קודם כל - מז"ט
מס' נקודות:
1. כאחד שרכש את המטחנה הזו בעקבות המלצות חמות, אני מוכרח להודות שהיא די overkill מצד אחד, ומצד שני ממש לא מספיקה. עבור מקינטה באמת שלא צריך אותה, ואין שום הבדל בינה לבין מטחנת להבים פשוטה (בדקתי בעצמי מס' פעמים). מצד שני, עבור מכונה היא לא מספיק טובה ולא מייצרת קפה דק ואחיד מספיק. ככה שאתה משלם די הרבה כסף ומקבל מוצר ביניים.
אם כבר החלטת/קנית אותה, אז בכל זאת יש לה גם יתרונות. היתרון הגדול ביותר - אתה מקבל בכל פעם את אותו גודל טחינה, כי היא ניתנת לכיוונון. זאת בניגוד למטחנת להבים, שבה גודל הטחינה מושפע מכמות הזמן שאתה טוחן - ולכן תלוי בך. וכמו שאנחנו יודעים, על הגורם האנושי אסור לסמוך
2. עוד יתרון של המטחנה - יש לה מיכל פולים. במידה ואתה שותה כל יום קפה, ואולי גם זוגי, אתה כנראה תצרוך 250 גר' בפרק זמן של כשבוע. במקרה כזה, לדעתי אין שום טעם לשמור את הפולים בואקום. פשוט שפוך אותם לתוך המטחנה וחסוך זמן כל בוקר. ההתיישנות של הפולים לא מורגשת בכזה פרק זמן קצר. במיכלי הואקום השתמש, כמו שנכתב למעלה, כדי לשמור את ה-750 גר' הנותרים שהבאת מקפה רות.
3. אגב, יש מקומות שקולים ומוכנים לארוז בשקיות של 250 גר'. זה מאוד נוח. למשל, "קפה בוטיק" של יהודה בדיחי (
http://www.cafe-boutique.co.il)
4. כשאתה טוחן עם המטחנה, מנסיון שלי, כוון אותה על דרגה אחת מעל הדרגה הנמוכה ביותר. אם אני זוכר נכון, זה אומר סיבוב שמאלה עד הסוף, ואז קליק אחד ימינה.