תגובות למאמר: בוקר טוב, וייטנאם!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם עם הפילטר הזה צריך קצת להתאמן - לא יוצא טוב על הפעם הראשונה.
צריך קצת נסיונות לקלוט כמה קפה לשים כדי שייצא טעים ולא קר מדי.
צריך קצת נסיונות לקלוט כמה קפה לשים כדי שייצא טעים ולא קר מדי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הארות:
כאחד שחזר לא מזמן משהות של כחודש בויאטנאם וסבל\נהנה בקביעות " מהצפת קפה בדם", אשמח להוסיף מס' הארות משלי למטען הכללי :
- הפילטר קרוי phin ולפיכך הקפה מכונה בויאטנאם: Cafe phin.
- הקפה ממוספר ע"פ חוזקו, כשלשוחרי קפה חזק דמוי אספרסו, מומלץ להתחיל מ-Che phin 4 ומעלה (עד 7)
- כמות המים אמורה להיות קטנה מאד, בערך שוט כפול של אספרסו. בליתר דיוק: 20 מ"ל למזיגה ראשונה להרווית הקפה, ולאחר מס' דקות (עם ספיגת המים) 45 מ"ל נוספים. כמות הקפה- אדירה: 20 גר'. התוצאה- "סירופ" קפה.
- לקפה טעם מאד ברור של תיבול "אגוזי". חלק מהתערובות ממש מתקתקות, גם ללא תוספת סוכר!!
- חברת הקפה המומלצת (באמת) היא TRUNG NGUYEN
- הקפה הטוב ביותר שאני מצאתי נקרא LEGENDEE, והוא ממש, אבל ממש, לא זול - 15US$ +\- ל-250 גר'
כללית, בהשוואה למזרח הרחוק בו "קפה" הינו כינוי למיים דלוחים שאינם מזכירים את המקור, הקפה בויאטנאם במפתיע בר-שתיה (גם אם לא משובח בד"כ), וזאת בהתחשב במורשתם ותרומתם ההיסטורית המרשימה של הצרפתים שטבעו לנצח את חותמם על ויאטנאם בקפה, באגטים ו...זהו...
כללית, בהחלט שווה בדיקה...
אגב, גם בצרפת נכון לשבוע שעבר, קפה לא משהו...
.. ואני בכלל נכנסתי בטעות לחפש ממתג HDMI............
- הפילטר קרוי phin ולפיכך הקפה מכונה בויאטנאם: Cafe phin.
- הקפה ממוספר ע"פ חוזקו, כשלשוחרי קפה חזק דמוי אספרסו, מומלץ להתחיל מ-Che phin 4 ומעלה (עד 7)
- כמות המים אמורה להיות קטנה מאד, בערך שוט כפול של אספרסו. בליתר דיוק: 20 מ"ל למזיגה ראשונה להרווית הקפה, ולאחר מס' דקות (עם ספיגת המים) 45 מ"ל נוספים. כמות הקפה- אדירה: 20 גר'. התוצאה- "סירופ" קפה.
- לקפה טעם מאד ברור של תיבול "אגוזי". חלק מהתערובות ממש מתקתקות, גם ללא תוספת סוכר!!
- חברת הקפה המומלצת (באמת) היא TRUNG NGUYEN
- הקפה הטוב ביותר שאני מצאתי נקרא LEGENDEE, והוא ממש, אבל ממש, לא זול - 15US$ +\- ל-250 גר'
כללית, בהשוואה למזרח הרחוק בו "קפה" הינו כינוי למיים דלוחים שאינם מזכירים את המקור, הקפה בויאטנאם במפתיע בר-שתיה (גם אם לא משובח בד"כ), וזאת בהתחשב במורשתם ותרומתם ההיסטורית המרשימה של הצרפתים שטבעו לנצח את חותמם על ויאטנאם בקפה, באגטים ו...זהו...
כללית, בהחלט שווה בדיקה...
אגב, גם בצרפת נכון לשבוע שעבר, קפה לא משהו...
.. ואני בכלל נכנסתי בטעות לחפש ממתג HDMI............
