מבקש את עזרתכם לגבי ראוטר לבית
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
יש לי בית יחסית גדול
קיבלתי הצעה לרכוש את הראוטר הנ"ל :
ראווטר אלחוטי LEVEL 1 תקן N דגם WBR-6001
עם כרטיסי רשת לכלל המחשבים :
אלחוטי USB-WUA-0600
מה דעתכם ?
אני צריך קצב שידור וטווח קליטה גבוהים
אם יש המלצות אשמח לשמוע
קיבלתי הצעה לרכוש את הראוטר הנ"ל :
ראווטר אלחוטי LEVEL 1 תקן N דגם WBR-6001
עם כרטיסי רשת לכלל המחשבים :
אלחוטי USB-WUA-0600
מה דעתכם ?
אני צריך קצב שידור וטווח קליטה גבוהים
אם יש המלצות אשמח לשמוע
-
taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
דירה רגילה של 5 חדרים ... כ 130 מ"ר
עם חדר ממ"ד ששם יהיה הראוטר למעשה. ...
המחיר לא הפקטור עבורי - 230 ש"ח , זה מחיר סטנדרטי לדעתי
השאלה אם הוא יענה על הצרכים .
מדוע לא מומלץ מודם USB ? האם להתעקש על PCIE ?
עם חדר ממ"ד ששם יהיה הראוטר למעשה. ...
המחיר לא הפקטור עבורי - 230 ש"ח , זה מחיר סטנדרטי לדעתי
השאלה אם הוא יענה על הצרכים .
מדוע לא מומלץ מודם USB ? האם להתעקש על PCIE ?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3720
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 194 פעמים
- קיבל תודות: 212 פעמים
את הנתב עצמו שציינת אני לא מכיר אבל יש לי ניסיון טוב עם נתבים של Level One, המחיר עצמו הוא כמו של שאר הנתבים בעלי תכונות דומות.
הממ"ד עלול להוות בעיה אבל לא בהכרח.
לא מומלץ לרכוש כרטיסי USB מכמה סיבות:
1. ב99% מהמקרים האנטנה בכרטיסים האלו היא מובנת ופחות טובה מבכרטיסי PCI, כמו כן אי אפשר להחליף אותה במידת הצורך.
2. אם המחשב ממוקם ליד עמוד בטון או מכשול אחר יותר קל לנייד את האנטנה בלבד מאשר למשוך כבל USB ולהניח איפשהו את הכרטיס.
3. כרטיס USB מנצל יציאת USB אחת של המחשב ובמחשבים ישנים עם מס' מועט של יציאות זו עלולה להיות לעיתים בעיה.
4. כרטיס USB מטבעו הוא חיצוני ולכן יש יותר סיכוי שיתרחש נזק פיזי, כרטיס PCI הוא חלק אינטגרלי מהמחשב ויותר נוח לשימוש. מה שכן קח בחשבון שבמידה ואתה מתקין את הרשת לבד אז כמובן שהתקנה של כרטיס USB היא הרבה יותר פשוטה(לא שהתקנה של כרטיס PCI היא מסובכת, סה"כ לפתוח את המארז ולחבר, אבל אם אין ניסיון...).
כל זה נאמר בהנחה שיש במחשב חיבור PCI פנוי, שים גם לב שחלק מהכרטיסים מגיעים עם אנטנה שמתחברת ישירות לכרטיס וחלק עם אנטנה שיוצא ממנה כבל. בעיקרון אם יש בעיות קליטה אז עדיף אנטנה עם כבל שקל לשנע אותה למקום עם קליטה טובה יותר אבל זה לשיקולך.
הממ"ד עלול להוות בעיה אבל לא בהכרח.
לא מומלץ לרכוש כרטיסי USB מכמה סיבות:
1. ב99% מהמקרים האנטנה בכרטיסים האלו היא מובנת ופחות טובה מבכרטיסי PCI, כמו כן אי אפשר להחליף אותה במידת הצורך.
2. אם המחשב ממוקם ליד עמוד בטון או מכשול אחר יותר קל לנייד את האנטנה בלבד מאשר למשוך כבל USB ולהניח איפשהו את הכרטיס.
3. כרטיס USB מנצל יציאת USB אחת של המחשב ובמחשבים ישנים עם מס' מועט של יציאות זו עלולה להיות לעיתים בעיה.
4. כרטיס USB מטבעו הוא חיצוני ולכן יש יותר סיכוי שיתרחש נזק פיזי, כרטיס PCI הוא חלק אינטגרלי מהמחשב ויותר נוח לשימוש. מה שכן קח בחשבון שבמידה ואתה מתקין את הרשת לבד אז כמובן שהתקנה של כרטיס USB היא הרבה יותר פשוטה(לא שהתקנה של כרטיס PCI היא מסובכת, סה"כ לפתוח את המארז ולחבר, אבל אם אין ניסיון...).
כל זה נאמר בהנחה שיש במחשב חיבור PCI פנוי, שים גם לב שחלק מהכרטיסים מגיעים עם אנטנה שמתחברת ישירות לכרטיס וחלק עם אנטנה שיוצא ממנה כבל. בעיקרון אם יש בעיות קליטה אז עדיף אנטנה עם כבל שקל לשנע אותה למקום עם קליטה טובה יותר אבל זה לשיקולך.
בכל מקרה תמיד תוכל להוסיף AP בכדי להגביר את עוצמת השידור במקומות הרחוקים מהממ"ד.stinki כתב:החלטתי להזמין את הראוטר הבא :
נתב : LinkSys WRT160N
כרטיס אלחוטי : כרטיס רשת LinkSys WMP300N
הוא כבר בדרך
מקווה שלא טעיתי .......
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
Access Point - נקודת גישה אלחוטית.stinki כתב:מה זה AP ?...
מוסיפים עוד ראוטר במיקום אחר בבית, המחובר חוטית לראוטר הראשי ומשמש להרחבת הקליטה, או שהוא פשוט "מקפיץ" את הסיגנל האלחוטי הלאה (מחובר רק לחשמל - מהווה נקודת גישה שניה לאותה הרשת האלחוטית).
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
יש לי את הראוטר הנ"ל, ואני מאוד מרוצה ממנו. מה שכן, יש איזו פינה בקונפיגורציה שלו שצריך לשחק בה טיפה בשביל להגיע לקצב טוב (יש סיכוי סביר שזה משהו שצריך לעשות עם כל ראוטר N, כי זה משהו שקשור באופן שבו תקן N עובד). אני לא זוכר את זה בע"פ כרגע, אבל אם אני לא אסביר את הנושא בימים הקרובים, תציק לי (מה שכן, זה כנראה לא יקרה היום, כי אני עומד לחזור הביתה מאוד מאוחר).