חיבור 3100S ל Toshiba 32WL66
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
חיברתי את הממיר באמצעות כבל RCA (אדום/לבן/צהוב) פשוט למסך וכצפוי לא רואים משהו.
ניסיתי לחבר באמצעות מתאם SCART ל SVIDEO אבל לא ראיתי הבדל משמעותי באיכות התמונה. בנוסף לכך, במסך הזה מחבר ה SVIDEO נמצא בצד וזה לא כל כך אסטטי לחבר לשם כבל.
כמו שאני רואה יש כמה אופציות (בהנחה שה SVIDEO לא רלוונטי):
1. לקנות כבל RCA (נקרא גם קומפוזיט?) איכותי יותר.
2. לקנות כבל SCART ל RCA איכותי.
3. לקנות transcoder ולחבר לכניסות הקומפוננט של הטלוויזיה.
מה מבין האופציות תיתן את איכות התמונה הטובה ביותר (בהתחשב ביחס עלות/תועלת) ?
האם יש אופציה נוספת ?
ניסיתי לחבר באמצעות מתאם SCART ל SVIDEO אבל לא ראיתי הבדל משמעותי באיכות התמונה. בנוסף לכך, במסך הזה מחבר ה SVIDEO נמצא בצד וזה לא כל כך אסטטי לחבר לשם כבל.
כמו שאני רואה יש כמה אופציות (בהנחה שה SVIDEO לא רלוונטי):
1. לקנות כבל RCA (נקרא גם קומפוזיט?) איכותי יותר.
2. לקנות כבל SCART ל RCA איכותי.
3. לקנות transcoder ולחבר לכניסות הקומפוננט של הטלוויזיה.
מה מבין האופציות תיתן את איכות התמונה הטובה ביותר (בהתחשב ביחס עלות/תועלת) ?
האם יש אופציה נוספת ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
אופציה 1 ו 2 זהות מבחינת איכות תמונה כי בשני המקרים אתה מעביר קומפוזיט. אתה כנראה רכשת את הדגם האמריקאי כי לדגם האירופאי יש 2 כניסות SCART אז אין לך הרבה אלטרנטיבות לשיפור מלבד ללכת לטרנסקודר כי לדבר על איכות כבל בקומפוזיט זה קשקוש וחבל על הזמן שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אף לא יכול לענות לשאלה הזאת מלבדך כי כל אחד שם דגש על קריטריון אחר כדי למדוד שיפור. אני מציע שתבדוק אם אתה יכול להשאיל או לקבל לניסוי טרנסקודר ואז תחליט אם זה שווה לך את ההוצאה.
הבעיה היא לא באופן החיבור אלא במסך.
המסך שלך לפחות בגרסת ה37 אינץ' נותן תמונה גרועה בשידורי טלווזיה, קשה לי להאמין שההבדל בין 32 ל37 באותה הגרסה יהיה שמיים וארץ, אז חוץ מלהחליף מסך אין לך יותר מדי מה לעשות. אני לא הייתי ממליץ לך לבזבז כסף על טרנסקודר, כי לדעתי לא תראה שיפור, אלא כנראה ככל שתנסה לשפר את אופן החיבור, כך מגרעות השידור יהיו יותר גלויות.
המסך שלך לפחות בגרסת ה37 אינץ' נותן תמונה גרועה בשידורי טלווזיה, קשה לי להאמין שההבדל בין 32 ל37 באותה הגרסה יהיה שמיים וארץ, אז חוץ מלהחליף מסך אין לך יותר מדי מה לעשות. אני לא הייתי ממליץ לך לבזבז כסף על טרנסקודר, כי לדעתי לא תראה שיפור, אלא כנראה ככל שתנסה לשפר את אופן החיבור, כך מגרעות השידור יהיו יותר גלויות.
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

