לא הבנתי שני דברים:
1. הרי אתה והמקרן יושבים בכיוון כללי דומה (אולי למטה למעלה?)
2. נניח ש- 1 פתור, הבעיה היא האור שחוזר לך ישירות לעין או אור כללי שנוצר בחדר?
אבל עכשיו לא נעים לי "ליכלכנו" שירשור חשוב במשהו שממש לא קשור
הבעיה היא עם אור שפוגע במסך (חוץ ממה שמגיע ישירות מעדשת המקרן).
האור הזה מגיע מהתמונה על המסך לקירות וחוזר אל המסך. האור הכללי בחדר זה בעצם אור מהתמונה על המסך שמוחזר מהקירות לכל מיני כיוונים. הנזק שקול לאור סביבתי מכל מקור אחר.
אתה והמקרן יושבים בצד אחד. מה שחשוב זה מה המסך "רואה". אגב, הרעיון הנ"ל תקף לקירות הצדדיים + תקרה ורצפה. הקיר האחורי צריך להיות כהה כי המסך רואה אותו ישר ממול.
אני בהחלט חושב שהוצאת הפנינה נעשתה על מנת למחוק מתחרים אחרים מהשוק.
אני מניח שזה גם צעד לגיטימי (כלכלית), אבל לנו, כצרכנים, זה לא בהכרח מהלך שהוא 100% טוב.
לא ברור לי איך חברה מייצרת מוצר כמו הקואליה ומתמחרת אותו ב-20,000$ ושנתיים לאחר מכן מייצרת מוצר טוב יותר (ה-רובי) ומתמחרת אותו ב-10,000$ ושנה לאחר מכן מייצרת מוצר כמעט זהה ומתמחרת אותו ב-5,000$
זה בפירוש שבירת השוק והעלמת המתחרים. אין לזה אח ורע בשום חברה.
שרפ/מרנטץ/ימהה/SIM כולם שומרים על אותו מחיר.
אנחנו, כצרכנים, מסתכלים על הכיס שלנו ולעיתים לא על דברים אחרים שיכולים להיות מושפעים מהחדרת מוצר כאמור לשוק.
אני, כמו רבים אחרים, חושב שנושא האופטיקה, במיוחד בחומר שהוא 1080P (הרבה פרטים), הוא קריטי.
הייתי מאד שמח לקבל עדשה של קרל צייס במקרן החדש שלי, אבל משיקולי עלות אני בספק אם אני אזכה לזה.
מרנטץ לשם הדוגמא, מוציאה כל שנה מקרנים מאד איכותיים שמספקים קצת יותר מהמתחרים, כדוגמת אופטיקה או טיפול מיוחד בגלגל הצבע או מכשיר שמכוון אוטומטית את המקרן.
אם מרנטץ תגלה בוקר אחד שסוני מוציאה מקרן ב-3,500$ המסוגל להפיק תמונה כמעט זהה במחיר שהוא פחות מ-רבע מהמקרנים שלהם, אזי הם מסוגלים לעזוב את הענף.
רן,
אני חושב שהנקודה הקריטית זה האם זה רווחי ליצרן.
אם סוני סופגת הפסדים במקרנים הללו (ויש להם כיס עמוק לסבסוד צולב), אז זה בהחלט לא טוב לנו כצרכנים בטווח הרחוק. עד כמה שאני יודע זה גם לא חוקי במדינות מסודרות.
אם סוני כן רואה רווח מהמקרנים הללו אז זה גם לגיטימי וגם טוב לנו כצרכנים, כי זה מוריד את המחירים אצל כולם מבלי למחוק את התחרות.
אם סוני רואה רווח, אז זה אומר שעד היום היצרנים תמחרו את המקרנים בפרמיה אדירה והתפרנסו ממיעוט של early adopters , ועכשיו סוני מנסה להגדיל את השוק.
נקווה שזה המקרה השני ולא הראשון.