סוכר באספרסו מתי?לפני המזיגה אן אחרי?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תודה על הנסיון.
אני קיבלתי חשק מכל דיבורי הקקאו ומכונת האספרסו האלה, בשילוב עם הרעיון של יונתן על הקצפת חלב עם סוכר בתוכו, וניסיתי עכשיו משהו חדש:
שמתי בתוך קנקן ההקצפה 2 כפיות קקאו, 2 כפיות סוכר וחלב.
הקצפתי את הכל טוב טוב, והבאתי את החלב לרתיחה (לא כמו הקצפה רגילה).
קיבלתי קקאו מצוין, אבל לא ברמה של הרתחה אמיתית בפינג'אן על הגז.
נראה לי שהמסקנה המתבקשת מהניסויים של שנינו היא שמכונת אספרסו מתאימה קצת יותר לקפה מאשר לקקאו...
אני קיבלתי חשק מכל דיבורי הקקאו ומכונת האספרסו האלה, בשילוב עם הרעיון של יונתן על הקצפת חלב עם סוכר בתוכו, וניסיתי עכשיו משהו חדש:
שמתי בתוך קנקן ההקצפה 2 כפיות קקאו, 2 כפיות סוכר וחלב.
הקצפתי את הכל טוב טוב, והבאתי את החלב לרתיחה (לא כמו הקצפה רגילה).
קיבלתי קקאו מצוין, אבל לא ברמה של הרתחה אמיתית בפינג'אן על הגז.
נראה לי שהמסקנה המתבקשת מהניסויים של שנינו היא שמכונת אספרסו מתאימה קצת יותר לקפה מאשר לקקאו...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה עם הקצפת ביצים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
זה אומנם לא קשור לקפה... אבל אפשר להקציף את הביצים בבודום או בדומיו. לא?מני כתב:ביצים זה אחלה במכונת אספרסו. אווריריות כזו אי אפשר לקבל במחבת או בתנור.
לצערי, הילדים גילו עד כמה זה טוב ואני צריך להתעסק בניקוי זרבובית ההקצפה כל בוקר באופן יסודי בכדי שלא אקבל גם קפוצ'ינו בטעם ביצים......
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
תתקשר אלי כשתגמור לנקות את הרשת של הבודום אחרי הקצפת הביצים.barakdan כתב:זה אומנם לא קשור לקפה... אבל אפשר להקציף את הביצים בבודום או בדומיו. לא?...
זה בהנחה שעד שתגמור לנקות בעוד 60-70 שנה הטלפון שלי עוד יהיה עדכני...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אין זכריוסיסופר כתב:ואיך זה מסתדר עם הביצים המקושקשות?.מני כתב:פעם , לא הבנתי איך אפשר לשתות אספרסו בלי סוכר. היום , אני שותה אספרסו בלי סוכר ומתמוגג.
קפוצ'ינו שותה עם סוכר, שותה בבוקר וצריך את הסוכר, מן סוג של ממתק בוקר.......
אחרת, היה יוצא לי קפוצ'ינו בטעם "גוגל מוגל" (אם אתה לא יודע מה זה, חפש בגוגל, יש מתכונים...)
אני כבר לא יודע מה יותר קשה לבליעה.מני כתב:אין זכריוסיסופר כתב:ואיך זה מסתדר עם הביצים המקושקשות?.מני כתב:פעם , לא הבנתי איך אפשר לשתות אספרסו בלי סוכר. היום , אני שותה אספרסו בלי סוכר ומתמוגג.
קפוצ'ינו שותה עם סוכר, שותה בבוקר וצריך את הסוכר, מן סוג של ממתק בוקר.......![]()
אחרת, היה יוצא לי קפוצ'ינו בטעם "גוגל מוגל" (אם אתה לא יודע מה זה, חפש בגוגל, יש מתכונים...)...
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
תנסה להחליף את הקוביה בשלוק ליקר Mozart Dark (מבוסס קקאו 87%, 17% אלכוהול).Ofer01 כתב:אגב הדרך "הכי " טובה שאני הכי אוהב לשתות את האספרסו שלי, זה ללא סוכר אבל ! בצמוד קובית שוקלד מריר איכותי מאוד רצוי 85% קקאו...
joncafe כתב:תתקשר אלי כשתגמור לנקות את הרשת של הבודום אחרי הקצפת הביצים.barakdan כתב:זה אומנם לא קשור לקפה... אבל אפשר להקציף את הביצים בבודום או בדומיו. לא?...
זה בהנחה שעד שתגמור לנקות בעוד 60-70 שנה הטלפון שלי עוד יהיה עדכני......
באותה מידה שלא אשתמש בסטימר של הסילביה להקצפת ביצים, לא אשתמש כמובן בבודום למטרה זו. כך שלעניין זה אל תצפה לשיחת טלפון ממני...
דני
דני ברק = barakdan