כאפה-גייט 8200 : התעללות או הגזמה של התקשורת?
-
mulder
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6513
- נתן תודות: 268 פעמים
- קיבל תודות: 582 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3750239,00.html
מעדויות שהגיעו לידי ynet עולה כי חניכים ביחידת המודיעין היוקרתית הוכו על-ידי מפקדיהם בטקס סיום המסלול. אנשי מילואים שהוזמנו לאירוע התבקשו "לא להרוס את ההפתעה". החיל פתח בתחקיר וקצין בכיר מבהיר: "המעשים הללו לא ראויים ואנו לא מתכוונים לעבור לסדר היום עד אשר ייפסקו"
2 הערות :
א. אני נגד אלימות (שתישאר בקולנוע)
ב. מהכתבה הבנתי שמדובר למעשה בכאפות, סתם כאפות, לא ברמה של לפצוע או להרוג.
אני אגיד לכם מה אני חושב, התקשורת אוהבת 'לעלות על הגל' כשיש מקרים כאלה, אבל אחרי שרואים את התמונות של החיילים שהוכו בשריון שזה באמת מזעזע, כשמדברים איתי על איזה כאפה שמקבלים כמה ילדי שמנת מפונקים בבסיס גלילות בעת קבלת הדרגה ועושים מזה "כאפהגייט" שלם זה נראה לי קצת בכייני, שלא לומר מגוחך. לא הייתי רמבו (גם לא ג'ובניק) וכל דרגה שקיבלתי עד לסמ"ר לוותה בצ'פחה טובה על הגב ולא קרה לי כלום. זה לא בעיטה, לא קללה, סטירה, ביצים ונוצות או דלי מיים מלוכלכים. במקום שיתעסקו עם פרשות חשובות באמת מדווחים על כמה חיילי שוקולד בכיינים שלא הייתי נותן להם להחזיק אקדח מים. הגזימו לגמרי.
מעניין שמקרים של התעללות נפשית ופיזית בערבים במחסומים זה בסדר, לא עושים מזה עניין, אולי כי להם אין אבאלה ואמאלה שיתקשרו לסלולרי של המפקד.
מעדויות שהגיעו לידי ynet עולה כי חניכים ביחידת המודיעין היוקרתית הוכו על-ידי מפקדיהם בטקס סיום המסלול. אנשי מילואים שהוזמנו לאירוע התבקשו "לא להרוס את ההפתעה". החיל פתח בתחקיר וקצין בכיר מבהיר: "המעשים הללו לא ראויים ואנו לא מתכוונים לעבור לסדר היום עד אשר ייפסקו"
2 הערות :
א. אני נגד אלימות (שתישאר בקולנוע)
ב. מהכתבה הבנתי שמדובר למעשה בכאפות, סתם כאפות, לא ברמה של לפצוע או להרוג.
אני אגיד לכם מה אני חושב, התקשורת אוהבת 'לעלות על הגל' כשיש מקרים כאלה, אבל אחרי שרואים את התמונות של החיילים שהוכו בשריון שזה באמת מזעזע, כשמדברים איתי על איזה כאפה שמקבלים כמה ילדי שמנת מפונקים בבסיס גלילות בעת קבלת הדרגה ועושים מזה "כאפהגייט" שלם זה נראה לי קצת בכייני, שלא לומר מגוחך. לא הייתי רמבו (גם לא ג'ובניק) וכל דרגה שקיבלתי עד לסמ"ר לוותה בצ'פחה טובה על הגב ולא קרה לי כלום. זה לא בעיטה, לא קללה, סטירה, ביצים ונוצות או דלי מיים מלוכלכים. במקום שיתעסקו עם פרשות חשובות באמת מדווחים על כמה חיילי שוקולד בכיינים שלא הייתי נותן להם להחזיק אקדח מים. הגזימו לגמרי.
מעניין שמקרים של התעללות נפשית ופיזית בערבים במחסומים זה בסדר, לא עושים מזה עניין, אולי כי להם אין אבאלה ואמאלה שיתקשרו לסלולרי של המפקד.
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
בלי לערב פה את עניין הערבים במחסומים (כי זה פשוט לא קשור) - אני מסכים שמדובר על אופנה בתקשורת.
מקרה השריונרים הוא אכן מזעזע, אבל כאפה ידידותית בסוף מסלול זה "ברוך הבא למועדון", ולא יותר מזה.
כמו שציינו פה, בכמה הזדמנויות שונות קיבלתי כאפות ושאר מונחים דומים, בשלושה טקסים שונים נעצו לי סיכה בחזה בלי התפס מאחורה - וזה לא גרם לי שום תחושה רעה, אלא בדיוק הפוך - כניסה למועדון.
מקרה השריונרים הוא אכן מזעזע, אבל כאפה ידידותית בסוף מסלול זה "ברוך הבא למועדון", ולא יותר מזה.
כמו שציינו פה, בכמה הזדמנויות שונות קיבלתי כאפות ושאר מונחים דומים, בשלושה טקסים שונים נעצו לי סיכה בחזה בלי התפס מאחורה - וזה לא גרם לי שום תחושה רעה, אלא בדיוק הפוך - כניסה למועדון.
-
mulder
- חבר מכור קשה

