טוב, אנסה לענות על השאלות כפי יכולתי:
ואקום - לא יודע מה ההבדל בלי ועם, מכיוון שאני תמיד מבשל עם ואקום מלא. מה שכן, תמיד בסוף הבישול (בעיקר בבישולים ארוכים) הנתח כנראה משחרר גזים (ונוזלים כמובן), ככה שהואקום לא נשאר הדוק לחלוטין. אין כניסה או יציאה של נוזלים או כל דבר אחרי מהשקית למים (המים נשארים צלולים ונקיים, הנוזל שהבשר מפריש לא יוצא למים).
אני לא הלכתי על הכי פשוטה ולא על הכי יקרה. הנחתי שאשתמש בה הרבה ולאורך זמן, אז רכשתי מכונה גרמנית די איכותית אבל לא יקרה מאוד.
לגבי נתחים גדולים - בוודאי שאפשר, פשוט תצטרך לבלש יותר זמן. אני לנתח של כ 3 קילו עושה בישול של כ 12 שעות, תחפש ברשת לפי סוג הנתח ואני בטוח שתמצא מידע לגבי זמן הבישול (אם לא, תאמר ונמצא לך תשובה). בניגוד למעשנת, אין צורך למדוד כלום. מכשיר הסו-ויד מודד את טמפרטורת המיים ומווסת אותה לארוך כל הבישול. זה "שגר ושכח".
לגבי "צליה" - כן ולא. אחרי הבישול לא חייב לעשות כלום אבל רצוי (בעיקר למען האסטתיקה האמת) לעשות צלייה קצרה (כ 10-15 דקות) בתנור בטמפרטורה גבוהה (אני עושה על 250 מעלות) או על גחלים. המטרה היא לתת את המראה השחום שפסיכולוגית גורם לנתח להיראות יותר מעורר תיאבון. לא משפיע על הטעם לניסיוני.
מקווה שעניתי לך על כל השאלות, לגבי איזה שקיות קניתי ואיזה מכשיר ווקום, יש ת'רד די נרחב שפתחתי בזמנו ועדיין פעיל - שם תמצא את כל התשובות:
https://www.htmag.co.il/vp2472712#2472712