תגובות למדריך נבוכים, חלק 1
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין לי טוטוקרמה יש לי מקציף בודום והוא מקציף כמו המקציפן של נספרסו.
אבל - המקציפן של נספרסו גם מחמם ולכן הוא עולה כ 400 שח.
בבודום אתה צריך לחמם במיקרו ובטוטוקרמה אתה צריך גז.
את המקציפן שלהם יותר קל לנקות. (יסלחו לי שאני לא יודע איך קוראים לו למקציפן הזה)
בשניהם אפשר לעשות לבבות בלאטה ארט אבל לא הרבה יותר.
אבל - המקציפן של נספרסו גם מחמם ולכן הוא עולה כ 400 שח.
בבודום אתה צריך לחמם במיקרו ובטוטוקרמה אתה צריך גז.
את המקציפן שלהם יותר קל לנקות. (יסלחו לי שאני לא יודע איך קוראים לו למקציפן הזה)
בשניהם אפשר לעשות לבבות בלאטה ארט אבל לא הרבה יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
הבנתי.moti_r כתב:גיא - אתה לא יכול להשתמש בקפה טחון לתורכי עם מקינטה. הטחינה דקה מדי והיא תסתום את המקינטה.
בשביל מקינטה צריך טחינה יחסית עבה, שהיא גם עבה יותר מטחינה למכונת אספרסו.
בקיצור - לך לקפה ג'ו, או אילנ'ס, או כל בית-קפה שמוכר פולים, ובקש 250 גר' טחונים למקינטה....
תודה רבה!
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
joncafe - המקציף של נספרסו נותן הקצפה מעולה וקרמית. יש לו יתרונות רבים, בין השאר החימום ונוחות השטיפה, אבל החסרון העיקרי שלו הוא המחיר. ב-450 ש"ח אפשר לקנות הרבה דברים...
מבחינת איכות ההקצפה, אין שום הבדל. שניהם לא מקציפים ע"י קיטור.
מבחינת איכות ההקצפה, אין שום הבדל. שניהם לא מקציפים ע"י קיטור.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תלוי בגודל הקפוצ'ינו. אם אנחנו מדברים על מה שקרוי בבתי הקפה קפוצ'ינו קטן, אז בריקה 2 כוסות תספיק בדר"כ לשני אנשים. אם אתה בונה על שני מאגים, אתה כבר צריך את ה4 כוסות.guyezra כתב:מתנצל על החפירה![]()
רק אני ואשתי שותים קפוצ'ינו
האם 1 אספרסו=1 קפוצ'ינו?
כלומר האם מספיקה בריקה ל2- כוסות או שצריך ל-4?...
אז אלא אם אתם אוהבים קפוצ'ינו מאוד מאוד חלש, אין ברירה אלא ללכת על ה4 כוסות.
פה אני חייב הערה, עבדתי עם שני הסוגים. ה4 כוסות קצת יותר רגישה לטחינה מה2 כוסות, ומפיקה טיפה פחות קרמה. אני מצאתי שעם טחינה מעט גסה יותר, אפשר להגיע לתוצאות קרובות.
פה אני חייב הערה, עבדתי עם שני הסוגים. ה4 כוסות קצת יותר רגישה לטחינה מה2 כוסות, ומפיקה טיפה פחות קרמה. אני מצאתי שעם טחינה מעט גסה יותר, אפשר להגיע לתוצאות קרובות.
טחינה יותר גסה וגם הייתי משנה את כמות הקפה בסלסילה לעומת ה2 כוסות... פעם אחרונה שעבדתי עם בריקה היה די מזמן, ואני לא זוכר אם שיניתי ליותר קפה או פחות. בכל מקרה, שווה להשקיע בניסיונות, מניסיון, ה4 כוסות מסוגלת לתוצאות מאוד קרובות ל2 כוסות.
תודה על ההשקעה במאמר,
אני גיליתי את ה פלנג´ר או פרנץ´ פרס בזמן האחרון, ומשתמש בו בעיקר בשבת, 'כשאני שובת' גם מעשיית קפה במכונת האספרסו.
גם כשיצאתי לחופשה משפחתית בצימר, לקחתי איתי את הפרנץ´ פרס, יחד עם מטחנה הגאג'יה - שהגודל שלה סביר יחסית ...., וזו הייתה חגיגה לכל אוהבי הקפה במשפחה המורחבת.
התוצאה מעניינת ואחרת, אפשר לשתות קפה ארוך בלי חלב או עם מעט חלב בתוספת.
אני גיליתי את ה פלנג´ר או פרנץ´ פרס בזמן האחרון, ומשתמש בו בעיקר בשבת, 'כשאני שובת' גם מעשיית קפה במכונת האספרסו.
גם כשיצאתי לחופשה משפחתית בצימר, לקחתי איתי את הפרנץ´ פרס, יחד עם מטחנה הגאג'יה - שהגודל שלה סביר יחסית ...., וזו הייתה חגיגה לכל אוהבי הקפה במשפחה המורחבת.
התוצאה מעניינת ואחרת, אפשר לשתות קפה ארוך בלי חלב או עם מעט חלב בתוספת.