לינק לרכישת מכשיר סו-ויד ישירות לארץ

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

עד עכשיו היה צריך להשתמש בשירותי משלוח צד ג' עם כל החסרונות שבכך מכיוון שבאמזון לא מכרו את גירסת ה 220V במשלוח ישיר לארץ. המצב השתנה והנה הגירסה שמתאימה לארץ במשלוח ישיר, כ 760 ש"ח כולל הכל עד הבית:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... em_1p_0_ti

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אהלן,
מחפש לקנות מכשיר סו-ויד ומכשיר וואקום לשקיות, מעדיף לקנות הכל במקום אחד (גם אם עולה כמה גרושים יותר) ואין בעיה לרכוש בחול באחד מאתרי אמזון השונים.

אשנח לקבל המלצות, תודה!

עריכה: הכוונה לדגם החדיש יותר 900W עם WIFI

תודה!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6683
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אתם לא רציניים, פשוט תעזוב את המכשיר פלפון ותתחילו לבשל, זה הדבר הכי קל ומאוד מהנה, רק צריך לעשות את זה "לו-טאק" לגמרי ולא סירים מחוברים לפלפון, בישול זה כמו אומנות, צריך לעשות עם רגש ועם כל החושים.

whoisgod
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 828
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

Huber כתב:עד עכשיו היה צריך להשתמש בשירותי משלוח צד ג' עם כל החסרונות שבכך מכיוון שבאמזון לא מכרו את גירסת ה 220V במשלוח ישיר לארץ. המצב השתנה והנה הגירסה שמתאימה לארץ במשלוח ישיר, כ 760 ש"ח כולל הכל עד הבית:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... em_1p_0_ti
...
למעט התקע המכשיר הנ"ל תואם באופן מלא לשימוש בארץ, נכון?

https://www.amazon.co.uk/Anova-Precisio ... B01J3OIGLS

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1940
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

BUGY כתב:אתם לא רציניים, פשוט תעזוב את המכשיר פלפון ותתחילו לבשל, זה הדבר הכי קל ומאוד מהנה, רק צריך לעשות את זה "לו-טאק" לגמרי ולא סירים מחוברים לפלפון, בישול זה כמו אומנות, צריך לעשות עם רגש ועם כל החושים.
...
לתוצאות של ה Sous vide אתה לא תצליח להגיע בבישול מסורתי גם עם כל הרגש וכל החושים וכל האמנות. זה פשוט עניין פיזיקלי של אופן העברת חום שאתה לא מסוגל לעשות בדרכים אחרות.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #6 

psibeast כתב:
...
...
לתוצאות של ה Sous vide אתה לא תצליח להגיע בבישול מסורתי גם עם כל הרגש וכל החושים וכל האמנות. זה פשוט עניין פיזיקלי של אופן העברת חום שאתה לא מסוגל לעשות בדרכים אחרות.
...
·אין פה שום דבר פיזיקלי שונה בהעברת חום, בדיוק אותו התהליך, על מה אתה מדבר?
זה גימיק למי שלא יודע לבשל ופונה לצד הטכנולוגי כדי לקבל עזרה. זאת לדעתי טעות. בישול הוא אכן מדע מדוייק, כימיה לכל דבר (ויש לי רקע גדול בכימיה מהתואר לביוטכנולוגיה). אבל הבישול הוא תהליך די סלחני (חוץ מאפיה), אתה יכול ללכת מעלה לפה ומעלה לשם ואפילו להגזים ולשנות את דרך הבישול ועדיין להגיע לאותה התוצא. אבל, אני נכנס לפוסט לא שלי ולא יפה להתחיל להרוס, רק אומר שאולי תחזרו לבסיס, לא צריך לשים מאות דולרים כדי להרוס רכיבים טובים בבישול טכני מדי. הסבתות שלנו היו מבשלות מעולה בלי שום חיבור WIFI

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #7 

עזוב את ה Wifi, זה לא משנה כלום.
הרעיון הוא העברת חום. אם אתה רוצה להביא בשר כולו לטמפרטורה של 58 מעלות, אתה לא יכול לעשות את זה בדרך אחרת. בתנור יש לך אוויר שהוא גם לא מוליך חום טוב וגם בפלקצואציות גדולות למדי. אם תנסה לשים את הבשר בנוזל אתה תבשל אותו לבשר מכובס. על גריל או מחבת אתה תחמם את החלק החיצוני להרבה מעבר ל-58 מעלות.

