תגובות לכתבה: רגליות Entreq Apparatus

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

ילדיעפים כתב:שישה שבועות זה הרבה זמן-אני אקנה ספייקם ובסוף יישבו לי איראנים בסלון
...
בפעם האחרונה שהייתי בצפת היה לי רושם שאני רואה שם את הטליבאן מסתובבים חופשי ברחובות. ....... :lol: :lol: :lol:

אז איראנים? לא נראה לי שתרגיש הבדל... :o

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

מס' שאלות הבנה לכותב המאמר...

שרשור שלא נקרא #17 

אתחיל בציטוטים מן המאמר:

1. "הרמקולים שלי, Coincident Victory, מגיעים עם ספייקים סטנדרטיים ממתכת".
2. "כשקניתי את הרמקולים ואחרי זמן קצר שהקשבתי להם עם הספייקים המקוריים...".

3. "עם ה"מסמרים" המקוריים: האבוב דק וצווחני לכל אורך ההקלטה, חריפות מוגזמת וגרגריות (Graininess); הצ´מבלו נטול עומק צלילי ו"מצרצר" אפילו ברגיסטרים הנמוכים. לא נעים לשמוע!"

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. מדוע החלטת לרכוש רמקוליים כאלה צווחניים? כתבת בפירוש "לא נעים לשמוע!". התיאור שלך לצלילים הבוקעים מן הרמקול לא מתאים לרמת הרמקול ששימש לבדיקה הלא כך? יכול להיות שיש כאן מידה מסוימת של הגזמה?
2. האם תוכל לתאר במילים למה הכוונה גרגריות בצליל?
3. מה זה "רגיסטרים הנמוכים"? בטוח לא התכוונת לאוגרים...
4. ושאלה אחרונה מתייחסת להודעה מתחילת השרשור כיצד יתכן כי רעידות שאפשר למדוד אותם רק במעבדת NASA תהיה להן השפעה כלכך גדולה על הצליל?

אני מסכים שלבידוד הרמקול מהרצפה או שימוש בכבלים איכותיים יש אכן השפעה על התוצר הסופי של מערכת הסטריאו אבל לרוב המאמרים שמתפרסמים בנושא זה נדמה כי פשוט לקחו *** מוחלט (צווחני וכו וכו) והפכו אותו לזהב טהור ע"י קניית כבלים (המליצו פה פעם על כבלים בהלחמה קרה...), כבלי חשמל, שקעים מיוחדים ואפילו שקים מלאים בחול ים בעלות בלתי הגיונית בעליל.
(וכמובן שוב נשאלת השאלה אם כך הדבר מדוע מלכתחילה הסכמתם לקנות את אותו "*** מוחלט"...)

אני הייתי שמח לראות כאן יותר כתבות בתחום האקוסטיקה למשל. בתחום הזה השיפור המורגש הוא עצום ואף מדיד לשם שינוי...

תודה מראש,
RIB.
(והתנצלות מראש אם דברי פגעו במישהו)

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

שלום ריב,

בוא נתחיל מתשובה כללית, ואחר כך נעבור לשאלות הספציפיות.

ראשית, לבידוד יש השפעה עצומה, לא פחות, על האופן שבו מכשיר נשמע. קרא את הרשימה שלי כאן, באתר, על המשטחים של SRA, ותבין.
בכל מקרה, מכשירים, אפילו מצוינים, עלולים להישמע צורמים/מרוחים/איטיים/לא מדויקים וכיו"ב אם הם לא מונחים על בידוד הולם, ובכל מקרה - הם לא יישמעו במיטבם, וכך גם לגבי רמקולים. מכשירים מסוימים, כגון פטפונים בלי קפיצים, פונוסטייג'ים שפופרתיים, וכיו"ב, עלולים להישמע זוועה בלי בידוד הולם.

לשאלותיך:
1. כי כאשר אני קונה, אני יודע בדיוק מה יכול לפתור בעיות מסוימות. מה לעשות, 20 שנות אודיופיליות לימדו אותי דבר או שניים.
2. כן, גרגריות פירושה צליל שאיננו חלק, Smooth, צליל שנדמה כי הוא מורכב מהמון פיקסלים ולא מזרם אחד ויציב. כל המכשירים והרמקולים הזולים, כמעט ללא יוצא מן הכלל, מפיקים צליל גרגרי.
3. התכוונתי לאוקטבות הנמוכות
4. אינני מדען, אבל יש לי אוזניים וניסיון רב. אני מניח שמדען טוב יוכל לסכם במספרים את האוזניים והניסיון שלי.