תגידו אתם בסדר? מי מדבר בכלל על לנעוץ סיכות בבשר של בן אדם?? אם עשו לכם את זה זה בהחלט לא תקין, אם אני זוכר נכון זה מנהג שהיה במארינס ואפילו שם הוא נאסר כי זה גובל בברבריות. אבל מכאן ועד צ'פחה זה מרחק גדול.
- uriler
- גורו

"ברבריות"?mulder כתב:תגידו אתם בסדר? מי מדבר בכלל על לנעוץ סיכות בבשר של בן אדם?? אם עשו לכם את זה זה בהחלט לא תקין, אם אני זוכר נכון זה מנהג שהיה במארינס ואפילו שם הוא נאסר כי זה גובל בברבריות. אבל מכאן ועד צ'פחה זה מרחק גדול....
זה כואב בדיוק ל 10 דק'...
קיבלתי צ'פחות יותר כואבות
-
mulder
- חבר מכור קשה

חביבי, לתקוע סיכות בבשר החי של בן אדם זה לא נורמלי.uriler כתב:"ברבריות"?mulder כתב:תגידו אתם בסדר? מי מדבר בכלל על לנעוץ סיכות בבשר של בן אדם?? אם עשו לכם את זה זה בהחלט לא תקין, אם אני זוכר נכון זה מנהג שהיה במארינס ואפילו שם הוא נאסר כי זה גובל בברבריות. אבל מכאן ועד צ'פחה זה מרחק גדול....
קיבלתי צ'פחות יותר כואבות...
- uriler
- גורו

אני לא יודע איפה היית בצבא, אבל עבורי, המשמעות הייתה שזה שסיימתי מסלול לא אומר שאני יכול לחיות בכיף שלי ולהפסיק להתאמץ, הכאב הזה (קל ככל שהיה) קשור אצלי למשמעות של השירות שעשיתי.mulder כתב:חביבי, לתקוע סיכות בבשר החי של בן אדם זה לא נורמלי.uriler כתב:"ברבריות"?mulder כתב:תגידו אתם בסדר? מי מדבר בכלל על לנעוץ סיכות בבשר של בן אדם?? אם עשו לכם את זה זה בהחלט לא תקין, אם אני זוכר נכון זה מנהג שהיה במארינס ואפילו שם הוא נאסר כי זה גובל בברבריות. אבל מכאן ועד צ'פחה זה מרחק גדול....
קיבלתי צ'פחות יותר כואבות......
בסופו של דבר, זה היה (ועדיין) מרגיש שלקבל את אותו הדבר בקלות (או בלי כאב במקרה זה) היה בעל משמעות נמוכה בהרבה.
אגב, את מסע הכומתה שלי אני זוכר כחוויה הרבה יותר גרועה, עם כאבים שנמשכו שבועות אחרי (גם שפשופים מהאפוד, כאבי ברכיים, גב, הצטננות שלא נגמרה בגלל שכל המסע היה בגשם ובוץ וכו') - אז גם מסעות כומתה אסור לעשות?
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
טראומה של 1.3 שניות בקושיuriler כתב:וזה עשה לך טראומה ארוכת שנים?Pavelz כתב:הכאפה שקיבלתי מהמב"ס על הסמ"ר השאירה סימן די בולט במשך יומיים שלושה.
וכן זה גם היה ב 8200.......
כן ולמזלי היה לו אקמול בשלוףmulder כתב:אני רק מקווה שהיה שם חובש לטפל בכם...Pavelz כתב:הכאפה שקיבלתי מהמב"ס על הסמ"ר השאירה סימן די בולט במשך יומיים שלושה.
וכן זה גם היה ב 8200.......
Need more cowbell
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1756
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
ומנה של "שב בצל"Pavelz כתב:טראומה של 1.3 שניות בקושיuriler כתב:וזה עשה לך טראומה ארוכת שנים?Pavelz כתב:הכאפה שקיבלתי מהמב"ס על הסמ"ר השאירה סימן די בולט במשך יומיים שלושה.
וכן זה גם היה ב 8200.......![]()
כן ולמזלי היה לו אקמול בשלוףmulder כתב:אני רק מקווה שהיה שם חובש לטפל בכם...Pavelz כתב:הכאפה שקיבלתי מהמב"ס על הסמ"ר השאירה סימן די בולט במשך יומיים שלושה.
וכן זה גם היה ב 8200..........