בעיה לפתוח קטגוריה של "יבואנים", "חנויות", "מתקינים" וכו'
והגולשים שם יוכלו לדרג.
הציון שם הרבה יותר חכם ולוקח בחשבון המון פרמטרים (שאני לא רוצה לפרט) על אמינותו של הכותב.

בשירשור הדביק הזה, עם הנתונים היבשים, אפשר לתת קישור לאותו עמוד עם ביקורות של הגולשים.

האם זה פתרון מקובל ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”