אין חברה שנותנת טלפוניה VOIP בלי להחליף לי את ראוטר?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
rliran
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #211 

תודה לכולם על הפוסט המשכיל והמלמד הזה.
אני מתכנן לעשות שימוש בפיתרון שהצגתם בשביל להקים מרכזיה וירטואלית ל-2 סניפים בעל 20 שלוחות בסה"כ.
היום אני עובד עם סלקום, הם לוקחים מחירים ממש גבוהים ובפועל משתמשים בשירות דומה למה שמוצע כאן.
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. במידה ואקנה מתאם שיחות VOIP בעל 20 יציאות, האם אני צריך לשלם בעבור כל שלוחה כעלות קו, או שניתן לשלם על "פול" קווים ושהשלוחות יעשו בהם שימוש על בסיס קו פנוי?
לכל השלוחות יהיה מספר מוביל שרק הוא יוצג בשיחה מזוהה.
2. האם VOIP עובד טוב עם פקסים? הכוונה לחבר מכשיר פקס למתאם ולשלוח פקסים בצורה זו
3.האם יש דרך לשלוח פקסים דרך ממשק WEB ?
4.האם יש נתב קולי שיכול לנהל את האופרציה הזאת? (לשלוח 1 הקש 1 וכו)

תודה לכולם!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #212 

1. דבר ראשון שאתה צריך להבין, שאם אתה קונה "מתאם שיחות VOIP בעל 20 יציאות", אז אתה מאבד את כל היתרונות של VoIP ומגביל את עצמך להתקנה מסורבלת שבמסגרתה אתה למשל לא יכול לנייד שלוחות כמו שמבצעים את זה בעשרים שנה אחרונות, על ידי העברה של מכשיר טלפון IP מנקודה לנקודה, אפילו מהמשרד למקום של עבודה מרחוק מהבית. ובנוסף לזה אתה תצטרך גם לתחזק תשתית נוספת עתיקה אנלוגית, במקום לעבוד רק על רשת נתונים משרדית לצורך טלפונייה גם.
בכל מקרה, אם אתה רוצה בכל זאת להשתמש במתאם ATA של כ 20 פורטים FXS, אז מהזולים יש למשל מהמשפחה זו:
http://www.grandstream.com/products/gateways-and-atas/voip-gateways/product/gxw4200-series

ואתה בכל מקרה תצטרך לשלם על רכיבי מרכזייה וירטואלית לפי מה שתרצה. למשל באותה החברה שעלייה דובר בדיון זה מחיר בסיסי של מרכזייה וירטואלית עם 30 שלוחות הוא החל מ 5$ לחודש. גם במחיר זה מקבלים מקום די מוגבל של אחסון לצורך תאים קוליים. וגם את האפשרות של IVR בסיסי. גם שאתה רוכש מספר DID בודד שאתה מחבר אותו למרכזייה זו, אז בחברה זו הוא מוגבל בחבילה בסיסית לשלוש ערוצים יוצאים ולא מוגבל לערוצים נכנסים. כמובן ניתן לנתב אותו ל IVR שממנו ניתן יהיה להגיע לשלוחות נדרשות, אבל זה הולך בדרך כלל לא במקום למספרי חי''פ לכל שלוחה, אלה בנוסף להם.
את הזיהוי של השחיה היוצאת אתה יכול לבחור לכל שלוחה מבין המספרי DID שאתה משלם עליהם.

2. VoIP עובד מצויין עם פקסים, כמובן, אם משתמשים בציוד מתאים ואם מגדירים אותו נכון. דוגמה פשוטה לכך, מאלה שכל אחד מכיר, היא קוי טלפון של בזק. קווים אלה הם קווי VoIP וב MSAG הם עוברים המרה לקו אנלוגי. כך גם קווים של הוט, רק ששם ההמרה היא במתאם FXS שבמודם.

3. שליחה של פקסים דרך ממשק WEB במערכת של ZADARMA לא זמינה.

4. "נתב קולי" לא אמור לטפל בפקסים, בשביל כך יש מנגנונים אחרים.

בכל מקרה, אם רוצים מרכזיית IP יותר גמישה ואם אפשרויות מתקדמות, אז ניתן להתקין לבד, אפילו חינמית על בסיס של ASTERISK וניתן להתקין אותה כמו גם על מערכת פיזית, כך גם על מערכת וירטואלית או במשרד או בכל VPS ברחבי העולם. אחרי זה ניתן כבר לחבר עלייה SIP Trunk של כמה ערוצים שרוצים ועם כמה DID שנדרש. וזה כמובן יהיה הרבה יותר זול מכל שירות מרכזייה בענן, אחרי שמתחילים לחשב את כל הרכיבי שירות שונים שנדרשים לעבודה תקינה של מרכזיית IP בענן. גם ה SIP TRUNK שמשלמים עליו אפילו לספק מפ''א ישראלי יהיה יותר זול בהרבה משימוש בשירות של IP Centrex .

