עזרה, חיבור נתב אלחוטי לנתב חוטי
גמרתי להתקין את הרשת החוטית בבית אבל אני לא מצליח להפעילו אותה.
סידור הרשת:
בחדר אחד יש מודם ונתב אלחוטי של אדימקס, שעובד, יש אינטרנט ורשת אלחוטית.
בארון חשמל יש מתג של אדימקס שחיברתי בחוט לנתב האלחוטי. המחשבים שמחוברים לנתב החוטי לא מקבלים IP.
הנתב החוטי מדליק את המנורות ומדווח שיש חיבור, כך גם המחשבים המחוברים.
האם אני צריך להצליב היכן שהוא, למרות שהנתב החוטי הוא מסוג auto mdi/mdi-x. קראתי שצריך להצליב בין הנתבים השונים (הייתי עושה רק שאין לי כרגע כבל מוצלב).
סידור הרשת:
בחדר אחד יש מודם ונתב אלחוטי של אדימקס, שעובד, יש אינטרנט ורשת אלחוטית.
בארון חשמל יש מתג של אדימקס שחיברתי בחוט לנתב האלחוטי. המחשבים שמחוברים לנתב החוטי לא מקבלים IP.
הנתב החוטי מדליק את המנורות ומדווח שיש חיבור, כך גם המחשבים המחוברים.
האם אני צריך להצליב היכן שהוא, למרות שהנתב החוטי הוא מסוג auto mdi/mdi-x. קראתי שצריך להצליב בין הנתבים השונים (הייתי עושה רק שאין לי כרגע כבל מוצלב).
חיבור לאחת הכניסות במתג החוטי ואחת הכניסות באלחוטי.uriler כתב:מכיוון שהמתג תומך ב Auto MDI/X אתה יכול להשתמש גם בכבל ישר.
כיצד חיברת (איזה חיבור בנתב)?
מה אומרים המחשבים המחוברים למתג?
הם מנסים לקבל IP? מראים limited connectivity?...
זה בדיוק מה שקורה, טוענים לחיבור אבל אין IP וכותבים כפי שכתבת.
תודה!
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
נסה את הפתרונות המוצעים כאן - http://www.netcheif.com/Articles/LimitC ... itCnct.htm
אגב, מה קורה אם אתה מחבר את אחד המחשבים הבעייתיים בחיבור חוטי אל אותה היציאה בנתב?
אגב, מה קורה אם אתה מחבר את אחד המחשבים הבעייתיים בחיבור חוטי אל אותה היציאה בנתב?
תודה רבה, אני אנסה את מה שכתוב בלינק.
אני חושב בחיווט שעשיתי, ראה תגובה אחרונה שלי כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt84550.רש ... טים-הנחיות
אם לא ילך נתחיל לבדוק חוטים למרות שמוזר כיוון שהחוטים חוברו אותו דבר בכל השקעים, אבל היו 10 נקודות והשתמשתי ב 8 עם הצבעים!
אני חושב בחיווט שעשיתי, ראה תגובה אחרונה שלי כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt84550.רש ... טים-הנחיות
אם לא ילך נתחיל לבדוק חוטים למרות שמוזר כיוון שהחוטים חוברו אותו דבר בכל השקעים, אבל היו 10 נקודות והשתמשתי ב 8 עם הצבעים!
עוד בדיקות, כנראה שמבנה הרשת שלי הוא בעייתי. נצטרך לשנות אותו.
מודם -> ראוטר -> מתג פשוט לא עובד. הבעיה שהמתג לא יודע לדבר עם הראוטר ולפצל חיבור אחד בראוטר לחמישה מחשבים שונים. אולי אני אוותר על המתג ואלך על 4 מחשבים בחיבור חוטי ושנים אלחוטי. פרויקט לשבוע הבא.
מודם -> ראוטר -> מתג פשוט לא עובד. הבעיה שהמתג לא יודע לדבר עם הראוטר ולפצל חיבור אחד בראוטר לחמישה מחשבים שונים. אולי אני אוותר על המתג ואלך על 4 מחשבים בחיבור חוטי ושנים אלחוטי. פרויקט לשבוע הבא.
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
אני לא כ"כ רואה סיבה שזה לא יעבוד...
המודם לא קשור למשוואה, כי הוא רק "מספק לראוטר שירות" - הוא מתחבר לראוטר ב WAN ונותן לו את היכולת לחייג לרשת - זה חסר משמעות מבחינת הרשת הביתית.
השאלה היא למה המתג שלך עושה בעיות...
אגב - בטוח מדובר במתג פשוט ולא בנתב חוטי? כי אם מדובר בנתב - צריך להגדיר לו שלא ינסה להקצות לבד IP's.
המודם לא קשור למשוואה, כי הוא רק "מספק לראוטר שירות" - הוא מתחבר לראוטר ב WAN ונותן לו את היכולת לחייג לרשת - זה חסר משמעות מבחינת הרשת הביתית.
השאלה היא למה המתג שלך עושה בעיות...
אגב - בטוח מדובר במתג פשוט ולא בנתב חוטי? כי אם מדובר בנתב - צריך להגדיר לו שלא ינסה להקצות לבד IP's.
המתג הכי פשוט של edimax ES-3208P, הוא לא אחד שמספק כתובות. הבעיה שאני מנסה לפצל יציאה רגילה של הראוטר לחמישה מחשבים שונים באמצעות המתג. זה כנראה לא מסתדר, ניסיתי גם כותבת ידנית. כלום.
בכל מקרה תודה על העזרה, אני אמשיך בזה שבוע הבא, בסוף אמצע פתרון.
יש לי גם נקודת רשת אחת שלא עובדת, גם על זה צריך עוד לעבוד.
בכל מקרה תודה על העזרה, אני אמשיך בזה שבוע הבא, בסוף אמצע פתרון.
יש לי גם נקודת רשת אחת שלא עובדת, גם על זה צריך עוד לעבוד.