זה יבטל אחד את השני
שימוש במרכך מים
מאחר ולא ידוע המצב של השרף הייתי שוקל להחליף אותו לחלוטין ולהתחיל מחדש ולישון בשקט 10 שנים במקום לחיות באשליה שהוא מתפקד.
הבדיקה עם המקלון תראה רק את מצב השרף לאותה נקודת זמן מאחר ואין אנו יודעים מה עבר עליו (אצל הבעלים הקודמים) וידוע ששרף מחזיק כ- 10 שנים .
נאלץ לבצע בדיקות על בסיס קבוע בכדי לא להיות מופתעים שהמכונה שותה מי ברז עם אבנית ארץ ישראלית
הבדיקה עם המקלון תראה רק את מצב השרף לאותה נקודת זמן מאחר ואין אנו יודעים מה עבר עליו (אצל הבעלים הקודמים) וידוע ששרף מחזיק כ- 10 שנים .
נאלץ לבצע בדיקות על בסיס קבוע בכדי לא להיות מופתעים שהמכונה שותה מי ברז עם אבנית ארץ ישראלית
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
למה להמר? אין לי אינפורמציה על יחס בין שימוש בכל סוג של מים. פעם הצעתי לצפות במשך שבוע עם מי ברז, ואח"כ מי אוסמוזה. כתב לי המשתמש שאחרי 3 ימים האבנית הוסרה והמערכת הייתה חשופה שוב לקורוזיה. כמובן שזה גם ישתנה מאיזור לאיזור בהתאם לתכולת יוני הקשיות שבמים. מרכך, מלח לימון, מלח בישול ולעבודה.moti_r כתב:אולי אפשר פשוט להשתמש במים רגילים ומי אוסמוזה הפוכה לסירוגין?
זה יבטל אחד את השני...
אדי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אדי, אני מזכיר לך שאצלנו הבעיה קשה הרבה יותר, בגלל ה-HX.
לו היתה לנו מכונת דוד אחד, לא היתה בכלל שאלה. אבל לנקות אבנית במכונת HX זה סיפור לא פשוט.
אם אפשר פשוט להזרים כמות יפה של מי אוסמוזה, אפילו כטיפול מונע אחת למס' חודשים, זה פתרון נהדר!
אגב, העובדה שאני משתמש במי בריטה (שהם יחסית חומציים) עשויה להסביר את כך שאין לי אבנית במכונה לאחר שנתיים של שימוש?
לו היתה לנו מכונת דוד אחד, לא היתה בכלל שאלה. אבל לנקות אבנית במכונת HX זה סיפור לא פשוט.
אם אפשר פשוט להזרים כמות יפה של מי אוסמוזה, אפילו כטיפול מונע אחת למס' חודשים, זה פתרון נהדר!
אגב, העובדה שאני משתמש במי בריטה (שהם יחסית חומציים) עשויה להסביר את כך שאין לי אבנית במכונה לאחר שנתיים של שימוש?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל אפשר מידי פעם להעביר מי אוסמוזה
זה לא ממש מזיק ואולי אף מועיל כשהמים הרגילים שאתה משתמש הם מבריטה. אני מבין שמדובר על בריטה של אלון גרוסמן. שם גם יש חומציות וגם הסרה של כל המלחים (לא סתם ריכוך). המזל הוא שנחושת בעצם היא מיקרו יסוד הדרוש לנו, וכמות הקפה שאנו שותים לא יכול להציף אותנו בנחושת. אני עדיין טוען שלמכשיר רציני מגיע מרכך יעודי, עם יכולת ריכוך של מאות ליטרים, ואם אנו לא ממש מקפידים לרענן אחרי 3 חדשים, עדיין לא גרמנו לנזק בלתי הפיך.
