גם אני התלהבתי בזמנו ורכשתי רסיבר יקר יחסית TX-NR809, ועצם העובדה שאחרי בערך שלוש שנים הטכנולוגיות שהוא תומך בהן כבר כמעט לא רלוונטיות רק מחזקת את מה שאני חושב.
80% מהכניסות והיציאות שם לא בשימוש והרבה מפיצ'רים זה סתם כפילות עם מה שכבר יש בנגן שעולה הרבה פחות ואפשר לשדרג יותר בקלות כשצריך.
לדעתי 80% מהכסף שמשלמים ברסיברים וחלק ניכר מהגודל הפיזי שלהם מתבזבז על פיצ'רים שברוב המקרים לא נחוצים.
מה באמת צריך:
1. סטרימר
2. מפענח פשוט לכל הפורמטים הקיימים שמקבל כניסת HDMI ומוציא X ערוצים. שאפשר לשדרג בקלות.
3. מגבר X ערוצים ברמות איכות שונות בהתאם לכיס ולטעם שבאמת יש טעם להשקיע בו ויחזיק להרבה שנים.
4. ממתג HDMI פשוט עם מספר כניסות לפי הצורך (אפילו עם כניסות בננה ו-COMPONENT אם ממש צריך).
מה שמקבלים לעומת זאת היום:
1. קופסה ענקית שאי אפשר להחביא ושלא משנה איזה עיצוב יהיה לה היא עדיין קופסה שחורה מכוערת שתקועה על המזנון
2. המון חיבורים מיותרים שתורמים לנפח הקופסה, למה צריך חיבור USB בכלל ברסיבר אם אפשר להזרים כמעט באופן אלחוטי ישירות לסטרימר או במקרה הגרוע לתקוע בכניסת USB של הסטרימר?
3. הרבה פיצר'ם שלא צריך כמו DLNA מקורות מוזיקה וכו' שכבר יש בסטרימר יותר טוב ומעדכנים בתדירות יותר גבוה.
בדגם שלי יש את מערכת הכוונון של Audyssey עדיין, אני לא יכול להגיד שהרגשתי הבדל משמעותי לפני ואחרי הכוונון שלה כך שלא אסון גדול אם לא הייתה בכלל. באיכות המגבר לעומת זאת אני כן מרגיש הבדל בין זה שלי לבין זה של הדיוטי פרי
אבל בתחושה שלי העלות של החלקים שבאמת מתעסקים בהגברה לא עולה על 2K, שאר ה-7K הולך על תוספים למינהם שמנפחים את המחיר.
יש מקום למהפיכה בתחום הזה...מוצר עממי עם מה שצריך ובאיכות שמע גבוהה.