זקוק לעזרה בנוגע למכונת הקפה הראשונה שלי

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1463
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

יופי של מכונה ויופי של עסקה.

בהצלחה

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

תודה לכם חברי הפורום

שרשור שלא נקרא #17 

היקרים על הכנסת האורחים החמימה (f) , מהיום אני מקווה להיות רשמית בן בית כאן בפורום.
אני בטוח שאלמד ממכם עוד המון ואלטש את המיומנות שלי בכל הנוגע לתחום הקפה- כשיגיע הזמן מקווה שאוכל גם אני לתרום מנסיוני לחברי פורום חדשים.
בינתיים אני אשתדל לשפר את התוצר שלי מהאניטה- אני בטוח שאהנה ממנה לאורך זמן ואני כבר מלקק אותה כל פעם שאני עובר במטבח :mrgreen:

תודה אחרונה בשרשרת התודות שלי מגיעה גם לשחר מ"קופי דיפו" שכמובן ללא עזרתו האניטה בשבילי הייתה נשארת בתור ה"קשה להשגה" (Y)

יאיר.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

Re: סוף סוף יש לי מכונה חדשה... ANITA שמה.

שרשור שלא נקרא #18 

YaAr כתב:הקניה יד שניה לא צלחה, לאחר בדיקה של המכונה מצב הדוד לא היה שפיר במיוחד- המכונה הוחזרה לבעליה (מוטי לשאלתך- בדיקה עולה כ- 180 ש"ח אצל איבגי).

.
...
תתחדש על האניטה, והנה אני מוצא תמיכה בגירסתי שאסור להשתמש במי אוסמוזה הפוכה. המים האלה קורוזיביים ביותר ואמורים לפגוע במתכת. לא תיארתי לעצמי שזה יפסול את העיסקה, אבל אשמח לקבל תיאור של הבעייה עם הדוד שגרמה לפסילה.
בברכה
אדי

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שלום אדי

שרשור שלא נקרא #19 

שמעתי את הגירסה לגבי האוסמוזה, אך במקרה הנ"ל אני לא בטוח שזאת הבעיה (אבל גם אי אפשר לשלול)...
אז ככה, לפני השימוש באוסמוזה הבחור השתמש במים מהברז- מה שגרם למכונה להגיע במצב גרוע למעבדת "קופיטק" ולעבור שם טיפול רציני להסרת האבנית והחלפת מס' חלקים.

לאחר המקרה הבחור החל להשתמש באוסמוזה הפוכה בלבד- כשנבדק פנים הדוד אכן לא היה כל זכר לאבנית (פעם קראתי כאן בפורום שאמורה להיות שכבת מגן דקה של אבנית שאוסמוזה לא יוצרת ואף מסירה אם הייתה כזאת).

מאז עברו עוד שנה וחצי שנתיים אך נראה שפנים המכונה לא במצב טוב והדוד מעווות בצד אחד (אולי חימום יתר) ובצד השני ישנה דפיקה, אולי בזמן הטיפול שעברה נתקע הטרמוסטט והוצא איכשהו בכוח... צבע הדוד השתנה וישנם סימנים לנזילות בעבר.
בנוסף לכל זאת קיים גם הבלאי של חלקי הפלסטיק ואביזרי החשמל שעשה רושם שגם בהם יש לטפל בקרוב, כל מכלול הדברים יחד הביאו אותי למסקנה שלא כדאי לרכוש את המכונה ובטח שלא במחיר של 4K ש"ח שכן ישנו סיכוי גבוה להוצאה של סכום לא מבוטל בעתיד הלא רחוק.
למרות כל האמור המכונה תפקדה יוצא מן הכלל ועבדה כמצופה.
אין לי כל כך מושג היכן אחראי עניין האוסמוזה ואם יש קשר לכל זאת, תוכל לראות בתמונות שצילמתי בסלולרי את המצב החיצוני של הדוד- נראה שעברה על המכונה תקופה לא קלה, חיצונית בזכות הנירוסטה היא נראתה מעולה.

יאיר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי YaAr ב 20/08/2010 2:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.

YaAr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ועוד שתי תמונות...

שרשור שלא נקרא #20 

...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שרשור שלא נקרא #21 

תודה רבה!
קודם כל רואים כמות של כחול באיזור החיבורים ולמטה בקרקעית. זו תחמוצת נחושת המעידה על התמוססות, שיתכן ונוצרה בעת טיפול באבנית עם חומצת לימון. אם היו מנקים אחרי הטיפול... אפשר היה לדעת מה קורה. כך אי אפשר לייחס את זה לתהליך ספציפי. הדפיקה בעצם לא פוגעת בתפקוד המכשיר, ופרסוסטט, גם אצלי רם החליף את הפרסוסטט (בתקופת האחריות) ושיפר אותו. ברור לי שעבור מכונה כזאת צריך לשלם פחות, ולהביא בחשבון תיקון עתידי, שיכול להגיע מחר, עוד שנה או עוד 10.
בברכה
אדי

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”