ואם אתה חושב שבישול הוא "סלחני", ההבדל בין מדיום למדיום וול הם בסך הכל 2-3 מעלות.

הסבתות היו מבשלות דברים מצויינים, אבל היו מגבלות ליכולות שלהן. הבישול המודרני מסוגל להתעלות מעבר למגבלות שהיו לסבתות, לעשות דברים שהן לא יכלו לעשות, להגיע לתוצאות קונסיסטנטיות הרבה יותר, ולעשות את זה בזמן שאתה יכול להכין גם דברים אחרים ברקע ולא צריך לחשוש לשרוף את המזון.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

@BUGY
·
בין הפעמים היחידות שאני לא מסכים איתך

התהליך הזה חייב להיות מגובה במד טמפ' טוב

בדיוק כפי שעישון במעשנה חייב להיות מגובה במדי טמפרטורה של חלל העישון ופנים הבשר המעושן

אחרת זה יוצא או יבש מידי או נא מידי

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #9 

טוב, אני מרגשי כמו טרול עכשיו...הנסיון שלי עם הדבר הזה שואף לאפס (קראתי הרבה, הבנתי את הכימיה ומנגנון), אכן יש לו כמה יתרונות כמו פינוי הזמן והדירות, יכולת לפשט את התהליך למי שלא מבשל כל הזמן או לא "בקטע" של בישול. אז אני ימנע מביקרות נוספת עד שאני יקבל קצת קילומטרז על מכשיר כזה.

molvy- אכן, אתה צודק פה, עם זה כמו עישון וכל תהליך מדוייק וארוך אז זה מעולה, אבל אז אתה מוגבל במתכונים שאתה יכול להכין. בדיוק כמו עישון, זה תהליך שמתאים לסוג מסויים של מאכלים.

psibeast - לפעמים זה הכרחי לתת מקת חום, במיוחד לבשר על הגריל. זה חלק מתהליך הבישול, אתה סוגר את הבשר ואז הוא מתבלש מבלי לאבד את כל המיץ אבל עדיין יכול לנשום ולהזיה ולכן לא יוצא "מכובס". ולא רק בבשר, הרבה מהבישול הוא לתת מכת חום או להגיע לטמפרטורה גבוה כדי לא רק לעשות דנטורציה לחלבון אלה גם לפרק סוכרים ושומנים ולעשות קרמליזציה שהיא בטמפרטור של מעל 160 מעלות. וכמבון אתה לא תמיד תקבל תגובת מיילרד בטמרפוטרה נמוכה מדי או תגובה חלקית...לא תמיד טמפרטורה נמוכה היא דבר טוב במיוחד עם חושבים על זה מבחינה מיקרוביאוליגית, חיידקים וכדומה, ב58 מעלות הרבה חידיקים מזיקים עדיין שורדים :?
כמובן זה הרבה תלוי בחומר גלם, טעם אישי, וכדומה...בכל זאת, על טעם וריח...אני מבין שזה לא שחור ולבן ולכל דבר יש את הנישה שלו.
בלי קשר, לא הבנתי את המשפט הזה :
"ואם אתה חושב שבישול הוא "סלחני", ההבדל בין מדיום למדיום וול הם בסך הכל 2-3 מעלות. "

טוב אני יבודק ויחקור וינסה בעצי לפני שאני פוסל בהינף יד 8)

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #10 

BUGY כתב: psibeast - לפעמים זה הכרחי לתת מקת חום, במיוחד לבשר על הגריל. זה חלק מתהליך הבישול, אתה סוגר את הבשר ואז הוא מתבלש מבלי לאבד את כל המיץ אבל עדיין יכול לנשום ולהזיה ולכן לא יוצא "מכובס". ולא רק בבשר, הרבה מהבישול הוא לתת מכת חום או להגיע לטמפרטורה גבוה כדי לא רק לעשות דנטורציה לחלבון אלה גם לפרק סוכרים ושומנים ולעשות קרמליזציה שהיא בטמפרטור של מעל 160 מעלות. וכמבון אתה לא תמיד תקבל תגובת מיילרד בטמרפוטרה נמוכה מדי או תגובה חלקית...לא תמיד טמפרטורה נמוכה היא דבר טוב במיוחד עם חושבים על זה מבחינה מיקרוביאוליגית, חיידקים וכדומה, ב58 מעלות הרבה חידיקים מזיקים עדיין שורדים :?
כמובן זה הרבה תלוי בחומר גלם, טעם אישי, וכדומה...בכל זאת, על טעם וריח...אני מבין שזה לא שחור ולבן ולכל דבר יש את הנישה שלו.
בלי קשר, לא הבנתי את המשפט הזה :
"ואם אתה חושב שבישול הוא "סלחני", ההבדל בין מדיום למדיום וול הם בסך הכל 2-3 מעלות. "

