מחיר כוס קפה בנספרסו מול מכונה ידנית
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יצא לי לשתות גם קפה מ necta ,franke ומ jura, (גם גאג'יה, סאקו ודהלונגי) רק מצ'ימבלי אוטומטית עוד לא.
יוצא קפה אבל לא ממש אספרסו.
אין מה לעשות - כשלא משקיעים (בהכנת קפה) שוקעים...
יוצא קפה אבל לא ממש אספרסו.
אין מה לעשות - כשלא משקיעים (בהכנת קפה) שוקעים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5132
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני משתמש כבר 8 שנים בנספרסו ואני יכול להגיד שהדבר הזה לא מתקלקל (אחרי כ-12000 כוסות בכל התקופה הוחלף פעם אחת דוד שנסדק בעלות מגוכחת של 60 ש"ח) נכון להיום יש לי על השיש לה פאווני ומטחנה וגם הנספרסו נשארה שם מהסיבה שלאישתי אין כוח לטחון ולעמוד על רגל אחת בשביל קפה (אני מאוד נהנה מהטקס ומהקפה ) וגם כשבאים הרבה אורחים אני מכין להם מהנספרסו (הלה פאווני לא עומדת בקצב).
הקיצור אני סוציומט קפה (הלה פאווני שלי בלבד)
הקיצור אני סוציומט קפה (הלה פאווני שלי בלבד)
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5345
- נתן תודות: 954 פעמים
- קיבל תודות: 135 פעמים
שלאלדבר על ההר ההוא שהחליט להפ..יץdudib כתב:אגב ידידותי לסביבה , כל הנושא קצת מאבד מהפרופורציה שלו (עוד ניילון , עוד כוס חד"ף) כשכל יום נשפך מהבאר ההיא 45000 גלון נפט לים וזה לא יפסק עד אוגוסט...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
וואו, הרבה נושאים בשרשור אחד.
1. כמו קודמי, אני חושב שהקפסולות הממוחזרות האלו הן בדיוק ההיפך ממה שאתה מנסה להשיג עם נספרסו. הרעיון הוא אפס התעסקות. אם כבר קפסולות, וקפה טחון, ועבודה, וניקיון - אז לך על פודים, או עדיף כמובן - על מכונה ידנית.
2. לגבי פודים מול קפסולות - פודים זו עוד רמה של התעסקות. כבר כתבתי לפני כן בשרשור. לדעתי אי אפשר להשוות בכלל פודים לקפסולות.
רק מי שעבד לאורך זמן עם נספרסו יכול להעריך עד כמה זה אפס עבודה. פשוט מכונה של שגר ושכח. קפסולה פנימה, כפתור - וכוס קפה. זהו! אפילו אין ידית להתעסק איתה, או לחמם אותה, או לקבל ממנה כוויה, או לא לדעת איפה לשים אותה אחרי ששוטפים אותה במים. שוב, לחלק מאיתנו זה נראה אולי מגוחך, אבל האמת שלי נראה מגוחך להרים מכסה מנוע של אוטו כדי לבדוק שמן, אז אני יכול להבין אנשים שמעוניינים במינימום של מינימום של התעסקות.
3. אלכס - כפי שדבוטאנט סיפר כאן, טעמתי בערב שהיה באינטרפרק את היורה האוטומטית, ונדהמתי לגמרי. זה היה גרוע בצורה שלא תאמן. אין מה להשוות את זה לנספרסו. הנספרסו לוקחת בהליכה. בעצם, לוקחת בעמידה אפילו.
יחד עם זאת, אני אשמח לטעום קפה ממכונה אוטומטית שאתה ממליץ עליה, אם יש לך כזו בתצוגה.
בביקור שלי במפעל של Quickmill באיטליה, שתיתי אספרסו ממכונה אוטומטית קטנה, מתוצרתם. זה היה אספרסו שלא מבייש שום גאג'יה, לדעתי. קרמה יפה, גוף מצוין. ממש מפתיע. אז אני לא אטען שמכונות אוטומטיות הן גרועות, אני רק אומר שכל המכונות שטעמתי בארץ הן מתחת לכל ביקורת.
(אגב, משיחה עם טכנאי מקומי הבנתי שהמכונות האוטומטיות של Quickmill כ"כ גרועות שאפילו הטכנאים כבר לא מוכנים לקבל אותן לתיקון. אולי זה אומר שכדי לייצר מכונה אוטומטית אמינה צריך להתפשר על איכות הקפה?)
