תודה רבה על התגובה הזריזה, אז בעצם בגלל איכות האחריות אתה ממליץ לקחת אחריות מאק ולהתעלם מאחריות היצרן מה שבעצם גורם לבחירת חנות הקנייה לא חשובה אלא רק לחפש את המחיר הכי זול...LiorDrZ כתב:בן,
מבחינת קו עדשות לסוני יש כרגע עדשות זום עם טווחים שמכסים מ 18 עד 210 כך שאין כ"כ בעיה עם עדשות טיולים. הצרה עם העדשות של סוני (ה 18-200) לדוגמא שהיא גדולה יחסית לגוף המצלמה ויקרה מאד (800 דולר). ממה שפורספ באתרים בחו"ל סוני הולכת להשיק כמה עדשות פריים (אורך מוקד קבוע) עם צמצמים פתוחים ועוד עדשת זום עם צמצם קבוע של 2.8 אבל היא הולכת להיות יקרה.
החיסרון בקו המצלמות העכשווי של סוני הוא בעדשות עם צמצם פתוח ומהיר שיהיו קטנות ממה שקיים. יש כרגע כמה עדשות פריים עם צמצם פתוח אבל הם יקרות כמו הצייס 24 מ"מ צמצם 1.8 עדשה מעולה אך יקרה 1000$ ויש את ה 50 מ"מ צמצם 1.8 ובמחיר של 350$.
מבחינת איכות תמונה לסוני יש חיישן גדול APS-C כמו שיש בניקון D7000 ומבחינת איכות תמונה זאת מצלמה מעולה. בנוסף קיימים מתאמים לעדשות של יצרנים אחרים שתוכל להרכיב על המצלמה ותוכל לפקס בצורה ידנית עם המצלמה. זאת המצלמה עם יכולות פיקוס ידני הטובה ביותר בשוק בגלל פיצ'ר ה Peaking הנהדר. (צובע בצבע אדום איזורים בפוקס וע"י כך אתה מקבל במקום איזה איזורים בפוקוס למרות שאתה מפקס בצורה ידנית).
מבחינת מחיר ואחריות המחיר של הסוני לא זול בארץ לאור העובדה שקיט עולה בארה"ב 700$. אישית הייתי קונה במקום הכי זול שיש קאמרה מיה למשל 3799 ש"ח ומוסיף ביטוח MACK למצלמה + עדשה ל 3 שנים.
ליאור...
אז מבין האופציות הנ"ל מה הכי טובה?
1) אחריות של ישפר 3 שנים ?
2) אחריות של רשת Camera של שנתיים
3) (אם אפשרי) לדבוק באחריות היצרן ולהאריך אותה עם אחריות מאק.. ?
4) לוותר לגמריי על האחריות היצרן ומראש לקנות אחריות מאק ל3 שנים?
5)במקרה של 4 זה כבר מפתה אולי עדיף להזמין מחול ? דרך USSHOPS או שבתכלס עם המכס וכל זהכבר יצא אותו המחיר ?
ומה המחיר פחות או יותר של אחריות מאק לשלוש שנים?
הקטע של העדשות באמת קצת מלחיץ אותי, למרות שתאמת אני לא יודע לכמה אזדקק לעדשות חדשות אני חדש לגמריי בתחום רפלקס ומל"מ ובעצם בשלב של לנסות לעבור למצלמות שכאלו.. ולצערי גם לא מבין כל כך הרבה בתחום הצילום, לכן כנראה שתקופה הקרובה אשאר עם עדשת הקיט שאקנה לדיי הרבה זמן עד שאחליט על לקנות עוד כמה עדשות מסביב..
לכן כנראה שגם אקח את ה18-55 במטרה לכסות כמה שיותר ועדיין להשאר עם גודל נורמלי של עדשה ..
בן.