הצצה ראשונה – מיצובישי HC5000 - מקרן FHD !
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
לפני יומיים אני מקבל טלפון נרגש מהעולם-הדיגיטלי: "מרטין, המיצו נחת, בוא לקחת אותו".
מיותר לציין שבאותו רגע, עזבתי הכל וטסתי לרמת-השרון לקחת את המקרן שכל כך הרבה חיכו לו.
נתחיל ב-SD – במילה אחת – WOW !
רוב האנשים שראו את הפיונייר PDP5000EX (מסך פלזמה FHD) בשידורי טלויזיה התאכזבו קשות. אני ציפיתי לרע מכל, אבל ההפתעה היתה רבה.
ה-UPSCALING וה-DEINTERLACING פשוט מושלמים וזה לא פלא, הפרוססור שבחרו לשלב הוא לא פחות מה-HQV של Silicon Optix, שהוא לא פחות מהמעבד הכי טוב בשוק כיום....
אם יש לכם פרוססור יקר וחשבתם לשדרג את המקרן, תתחילו לחפש קונה.....
למקרן כמה מצבי ZOOM, כאשר יש מצב STRECH (מה שאולי אתם מכירים מהמסכים שלכם כ-JUST או SMART) שמותח את התמונה בצורה לא לינארית ופה הוא עושה את זה מצויין.
עיוות שבהחלט אני יכול לחיות איתו (הכוונה היא למתיחה של שידורי 4:3 ל-16:9).
בהשוואה לטלויזית CRT 32" של סוני שלי, המקרן עושה את זה טוב יותר.
ערוצי הסרטים נראו מצויין ללא צורך במתיחה מסויימת (שידורי 16:9) וערוצים כמו ערוץ 10 נראו פשוט פנטסטיים.
HDTV – ניגנתי מ-TVIX ומ-HD-DVD של טושיבה HD-AX1 והתמונה מדהימה.
חדה ומפורטת אך לא מעייפת בכלל.
אני כותב שורות אלו בשעה 04:20 בבוקר, אחרי כמה שעות של צפייה וללא שום סימני לואי (כמו שהיו לי ולעוד כמה בצפיה בשארפ 21K).
ה-DEINTERLACING ל-1080P היה גם פה מושלם, ללא שום תופעות לואי או ארטיפקטים.
מקורות ב-1080i/p נראו מעולה. כמות הפרטים פשוט לא יאומנו.
המעבר ממקרן 720P הוא דרמטי ביותר, בעיקר ב-FILL RATIO וחוסר מוחלט של SDE.
המאמר המלא יתפרסם מחר בעמוד הראשי של האתר.....
מיותר לציין שבאותו רגע, עזבתי הכל וטסתי לרמת-השרון לקחת את המקרן שכל כך הרבה חיכו לו.
נתחיל ב-SD – במילה אחת – WOW !
רוב האנשים שראו את הפיונייר PDP5000EX (מסך פלזמה FHD) בשידורי טלויזיה התאכזבו קשות. אני ציפיתי לרע מכל, אבל ההפתעה היתה רבה.
ה-UPSCALING וה-DEINTERLACING פשוט מושלמים וזה לא פלא, הפרוססור שבחרו לשלב הוא לא פחות מה-HQV של Silicon Optix, שהוא לא פחות מהמעבד הכי טוב בשוק כיום....
אם יש לכם פרוססור יקר וחשבתם לשדרג את המקרן, תתחילו לחפש קונה.....
למקרן כמה מצבי ZOOM, כאשר יש מצב STRECH (מה שאולי אתם מכירים מהמסכים שלכם כ-JUST או SMART) שמותח את התמונה בצורה לא לינארית ופה הוא עושה את זה מצויין.
עיוות שבהחלט אני יכול לחיות איתו (הכוונה היא למתיחה של שידורי 4:3 ל-16:9).
בהשוואה לטלויזית CRT 32" של סוני שלי, המקרן עושה את זה טוב יותר.
