המלצה למעבר ל-DSLR

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 441
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם.
אני מעוניין לרכוש מצלמה ובהזדמנות זו לעבור מהקומפקטיות לDSLR.
קודם עניין התקציב: נראה לי ש2000 - 2500 ש"ח הם די הותר לחובב / מתחיל.
חשבתי על 550D, מקריאה ברשת וגם כאן נראית לי מומלצת במיוחד.
פרמטרים חשובים: אני לא אתעסק איתה כל היום, אשתמש יותר כ-P&S, הייתי רוצה שתהיה לי האופציה להשתדרג באיכות הצילום אם וכאשר אמצא את הזמן (לכן DSLR), נמאס לי ממסכים - מעוניין בעינית כתוספת למצלמה.

בנוסף, עדשה מומלצת? האם עדשת קיט 18-55 מספקת כהתחלה? הזום לא משהו, צודק?

דעתכם?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

במה אתה מצלם כיום, אם בכלל?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4620
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 465 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

תראה...
נשמע כמו שזה תחביב שאתה עדיין בשלבי התלבטות אם בכלל מתאים לך או לא.
הייתי ממליץ לקנות משהו מיד שנייה, כמעט ולא משנה איזה גוף, אבל חשוב שזו תהיה עדשת 50 מ"מ עם צמצם גדול שזה f קטן יחסית (מתחת ל2.8).
למה אני ממליץ זאת?
כי נשמע שאתה בגישוש לתחביב ולא מחפש מצלמה לצילום משפחה או אתרים. העדשה מהזן שאני ממליץ היא מתאימה מכמה סיבות:
1. היא תאלץ אותך ללמוד עקרונות צילום אם תוך כדי התעסקות בה ואם דרך קריאה ברשת
2. איתה תרגיש את ההבדל המשמעותי שעדשת פריים (ללא זום) מספקת באיכות וחדות התמונה שתוציא.
3. היא מאפשרת גמישות ענקית בקומפוזיציות של עומק שדה, תאורה קשה וקומפוזיציות בכלל לכלסגנונות הצילום החל ממאקרו ועד פורטרטים. זו עדשה שבאמת גורמת לך להתאמן לחשוב מה אתה רוצה להוציא מהתמונה.

ככה תצמצם נזק בהוצאה ראשונית, ואם התחביב יתפוס אותך תוכל לחתום בכניסה לאתר על מסמכי השתתפותך בקבוצת התמיכה למכורי שדרגת.

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #4 

וואו כמה שאלות עלו לי בעקבות תשובתך. קודם כל תודה על התשובה המפורטת. כרגע אני עם סוני T200 - זוועת עולם.
הדברים שאתה אומר הינם נכונים אם כי לא מדוייקים: הצילום ליווה אותי לאורך כל חיי ואני גם לא רע בו. אחת הסיבות לחוסר ההתמקצעות היא חוסר זמן כאשר עם המצלמה האחרונה הפסקתי לצלם כי איכות הצילום שלה (לדעתי) מתחת לכל ביקורת. בזמנו נראתה כקניה טובה.
לגבי הצילום, כמובן שארצה שיהיה כתחביב אך מטרתו העיקרית היא צילום משפחה, אם בבית ואם בחוץ.

עכשין לשאלות:
1. מהי עדשת 50 מ"מ? אני יודע שהן נמדדות 18-55 לדוגמא. היתה לי הזדמנות פז ל-SX40 HS של קנון ולא הלכתי עליה בגלל שאין לי צורך בזום המטורף הזה מה גם שהיא מתחילה ב-24 מ"מ דבר המקשה על צילומי INDOOR. נכון?
2. מה הכוונה צמצם גדול? צמצם נמדד במהירות לא? מהו הנתון F?
3. מה הכוונה עדשת פריים ללא זום? אין זום כלל? האם היתרון הוא רק איכות?
Today is a good day to be a great day

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 10116
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

עד שיגיע מישהו בקיא ממני שיידע לעזור יותר (ואולי אפילו יש מישהו כזה שכבר משקיע בתשובה ארוכה), תשובות קצרות:
שאלה 2:
1. צמצם - שולט על כמות האור המגיע לחיישן. מצוין באות F ונמדד במספרים, כאשר ככל שהמספר קטן יותר, הצמצם פתוח יותר ( F1.8 - נכנס יותר אור מאשר F3 וכו').
2. תריס - נמדד במהירות (1/800 של שניה הוא זמן מהיר יותר משניה בודדת, וכו'). למעשה, קובע כמה זמן החיישן יישאר חשוף לאור הנכנס. הפרמטר הזה מאפשר לצלם למשל תנועה מהירה (ספורט) תוך הקפאתה במקום (למנוע מריחה), ולעומת זאת - מאפשר לצלם תמונות בהן יש מריחה באזורים נעים (למשל - תאורת מכוניות על כביש הנדמית כקו אור).