טוב אני יבודק ויחקור וינסה בעצי לפני שאני פוסל בהינף יד 8)
...
מכת החום לקבלת תגובת מיילרד עדיין דרושה גם בסו-ויד, אבל היא מתבצעת לזמן של כ-20 שניות מכל צד של סטייק לדוגמא, מה שלא משנה כהוא זה את רמת ההכנה של הסטייק ורק נותן את תגובת המיילרד על שלל החומרים שהיא מייצרת על פני הסטייק. עניין הסגירה למניעת איבוד נוזלים הוא מיתוס, זה אך ורק לצורך תגובת המיילרד (שחייבת טמפרטורה של לפחות כ 140 מעלות).

לגבי העניין המיקרוביאלי - ב-58 מעלות אין בעיה. החלון הבעייתי הוא בין 20-45 מעלות. אגב, זאת הסיבה שכאשר אתה מקרר מזונות בשוק פריזר אתה מאריך את חייהם, כי אתה מקצר את הזמן שהם מבלים בחלון הטמפרטורות הזה.
בבשרים אתה בדרך כלל לא תתקרב בבישול לחלון הטמפרטורות הזה, אבל בדגים כן, ולכן למשל יש כאלה שנותנים לדג טבילה מהירה במים רותחים לפני הבישול בטמפרטורה נמוכה על מנת להרוג את החיידקים שעל פני השטח.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20653
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 1005 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

לא הבנתי איך מכשיר כזה מכין אוכל, הסבר להדיוט?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #12 

psibeast כתב:
...
...

לגבי העניין המיקרוביאלי - ב-58 מעלות אין בעיה. החלון הבעייתי הוא בין 20-45 מעלות. אגב, זאת הסיבה שכאשר אתה מקרר מזונות בשוק פריזר אתה מאריך את חייהם, כי אתה מקצר את הזמן שהם מבלים בחלון הטמפרטורות הזה.
בבשרים אתה בדרך כלל לא תתקרב בבישול לחלון הטמפרטורות הזה, אבל בדגים כן, ולכן למשל יש כאלה שנותנים לדג טבילה מהירה במים רותחים לפני הבישול בטמפרטורה נמוכה על מנת להרוג את החיידקים שעל פני השטח.
...
·הזכרתי כבר שאני עם רקע נרחב בתחום הזה, זה די מובן לי...מה שאתה מפספס זה שהרבה מאוד חיידקים ובמיוחד נבגים שורדים יפה טמפרטורות הרבה יותר גבוהות מזה של 58. (כמובן שזה לא מונע ממני לאכול סטייק במצב כמעט חי, או קרפצוי או סוביצוי וסושי), אבל זה כן משהו שהיתי מתחשב בוא עם מאכילים בזה אנשים שהם רגישים או אוכלוסיות רגישות...אבל אני חושב שהגמנתי ולקחתי את השרשור רחוק מדי .

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20653
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 1005 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

טוב יוטיוב לימד אותי... בעיקר לחובבי בשר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #14 

BUGY כתב:
...
...
·הזכרתי כבר שאני עם רקע נרחב בתחום הזה, זה די מובן לי...מה שאתה מפספס זה שהרבה מאוד חיידקים ובמיוחד נבגים שורדים יפה טמפרטורות הרבה יותר גבוהות מזה של 58. (כמובן שזה לא מונע ממני לאכול סטייק במצב כמעט חי, או קרפצוי או סוביצוי וסושי), אבל זה כן משהו שהיתי מתחשב בוא עם מאכילים בזה אנשים שהם רגישים או אוכלוסיות רגישות...אבל אני חושב שהגמנתי ולקחתי את השרשור רחוק מדי .
...
כן, אבל בחורות בהריון לא יאכלו למשל סטייק שהוא מדיום בלי קשר לאם הוא בושל בסו ויד או על גריל.
בכל אופן, כן אני חושב שהנושא הובן.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

whoisgod כתב:
...
...
למעט התקע המכשיר הנ"ל תואם באופן מלא לשימוש בארץ, נכון?

https://www.amazon.co.uk/Anova-Precisio ... B01J3OIGLS
...
·

כן.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”