1. כמו קודמי, אני חושב שהקפסולות הממוחזרות האלו הן בדיוק ההיפך ממה שאתה מנסה להשיג עם נספרסו. הרעיון הוא אפס התעסקות. אם כבר קפסולות, וקפה טחון, ועבודה, וניקיון - אז לך על פודים, או עדיף כמובן - על מכונה ידנית.
2. לגבי פודים מול קפסולות - פודים זו עוד רמה של התעסקות. כבר כתבתי לפני כן בשרשור. לדעתי אי אפשר להשוות בכלל פודים לקפסולות.
רק מי שעבד לאורך זמן עם נספרסו יכול להעריך עד כמה זה אפס עבודה. פשוט מכונה של שגר ושכח. קפסולה פנימה, כפתור - וכוס קפה. זהו! אפילו אין ידית להתעסק איתה, או לחמם אותה, או לקבל ממנה כוויה, או לא לדעת איפה לשים אותה אחרי ששוטפים אותה במים. שוב, לחלק מאיתנו זה נראה אולי מגוחך, אבל האמת שלי נראה מגוחך להרים מכסה מנוע של אוטו כדי לבדוק שמן, אז אני יכול להבין אנשים שמעוניינים במינימום של מינימום של התעסקות.
3. אלכס - כפי שדבוטאנט סיפר כאן, טעמתי בערב שהיה באינטרפרק את היורה האוטומטית, ונדהמתי לגמרי. זה היה גרוע בצורה שלא תאמן. אין מה להשוות את זה לנספרסו. הנספרסו לוקחת בהליכה. בעצם, לוקחת בעמידה אפילו.
יחד עם זאת, אני אשמח לטעום קפה ממכונה אוטומטית שאתה ממליץ עליה, אם יש לך כזו בתצוגה.
בביקור שלי במפעל של Quickmill באיטליה, שתיתי אספרסו ממכונה אוטומטית קטנה, מתוצרתם. זה היה אספרסו שלא מבייש שום גאג'יה, לדעתי. קרמה יפה, גוף מצוין. ממש מפתיע. אז אני לא אטען שמכונות אוטומטיות הן גרועות, אני רק אומר שכל המכונות שטעמתי בארץ הן מתחת לכל ביקורת.
(אגב, משיחה עם טכנאי מקומי הבנתי שהמכונות האוטומטיות של Quickmill כ"כ גרועות שאפילו הטכנאים כבר לא מוכנים לקבל אותן לתיקון. אולי זה אומר שכדי לייצר מכונה אוטומטית אמינה צריך להתפשר על איכות הקפה?)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
מישהו פה ציין את המכונות האוטומטיות של מקדונלדס, ותכלס הוא צודק.
מק' מייצרים קפה לא רע בכלל, לא מבייש אף בריסטה לדעתי (לא טעמתי בארץ, אלא במק-קפה בחו"ל)
מק' מייצרים קפה לא רע בכלל, לא מבייש אף בריסטה לדעתי (לא טעמתי בארץ, אלא במק-קפה בחו"ל)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
כן, גם אני טעמתי פעם פעמיים הפוך מצויין מאוטומטית
אחד ממכונה יחסית פשוטה מדיל של "מועדון הקפה"
השני ממכונה של 20 אלף שח
הקטע שבמכונה היקרה ניסיתי מספר פעמים ורק פעם אחת היה טעים
אז מה הסיבה? כרגיל, הקפה עצמו
רוב המקומות מקבלים מכונה אוטומטית עם קפה בדיל
והדיל מכתיב לספק אספקת קפה זול ובדכ לא טרי. כשהקפה מגיע למשרד, המזכירה פותחת אותו, שמה במכונה וזורקת אותו פתוח למקפיא
במקום בו היה דיל של מועדון הקפה, הקפה היה טרי מקליה מקומית, השקיות הפתוחות נסגרו בכלי בארון. וכשזה טעים, כולם משתמשים ולכן השקית של הקילו נגמרת יחסית מהר.
אז במכונה אוטומטית מכויילת ותקינה עם קפה טוב, המצב סביר. כיון שזה לא המצב הנפוץ בעסקים, אז אולי זה לא כל כך מוצלח. אבל לבית? פתרון יקר ולא רע.
אחד ממכונה יחסית פשוטה מדיל של "מועדון הקפה"
השני ממכונה של 20 אלף שח
הקטע שבמכונה היקרה ניסיתי מספר פעמים ורק פעם אחת היה טעים
אז מה הסיבה? כרגיל, הקפה עצמו
רוב המקומות מקבלים מכונה אוטומטית עם קפה בדיל
והדיל מכתיב לספק אספקת קפה זול ובדכ לא טרי. כשהקפה מגיע למשרד, המזכירה פותחת אותו, שמה במכונה וזורקת אותו פתוח למקפיא
במקום בו היה דיל של מועדון הקפה, הקפה היה טרי מקליה מקומית, השקיות הפתוחות נסגרו בכלי בארון. וכשזה טעים, כולם משתמשים ולכן השקית של הקילו נגמרת יחסית מהר.
