אספרסו הל
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה היה עניין של זמן עד שאני אנסה אספרסו מקפה ערבי עם הל.
חבר מהעבודה הביא לי קפה מטירה. קלוי בהיר וטחון דק.
כבוץ הוא רק בסדר, בבישול הוא טעים.
מאוד דומה לקפה של סנדוקה בעיר העתיקה בירושלים.
בגלל שהוא טחון דק ניסיתי באספרסו. העמסתי על הסלסלה דחסתי חזק (בכל זאת הוא התיישן בגלל שהוא טחון)
השוט טפטף לאט ויצא קרמה לא רעה. קצת היה חמוץ כנראה בגלל הקלייה הבהירה אבל יותר מהכל היה שם רכז קטלני של הל ואחרי חצי שעה הרגשתי בומבה בבטן...(כנראה יש שם גם הרבה רובוסטה)
חבר מהעבודה הביא לי קפה מטירה. קלוי בהיר וטחון דק.
כבוץ הוא רק בסדר, בבישול הוא טעים.
מאוד דומה לקפה של סנדוקה בעיר העתיקה בירושלים.
בגלל שהוא טחון דק ניסיתי באספרסו. העמסתי על הסלסלה דחסתי חזק (בכל זאת הוא התיישן בגלל שהוא טחון)
השוט טפטף לאט ויצא קרמה לא רעה. קצת היה חמוץ כנראה בגלל הקלייה הבהירה אבל יותר מהכל היה שם רכז קטלני של הל ואחרי חצי שעה הרגשתי בומבה בבטן...(כנראה יש שם גם הרבה רובוסטה)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תאמין לי, אתה מקריב את עצמך בשם המדע 
הקפה היה טחון לתורכי, נכון?
אז איך יצא משהו מהמכונה, ועוד כשאתה מספר שדחסת חזק?
(האספרסו ב-Buy The Way רעננה - תמיד מעולה ולא מאכזב! מזג אוויר מושלם בחוץ היום, צאו מהמשרדים שלכם ולכו לטייל לבית הקפה הקרוב!)
הקפה היה טחון לתורכי, נכון?
אז איך יצא משהו מהמכונה, ועוד כשאתה מספר שדחסת חזק?
(האספרסו ב-Buy The Way רעננה - תמיד מעולה ולא מאכזב! מזג אוויר מושלם בחוץ היום, צאו מהמשרדים שלכם ולכו לטייל לבית הקפה הקרוב!)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

סמכתי על זה שעבר הרבה זמן מהיום שטחנו עד שזה הגיע אלי (הקפה איבד הרבה מהשומנים שלו) אבל זה זלג עדיין לאט.
שמתי את היד על המנוף ונתתי לקפה לרדת יותר מ 45 שניות. אבל זה לא משנה כי היה לזה טעם של תמצית הל יותר מטעם של קפה...
שמתי את היד על המנוף ונתתי לקפה לרדת יותר מ 45 שניות. אבל זה לא משנה כי היה לזה טעם של תמצית הל יותר מטעם של קפה...
אני גם ניסיתי אספרסו+הל רק בתצורה שונה משלך, אני שתיתי את זה בקפסולה של אספרסו קלאב והמסקנות שלי מהחוויה הן שזה הרגיש דומה לקפה נחלה, ההל מורגש מאוד מאוד חזק כנראה מהתהליך של הלחץ בחליטה.
לא חושב שאנסה שוב כי כמוני כמוך אחרי שעה הרגשתי הכל טוב טוב בבטן
לא חושב שאנסה שוב כי כמוני כמוך אחרי שעה הרגשתי הכל טוב טוב בבטן
דווקא אני אוהב להתחיל ככה את השבת, עם אחת התערובות לאספרסו - דווקא עד היום השתמשתי בעיקר בכאלה שקלויות מאוד כהה.
על שוט כפול (17 גרם זה האופטימלי בגאג'יה שלי) אני שם בערך 1 גרם של הל טחון מאוד מאוד מאוד דק ומערבב איפשהו לקראת סוף הטחינה של הקפה, כלומר כשיש כ-13 או 14 גרם קפה בפורטפילטר.
אני מאוד אוהב את התוצאה.
על שוט כפול (17 גרם זה האופטימלי בגאג'יה שלי) אני שם בערך 1 גרם של הל טחון מאוד מאוד מאוד דק ומערבב איפשהו לקראת סוף הטחינה של הקפה, כלומר כשיש כ-13 או 14 גרם קפה בפורטפילטר.
אני מאוד אוהב את התוצאה.
-
דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה עם ג'ינג'ר (זנגביל) לא?bossgt6 כתב:קפה לבן של תימנים שתיתם ?...
זה כמו לשתות זחוג
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
כן זה עם זנגביל , ולא זה לא כמו לשתות סחוג , { זה כמו לשתות אריסה מרוקאית }
סתם סתם , זה דווקא נחמד
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- bossgt6
- חבר מביא חבר

זה עוד בסדר, אני הכרתי אחד שהוסיף חוויאג' למרק לאספרסו של קפה הפוךhosq כתב:הכרתי אחד שהוסיף לפעמים חוואייג' לאספרסו שמיועד להפוך, התוצאה מעניינת ולא רעה...
- bossgt6
- חבר מביא חבר

joncafe כתב:ניסיתי פעם דבר דומה - אספרסו מקפה נחל'ה .
התוצאה היתה מזעזעת למדי....