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5877
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

שרשור שלא נקרא #213 

07/02/2021 19:25  
rliran כתב:
תודה לכולם על הפוסט המשכיל והמלמד הזה.
אני מתכנן לעשות שימוש בפיתרון שהצגתם בשביל להקים מרכזיה וירטואלית ל-2 סניפים בעל 20 שלוחות בסה"כ.
היום אני עובד עם סלקום, הם לוקחים מחירים ממש גבוהים ובפועל משתמשים בשירות דומה למה שמוצע כאן.
יש לי מספר שאלות בנושא:
1. במידה ואקנה מתאם שיחות VOIP בעל 20 יציאות, האם אני צריך לשלם בעבור כל שלוחה כעלות קו, או שניתן לשלם על "פול" קווים ושהשלוחות יעשו בהם שימוש על בסיס קו פנוי?
לכל השלוחות יהיה מספר מוביל שרק הוא יוצג בשיחה מזוהה.
2. האם VOIP עובד טוב עם פקסים? הכוונה לחבר מכשיר פקס למתאם ולשלוח פקסים בצורה זו
3.האם יש דרך לשלוח פקסים דרך ממשק WEB ?
4.האם יש נתב קולי שיכול לנהל את האופרציה הזאת? (לשלוח 1 הקש 1 וכו)

תודה לכולם!
...
אני רק רוצה להוסיף על דביור של @sys_admin
1. אני מסכים , שפתרון עם 20 שלוחות אנלוגיות נראה קצת מסורבל ומיותר. הייתי בודק אפשרות אולי להפעיל שלוחות במחשבים, במידה ולכל עמדה, אליה מגיעה שלוחה יש מחשב. ל-Zadarma יש אפליקציות למחשבים, המאפשרות לקבל ולהוציא שיחות.
2. לגבי פקסים, יש לי ניסיון לא טוב. פקסים לפעמים עורים לפעמים לא, אני מכיר מישהו שהחזיר קו לבזק בגלל בעיות עם פקס ב-Zadarma. הוא עבד עם מתאם של סיסקו, אולי לא הצלחנו לקנפג טוב, כדי שזה יעבוד חלק באמת.
3. יש נתב קולי, כרגע הוא בעל שכבה אחת בלבד. באמצעות api אפשר ליצור תפריטים בכמה שכבות (לדוגמה לעברית הקישו 1, לאנגלית 2, ואח"כ בהתאם לשפה מספרי שלוחות)
לגבי עלויות - ב-zadarma שירות מרכזיה הוא חינם, כל עוד לפחות פעם אחת בלשוה חודשי שימוש מופקד כסף לחשבון. כיוון שלרוב משתמשים באמת מוציאים שיחות, ומשלמים על אחזקת מספרי טלפון, אז לרוב אנשים מפקידים כסף לפחות פעם בחודש. כך יוצא ששירות מרכזיה עצמו הוא ללא תשלום. אך יש מסלולים שכוללים כבר מספר ערוצי שיחוה בו זמנית, מספרי טלפון, כמות שלוחות גדולה יותר וכד'.
אתה צריך לבדוק טוב מה הצרכים שלך, ואז לתפור את הפתרון המתאים. בכמות שיחות יוצאות מסויימת אפשר לקבל תעריפים ממש תחרותיים בבזק, אבל אם, לדוגמה, רוב השיחות שלך הן נכנסות, אז אני מניח ששירות של zadarma יהיה לך משתלם יותר.
כמו כן, צריך לבדוק התאמה של קו אינטרנט לכמות גדולה של שיחות, כי אני מניח שיש לך שימוש באינטרנט באופון שוטף, ועוד אתה הולך להוסיף על זה טלפוניה.
בעסק אפשרי להשתמש בשירות הזה (אני אומר מניסיון), אבל דורש הכנה מסוימת

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3542
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 407 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #214 

יש פתרון לכל תקציב אם אתה בן אדם טכני עם הבנה בתקשורת כמו שציינו כאן לפני ובא לך להתנסות לשרוף כמה אלפי ש"ח על משחקים
אז למה לא, אבל אם אתה עסק עם 2 סניפים ו 20 שלוחות זה כבר לא צעצוע.