נערך לאחרונה על ידי oronp ב 16/03/2010 13:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
תוספת קטנה
שכחתי לציין שיש שתי ורסיות:
חמה- הפילטר מונח על כוס שטובלת לה בקערת מים חמים כדי לשמר על חומה (הטפטוף מאד איטי ויכול לקחת מס' דק')
קרה- טפטוף על קוביות קרח, או הוספתן אח"כ
+\- חלב משומר
אורון
חמה- הפילטר מונח על כוס שטובלת לה בקערת מים חמים כדי לשמר על חומה (הטפטוף מאד איטי ויכול לקחת מס' דק')
קרה- טפטוף על קוביות קרח, או הוספתן אח"כ
+\- חלב משומר
אורון
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
הי אורון, תודה על המידע.
לא כ"כ הבנתי לגבי הקפה שאתה ממליץ עליו - זה קפה שמוכרים בויאטנאם? קפה ויאטנאמי שאפשר להשיג בארה"ב?
למה לשלם כ"כ הרבה אם, כפי שכתבת אח"כ, הקפה בויאטנם לא טוב?
נראה לי שפספסתי משהו.
לא כ"כ הבנתי לגבי הקפה שאתה ממליץ עליו - זה קפה שמוכרים בויאטנאם? קפה ויאטנאמי שאפשר להשיג בארה"ב?
למה לשלם כ"כ הרבה אם, כפי שכתבת אח"כ, הקפה בויאטנם לא טוב?
נראה לי שפספסתי משהו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רוב הקפה בויאטנם הוא רובוסטה זולה ויש קצת עראביקה טובה.
נראה לי שהוא התכוון לקפה בוויאטנם עצמה.
אני בזמנו לא ביררתי על שמות של קפה.
נראה לי שהוא התכוון לקפה בוויאטנם עצמה.
אני בזמנו לא ביררתי על שמות של קפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קפה ויאטנמי
כרגיל, כן ולא: אכן מדובר בקפה בויאטנאם אך ניתן לקנותו לפחות גם באנגליה וארה"ב. אכן, הקפה ברובו רובוסטה, אבל יש גם קפה טוב.........
מתברר (וגם אני לא ידעתי וגיליתי רק עכשיו בגיגול http://www.trung-nguyen-online.co.uk/legendee.html ) לגבי ה-Legendee שהוא בעצם אמור לחקות את תהליך התסיסה של ה-Kopi Luwak האינדונזי, אלא שהשימוש הוא באנזים ולא במעי החיה (סוג של גחן עצים civet).
כיוון שסקרנותי ניצתה, הזמנתי היום מחבר שנוסע, כדי שגלות האם אני חוטא בנוסטלגיה או באמת טעים. יתקבל בערך בעוד שבועיים ואשתדל לדווח).
מתברר (וגם אני לא ידעתי וגיליתי רק עכשיו בגיגול http://www.trung-nguyen-online.co.uk/legendee.html ) לגבי ה-Legendee שהוא בעצם אמור לחקות את תהליך התסיסה של ה-Kopi Luwak האינדונזי, אלא שהשימוש הוא באנזים ולא במעי החיה (סוג של גחן עצים civet).
כיוון שסקרנותי ניצתה, הזמנתי היום מחבר שנוסע, כדי שגלות האם אני חוטא בנוסטלגיה או באמת טעים. יתקבל בערך בעוד שבועיים ואשתדל לדווח).
ממש לא...
כפי שציינתי, מודה שאת הסיפור מאחורי הקפה גיליתי רק היום במקרה.......
עד לגילוי, זה היה "סתם" קפה מעניין... ויקר ....
מכיוון שהקפה הזה נמכר ע"י חברת קפה ענקית, אני מתקשה להאמין שימכרו פולים ירוקים, פי ש"עלית" לא מתעסקת בממכר פוליים ירוקים לגיקים של קפה, אלא רק end product....
עד לגילוי, זה היה "סתם" קפה מעניין... ויקר ....
מכיוון שהקפה הזה נמכר ע"י חברת קפה ענקית, אני מתקשה להאמין שימכרו פולים ירוקים, פי ש"עלית" לא מתעסקת בממכר פוליים ירוקים לגיקים של קפה, אלא רק end product....
יש.........
בחיפוש עליתי על מישהו שקנה ירוק בשוק בסייגון (הו צי מין סיטי) ויש תמונות......
http://shiokhochiak.blogspot.com/2009/0 ... -kopi.html
http://shiokhochiak.blogspot.com/2009/0 ... -kopi.html