שאלה 1 +3:
עדשת פריים 50 מ"מ - עדשה ללא זום, טווח קבוע. אומנם היא מגבילה ומקשה מעט על תכנון התמונה (צריך "לעבוד עם הרגליים" כדי ליצור את הקומפוזיציה שרוצים), אבל בזכות הפשטות המכנית שלה היא בד"כ מכילה צמצם גדול יותר המאפשר איכות וחדשות גבוהות מאוד.
(גילוי נאות - אני בעלים של מצלמה קומפקטית אבל בנסיעה אחרונה לחו"ל שאלתי מחבר את ה DSLR שלו + עדשת 50/F1.8, ולא ממש הסתדרתי איתה... לצערי, כי כשכן צילמתי, התמונות מדהימות. זה משהו שכנראה צריך ללמוד).

אגב, קרא גם את זה - http://www.htphoto.co.il/article03435.% ... 7%95%D7%9D , קצר וקולע.
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 01/05/2012 21:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #6 

1. נתון האורך (50 מ"מ, למשל) הוא מרחק המוקד, הוא מתבטא בזווית הצילום (מה שנקרא באופן מוטעה ע"י חובבנים "זום"). ככל שמרחק המוקד גדול יותר, כך זווית שדה הראיה מצומצם יותר והאלמנט המצולם נראה "קרוב" יותר.

2. א. צמצם נמדד בf. מפתח הצמצם הוא גודל ה"חור" שדרכו נכנס אור. ככל שמספר הf קטן יותר - מפתח הצמצם גדול יותר ונכנס יותר אור למצלמה. (יש לזה השלכות נוספות שלא נכנס אליהן כרגע)
2. ב. אני מניח התכוונת למהירות תריס כשאמרת שהוא נמדד במהירות - אז הוא לא נמדד במהירות אלא בזמן - כמה זמן החיישן חשוף. התריס נמצא במצלמה ולא בעדשה.

3. עדשת זום היא עדשה בעלת טווח אורכי מוקד, כמו למשל, 18-55מ"מ. עדשת פריים היא עדשה בעלת אורך מוקד קבוע. יש לזה ייתרונות ויש לזה חסרונות. באופן עקרוני עדשות פריים בד"כ יהיו יותר איכותיות מעדשות זום מקבילות, אם כי זה לא מחייב.

לא ממליץ להתחיל עם עדשה קבועה, בטח שלא 50מ"מ על מצלמת CROP. זה קצת ארוך מידי לטעמי. 35מ"מ תתאים יותר למצלמה כזו לדעתי, אם כי אני חושב שכדאי להתחיל עם עדשת זום סבירה שתכסה טווח שייגע בכל הקצוות, מזווית רחבה ועד טלפוטו מתון. משהו כמו 18-135. כדי שתוכל להתנסות הכל מיני סוגים של צילום ותבין מה אתה אוהב יותר לצלם.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #7 

קצת תשובות ודעה אישית:
1. 50 מ״מ כשמה היא. ללא זום בכלל, ובאורך מוקד קבוע של 50 מ״מ. לעדשה כזו קוראים עדשת פריים (prime).
2. אכן קוראים לזה מהירות. בפועל מדובר על גודל המפתח שאליו העדשה מסוגלת להגיע. זהו הנתון f שאתה מדבר עליו. ככל שהמספר קטן, המפתח גדול יותר = יותר אור נכנס למצלמה = עומק שדה רדוד יותר (טווח התמונה שיהיה בפוקוס קטן יותר).
3. היתרון הוא איכות במחיר נמוך.

עכשיו לדעתי האישית. אני חושב בדיוק הפוך מאופניק, שמציג דעה מקובלת למקצוענים בתחום. אין ספק שהוא צודק וזו הדרך הנכונה אם החלטת להתמקצע וללמוד צילום בדרך הקשה. אם לעומת זאת, אתה מחפש מצלמה שגם תעשה עכשיו את העבודה וגם תוכל להתפתח ממנה בעתיד לטעמי זו ממש לא הדרך.
הייתי במצב דומה לשלך לפני שנתיים. קניתי את ה-550d עם עדשה 18-200.
חיפשתי מצלמה שתשמש אותי בכל מצב בלי הצורך להסחב עם עדשות מיותרות. הרבה מקצוענים ייעצו נגד זה, בזמנו חשבתי שהם טועים, בדיעבד אני יודע שהם טעו. אני עד היום משתמש באותה מצלמה ועדשה, גם לצילומי טיולים, משפחה וחברים וגם לצילום חובבני. אני עדין משתפר כל הזמן, והתמונות פשוט מעולות לצרכים שלי.
במקרה שלך, על מנת לשמור על תקציב יחסית נמוך, הייתי הולך על ה-550d עם עדשת 18-135. היא זולה יותר וטובה יותר מה18-200, אך כמובן אתה מוותר על הזום הגבוה.
כך תקבל מצלמה שמצד אחד תוכל להשתמש בה כמעט כמו p&s ולקבל תוצאות הרבה יותר טובות, ומצד שני תמיד תוכל להשתדרג איתה בהמשך לעדשות מקצועיות יותר עם זום נמוך או ללא זום כלל. בשלב הזה, לדעתי, עדשת פריים ומצלמה מיושנת רק יתסכלו אותך.