יש היום לא מעט חברות מסחריות שנותנות שרות כזה באמצעות האינטרנט לעסקים, כל חברות האינטרנט גם כן כולל בזק
אני הייתי מזמין שרות שגם כך הוא הוצאה מוכרת, תעשה השוואה ותחליט.

אם אתה רוכש טלפונים IP סטנדרטיים מהספק רק וודא חוזית שהמכשירים ניתנים להעברה לשרות אחר ואין חסימה.

בזק
https://www.bezeq.co.il/business/teleph ... SwQAvD_BwE

סלקום
https://business.cellcom.co.il/land_lin ... entrex/344

פרטנר
https://www.partner.co.il/globalassets/ ... index.html

בד"כ תידרש לקו ADSL יעודי (מומלץ) שלא קשור לאינטרנט ומשמש רק לטלפוניה.
בד"כ תקבל בחבילה מתאם FXP שיאפשר לך שימוש בטלפונים אנלוגיים או פקס כמו כן תוכל לקבל שרותי פקס לדוא"ל.
כמו כן כחלק מהחבילות יש לך שרותי מרכזייה , העברת שיחות לנייד, תאים קוליים, מוזיקת המתנה, הקלטת שיחות ועוד.

עוד חברות שיצא לי להתקל בהם מספר פעמים שעבדתי מול דילרים ושיצא לי להגדיר עבור השרות שלהם
תיעדוף בנתבים פרטיים כגון צקפוינט ואז משתשמים באותו הקו.
http://1com.co.il/
https://www.avalontelecom.co.il/

שמוליק5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #215 

מי שמשתמש בzadarma ,
האם כשאתם מתקשרים הצד השני רואה את המספר שלכם עם קידומת +972 ,
אצלי זה קורה ואני מנסה לפתור את הבעייה, תודה רבה
הגדרתי שיחה יוצאת בישראל בלי צורך בהוספת קידומת

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3621
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 340 פעמים

שרשור שלא נקרא #216 

25/01/2022 12:39  
שמוליק5 כתב:
מי שמשתמש בzadarma ,
האם כשאתם מתקשרים הצד השני רואה את המספר שלכם עם קידומת +972 ,
אצלי זה קורה ואני מנסה לפתור את הבעייה, תודה רבה
הגדרתי שיחה יוצאת בישראל בלי צורך בהוספת קידומת
...
יש לי מספר שלהם לצורך עבודה
מוגדר באייפון עובד פגז וכן כשאני מחייג רואים +972

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #217 

25/01/2022 20:43  
MrYair כתב:
...
אגב מישהו יודע במקרה איך אני מגדיר תבנית חיוג ב FREEPBX שאני יוכל לחייג מספרים שמתחילים ב +972?

שמוליק5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #218 

25/01/2022 20:43  
MrYair כתב:
...
יש דרך לבטל את זה?
מי שיודע אשמח לתשובה

שמוליק5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re:

שרשור שלא נקרא #219 

21/05/2014 9:07  
DanPorat כתב:
הגיוני מאוד.
שמח שהסתדרת!!!! זה העתיד!!!
יש שירותים זולים יותר בשיחה יוצאת DIALNOW וVOIPSTUNT

להם יש בעיות אחרות (לסדר את ה"קידומת" של המספר היוצא , את זה תצטרך לעשות דרך המתאם).

תודה,
דן
...
מתנצל על התגובה לתשובה לפני 8 שנים...
שואל אם יש לך מושג כיצד בZADARMA מסדרים את הקידומת בשיחה יוצאת ? שלא יראו את הקידומת
תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #220 

25/01/2022 20:47  
MrYair כתב:
אגב מישהו יודע במקרה איך אני מגדיר תבנית חיוג ב FREEPBX שאני יוכל לחייג מספרים שמתחילים ב +972?
...
דבר ראשון אתה צריך לספר לנו מה אתה בכלל מנסה לעשות. למשל, אתה מנסה לחייג מספר שמתחיל בקידומת 972+ ולנתב את השיחה דרך SIP Trunk שלא מקבל את הקידומת זו ודורש 0 מוביל לפני מספר פנים ארצי ללא הקידומת של מדינה, או שבכלל אתה רוצה לנתב את השיחה דרך SIP Trunk שכן דורש את המבנה של קידומת מדינה עם פלוס מוביל, כפי שנהוג ב ZADARMA, או שמדובר על SIP Trunk שדורש קידומת במבנה של 00972 , כפי שנהוג אצל ספקי SIP רבים ? רק אחרי שמבינים מה אתה מנסה לעשות, אפשר יהיה לנסות לעזור לך.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5877
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 296 פעמים

Re: Re:

שרשור שלא נקרא #221 

26/01/2022 16:27  
שמוליק5 כתב:
מתנצל על התגובה לתשובה לפני 8 שנים...
שואל אם יש לך מושג כיצד בZADARMA מסדרים את הקידומת בשיחה יוצאת ? שלא יראו את הקידומת
תודה
...
פעם ניסיתי לבדוק איתם את זה - אין דרך, הם משדרים קידומת בזיהוי לפי התקן E.164, ואין דרך לשנות זאת.

שמוליק5
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: Re:

שרשור שלא נקרא #222 

27/01/2022 13:50  
dima_vy כתב:
פעם ניסיתי לבדוק איתם את זה - אין דרך, הם משדרים קידומת בזיהוי לפי התקן E.164, ואין דרך לשנות זאת.
...
הבנתי.
אתה מכיר חברה אחרת שכן מציעה אפשרות לשחק עם ההגדרה הזו?
גם אם המחיר קצת יותר גבוה מZADARMA זה משתלם לי
תודה!

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #223 

27/01/2022 11:56  
sys_admin כתב:
דבר ראשון אתה צריך לספר לנו מה אתה בכלל מנסה לעשות. למשל, אתה מנסה לחייג מספר שמתחיל בקידומת 972+ ולנתב את השיחה דרך SIP Trunk שלא מקבל את הקידומת זו ודורש 0 מוביל לפני מספר פנים ארצי ללא הקידומת של מדינה, או שבכלל אתה רוצה לנתב את השיחה דרך SIP Trunk שכן דורש את המבנה של קידומת מדינה עם פלוס מוביל, כפי שנהוג ב ZADARMA, או שמדובר על SIP Trunk שדורש קידומת במבנה של 00972 , כפי שנהוג אצל ספקי SIP רבים ? רק אחרי שמבינים מה אתה מנסה לעשות, אפשר יהיה לנסות לעזור לך.
...
יש לי FreePBX מותקן בחווה שלנו של העבודה,מוגדר SIP Trunk כל חיוג עובד תקין קידומות של סלולר וכוכביות אבל אם אני רוצה לחייג למספר נייד או מספר נייח שמתחיל ב +972 אני לא מצליח ואני לא מצליח לבנות את התבנית הנכונה כדי להוציא שיחה למספרים שמתחילים ב +972 לדוגמה נייד
+972501234567 או נייח +97281234567

על ה FreePBX מוגדרים שני טראנקים אחד של עבודה טראנק ארצי ואחד אישי שלי של ZADARMA בשניהם אני לא מצליח לחייב למספרים שמתחילים ב +972

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #224 

28/01/2022 1:36  
שמוליק5 כתב:
אתה מכיר חברה אחרת שכן מציעה אפשרות לשחק עם ההגדרה הזו?
גם אם המחיר קצת יותר גבוה מZADARMA זה משתלם לי
...
תנסה את Anveo:
http://anveo.com

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #225 

28/01/2022 10:48  
MrYair כתב:
יש לי FreePBX מותקן בחווה שלנו של העבודה,מוגדר SIP Trunk כל חיוג עובד תקין קידומות של סלולר וכוכביות אבל אם אני רוצה לחייג למספר נייד או מספר נייח שמתחיל ב +972 אני לא מצליח ואני לא מצליח לבנות את התבנית הנכונה כדי להוציא שיחה למספרים שמתחילים ב +972 לדוגמה נייד
+972501234567 או נייח +97281234567

על ה FreePBX מוגדרים שני טראנקים אחד של עבודה טראנק ארצי ואחד אישי שלי של ZADARMA בשניהם אני לא מצליח לחייב למספרים שמתחילים ב +972
...
טוב אנסה לתת לך הגדרות dial plan מן המוכן. בניתוב יוצא של עורק ZADARMA, בשורה ראשונה אתה יוצר תבנית:

קוד: בחירת הכל

( ) | [X. / ]
ובניתוב יוצא של עורק "ארצי", שנניח ואתה צריך לחייג לתוכו 0 מוביל, אתה יוצר תבנית:

(0) +972| [[5]XZXXXXXX / ]
לצורך חיוג למספרים ניידים, ובהתאמה:

(0) +972| [NXXXXXXX / ]
למספרים נייחים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”