ריקושטים ממפגש הפורום ביום ג'

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

alogobi כתב:
דבוטאנט כתב:מהראש עד לכוס יש נפילה של מעל 15 מעלות, זה יותר מדי תלוי בסביבה ובכוס - לא הייתי בונה על זה.
Alogobi - בדרך כלל כיוון של OPV נעשה עם מברג. אתה צריך למצוא את ה OPV אצלך (יש ממנו צינור חוזר למיכל) ואז תראה את הבורג.
...
סופ"ש הזה אני אבדוק את העניין... stay on line :)
...
זהירות עם ה-OPV,ככל שתסגור את הבורג יותר,כך יעברו יותר מים חזרה לתוך המיכל,התוצאה לחץ גבוה יותר,שיתן קפה עם טעם שרוף יותר.

אני מבין את הבלבול שלך,יש שעושים פעולות הפוכות ממה שאחרים עושים,ומשיגים את אותה התוצאה,(על זה אמר מי שאמר פרדוקס והיפוכו).

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אני חושב שרק מבחן עם טרמומטר בראש ובכוס יאשר את ההנחות.

בכל מקרה אצלי בדומה למוטי הקולינג פלאש יחסית קצר, 5-6 שניות ומשהו כמו 150 מ"ל של מים (הדוד אצלי מכוון ל 1.1 באר)

אני ממתין טיפה וחולט, הקפה אף פעם לא מקבל טעם שרוף ...

אורך הקולינג פלאש לדעתי קשור בעיקר לגודל מחליף החום, אני מניח שבדומובר של יונתן בגלל שהדוד גדול מאוד כנראה שגם מחליף החום ארוך יותר ומכיל יותר מים.

alogobi, לא להתבאס. אני הייתי בודק את לחץ החליטה כי לא תמיד זה מגיע מכויל ב 100% מהמפעל.
האניטה שלי הגיעה עם 10.5 באר (יש לי שעון לחץ חליטה בנוסף ללחץ הדוד ולכן היה קל לראות) וכיוונתי אותה חזרה ל 9 באר והקפה השתפר.

היום בכלל אני מתנסה בצורה קצת יותר קיצונית ועובד עם 8 באר, לטעמי הקפה הרבה יותר טוב ב 8 באר מאשר ב 9 אבל זה עניין של טעם.

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 249
שם מלא: בועז בלילה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

חברה גם לאחר הזרמה רצופה
המים עדין חמים.
יש לי תרמומטר נוסף בדקתי את המעלות בכוס
לאחר קולינג פלאש ארך.
בתרמומטר שעל הראש לבין זה שבכוס שני מעלות
הפרש 93 לעומת 91
מה שמצדיק את הקולינג פלאש הארוך המים עדין חמים
ובטמפרטורה הנכונה

alogobi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

moti_r כתב:alogobi, אתה לוקח את זה קשה מדי, ואין שום סיבה שתקח את זה כ"כ קשה.
מצטרף לגמרי שמה שכתב thedoctor. זו הגישה הנכונה.

אני מבטיח לך שאתה תמשיך ללמוד וללמוד. גם אני לומד כל הזמן, וגם אני לא מומחה טכני גדול במבנה הפנימי של המכונה. יש אנשים הרבה יותר מבינים ממני, ואני לומד מהם. לפעמים דברים שאני בטוח מהם מסתברים כלא נכונים (למשל, שיניתי את דעתי על מכונות אוטומטיות כמו הבררה, לאחר דיון בפורום וביקור אצל קסטלו) - וגם זה בסדר גמור. כל זמן שאתה זוכר להיות פתוח, להקשיב, לנסות ולשתף את האחרים כדי לשמוע את דעתם - אתה במקום טוב.

בסופו של דבר יש לך מכונה מעולה, ואני בטוח שאתה מקבל קפה מצויין. תמיד אפשר ללמוד ולשפר עוד, וזה חלק מהכיף.

לדעתי האישית, אגב, זה ממש משעמם לקבל את אותו הקפה בחזרתיות מושלמת מהמכונה. בשביל זה יש נספרסו...
חלק מהכיף שלי הוא לקבל בכל פעם משהו קצת שונה, להסתכל בכוס תוך כדי החליטה ולקוות לטייגר סקין מושלם.
...
מסכים עם כל מילה... ואל דאגה אני לא לוקח שום דבר קשה... הכל בטוב :)

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”