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #8 

אני עם קרמריקה - גם מבחינתי השילוב הקל ביותר הוא עם 18-250, אבל היא קצת מאבדת איכות בקצה העליון והתחתון של הטווח. בשביל לצלם רק עם פריים צריך לדעת קצת יותר מה עושים, צריך להשקיע יותר בתכנון של הצילום וגם לדעת ולהבין מה אפשר לעשות עם זה אח"כ (לפצות על חשיפת יתר / היעדר חשיפה וכו').
כשטסתי לאיטליה, לקחתי חוץ מהפריים גם עדשה רחבה (10-20), ובסוף השתמשתי כמעט רק בה (את רוב התמונות עשינו עם ה Canon S90, קומפקטית מוצלחת מאוד).

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #9 

הבעיה עם עדשות לא-מקצועיות עם זום מאוד גדול הוא מפתח צמצם קטן יחסית שקטן עוד יותר ככל שאורך המוקד גדל, בנוסף, כמובן לביצועים נמוכים בקצוות הטווח, כמו שציין uriler.

אם אתה הולך להשתמש במצלמה כמו P&S במצב אוטומטי, אין לה ייתרון על מצלמות P&S איכותיות. ממליץ לקחת קורס או ללמוד בכל מיני דרכים (אם כי אני ממליץ על קורס מעשי ולא אינטרנטי או ספרים) אלה לא קורסים ארוכים והם ימנפו אותך מבחינת הבנה, יצירתיות ואיכות התמונות.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #10 

תודה לכולם..תשובות והסברים מעולים.
גם לי נראה שההגבלה לפריים וטווח קבוע + מצלמה מיושנת קצת ידכאו אותי (בסופו של דבר אני מחפש שדרוג משמעותי) כזה שיהיה לי כיף איתו - הרי בסופו של דבר זה רוב רובו של העניין. אני לא מתכוון להתמקצע עד רמת פתיחת סטודיו צילום.
תמונות מדהימות נוציא עם הזמן...

לאור כל האמור, האם ה-55D היא בחירה נכונה?
האם כדאי ללכת על ה-SX40 HS - יש לי מחיר ממש טוב עליה, אבל ממש.
Today is a good day to be a great day

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #11 

אני ממש לא מסכים הקביעה שאין לה יתרון על p&s במצב אוטומטי. יש לה יתרון גדול מאוד.
הוא גדל יותר כשמקדישים שעתיים-שלוש ללמוד קצת ואחרי חודש כשמנסים קצת את מה שלמדנו, היתרון נהיה עצום וזאת בלי הרבה מאמץ והשקעה בצילום עצמו.

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #12 

קרמריקה,
מצב אוטומטי אין מה ללמוד... חוץ מהחצי לחיצה בשביל הפוקוס (שזה קיים גם ב P&S).
אם מתחילים לשחק עם מהירות תריס, צמצם וכו' - אז בהחלט יש לה יתרון (אם כי גם שם, קומפקטיות טובות בהחלט נותנות פייט - אבל האופטיקה והחיישן העדיפים של ה DLSR יוצרים יתרון).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #13 

על זה אני מדבר כמובן..
תוך מעט מאוד זמן שוכחים שיש בכלל כזה מצב אוטומטי ובחירת המחדל הופכת להיות Av...

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #14 

וזה ההבדל בין ללמוד לבד לבין לעשות קורס - ללמוד לבד, אתה מתחיל לשחק בין P, Av ו-Tv.
קורס - אתה מצלם על M ולא מבין איך אפשר אחרת...

Frosti7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

Jackel כתב:תודה לכולם..תשובות והסברים מעולים.
גם לי נראה שההגבלה לפריים וטווח קבוע + מצלמה מיושנת קצת ידכאו אותי (בסופו של דבר אני מחפש שדרוג משמעותי) כזה שיהיה לי כיף איתו - הרי בסופו של דבר זה רוב רובו של העניין. אני לא מתכוון להתמקצע עד רמת פתיחת סטודיו צילום.
תמונות מדהימות נוציא עם הזמן...

לאור כל האמור, האם ה-55D היא בחירה נכונה?
האם כדאי ללכת על ה-SX40 HS - יש לי מחיר ממש טוב עליה, אבל ממש.
...
1.אם אתה רוצה לצלם במצב AUTO אז חד וחלק לא, זאת לא מצלמה מומלצת (גם לא DSLR אחרת, מל"מ כן מומלץ)
2.אתה צריך להתחשב בהבדלי הגודל והמשקל, עד היום הייתה לך מצלמה של כמה גרמים שנכנסת לכיס האחורי, ועכשיו אתה קופץ ישר למצלמה ועדשה של קילוגרם+ בגודל דיי מאסיבי ומשמעותי, האם יהיה לך נוח וכיף? זאת החלטה שלך,
לרוב מה שקורה שזה הופך למועקה,
3.אם אתה לא רוצה להשקיע שעות של לימוד צילום ושימוש בDSLR, ואלפי שקלים לעדשות יקרות, אז לדעתי הבחירה הנכונה תהייה בשרשור הזה:
http://www.htmag.co.il/vt166030.%D7%91% ... 7%99%D7%9F

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”