אז במכונה אוטומטית מכויילת ותקינה עם קפה טוב, המצב סביר. כיון שזה לא המצב הנפוץ בעסקים, אז אולי זה לא כל כך מוצלח. אבל לבית? פתרון יקר ולא רע.
what's next?
הערה אחת קטנה, אני דווקא חושב שהמכונות המעניינות יותר של נספרסו הן הלא אוטומטיות, דווקא בעידן אוטומטי לחלוטין השליטה שלך גדלה, יש משחק עם ידית וגם עם הקצפה ידנית, הכמות הנמזגת נקבעת על ידי המשתמש וגם החום.
לצערי כל הדגמים בוטלו וכיום לא ניתן להשיג אף אחד מהם, אך זו החלטה של נספרסו ישראל, ביקרתי בבוטיקים שלהם במספר מדינות באירופה ובארה"ב ושם הם מוכרים מכונות ידניות ואוטומטיות משוכללות ויש גם מכונות של 2000 ש"ח ויותר ומכאן שכל הקטע האוטומטי והפשוט + ארוצ'ינו זו החלטה שיווקית לישראל אבל זה לא אומר שזו החלופה היחידה שקיימת בנספרסו.
מצד שני, כמו שמוטי מציג את זה, זה ממש פלא במכונות החדשות, אני אישית לא אוהב שהמכונה מחליטה בשבילי וחסרה לי ההתעסקות עם הידית והקצפה ידנית.
לצערי כל הדגמים בוטלו וכיום לא ניתן להשיג אף אחד מהם, אך זו החלטה של נספרסו ישראל, ביקרתי בבוטיקים שלהם במספר מדינות באירופה ובארה"ב ושם הם מוכרים מכונות ידניות ואוטומטיות משוכללות ויש גם מכונות של 2000 ש"ח ויותר ומכאן שכל הקטע האוטומטי והפשוט + ארוצ'ינו זו החלטה שיווקית לישראל אבל זה לא אומר שזו החלופה היחידה שקיימת בנספרסו.
מצד שני, כמו שמוטי מציג את זה, זה ממש פלא במכונות החדשות, אני אישית לא אוהב שהמכונה מחליטה בשבילי וחסרה לי ההתעסקות עם הידית והקצפה ידנית.
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
פעם הבאה שאתה נוסע פירסט קלאס אתה יכול לשתות בלאונג' המלך דוד בשדה התעופהדבוטאנט כתב:יצא לי לשתות גם קפה מ necta ,franke ומ jura, (גם גאג'יה, סאקו ודהלונגי) רק מצ'ימבלי אוטומטית עוד לא....
יש מכונות צימבלי אוטומטיות גם בסינמה סיטי ראשון ובגלילות ב VIP
מוזמן לשתות ולהגיד איך היה - הקפה לא שלנו ככה שעליו אין לי אחריות
לגבי מחירי קפה קלוי מול קפסולות - מקובל לחשב כ-120 ספלים מק"ג קפה (למרות ש-7 גר' למנה מגיע ל140 מנות לק"ג)
לפי זה יוצא שמחיר ספל אספרסו מקפה קלוי הוא כ-70-80 אג' כתלות במחיר הקפה כמובן.
את ההפרש בין זה לבין קפסולה אני מניח שכולם ידעו לעשות
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
הייתי במקדונלדס היום והזמנתי קפוצ'ינו
אמרתי - ננסה
אז ככה:
לקפה היה טעם לוואי לא טוב, קצת שרוף, משהו שמזכיר נסקפה פשוט. כנראה נחלט ארוך מידי. פחות טוב מקפה ברוב בתי הקפה. מצד שני, לא משהו מזעזע. החלב היה מוקצף טוב. מה זה אומר? שצריך לבדוק גם בסניפים אחרים.
אמרתי - ננסה
אז ככה:
לקפה היה טעם לוואי לא טוב, קצת שרוף, משהו שמזכיר נסקפה פשוט. כנראה נחלט ארוך מידי. פחות טוב מקפה ברוב בתי הקפה. מצד שני, לא משהו מזעזע. החלב היה מוקצף טוב. מה זה אומר? שצריך לבדוק גם בסניפים אחרים.
what's next?