כן.
לממיר יש יציאת SCART אחת ושתי יציאות RCA.
הגדרתי בממיר את יציאת ה SCART ל SVIDEO וחיברתי דרך כבל SVIDEO לכניסה אחת במסך, במקביל חיברתי את יציאת ה RCA לכניסת RCA אחרת במסך וזפזפתי בין שתי הכניסות.
לא ראיתי הבדל באיכות השידור.
לממיר יש יציאת SCART אחת ושתי יציאות RCA.
הגדרתי בממיר את יציאת ה SCART ל SVIDEO וחיברתי דרך כבל SVIDEO לכניסה אחת במסך, במקביל חיברתי את יציאת ה RCA לכניסת RCA אחרת במסך וזפזפתי בין שתי הכניסות.
לא ראיתי הבדל באיכות השידור.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

באמת? כי ההבדל בין קומפוזיט ל S-Video הוא די מוחשי. יש כאן דוגמא לא רעה להבדלים בתמונה שניתן לראות:
http://mattbrett.com/archives/2006/03/x ... omparison/
אומנם מדובר בתמונת מסך ממשחק אבל העקרון זהה
אומנם מדובר בתמונת מסך ממשחק אבל העקרון זהה
-
Itsik_G
-
- חבר ותיק

לא זוכר שראיתי הבדל. מצד שני לא התעמקתי מדי בפרטים.
אני אנסה היום שוב עם תמונה סטטית (יותר קל להשוות).
אגב,
האם ה RCA דרך היציאות הרגילות, לעומת ה RCA דרך ה SCART אמור לתת את אותה איכות בדיוק (אין השפעה לאיכות הכבל, לדוגמא)?
אני אנסה היום שוב עם תמונה סטטית (יותר קל להשוות).
אגב,
האם ה RCA דרך היציאות הרגילות, לעומת ה RCA דרך ה SCART אמור לתת את אותה איכות בדיוק (אין השפעה לאיכות הכבל, לדוגמא)?
השוואה שלך לא רלוונטית. בהשוואה שלך אופן החיבור הוא צוואר הבקבוק. במקרה של שידורי טלוויזיה, השידורים עצמם הם צוואר הבקבוק.Catskinner כתב:באמת? כי ההבדל בין קומפוזיט ל S-Video הוא די מוחשי. יש כאן דוגמא לא רעה להבדלים בתמונה שניתן לראות:
אומנם מדובר בתמונת מסך ממשחק אבל העקרון זהה...
למרות שרבים יטענו שיש הבדל גדול באיכות התמונה בין COMPOSITE לSVIDEO בשידורי טלוויזיה, עשיתי את ההשוואה בעצמי ביחד עם כמה וכמה אנשים, והגענו למסקנה שההבדלים הם זניחים-אם הם קיימים. איכות השידור היא זאת שחשובה.
למשל-ב2 החיבורים אני מקבל איכות גרועה כשאני צופה בערוץ 1 או 2, וב2 החיבורים אני עלול לקבל תמונה שלא נופלת מDVD טוב כאשר אני צופה בYES MOVIES\STARS אם מדובר בשידור בפורמט רחב+שידור איכותי בהחלט(ולפעמים זה קורה... למשל בסדרות SHARK וHEROES, וכמו כן בסרט GOAL, איכות תמונה מעולה).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מקבל את ההערה שלך לגבי איכות מקורות השידור כגורם קובע ראשוני. זה גם מתיישב עם העובדה של composite ו S-Video יש את אותו רוחב פס (בסביבת 1.5Mhz אם אני באמת זוכר?). אבל אתה באמת יכול להשוות את Heroes או Shark ביס לאיכות של DVD טוב, כמו לדוגמא "שר הטבעות"?
הטושיבה WL66 מציגה שידורי יס בצורה גרועה.
בשל חוקי האתר.(לא ניתן לפרסם אותה הודעה פעמיים)
פרסמתי הודעה ראשית על כיוון מיטבי שהגעתי אליו תחפש בהודעות מהיום.
( הכיוון הוא ע"פ טעמי בלבד) בהצלחה .
פרסמתי הודעה ראשית על כיוון מיטבי שהגעתי אליו תחפש בהודעות מהיום.
( הכיוון הוא ע"פ טעמי בלבד) בהצלחה .