zork ודני קראתי את מה שרשמתם, ובגדול שניכם צודקים, אך מה שדני אומר, ישנו מן ההגיון יותר.
בגדול, רמקולי צד (SIDE SURROUND כשמו כן, אמורי להיות בצידי המאזין ולא מאחור).
האוזן גם לה יש מגבלות, האוזן לא יכולה למקם סאונד בנפרד כשבעצם הכל מגיע מאותו האיזור מאחור.
(אלא אם כן ישנן הבדלים קיצוניים בגוון הסאונד בין הרמקולים הצידיים ל-BACK) בכדי שהאוזן תבחין בשני זוגות רמקולים מאחור.
האוזן מתנהגת אחרת כאשר ישנם גלי קול המגיעים מהחזית ומהצד לבין גלי קול המגיעים מאחור.
גם מי שלא מבין או למד והתנסה באקוסטיקה או במבנה האוזן מבין את העניין.
גם ע"פ תקן THX (שאותו אני יודע יפה מאוד-וע"פ תיכננתי את מקום המערכת-במיוחד שהרמקולים הצידיים והאחוריים אצלי עומדים בתקן זה), רמקולים די-פולאריים מהצדדי המאזין, כאשר הם נמצאים כחצי מטר לפנים החלל (ולא חצי מטר לאחור).
ורמקולים ב-פולאריים מאחור כאשר הם נמצאים לא יותר מ-מטר 1 אחד מהשני וכמטר 1 מאחורי המאזין (שלצערי אצלי זה בלתי אפשרי-אבל ה-LX81 יודע לטפל בסוגיה זו מצויין).
אמנם גם zork צודק, שרמקולים בתקן THX חייבים להיות די-פולאריים ובי-פולאריים, שם הסאונד מתפזר out of phase, ז"א גלי הקול מתפזרים לצדדים כאשר קשה לזהות את מקורם ולא פרונטלית.
ולדעתי ודעת רבים, רק עם רמקולים שכאילו, ניתן להנות מסראוונד טבעי, ריאליסטי ונכון יותר...זו פשוט עובדה.
זו הכלה וזה החתן....
מקורות-
DVD757AI PIONEER
DVL-909 LASER PIONEER
PD-F1007 CD CHANGER 301 PIONEER
DVD410 PIONEER
PD-65 ELITE CD PIONEER
PL-530 PHONO PIONEER
הגברה
AX10AI PIONEER
M-72 ELITE PIONEER
רמקולים
XLS-15 CERWIN WEGA
HTS15 SUB CERWIN WEGA
יש לי CENTER CERWIN אך הוא לא מונח על המזנון מחוסר מקום
וגם אין צורך
MONITOR
KDL-40P3000 SONY
כמו שאתם רואים אני גם ללא אחוריים כדי לצמצם קצת בציוד.....
אומנם לא רואה הרבה סרטים ..
אך כאשר כן -לא מרגיש שום צורך או בעייה מסויימת בעניין
זהו באמת מקווה שנכנס לפחות לרשימת האחרונים......
[img2=550x412]http://i39.photobucket.com/albums/e178/ ... G_1937.jpg[/img2]
כאן ניתן לראות את מערך המחשבים:
מחשב שמאלי - עבודה ומשחקים
מחשב ימני תחתון - FREENAS עם10.5TB של איחסון
מחשב עליון (מיני) לינוקס (רץ מכרטיס זיכרון M2 שהגיע לידי) וXP רץ מHDD2.5 האורגינלי של הלפטופ (שידרגתי בנייד שלי את הדיסק). הספק שעל הסאב מספק 12V למחשב מיני (מבוסס E5300 ולוח ZOTAC ION)
2 המסכים יכולים להציג תמונת DUAL VIEW של המחשב הגדול, מסך ימין מציג את הFREENAS (יש לי בעיות רבות איתו בזמן האחרון כי כאשר מדליקים אותו הספק HEC 400W לא מצליח להתמודד עם התנעת 7 HDD), מסך שמאל מציג גם את המחשב מיני, כל המיתוג הוא ע"י לחצן VGA-DVI של המסך
נערך לאחרונה על ידי singera ב 20/08/2010 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.