סוכר באספרסו מתי?לפני המזיגה אן אחרי?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
עדיף לא להוסיף סוכר לאספרסו. הסוכר מחביא את טעם הקפה בצורה די דורסנית.
אם כבר, אז שים מעט קצף חלב.
בכל אופן, אם אתה מתעקש על סוכר, אז לדעתי אין ממש הבדל אם לפני/אחרי כי בכל מקרה צריך לבחוש והקרמה מתערבבת ונפגמת.
אגב, מדד נחמד כדי לדעת אם הקרמה שלך מספיק עבה: היא אמורה להחזיק כפית סוכר במשך מס' שניות.
אם כבר, אז שים מעט קצף חלב.
בכל אופן, אם אתה מתעקש על סוכר, אז לדעתי אין ממש הבדל אם לפני/אחרי כי בכל מקרה צריך לבחוש והקרמה מתערבבת ונפגמת.
אגב, מדד נחמד כדי לדעת אם הקרמה שלך מספיק עבה: היא אמורה להחזיק כפית סוכר במשך מס' שניות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
מעט סוכר באספרסו אמור לפתוח דווקא את הטעמים
מומלץ להוסיף בעדינות לאחר המזיגה ולערבב עם כפית אספרסו יעודית, כזו עם ידית דקה במיוחד שלא תפגע בקרמה
מומלץ להוסיף בעדינות לאחר המזיגה ולערבב עם כפית אספרסו יעודית, כזו עם ידית דקה במיוחד שלא תפגע בקרמה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
בקפוצי'נו בד"כ שם סוכר לפני.
באספרסו אני טועם את הקפה, ורק אז מחליט אם להוסיף סוכר או לא. אם יצא לי "god shot" (כמובן במגבלות של הגאג'יה שלי), אז אני לא מוסיף סוכר. אם יצא שוט שגרתי אז אני מוסיף כפית סוכר שטוחה. ניסיתי במקרים כאלה לרדת לכמות קטנה יותר של סוכר, אבל באופן מוזר הסוכר דווקא מדגיש מאוד טעמים חמוצים. אין לי הסבר לתופעה הזו.
באספרסו אני טועם את הקפה, ורק אז מחליט אם להוסיף סוכר או לא. אם יצא לי "god shot" (כמובן במגבלות של הגאג'יה שלי), אז אני לא מוסיף סוכר. אם יצא שוט שגרתי אז אני מוסיף כפית סוכר שטוחה. ניסיתי במקרים כאלה לרדת לכמות קטנה יותר של סוכר, אבל באופן מוזר הסוכר דווקא מדגיש מאוד טעמים חמוצים. אין לי הסבר לתופעה הזו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סוכר יכול להרוס אספרסו טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני דווקא מסכים עם גלעד, רבע כפית סוכר חום רק מוסיפה ומדגישה את טעמי הקפה אבל לא יותר מזה ...
את הסוכר אני אוהב לשים לאחר המזיגה ולפזר אותו בעדינות כמו אבקה ואחר כך סיבוב או שתיים עדינים מאוד עם הכפית הכי קטנה שיש.
אני תמיד מתחלחל שאני רואה אנשים ששמים 2-3 כפיות סוכר בקפה. איכס!
את הסוכר אני אוהב לשים לאחר המזיגה ולפזר אותו בעדינות כמו אבקה ואחר כך סיבוב או שתיים עדינים מאוד עם הכפית הכי קטנה שיש.
אני תמיד מתחלחל שאני רואה אנשים ששמים 2-3 כפיות סוכר בקפה. איכס!
אני עושה בדיוק אותו דבר....אני חושב שפיזור עדיין מלמעלה מאפשר למעט הסוכר לצוף מעל הקרמה, ולאט לאט לחלחל פנימה, וגם להתמוסס בדרכו מטה, מה שמצריך פחות עירבוב. (בניגוד ליצירת משקע כבד בתחתית למן ההתחלה)כפיר_ש כתב:אני דווקא מסכים עם גלעד, רבע כפית סוכר חום רק מוסיפה ומדגישה את טעמי הקפה אבל לא יותר מזה ...
אני תמיד מתחלחל שאני רואה אנשים ששמים 2-3 כפיות סוכר בקפה. איכס!...
אני אגב נוהג להפוך את הכפית ולערבב בעדינות ובעצם משיג אפקט עדין של ערבוב עדין שלא הורס את הקרמה, מה שמצחיק זה שזה מתיישב יפה עם הכפית שמתוארת בתמונה.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
הדרך הטובה ביותר להמתיק קפוצ'ינו/הפוך/לאטה היא להוסיף את הסוכר לחלב בקנקן ההקצפה לפני ההקצפה.boren כתב:בקפוצי'נו בד"כ שם סוכר לפני....
הקיטור כבר ממיס את הסוכר ומערבב אותו בזמן ההקצפה, וכך אין צורך לערבב לאחר מזיגת החלב, מה שעלול לקלקל את מרקם הקצף וכמובן את הלאטה-ארט.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler