המלצה למעבר ל-DSLR
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4620
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 465 פעמים
אם בא לך לעבוד קצת יותר קשה בשביל מחיר טוב,
הייתי ממליץ ליצור קשר ישיר עם היבואן (קרט במקרה של קנון ופנטקס).
במידה ואתה יודע להגיד בדיוק מה אתה רוצה (ברמת הדגם של מצלמה ושל העדשה),
אתה יכול למצוא עצמך מופתע מהשירות (לחיוב).
קח בחשבון שהמשמעות היא לקנות מה שיש במלאי או להמתין למשלח (מה שעשוי לקחת זמן, והמחיר משתנה בהתאם לגודל המשלוח).
הייתי ממליץ ליצור קשר ישיר עם היבואן (קרט במקרה של קנון ופנטקס).
במידה ואתה יודע להגיד בדיוק מה אתה רוצה (ברמת הדגם של מצלמה ושל העדשה),
אתה יכול למצוא עצמך מופתע מהשירות (לחיוב).
קח בחשבון שהמשמעות היא לקנות מה שיש במלאי או להמתין למשלח (מה שעשוי לקחת זמן, והמחיר משתנה בהתאם לגודל המשלוח).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הסיבה שאני חושב שעדשת קיט מיותרת היא התקציב של מי שהתחיל את השרשור.
בתקציב כזה סביר להניח שהוא ירכוש עדשה אחת בשנה הקרובה וכעדשה בודדת 18-55 לא תיתן לו באמת להרגיש את היתרונות הגלומים ב dslr.
עדיף 18-105 או אפילו 70-200, או עדשה כללית 18-200 שאפשר אח״כ להוסיף לה עדשות נלוות כמו 50 או 35, וכו׳.
בתקציב כזה סביר להניח שהוא ירכוש עדשה אחת בשנה הקרובה וכעדשה בודדת 18-55 לא תיתן לו באמת להרגיש את היתרונות הגלומים ב dslr.
עדיף 18-105 או אפילו 70-200, או עדשה כללית 18-200 שאפשר אח״כ להוסיף לה עדשות נלוות כמו 50 או 35, וכו׳.
מסכים. בדקתי עכשיו פיסית את המצלמה - 18-55 ממש בזבוז.oferlaor כתב:הסיבה שאני חושב שעדשת קיט מיותרת היא התקציב של מי שהתחיל את השרשור.
עדיף 18-105 או אפילו 70-200, או עדשה כללית 18-200 שאפשר אח״כ להוסיף לה עדשות נלוות כמו 50 או 35, וכו׳....
עדיף לחסוף את כמה מאות השקלים ולהוסיף ל18-135
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אני לא מסכים עם הגישה הזו.oferlaor כתב:הסיבה שאני חושב שעדשת קיט מיותרת היא התקציב של מי שהתחיל את השרשור.
עדיף 18-105 או אפילו 70-200, או עדשה כללית 18-200 שאפשר אח״כ להוסיף לה עדשות נלוות כמו 50 או 35, וכו׳....
מסיבה פשוטה.
היתרון בDSLR זה היכולת להשתדרג עם הזמן. לא צריך על ההתחלה שיהיה שיהיה לך "זום" גדול או עצמית שהיא "סופר זום". אלא, 18-55 בהחלט מספיק. 18-55 מקביל ל29-88 ממ (כל אחד מוזמן להוריד תוכנה שעוברת על כל התמונות שלכם ומציגה סטטיסטיקה של אחוז השימוש באורכי המוקד. יש תוכנה כזו. אתם תופתעו מהתוצאות). מקבלים גם עדשה רחבה, גם נורמל וגם טלה קצרה. זהו בסיס טוב מאוד להתחלה.
הגישה הנכונה, לדעתי היא להתחיל עם עדשה טובה ומצלמה טובה. עם הזמן, חובב הצילום לומד מה חסר לו ומשלים את הטווח החסר עם עצמית נוספת אשר מתאימה.
לקנות 18-200 כדי לכסות "טווחים" זה לפספס חלק מהיתרונות בDSLR. ואחד מהם הוא להינות מאופטיקה טובה, חיישן טוב ואיכות תוצר שאף P&S לא מסוגלת לתת.
וזאת כי כמעט כל העצמיות שהן עצמיות "זום" הן גרועות אופטית ולא שוות הרבה. לכל היותר, היתי משתמש בהן כמשקולת דפים או כמעצור דלת.
ה18-55IS היא עצמית מספיק טובה להתחלה מבחינת טווח. רוב המצלמות הקומפקטיות (G12, S90 ועוד) הן עם אותו טווח פחות או יותר, ולא סתם. רוב האנשים מסתפקים בטווחים האלה. במיוחד בהתחלה.
עולם הצילום מתנהל בדומה לעולם האודיו. עדיף לקנות מוצרים שמקנים בסיס טוב לשדרוג להמשך מאשר להתפשר ולקנות 5.1 ב200 דולר בדיוטי פרי.