ערוצי הסרטים נראו מצויין ללא צורך במתיחה מסויימת (שידורי 16:9) וערוצים כמו ערוץ 10 נראו פשוט פנטסטיים.
HDTV – ניגנתי מ-TVIX ומ-HD-DVD של טושיבה HD-AX1 והתמונה מדהימה.
חדה ומפורטת אך לא מעייפת בכלל.
אני כותב שורות אלו בשעה 04:20 בבוקר, אחרי כמה שעות של צפייה וללא שום סימני לואי (כמו שהיו לי ולעוד כמה בצפיה בשארפ 21K).
ה-DEINTERLACING ל-1080P היה גם פה מושלם, ללא שום תופעות לואי או ארטיפקטים.
מקורות ב-1080i/p נראו מעולה. כמות הפרטים פשוט לא יאומנו.
המעבר ממקרן 720P הוא דרמטי ביותר, בעיקר ב-FILL RATIO וחוסר מוחלט של SDE.
המאמר המלא יתפרסם מחר בעמוד הראשי של האתר.....
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
עיניין של כמה ימים, סומך עליךNBA, כמו שאמרתי, כל היחידות שהגיעו לארץ היו מכורות מראש.
אני לא הייתי בינהם......
Denon AVR-X4500H|Epson EH-TW5000|SVS Prime Tower|SVS Ultra Center|SVS PB2000|
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
Fluance Elite Bipolar Surround|Polk audio 2xOWM3 Atmos|Dune303
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2602
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
יצא לי לראות לא מעט חומרים בפנינה החדשה והוא מדהים.
בכל מקרה הוא נראה הרבה יותר קטן במימדים ביחס לפנינה, שזה יתרון חשוב בבתים.
בכל מקרה הוא נראה הרבה יותר קטן במימדים ביחס לפנינה, שזה יתרון חשוב בבתים.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תגיד מרטין, איך התמונה אחרי כמה שעות צפיה יחסית למה שאתה זוכר מהשארפ-21000?
אני שואל מהפוזציה של מי שהזמין כבר את השארפ מעמי - התקנה בשבועיים הקרובים, אז יהיה טוב אם תגיד משהו כמו: "השארפ מדהים"
האמת שהביקורת של רן מויאל היא שדחפה אותי לשארפ, ראיתי לא הרבה לפני. חיפשתי הרבה ברשת (אחרי הקניה...) ביקורות עליו, ובקושי מצאתי משהו.
אני שואל מהפוזציה של מי שהזמין כבר את השארפ מעמי - התקנה בשבועיים הקרובים, אז יהיה טוב אם תגיד משהו כמו: "השארפ מדהים"
האמת שהביקורת של רן מויאל היא שדחפה אותי לשארפ, ראיתי לא הרבה לפני. חיפשתי הרבה ברשת (אחרי הקניה...) ביקורות עליו, ובקושי מצאתי משהו.
אם אתה מחפש ביקורת מקצועית על השרפ אתה מוזמן לקרוא את הביקורת שפירסם מר גרג רוג'רס ב-widescreen review לפני כ-שבוע ימים. על מנת לקרוא את הביקורת אתה צריך להיות מנוי של המגזין. עלות של 15$ לשנה. השקעה מצוינת אם תחום המקרנים מעניין אותך.
כל הביקורות במגזין נערכות על ידי גרג רוג'רס ומר ביל קושמן שנחשבים לשני מבקרי המקרנים הבכירים והמוערכים ביותר בעולם.
באשר לשרפ, מר רוג'רס טוען כי אין שום מקרן שמשתווה לו מבחינת עומק תמונה, חדות, אנסי קונטרסט ודיוק של צבעים.
לטענתו השרפ הוא The king of image depth באופן ניכר.
המדידות של מר רוג'רס מצביעות על כ-8,000:1 קונטרסט on/off. מדובר על קונטרסט של פנלים ללא IRIS דינמי ולפיכך מדובר בקונטרסט המדיד הגבוה ביותר שנמדד עד היום.
