כמה שאלות לפני כניסה לעולם...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 10116
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

pup26, תודה רבה :)

אז ככה -
1. אני כרגע בדירה שכורה, כנראה לרוב אשתה לבד (ואם מישהו מהשותפים ירצה, נעשה סיבוב שני). חברה שלי לא שותה קפה (בינתיים...). מבחינה זו - בריקה של 4 תהיה בזבוז...
2. כתבתי כבר את הסיבה שאני כנראה אלך על הדלונגי. כפי שנראה אני אשאר עם מקינטה לא מעט זמן, אז לפחות אשקיע במטחנה :)
3. אני לא אגיע לפ"ת בשביל קפה... ביררתי אצל קדוש וכנראה שאוכל לקנות משם את התערובת שלהם :)

אורי

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2810
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

סבבה,
בכל מקרה ממליץ בחום (מנסיוני כמובן) לטחון במסוך לחליטה ולא לקנות קפה טחון כפי שציינת כאחת האופציות, קפה טחון מאבד תוך יומיים שלושה מהטריות.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

קודם כל - מז"ט :)

מס' נקודות:

1. כאחד שרכש את המטחנה הזו בעקבות המלצות חמות, אני מוכרח להודות שהיא די overkill מצד אחד, ומצד שני ממש לא מספיקה. עבור מקינטה באמת שלא צריך אותה, ואין שום הבדל בינה לבין מטחנת להבים פשוטה (בדקתי בעצמי מס' פעמים). מצד שני, עבור מכונה היא לא מספיק טובה ולא מייצרת קפה דק ואחיד מספיק. ככה שאתה משלם די הרבה כסף ומקבל מוצר ביניים.

אם כבר החלטת/קנית אותה, אז בכל זאת יש לה גם יתרונות. היתרון הגדול ביותר - אתה מקבל בכל פעם את אותו גודל טחינה, כי היא ניתנת לכיוונון. זאת בניגוד למטחנת להבים, שבה גודל הטחינה מושפע מכמות הזמן שאתה טוחן - ולכן תלוי בך. וכמו שאנחנו יודעים, על הגורם האנושי אסור לסמוך :wink:

2. עוד יתרון של המטחנה - יש לה מיכל פולים. במידה ואתה שותה כל יום קפה, ואולי גם זוגי, אתה כנראה תצרוך 250 גר' בפרק זמן של כשבוע. במקרה כזה, לדעתי אין שום טעם לשמור את הפולים בואקום. פשוט שפוך אותם לתוך המטחנה וחסוך זמן כל בוקר. ההתיישנות של הפולים לא מורגשת בכזה פרק זמן קצר. במיכלי הואקום השתמש, כמו שנכתב למעלה, כדי לשמור את ה-750 גר' הנותרים שהבאת מקפה רות.

3. אגב, יש מקומות שקולים ומוכנים לארוז בשקיות של 250 גר'. זה מאוד נוח. למשל, "קפה בוטיק" של יהודה בדיחי (http://www.cafe-boutique.co.il)

4. כשאתה טוחן עם המטחנה, מנסיון שלי, כוון אותה על דרגה אחת מעל הדרגה הנמוכה ביותר. אם אני זוכר נכון, זה אומר סיבוב שמאלה עד הסוף, ואז קליק אחד ימינה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #19 

מוטי - תודה רבה!
אני משוכנע שאם אקנה את הסט אכן אתחיל לשתות כל יום (וייתכן שגם השותפים / חברים יתפסו טרמפ), אז אקבל את עצתך ואחזיק 200 ג' במטחנה עצמה (הבנתי שזה גודל מיכל הפולים שלה).
אם אקנה כמות גדולה (ברגע שאחליט על תערובת שאני אוהב) - אכן אשתמש במיכל הואקום המומלץ :)

לגבי השאר - תודה על ההמלצה עם מידת הטחינה, אעדכן בהמשך :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3741
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

moti_r כתב:כאחד שרכש את המטחנה הזו בעקבות המלצות חמות, אני מוכרח להודות שהיא די overkill מצד אחד, ומצד שני ממש לא מספיקה. עבור מקינטה באמת שלא צריך אותה, ואין שום הבדל בינה לבין מטחנת להבים פשוטה (בדקתי בעצמי מס' פעמים). מצד שני, עבור מכונה היא לא מספיק טובה ולא מייצרת קפה דק ואחיד מספיק. ככה שאתה משלם די הרבה כסף ומקבל מוצר ביניים.
...
אל תשכח את נושא הנוחות. עם מטחנת דיסקיות לוחצים על כפתור ומקבלים קפה טחון. לעומת זאת, עם מטחנת להבים צריך לטלטל/להטות/לנענע את המטחנה בזמן הטחינה, צריך להתחיל ולהפסיק את הטחינה מספר פעמים עד ש"משכנעים" את המטחנה לטחון את כל הפולים. בסוף צריך להתעסק עם גושים שנדבקים לדפנות ומתחת ללהבים. אין לי ניסיון עם הדה-לונגי המדוברת, אבל קשה לי להאמין שחווית השימוש בה מייגעת כמו זו שמקבלים ממטחנת להבים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