בכל מקרה, ריב, למה שלא תנסה להניח את הציוד שלך על בידוד טוב?
אתה מייד תקבל את כל התשובות לשאלות שלך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

הייתי רוצה רק להבהיר שרעידות בציוד זה דבר שהוא מוכר, מדיד לחלוטין ואפשר לחוש בו פשוט על ידי השמת יד על מכשיר עם TRANSPORT (תחושה של HUMMM זה נפוץ מאוד).

ציינתי את המעבדות של נאסה במובן הזה ששיכוך רעידות כאלה על ידי התמרתם לחום זה משהו שקשה מאוד למדוד (את החום, כלומר).

גרגרי חול מתחככים זה בזה בגלל הרעידות. הרעידות מועברות בין הגרגרים והחיכוך שבינהם הוא זה שבעצם משכך את הרעידות. מכיוון שאנרגיה לעולם לא נעלמת אלא פשוט מתחלפת בין סוג אחד של אנרגיה לאחרת - אז האנרגיה של הרעידות פשוט הופכת לחום. מדובר על כמות אנרגיה מאוד קטנה ולכן גם כמות החום שנפלט הוא מאוד קטן, עד כדי בלתי מדיד באמצעים ביתיים.

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

אבטליון כתב: 1. כי כאשר אני קונה, אני יודע בדיוק מה יכול לפתור בעיות מסוימות.
...
אז אתה רוכש מוצר בעצם שנשמע לאוזניך לא טוב כי אתה מאמין שתוכל "לתקן" אותו אצלך בבית? זה לא קצת הימור על מוצר כה יקר?

אני מעוניין למקד יותר את השאלה שלי ממקודם: האם הפערים הם עד כדי כך גדולים? שלקחת מוצר צווחני, גרגרני וכו'
שמת אותו על מבודד ועכשיו הוא מושלם?

הרי החברות מציגות את הרמקולים שלהם בתערוכות, בחנויות יוקרתיות - האם הן מציגות רמקולים צווחניים?

אולי אם השיפור היה מוצג באופן הדרגתי ופרופורציונלי היה לי קל יותר לקבל את המתואר במאמר.

בלי קשר אני כן מבודד את הרמקולים מהרצפה, זה חשוב ומומלץ בהחלט בעלות מול תועלת אופטימאלית שהינה אינדבידואלית לכל צרכן מוסיקה באשר הוא :)

שמעוןב
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

ריב, בדקתי כלים די קשים: אבוב וצ'מבלו. שמעת פעם במערכת שלך את הכלים האלה? אם היא לא טובה מאוד, הם בוודאי נשמעים לך צווחניים משהו, ואפילו לא נעימים, עד כדי כך שאתה מרגיש צורך לשמוע כלים אחרים. איזה? כלים עם הרבה יותר מיד ובס. למה? כי הם פשוט צווחים פחות באוזן.
אוזן לא מנוסה לא עולה על התבנית הקבועה הזאת.

ריב: לפעמים, טוויק קטן עושה את כל ההבדל בין ליהנות לבין להתענות.
הרי זה בדיוק הסיוט שקורה לכל אודיופיל שבונה מערכת רצינית. עד שהוא מגיע לסינרגיה בין הרכיבים ולאיזון ביניהם, הוא ממש "שופך דם".
וברוב המקרים, הפתרון הוא ממש רכיב "לא חשוב", כגון ספייק, כבל, וחשמל.

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

אבטליון כתב: ריב: לפעמים, טוויק קטן עושה את כל ההבדל בין ליהנות לבין להתענות.
הרי זה בדיוק הסיוט שקורה לכל אודיופיל שבונה מערכת רצינית. עד שהוא מגיע לסינרגיה בין הרכיבים ולאיזון ביניהם, הוא ממש "שופך דם".
...
אבטליון:
לא נותר לי אלא להסכים איתך.

יום טוב.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”