אדי
אדי
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

אנו משתמשים ב-500 שקל כמספר מוביל למרכך
אז יש כמה אופציות, וכולן מתחת לזה:
אביקל-390
דובין-400
אמיגו-449
סייטק ואברהמי, ידועים כזולים אבל לא מפרסמים ברשת את מחיריהם. במחיר כזה, ועלות שנתית של 6 שקלים למלח, זה הרבה יותר זול מכל בריטה, ונותן הרבה יותר שקט נפשי.
אדי
אביקל-390
דובין-400
אמיגו-449
סייטק ואברהמי, ידועים כזולים אבל לא מפרסמים ברשת את מחיריהם. במחיר כזה, ועלות שנתית של 6 שקלים למלח, זה הרבה יותר זול מכל בריטה, ונותן הרבה יותר שקט נפשי.
אדי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
... אבל הבריטה גם מסננת את המים, ולא רק מרככת.
ההבדל בטעם בין מי ברז למים אחרי הבריטה הוא מאוד משמעותי. האמת שלטעמי מי הבריטה הם המים הכי טעימים מכל מערכות הפילטור הביתי שטעמתי, כולל אוסמוזה הפוכה ובטח שתמי4 (שלטעמי הם המים הכי מגעילים).
ההבדל בטעם בין מי ברז למים אחרי הבריטה הוא מאוד משמעותי. האמת שלטעמי מי הבריטה הם המים הכי טעימים מכל מערכות הפילטור הביתי שטעמתי, כולל אוסמוזה הפוכה ובטח שתמי4 (שלטעמי הם המים הכי מגעילים).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מרכך 8 ליטר עם מחברי 3/8 עולה באברהמי פחות מ 300 אחרי מע"מ.
לא זוכר בדיוק כמה אבל הם שלחו לי במייל.
לא זוכר בדיוק כמה אבל הם שלחו לי במייל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אפשר לחבר מרכך לפני תמי 4 ? ולקבל מים רכים שעברו סינון ו-UV
התמי 4 משמש אותנו לכ-70 אחוז מהשתייה שלנו ביום ויש לי תינוקת שאנחנו משתמשים בשבילה במים של התמי 4 אחרי הרתחה.
אני זוכר שמישהו עשה את זה וטען שהמים היו מרים.
התמי 4 משמש אותנו לכ-70 אחוז מהשתייה שלנו ביום ויש לי תינוקת שאנחנו משתמשים בשבילה במים של התמי 4 אחרי הרתחה.
אני זוכר שמישהו עשה את זה וטען שהמים היו מרים.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

מים רכים לא מומלצים כ"מקור המים לשתיה"
אלא אם כן לוקחים תוספי מזון המכילים סידן ומגנזיום. האספרסו שאנו שותים אינו מהווה כמות במי השתיה שלנו. מומלץ אפילו לשתות כוס מים על יד כוסית האספרסו, בגלל שהוא משתן ולא תורם נוזלים שישארו בגוף. מי שמסיר את הסידן ממי השתיה שלו גורע מרכיב חיוני, וחבל. אגב למים מותפלים במכוני ההתפלה שמוקמים, יש "פחות מידי" מלחים. כך הם עלולים להמיס את הצנרת שבדרך. לפיכך טונות של גיר נמצאים במכונים אלה כמקור לסידן שמוסף למים המותפלים. מצד שני מוסיפים חומצת מלח כדי שבסוף נקבל סידן כלורי במים.
אדח
אדח
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
Re: אנו משתמשים ב-500 שקל כמספר מוביל למרכך
קדמה- 430 ש"ח.coffeeaddict כתב:אז יש כמה אופציות, וכולן מתחת לזה:
אביקל-390
דובין-400
אמיגו-449
אדי...
- פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אם זה נכון, אז אברהמי הכי זול שיש היום והופך את עלות המרכך הגדול לשווה-ערך לשני קנקני בריטה + 2 פילטרים ספייר, או ל-3 קילו קפה קלוי.דבוטאנט כתב:מרכך 8 ליטר עם מחברי 3/8 עולה באברהמי פחות מ 300 אחרי מע"מ.
לא זוכר בדיוק כמה אבל הם שלחו לי במייל....