אני משער שאין פה אחד שיעדיף מערכת 5.1 בינונית מינוס עם איכות סאונד לא טובה ועם טווח תדר מסורס. מאשר לקנות זוג רמקולים קדמיים טובים ואיכותיים. להינות מהסאונד של שני הרמקולים הקדמיים, סאונד עם עומק וטווח. ובהמשך, לפי צורך, להוסיף סאב, להוסיף סנטר או סראונד או לא להוסיף כלום כי זוג הרמקולים מספיקים לצרכים.
כך גם בעולם הצילום. אין סיבה לקנות עדשה כמו 18-200 שהיא לא טובה מבחינה אופטית (בלשון המעטה). בפרט כאשר ישנן אפשרויות זולות וטובות מאוד מבחינה אופטית כגון 18-55IS וה55-250IS.
אני לא מכיר חובב צילום אחד שיש לו18-200 או עצמית "סופר זום" אחרת והוא מרוצה. לעומת זאת, אני מכיר לא מעט שמשתמשים ב18-55IS ומרוצים. ולא בכדי.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4620
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 465 פעמים
triger772
הפעם מסכים עם דבריך.
בתחילת הדרך צילמתי עם עדשת הקיט עם פנטקס K200D. אחרי כשנה החלטתי לשדרג ורכשתי את ה 50mm f1.4 של פנטקס ואת 70-300 הזולה למדי של טמרון. מאז העדשה העיקרית היתה ה50mm בעיקר הבדלי איכות וחדות תהומיים ביחס לשתים האחרות, כשהגרועה בינהן היתה הקיט. בשלב הזה החלטתי ללכת לקורס בסיסי ששידרג לי את הצילום משמעותית יותר בזכות המסגרת ופתיחת הראש לכיוונים וסיגנונות חדשים.
לאחרונה החלטתי לשדרג לגוף יותר משמעותי באיכות ורכשתי את הK5 של פנטקס ואת עדשת הקיט הישנה יחד עם הגוף העברתי לאחי שרק מתחיל להכנס לעניינים.
בימים אלה אני מחפש עדשה עם זווית רחבה יחסית לצילום נוף, מבנים ואירועים בזווית רחבה יחסית ל50מ"מ.
מה הנקודה? שזה מסלול שידרוג שכל אחד עושה בתחום שהוא לומד בו ומתעניין בו. ככל שהצלם רוצה להעמיק ולהתפתח, לרוב זה המסלול (בגדול, כן?).
את כל המסלול הזה אפשר להחליף את הפריטים בתחום אודיו, וידאו, מחשבים, שרתים וכו'. ובאופן בכלל לא מפתיע זה יהיה הגיוני וטבעי באותה מידה.
הפעם מסכים עם דבריך.
בתחילת הדרך צילמתי עם עדשת הקיט עם פנטקס K200D. אחרי כשנה החלטתי לשדרג ורכשתי את ה 50mm f1.4 של פנטקס ואת 70-300 הזולה למדי של טמרון. מאז העדשה העיקרית היתה ה50mm בעיקר הבדלי איכות וחדות תהומיים ביחס לשתים האחרות, כשהגרועה בינהן היתה הקיט. בשלב הזה החלטתי ללכת לקורס בסיסי ששידרג לי את הצילום משמעותית יותר בזכות המסגרת ופתיחת הראש לכיוונים וסיגנונות חדשים.
לאחרונה החלטתי לשדרג לגוף יותר משמעותי באיכות ורכשתי את הK5 של פנטקס ואת עדשת הקיט הישנה יחד עם הגוף העברתי לאחי שרק מתחיל להכנס לעניינים.
בימים אלה אני מחפש עדשה עם זווית רחבה יחסית לצילום נוף, מבנים ואירועים בזווית רחבה יחסית ל50מ"מ.
מה הנקודה? שזה מסלול שידרוג שכל אחד עושה בתחום שהוא לומד בו ומתעניין בו. ככל שהצלם רוצה להעמיק ולהתפתח, לרוב זה המסלול (בגדול, כן?).
את כל המסלול הזה אפשר להחליף את הפריטים בתחום אודיו, וידאו, מחשבים, שרתים וכו'. ובאופן בכלל לא מפתיע זה יהיה הגיוני וטבעי באותה מידה.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
זו אכן המיוצבת ולגבי הלימוד, נראה לי שאני מתחיל להביןYakim כתב:במידה וזו ה-18-55 המיוצבת הרי שזו התחלה נהדרת.Jackel כתב:אז נפל הפור...התחדשתי היום ב550D + עדשת קיט 18-55 כרגע (משיקולי חסכון גרידא)...
אין לך מושג עד כמה.....Jackel כתב:עכשיו נשאר ללמוד..והרבה.........
המון..המון..המון....אבל מעניין ומהנה בטירוף!!!
תודה לכולם...