עקב נסיעה לטיול טרקים המתעתד להיות עתיר תצלומים, חיפשתי פיתרון לפוטו-בנק הולם בעל יכולות ניגון מוסיקה.
ללא שום קשר, חשבתי כבר זמן רב על קניית HTPC לשם הצגת סרטים בצורה נוחה יותר על הטלוויזיה והקלטת תוכניות.
לאחר שיטוט באינטרנט גיליתי שיש לא מעט מכשירים העונים על כל הדרישות שלי וכרגע הינני מתלבט בין כולם.
כן, אני יודע שאף מכשיר נייד לא יכול להשתוות ליכולות HTPC, אך לפחות לעת עתה - בהחלט עונה על ציפיותיי.
אלה המכשירים העיקריים שבינהם אני מתלבט:
Archos 5 - נראה פשוט מושלם למעט המחיר המטורף יחסית שעולה עקב הצורך בקניית כל מיני מכשירי-עזר בשבילו ע"מ להוציא ממנו כל מה שיכול (בחישוב מהיר למכשיר של 120G + תחנת עגינה + Mini-Dock, מגיעים ל-3200 ש"ח וכמובן שאפשר להוסיף עוד 150 ש"ח לנרתיק).
Vosonic 8860/8870 - לא ממש רואה מה ההבדל בין שני הדגמים למעט אולי הנפח... חסרונו העיקרי יחסית ל-Archos הוא המחסור ב-WIFI והצורה היחסית מגושמת שלו. יתרון של מחיר ושל חוסר צורך בכל מיני אביזרים נילווים לשם ניצול מלא שלו.
Cowon A3 / Q5W - ל-Q5 אמור להיות WIFI אבל אינני בטוח שלמכשירים אלה יש USB Host ולא הייתי רוצה לסמוך על קיומו של מחשב בטיול. בכל מקרה, אין לי מושג איך מכשירים אלה יחסית לשני המכשירים לעייל.
כן, אני יודע שה-Archos נראה הפיתרון האולטימטיבי, אך עקב המחיר המופקע, מנסה להבין אם הינני חוטף דגרדציה רצינית אם אקח אחד משאר הדגמים - למישהו יש ניסיון איתם ?