שידורי HD בארץ ? מתי, איך כמה ולמה?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

י-א,

אז יש ביננו הסכמה של 100%.

udif,

מכיוון שזה לא פרקטי. עלות פרוייקט כזה יעלה להם יותר (עלות ENCODER/DECODER טוב) מאשר החלפת הממירים לכל בעליהם. זו לדעתי הסיבה שהם מתעקשים שלא לקדם את הערוץ, בכדי שהם יצברו ניסיון ללא הרבה לקוחות (כך שאפשר יהיה להחליף להם את הממירים בעת הצורך).

ברגע שהם יעברו רשמית ל-H264 הם כבר יהיו בליגה הבינ"ל.

כאמור, החוסר כרגע הוא בתכנים מעניינים, HD1 משעמם אותי מוות, הייתי משלם לא מעט עבור ערוץ סרטים וערוץ משפחה ב-HDTV (כלומר, LOST, כולם אוהבים ריימונד, 4400, BATTLESTAR GALACTICA וכו' וכו').

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אגב BATTLESTAR GALACTICA , מה קורה למה אין המשך.... :?
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2055
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

oferlaor כתב:י-א,

אז יש ביננו הסכמה של 100%.

udif,

מכיוון שזה לא פרקטי. עלות פרוייקט כזה יעלה להם יותר (עלות ENCODER/DECODER טוב) מאשר החלפת הממירים לכל בעליהם. זו לדעתי הסיבה שהם מתעקשים שלא לקדם את הערוץ, בכדי שהם יצברו ניסיון ללא הרבה לקוחות (כך שאפשר יהיה להחליף להם את הממירים בעת הצורך).
...
נשמע לי מוזר - אתה רוצה לומר לי שקופסא מחו***ת שעושה re-encode דיגיטלי ל-stream בודד תעלה יותר מאשר לשלוח טכנאים שירוצו לבתים של כך-וכך אלפי לקוחות?
(אני מניח שקנו את הממיר לפחות אלף לקוחות מתוך מאות אלפי לקוחות הכבלים).

בסה"כ מדובר על טיפול ב- digital domain ואין כאן חוטים מזהב בעובי 2 אינצ', קופסאות רמקולים מעץ אלון עתיק שעבר יישון לטובת עומק הצליל ושאר הוודו שכרוך בטיפול אנלוגי.

נכון, מדובר על HD, אבל אפילו אם נניח שנבצע הכל בתוכנה, אז העומס לא יהיה יותר מפי 5 מאשר מקודד MPEG2 ל- PAL (חישוב: (720*576)/(1080*1920)=5).
פריסת MPEG4 ב-HD נעשית בתוכנה. בקיצור, פרויקט תוכנה על שרת עם מעבד דואלי ואתה מסודר.
נכון, יש מקודדים יותר טובים ויש פחות, אבל עדיין לא נראה לי סיפור רציני.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”