אתה כותב דברים מאוד לא מדוייקים.ariel-ro כתב:
מה היא אותה "קרינה" מדוברת?
קרינה אלקטרומגנטית. תחנות רדיו, טלפון סלולרי, WIFI וכו' וכ' פולטים קרינה אלקטרומגנטית.
אבל גם האור שאתה רואה הוא קרינה אלקטרומגנטית. בדיוק אותה הקרינה, אותה התנהגות פיזקלית וכד'. ההבדל היחיד הוא תדירות הגל. האור הנראה הוא בתדירות גבוהה יותר במאות מונים.
ההבדל הוא שבעין של בני האדם יש קולטנים היכולים לקלוט קרינה אלקטרומגנטית רק בתחום תדר מסוים, וזהו התחום שאותו אנחנו רואים וקוראים לו "אור".
אבל כל שאר התחומים הם דומים מאוד, רק שאותם אנחנו לא רואים.
כמובן שישנם תחומי תדר הגבוהים מהאור הנראה, שהם כבר נכנסים להגדרה של "קרינה מייננת", ששם הסיפור אחר לגמרי.
אבל אנחנו מדברים על תדרים מהאור הנראה ומטה, ששם פשוט אין בעיה ואין הוכחות שהוא פוגע בנו....
אי דיוק ראשון:
זה נכון שאור ניראה הוא תופעה פיזיקלית זהה (עם תדירות שונה) לעומת סוגים אחרים של ·קרינה אלקטרומגנטית. אבל זה לא נכון שיש לו השפעה בריאות דומה.
דוגמאות:
קרינת UV - שוכנת ממש צמוד לאור נראה, מהצד הכחול. מוכחת כמסרטנת. UV אינה קרינה מיננת, בטל לא כל תחום התדרים שלה.
גלי מיקרו - בעוד שהם קרינה לא מיננת כמובן, הם נמצאים בתדר שמתאים לתדר הרוטציה של מולקולות מים, ולכם מכניסים אותן לתהודה וכך מחממים אותן. אם אתה חושב שזה לא מסוכן אז תמצא חתול ותכניס אותו לדקה למיקרו. יש שם קרינה אלקטרומגנטית בפנים ויש לה אפילו תדר הרבה יותר נמוך מאור ניראה. מתים מזה אם לא נזהרים.
כל הקרינות שתארתי למעלה שייכות לספקטרום האלקטרומגנטי. זה שקרינה היא א"מ ממש לא אומר שהיא לא מסוכנת.
אי דיוק שני
אתה מזכיר שהסוללות של ההיברידיות פולטות קרינה א"מ. זה לא מדויק. יש שם שדה אלקטרונגנטי, זו תופעה פיזיקלית אחרת שגם נמדדת ביחידות אחרות. יש מידע מוכח מדעית, שאין לגביו שום מחלקות מדעית - ששדה כזה יכול לגרום לנזק בריאותי.
דוגמאות:
1) קווי מתח גבוה. יש תקן שאומר שאסור לבנות מגורים במרחק הקטן מערך מסויים. יש הוכחה מדעית ששדה כזה יכול לגרום ללוקימיה אצל ילדים, אלה דברים מוכחים אמפרית.
2) תופעה דומה מאוד - בתי ממסר של חברת חשמל. יש תקן שלא בונים מתחת למרחק מסויים מממסרים האלה. הם יותרים שדה אלקטרו מגנטי.
אז נכון, לא כל קרינה היא מסוכנת, ולא כל שדה א"מ מסוכן. הכל עניין של מינונים ועוצמות. הנושא של שדה א"מ הנפלט ממכוניות היברידיות הוא כרגע שנוי במחלוקת, אבל לא מדובר על שטויות. אני לא הייתי יוצא בהצהרות שאין שום סיכון. אני מוכן לשמוע הצהרה כזו מאנשים שעוסקים בתחום בלבד. אין הרבה כאלה בארץ. יש לי היכרות כלשהיא עם התחום הזה. הוא מסובך מאוד ודורש העמקה.