אהלן לכולם.
נתחיל מהקטע וההרגשה הכי סוביקטיבית שיש:
היה לי כיף של בוקר, אחד מהבקרים הכי כיפיים בשנים האחרונות.
זה התחיל עם קביעה עם ניב (ש.פ.ד) לארוחת בוקר מוקדמת לפני התערוכה, לשיחות אודיופליות וסתם על החיים, אח"כ ביקור של (רק) שעתיים וחצי בתערוכת High-end. פשוט בוקר קסום, שלצערי לא קורה הרבה.
הפסקה מטרדות היוםיום וקצת זמן לדברים שאתה הכי אוהב אך נדחקים לשוליים בריצה האינסופית.
הקסם פג ב 12:30. סינדרלה היתה צריכה לחזור לילדים, לקחת את התינוק מסבתא שלו (שאמרו לה שבעז חייב לעבוד

, כי תערוכה זו לא תירוץ מספיק טוב

) ולהתארגן לקראת הקמפינג שעשינו אמש. מה שמנע ממני לחזור לסיבוב נוסף היום.אני הייתי ב high הרבה מאד שעות.
אז תודה למרטין, עופר, חיים, ליאור וכל מי שהיה בסוד התערוכה, ארגנתם לי בוקר קסום
אולי בניו יורק, פרנקפורט ולונדון יש יותר ימים כאלה, במזה"ת זה ממש נדיר, אז בואו נשמור כל המסורת הזאתי
קצת מרשמי על התערוכה, ונתמקד במה שהיה, ופחות במה שחסר (מקרנים.....).
ההפתעות 1
הרמקולים הקטנים של דובל ה planets הדהימו אותי.
אני לא חושב שתערוכה הינה מקום מתאים לבקר רמקולים - אקוסטיקה וציוד לא מוכר, אבל.........
קיבלתי מכה בראש
למי שאוהב את סגנון הצליל של הרמקולים האלה (אני אוהב) זה פשוט עיסקה מדהימה במחיר הזה.
שמעתי את הונוס אך לא את הדגמים מעל, הבנתי שבסוף גם היופיטר הודגם. אני לא יכול לדמין מה הם עושים שיצדיק כאלה מכפלות של מחיר לעומת דגם הכניסה. מקווה לטובתם שהם עושים......
מצד שני במחיר הזה וגם בפי 3, לא בטוח שהייתי מוצא משהו שהיה משמח אותי יותר, חוץ אולי ממכונות הכביסה של גנאדי.
ההפתעות 2
או במילים אחרות: יש הרבה רמקולים טובים וגם הסינים באים.
רוב הרמקולים שהוצגו בתערוכה היו לדעתי ברמת המחיר של 10-20K ש"ח. הרושם שלי שרובם הגדול היו טובים ויותר מכך.
קשה לבודד הגברה, רמקולים וכדומה. אבל אם אני מביא בחשבון את הקושי של תערוכה + בעיות הבאס וההפרעות משאר החדרים אני עדיין נשאר עם תוצאה מאד מרשימה.
אולי זו נוסטלגיה, אולי הורדת המיסים, אולי העובדה שלא שמעתי כ"כ הרבה רמקולים לפני 10 שנים, אבל נראה לי שמצבנו מעולם לא היה טוב כ"כ, ואולי רע כ"כ, כי ההתלבטות נעשית קשה מאי פעם...
המון יבוא, המון אלטרנטיבות של מיטב הציוד העולמי וכניסה של מוצרים מסין, שלפחות לפי המראה אבל גם ממה שאפשר להתרשם מהסאונד הולכים לתת תחרות קשה לחברות "הותיקות".
ונראה לי שזו רק ההתחלה !
מניח שגם בתחומי המחיר היותר גבוהים, מצב השוק אינו שונה בהרבה.
האכזבות 1
החדר של אילן תמיר מ naim audio, ובמיוחד שהיה לי רף ציפיות גבוה, היה מתחת לכל ביקורת לדעתי. מי שהיה בחדר (כנראה אילן) נראה חמוד להפליא, אבל אם הייתי מביא את הטלויזיה שלי לסלון הייתי נהנה יותר.
פשוט לא הבנתי על מה הוא חשב. גם צריך לתכנן מראש את התצוגה והעמדה בהתאם לחדר אותו אתה מקבל. פשוט יצאתי 2 דקות אחרי שנכנסתי ולא הבנתי מה היתה מטרת ההדגמה ומה אפשר ללמוד ממנה.
האכזבות 2
אורי/אבי יפה ארגנו חדר מקסים ומזמין. הכי מוצלח מבחינת סידור ותצוגה בתערוכה, by far.
ציוד במחירים מדהימים. מאד חיכיתי להחשף לציוד אוזניות איכותי ולראות על מה הצעקה. הלכתי ל setup של stax במחיר מאד מכובד ואח"כ לזוג אוזניות שח שניידר.
אז אולי אני צריך לבדוק את השמיעה שלי , אבל פשוט לא הבנתי על מה הענין
פשוט נשמע לי סתם, ממש סתם. ודווקא לפני 10 שנים שמעתי איזה stax שדי הלהיבו אותי.
אולי זה רק אני
האכזבות 3
הייתי שמח להיות הרבה יותר זמן בתערוכה ולבחון את ה setup ים השונים לעומק.
מצד שני גם אין לי זמן, וגם אני לא רוצה להפוך לנודניק אובססיבי.
בכל"ז איפה שהתאפשר ביקשתי לשים דיסק או שניים משלי וגם לשלוט בכפתור הווליום. זו לדעתי הדרך היחידה להתרשם באופן מעט יותר אמיתי מהמערכות המודגמות.
מצד שני ניסיתי לא להגזים עם זה, מקסימים שני קטעים בחדר, וגם להשתמש במוזיקה קצת יותר מזמינה.
הבנתי ממזמן, שלשים את פישר דיסקאו באחד הלידים האהובים עלי, זו מתכונת לריקון החדר מיושביו ולפגיעה אנושה בהכנסות היבואן
הסיכום שלי
התערוכה היתה כיפית ובנויה באופן מקצועי ומתוקתק החל משלב ההרשמה ועד לסיור במתחם.
היא היתה אולי פחות "רצינית" ו"מעונבת" מקודמתה אבל זה מחיר חשיפה יותר גדולה , העיתונות המדיה והקהל היותר רחב שמגיע.
חשיבות התערוכה בעצם קיומה ובמסורת שהיא מיצרת, אך גם לכשעצמה היא גרמה לי הנאה גדולה והרגשה של להיות בעולם הגדול והתרבותי לרגע. "שמחת עניים" אם תרצו.
הייתי מעט מדי זמן, פגשתי מעט מדי אנשים וחברים, יש גם מה לשפר לפעם הבאה, אבל אני כבר לא יכול לחכות
בעז