פרסומת יפה לקפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
הנה סיפור אמיתי על ויקיפדיה:
לפני שנתיים התערבתי עם חבר בעבודה שהאלבום Out of Time של REM יצא ב-1990. הוא טען שב-1991.
הלכנו לויקיפדיה, בדקנו, והוא צדק ואכן 1991 (הוא הוקלט ב-1990).
הלכתי לחדר שלי, נכנסתי לויקיפדיה, עשיתי EDIT לערך של Out of Time ושיניתי את השנה ל-1990.
אמרתי לו: תבדוק שוב.
הוא עשה REFRESH והיה המום לגמרי. הוא צעק בכל המשרד, בהלם, ש-"אתה משכתב את ההיסטוריה! לא עושים דברים כאלה גם לא בצחוק!".
מיותר לציין שכמעט ולא נשמתי שם מרוב צחוק, למראה תגובת ההלם העמוק שלו
אח"כ, ביחד, שינינו את השינוי...
(בדקתי אחרי כמה חודשים, וכבר אי אפשר לעשות דברים כאלה. יש מודרייטור לרוב הערכים היום).
בקיצור, עם קצת רצון ומעט יכולת, אולי עוד באמת נוסיף דרגת קליה MOTI לערך Coffee Roasting בויקיפדיה העולמית
לפני שנתיים התערבתי עם חבר בעבודה שהאלבום Out of Time של REM יצא ב-1990. הוא טען שב-1991.
הלכנו לויקיפדיה, בדקנו, והוא צדק ואכן 1991 (הוא הוקלט ב-1990).
הלכתי לחדר שלי, נכנסתי לויקיפדיה, עשיתי EDIT לערך של Out of Time ושיניתי את השנה ל-1990.
אמרתי לו: תבדוק שוב.
הוא עשה REFRESH והיה המום לגמרי. הוא צעק בכל המשרד, בהלם, ש-"אתה משכתב את ההיסטוריה! לא עושים דברים כאלה גם לא בצחוק!".
מיותר לציין שכמעט ולא נשמתי שם מרוב צחוק, למראה תגובת ההלם העמוק שלו
אח"כ, ביחד, שינינו את השינוי...
(בדקתי אחרי כמה חודשים, וכבר אי אפשר לעשות דברים כאלה. יש מודרייטור לרוב הערכים היום).
בקיצור, עם קצת רצון ומעט יכולת, אולי עוד באמת נוסיף דרגת קליה MOTI לערך Coffee Roasting בויקיפדיה העולמית
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
לי קרה שעברתי על ערך בויקיפדיה שאיני זוכר כרגע, והופיע בו מושג עברי חדש: חלב לימון. זה כמובן תרגום של אדם שאינו מבין מ:milk of lime , או בעברית חלב סיד. תיקנתי, והכל נשאר עד עצם היום הזה, באושר ובעושר.
תוספת בעריכה: המושג היה סלק סוכר, ותהליך עיבוד סוכר מחום ללבן. וכמובן שידעתי ששם מעורב סיד כחומר משקע. מעניין התהליך הזה שמוכיח שהשקעה בתהליך כימי כולל חמרי גלם, מקטינה את ערך המוצר (סוכר לבן יותר מושקע ויותר זול מסוכר חום)
אדי
תוספת בעריכה: המושג היה סלק סוכר, ותהליך עיבוד סוכר מחום ללבן. וכמובן שידעתי ששם מעורב סיד כחומר משקע. מעניין התהליך הזה שמוכיח שהשקעה בתהליך כימי כולל חמרי גלם, מקטינה את ערך המוצר (סוכר לבן יותר מושקע ויותר זול מסוכר חום)
אדי
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
coffeeaddict כתב: תוספת בעריכה: המושג היה סלק סוכר, ותהליך עיבוד סוכר מחום ללבן. וכמובן שידעתי ששם מעורב סיד כחומר משקע. מעניין התהליך הזה שמוכיח שהשקעה בתהליך כימי כולל חמרי גלם, מקטינה את ערך המוצר (סוכר לבן יותר מושקע ויותר זול מסוכר חום)
אדי...
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
זה כמובן רק ריאגנט שמשתתף בריאקציה
נכנס, ויוצא אחר כך בלי להשאיר עקבות. אם רוצים סידן צריך להוסיף אותו בנפרד אחרי התהליך.
אדי
אדי
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
הדיון הזה גרם לי לחפש ערך שערכתי בוויקיפדיה לפני כמה שנים, ולהפתעתי הטקסט שלי נשאר כמעט ללא שום שינוי (מחקו לי מילה אחת...)
מדובר בפסקה האחרונה בערך הזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%A1
(זו שמדברת על מקור השם).
מדובר בפסקה האחרונה בערך הזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%A1
(זו שמדברת על מקור השם).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler