חצי מהירות דרך נתב בחבילה של 12 מגה
לפני מספר ימים שידרגתי את עצמי ב12 מגה של הוט.
שמתי לב שהנתב האלחוטי שברשותי מגביל לי את המהירות לחצי בחיבור ll2p
בחיבור ישיר למחשב או חיבור דימני בתוספת חייגן המהירות היא 1.4 מגה.
מה ניתן לעשות כדי לשפר את המהירות בחיבור דרך הנתב.
הנתב מסוג מהדור הישן 3com
שמתי לב שהנתב האלחוטי שברשותי מגביל לי את המהירות לחצי בחיבור ll2p
בחיבור ישיר למחשב או חיבור דימני בתוספת חייגן המהירות היא 1.4 מגה.
מה ניתן לעשות כדי לשפר את המהירות בחיבור דרך הנתב.
הנתב מסוג מהדור הישן 3com
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
להחליף נתב.
במקרה שלי היתה לי בעיה דומה. היה לי ראוטר שגם משמש כ-FIREWALL של צ'קפויינט.
על האריזה שלו כתוב שהוא תומך עד 20Mbps.
כששדרגתי ל-10Mbps קיבלתי בסביבות 6Mbps אפקטיבי. ווידאתי שזה הראוטר. התברר שהמספר הזה נוגע אך ורק ל-ADSL, כשזה מחובר בכבלים משום מה זה מוגבל הרבה יותר.
במקרה שלי הצלחתי להשיג (בדרך לא דרך) גירסא ייחודית של מע' ההפעלה של הראוטר שפתחה לי את הקצב וכיום אני מקבל 10M בלי בעיות. אין לי מושג מה יהיה כשאשדרג שוב - סביר להניח שאני כרגע קרוב למקסימום של הראוטר ואז בשדרוג הבא אני ככל הנראה אצטרך שדרוג גם של הראוטר.
במקרה שלי היתה לי בעיה דומה. היה לי ראוטר שגם משמש כ-FIREWALL של צ'קפויינט.
על האריזה שלו כתוב שהוא תומך עד 20Mbps.
כששדרגתי ל-10Mbps קיבלתי בסביבות 6Mbps אפקטיבי. ווידאתי שזה הראוטר. התברר שהמספר הזה נוגע אך ורק ל-ADSL, כשזה מחובר בכבלים משום מה זה מוגבל הרבה יותר.
במקרה שלי הצלחתי להשיג (בדרך לא דרך) גירסא ייחודית של מע' ההפעלה של הראוטר שפתחה לי את הקצב וכיום אני מקבל 10M בלי בעיות. אין לי מושג מה יהיה כשאשדרג שוב - סביר להניח שאני כרגע קרוב למקסימום של הראוטר ואז בשדרוג הבא אני ככל הנראה אצטרך שדרוג גם של הראוטר.
מה הדגם המדוייק של הנתב? באיזו מהירות המחשב מדווח שהוא מחובר לממשק הethernet של הראוטר? 10Mbps או 100Mbps? בכל אופן שינוי הmtu לא יעזור, אלא אם כן הוא מוגדר כרגע לא נכון....shaloml כתב:כן, התכוונתי ל mtu...
עוד דבר שכדאי לבדוק הוא האם אתה מבצע עיבוד כלשהו של התעבורה ע"ג הראוטר כמו לדוגמא QoS ואז אולי חוסר בram או כוח עיבוד גורם לראוטר לקרטע...
הדגם של הנתב:acidmelt כתב:מה הדגם המדוייק של הנתב? באיזו מהירות המחשב מדווח שהוא מחובר לממשק הethernet של הראוטר? 10Mbps או 100Mbps? בכל אופן שינוי הmtu לא יעזור, אלא אם כן הוא מוגדר כרגע לא נכון....shaloml כתב:כן, התכוונתי ל mtu...
עוד דבר שכדאי לבדוק הוא האם אתה מבצע עיבוד כלשהו של התעבורה ע"ג הראוטר כמו לדוגמא QoS ואז אולי חוסר בram או כוח עיבוד גורם לראוטר לקרטע......
General Information
3C number - 3CRWE554G72T/3CRWE554G72TU
Software version - V2.01.10
Boot loader version - V1.00.00
Wireless version - V1.0.3.0
Hardware version - 01
Serial Number - MURA65E53BA46
ואני מחובר ב Full Duplex 100Mbps
אני לא מוצא הגדרה QOS
shaloml
כשתיפתר בעייתך אשמח אם תחווה את דעתך לגבי השאלה שהצגתי כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt98234
תודה
תודה
- yaronkadem
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אני לא חושב ששינוי הגדרה של MTU יעזור לך כאן מכוון שיש לך בסך הכל ראוטר ביתי (אלא אם יש לך חיבור VPN של או כל סוג אחר של TUNNEL VPN).yosifon כתב:shaloml
תודה...
בקשר לראוטר שהוא גם CHECK POINT FIREWALL אני מניח שיש לך קופסא כתומה או כחולה של של SOFAWARE ואם היא לא מצליחה להחזיק לך חיבור של 10 או 12 מגה אז יכולות להיות 2 סיבות עיקריות לכך, או שקופסא ישנה (אתה יכול לברר זאת ע"י המדבקה שנמצאת בתחתית הנתב על מנת לראות אם מדובר בחומרה גרסא 1 או 2) או שאתה יכול לבטל יכולות מסויימים כמו ANTIVIRUS ואו WIFI SUPPORT.
שי
mediacenter.co.il