ערוצי רדיו ומוזיקה ביס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם;
אני מנוי ביס על חבילת ערוצי המוזיקה בנוסף לערוצי הרדיו שכולם מקבלים (תוספת תשלום כחבילה נפרדת) ומה אגיד לכם האיכות לא משהו. בערוצי הרדיו קליטה רגילה ב FM כמו, שהוט מאפשרים, מייצרת צליל איכותי בעליל וגם בערוצי המוזיקה (ערוץ 70) האיכות רחוקה מזו של דיסק. מבחינת חיבורים גם הנגן שלי (במקרה הזה נגן DVD) וגם הממיר ADB3100 מחוברים בכבל אופטי כך שהפענוח של האות נעשה בשני המקרים ברסיבר. האם משהו יודע בוודאות את הסיבה? כי הנושא עלה כבר ולא התקבלה תשובה חד משמעית.
רוחב פס? דחיסה לMP3 (בערוצי המוזיקה)? או אולי משהו אחר לגמרי. אם למישהו יש מידע "פנימי" אשמח לשמוע.

עלי_שביט
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 243
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 21 פעמים

האיכות היא גרועה

שרשור שלא נקרא #2 

בגלל רוחב הפס העלוב שמוקדש לשירות המופלא הזה. מכיוון שלא מדובר בשירות שיוצר הכנסה משמעותית ומכיוון שבחברות ערוצים רבות סבורים,שהציבור סובל מבעיותשמ יעה ואינו מצליח להבחין באיכות הירודה ומכיוון שמרבית הציבור הוא אדיוט שמשלם ולא מתלונן -0זה מה שאתה ואני מקבלים.
בשידורי לווינים עצמאיים ( "צלחת פרטית") אפשר להתרשם משידורי רדיו איכותיים במיוחד בחלק מהמקרים . בגרמניה למשל הרשת הראשונה הציבורית הקדישה כמעט משיב לוויני שלם לצורך הפצת ערוצי רדיו דיגטליים וחלק מהם משודר בדולבי דיגיטלי שבארץ רק אפשר לחלום עליו.
אותו הדין, אגב, לגבי האיכות הזוועתית של חלק ניכר מהערוצים בטלוויזיה - חלק מהם משודר בחצי ושליש פריים (frame) והתוצאה מדברת בעד עצמה. אלא מה ? הציבור ברובו או לא מצליח להבחין או שהוא לא טורח להתלונן. אז מה אנחנו מקבלים ? המון *** באיכות *** ובחברות הכבלים והלווין שואלים אותך למה אתה מתלונן -הרי אתה מקבל כמות אדירה של ערוצים.....
ויש לי גם בשורה לא טובה בשבילך - זה לא ישתפר בקרוב....
רוצה לקרוא עוד בנושא ?
http://www.satil.com/art_digital_compression.htm

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”