אגב נוחות, למטחנות האלה יש בעיה קשה של חשמל סטאטי, מה שמייצר לכלוך בכמויות. הקפה הטחון פשוט נדבק לכל דבר.
what's next?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3741
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שרשור שלא נקרא #22 

לאילו מטחנות יש בעיית חשמל סטאטי - להבים או דיסקיות? עם מטחנות דיסקיות לא נתקלתי בבעיות מיוחדות, אבל המטחנה הזולה ביותר שבה השתמשתי (מהסוג הזה) הייתה סוליס 166, מטחנה שאמורה בכל זאת להיות רמה או שתיים מעל לדה-לונגי KG59.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #23 

דיסקיות זולות
what's next?

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #24 

תודה לכולם, המטחנה הגיעה :)
עוד אין את הבריקה, כך שגם קפה לא קניתי עדיין - אבל היא עושה רושם טוב (בשבילי).

מוטי, כשכתבת "רמה אחת מעל הטחינה הנמוכה ביותר", התכוות לאחת מעל הכי דק (שהם מגדירים "אספרסו", למרות שהבנתי שזה לא מספיק טוב)?

ברור לי שכשאתחיל אצטרך לשחק עם זה למצוא את רמת הטחינה המתאימה ואת הזמן המתאים בטיימר למנות שונות, אבל מעדיף להיות קצת יותר מאופס מראש :P

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #25 

uriler כתב:מוטי, כשכתבת "רמה אחת מעל הטחינה הנמוכה ביותר", התכוות לאחת מעל הכי דק (שהם מגדירים "אספרסו", למרות שהבנתי שזה לא מספיק טוב)?
...
חיובי!

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4770
נתן תודות: 163 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

moti_r כתב: 2. עוד יתרון של המטחנה - יש לה מיכל פולים. במידה ואתה שותה כל יום קפה, ואולי גם זוגי, אתה כנראה תצרוך 250 גר' בפרק זמן של כשבוע. במקרה כזה, לדעתי אין שום טעם לשמור את הפולים בואקום. פשוט שפוך אותם לתוך המטחנה וחסוך זמן כל בוקר. ההתיישנות של הפולים לא מורגשת בכזה פרק זמן קצר.
...
זה נבדק ?
אני לצערי כל כוס שאני מכין, אני מעביר מהמיכל אחסון למטחנה...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #27 

קשה לי להאמין שתרגיש הבדל אם מדובר ביום אחד בתוך המטחנה
ממליץ לנסות
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #28 

Chura כתב:זה נבדק ?
אני לצערי כל כוס שאני מכין, אני מעביר מהמיכל אחסון למטחנה...
...
לטעמי זה מטורף לגמרי. אין מצב שאתה מבחין בהתיישנות של פולים תוך שבוע.

אגב, כבר כתבתי בעבר - אתה פותח בכל מקרה את המיכל כל יום (לפעמים כמה פעמים ביום) ככה שהאפקטיביות של הוואקום יורדת מאוד. אתה "מרענן" את החמצן שבתוך המיכל כל הזמן (ואל תשכח שאין באמת ואקום מוחלט, ככה שבכל מקרה יש חמצן במיכל).

זה היתרון בקליה ביתית - אני קולה כל שבוע 250 גר' שמספיקים לי לשבוע.
גם אם הפולים ישבו בחוץ בתוך קערה, אני לא אבחין בשום התיישנות בפרק הזמן הקצר הזה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #29 

דווקא שבוע זה לא מעט זמן.. אני יכול לומר שפולים שנמצאים יותר מיומיים שלושה במיכל הפולים של המטחנה (למרות שהוא סגור לא רע), כבר בהחלט מרגישים את ההתיישנות עליהם. אני לא מדבר רק על הטעם (שיש לו השפעה פסיכולוגית רבה), השוטים הופכים להיות משמעותית קצרים יותר, כשהבלונד מגיע הרבה יותר מהר. במכונה הקודמת שלי, כשהידית היתה מה שאפשר לקרוא חצי-נייקד, גם שמתי לב לשינוי מהותי באופן הזרימה. אספרסו מקפה שישב שבוע במיכל הפולים כבר לא שתי מבחינתי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”