הנתון היותר מעניין הוא מדידה של 825:1 של אנסי קונטרסט שזהו הנתון הגבוה ביותר שאי פעם נמדד על ידי מר רוג'רס והוא גבוה (לטענתו) פי 3.4 מכל מקרן LCD/LCOS/SXRD שקיים היום בשוק.
נתון זה מלמד על עומק התמונה שמשיג השרפ ביחס לאחרים.
מר רוג'רס השווה את השרפ למקרן של מרנטץ 1080P (הנמצא בבעלותו) וטען כי השרפ עולה עליו בכל פרמטר למעט עיבוד הוידאו שעדיף אצל המרנטץ (GENUM).
מבחינתו של מר רוג'רס שילוב של SCALER חזק עם השרפ הופך את הקומבינציה הזו לתמונה הכי טובה שכסף יכול לקנות נכון להיום.
כל זה לא אומר דבר וחצי דבר על היכולות של המיצובישי, אלא רק נועד להרגיע אותך באשר לקנייה שלך.
אחרי 155 שעות עם השרפ אני יכול לומר לך שלא טעית.
רן
כל הביקורות במגזין נערכות על ידי גרג רוג'רס ומר ביל קושמן שנחשבים לשני מבקרי המקרנים הבכירים והמוערכים ביותר בעולם.
באשר לשרפ, מר רוג'רס טוען כי אין שום מקרן שמשתווה לו מבחינת עומק תמונה, חדות, אנסי קונטרסט ודיוק של צבעים.
לטענתו השרפ הוא The king of image depth באופן ניכר.
המדידות של מר רוג'רס מצביעות על כ-8,000:1 קונטרסט on/off. מדובר על קונטרסט של פנלים ללא IRIS דינמי ולפיכך מדובר בקונטרסט המדיד הגבוה ביותר שנמדד עד היום.
הנתון היותר מעניין הוא מדידה של 825:1 של אנסי קונטרסט שזהו הנתון הגבוה ביותר שאי פעם נמדד על ידי מר רוג'רס והוא גבוה (לטענתו) פי 3.4 מכל מקרן LCD/LCOS/SXRD שקיים היום בשוק.
נתון זה מלמד על עומק התמונה שמשיג השרפ ביחס לאחרים.
מר רוג'רס השווה את השרפ למקרן של מרנטץ 1080P (הנמצא בבעלותו) וטען כי השרפ עולה עליו בכל פרמטר למעט עיבוד הוידאו שעדיף אצל המרנטץ (GENUM).
מבחינתו של מר רוג'רס שילוב של SCALER חזק עם השרפ הופך את הקומבינציה הזו לתמונה הכי טובה שכסף יכול לקנות נכון להיום.
כל זה לא אומר דבר וחצי דבר על היכולות של המיצובישי, אלא רק נועד להרגיע אותך באשר לקנייה שלך.
אחרי 155 שעות עם השרפ אני יכול לומר לך שלא טעית.
רן
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
רן - תודה!
בדיוק לפני כמה דקות מצאתי את זה: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... harp+21000
שהוביל אותי לביקורת של מר גרג רוג'רס.
טוב, אני סופר את הימים להתקנה - הוא יחובר דרך Dvdo VP50 - אני מקווה שזה עונה על ההמלצה של גרג לגבי סקילר חזק..
ובינתיים נהנה מה- Pioneer PDP5000 וצובר עוד content HD.
בדיוק לפני כמה דקות מצאתי את זה: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... harp+21000
שהוביל אותי לביקורת של מר גרג רוג'רס.
טוב, אני סופר את הימים להתקנה - הוא יחובר דרך Dvdo VP50 - אני מקווה שזה עונה על ההמלצה של גרג לגבי סקילר חזק..
ובינתיים נהנה מה- Pioneer PDP5000 וצובר עוד content HD.