חדר קולנוע - התייעצות
-
Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 183
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
שלום חברים.
בשלבי בניה של בית (פרטי) ובהגשמת חלום לחדר קולנוע יעודי. כרגע בשלבי חשמל ותשתיות ואשמח להתייעץ עם החברים המנוסים פה. אני מכיר את דיאגרמת מיקום הרמקולים של Dolby ואת הגובה הממולץ להתקין רמקולים אבל אשמח בהתאמות לחדר הייעודי שלי.
החדר מלבני בגודל 5.50 על 3.80
מתכנן קונפיגורצית רמקולים של 7.1.4 (אולי בעתיד 7.2.4)
מסך (כנראה קבוע) בפורמט 21:9
שאלות:
1. מה גודל המסך המקסימלי שמתאים לחדר? (הרמקולים הקידמיים יהיו עומדים אז צריך להשאיר מקום בשבילם בצדדים).
2. האם יש מקום ל-2 שורות של כיסאות?
3. חשבתי על הקמה של במה עבור שורה של כורסאות קולנוע ומתחתיה לשים ספה
3a. מה העומק המינימלי הממולץ לבמה?
3b. באיזה מרחק מהקיר האחורי למקם את שורת הכורסאות?
3c. אני לא רוצה לייצר מדרגה בכניסה לחדר ולכן חושב שהבמה צריכה להסתיים 50-60 ס"מ לפני הדלת. האם מעבר של 50-60 ס"מ מספיק?
3d. אני מעונין למקם Rack עם ציוד האודיו במקום המסומן בשרטוט. מה העומק שצריך ל-Rack?
3e. האם שורה של 3 כורסאות יכנסו? בהנחה שהבמה ברוחב 3.20 וצריך מקום גם ל-Rack?
4. איפה למקם את הרמקולי ה-Surround כדי שיהיה אופטימלי גם לספה וגם לשורת כיסאות?
בתודה מראש...
https://imgur.com/a/m7vercP
בשלבי בניה של בית (פרטי) ובהגשמת חלום לחדר קולנוע יעודי. כרגע בשלבי חשמל ותשתיות ואשמח להתייעץ עם החברים המנוסים פה. אני מכיר את דיאגרמת מיקום הרמקולים של Dolby ואת הגובה הממולץ להתקין רמקולים אבל אשמח בהתאמות לחדר הייעודי שלי.
החדר מלבני בגודל 5.50 על 3.80
מתכנן קונפיגורצית רמקולים של 7.1.4 (אולי בעתיד 7.2.4)
מסך (כנראה קבוע) בפורמט 21:9
שאלות:
1. מה גודל המסך המקסימלי שמתאים לחדר? (הרמקולים הקידמיים יהיו עומדים אז צריך להשאיר מקום בשבילם בצדדים).
2. האם יש מקום ל-2 שורות של כיסאות?
3. חשבתי על הקמה של במה עבור שורה של כורסאות קולנוע ומתחתיה לשים ספה
3a. מה העומק המינימלי הממולץ לבמה?
3b. באיזה מרחק מהקיר האחורי למקם את שורת הכורסאות?
3c. אני לא רוצה לייצר מדרגה בכניסה לחדר ולכן חושב שהבמה צריכה להסתיים 50-60 ס"מ לפני הדלת. האם מעבר של 50-60 ס"מ מספיק?
3d. אני מעונין למקם Rack עם ציוד האודיו במקום המסומן בשרטוט. מה העומק שצריך ל-Rack?
3e. האם שורה של 3 כורסאות יכנסו? בהנחה שהבמה ברוחב 3.20 וצריך מקום גם ל-Rack?
4. איפה למקם את הרמקולי ה-Surround כדי שיהיה אופטימלי גם לספה וגם לשורת כיסאות?
בתודה מראש...
https://imgur.com/a/m7vercP
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6378
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 373 פעמים
תשובות . צריך לבוא לראות את החדר ולא לזרוק לך פה סיסמאות כאילו מבינים פה . אצלך זה מורכב חדר יעודי אתה יכול לעשות ממנו את אחד החדרים היפים בארץ .סתם להגיד לך ולכתוב פה יהיה לא לעניין .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
גודל מסך תלוי במקרן. שווה לבחור מקרן, ואז לעשות את החישוב. לא הייתי הולך על פחות מ 100״ (שזה לפחות 2 מ רוחב).
שתי שורות זה טיפה בעיה כי או שצריך להרים את המסך או להגביה את השורה האחורית. אפשרי אבל טיפה מציק.
לגבי מרחק. כדאי לחשב לפי מרחק דווקא מהמסך. פחות מ 2 מ יהיה קרוב מדי.
Rack. חיפוש זריז יניב לך מימדים. דוגמא לתקן:
שתי שורות זה טיפה בעיה כי או שצריך להרים את המסך או להגביה את השורה האחורית. אפשרי אבל טיפה מציק.
Rack. חיפוש זריז יניב לך מימדים. דוגמא לתקן:
Rack types. 19-inch server racks can vary in qualities. A standard 19-inch server rack cabinet is typically 42u in height, 600 millimetres (24 in) wide, and 36 inches (914.40 mm) deep....
שורה אחורית תמיד תהיה פשרה מבחינת הסאונד. המומחים ממליצים לחשוב טוב מאד כמה אנשים יצפו ברוב המכריע של הזמן ולהתמקד במושבים שלהם לקבל תוצאה אופטימלית, ולהתפשר על האיכות במושבים שנמצאים בשימוש נדיר יחסית.
יש יתרונות לשים את המסך על הצד הצר ויש גם יתרונות לצד הרחב. על הצד הרחב יהיה יותר קל להרחיק את הרמקולים מפינות. על הצד הצר יהיה יותר קל להתרחק מהקיר האחורי. לא בטוח מה יותר קריטי. קח בחשבון שהמרחק מהמסך משפיע גם על הגודל הנדרש (אז גם משפיע על האפשרות להרחיק את הרמקולים מהקירות הצדדיים), גם על ההשפעות האקוסטיות של החדר (כי אתה יושב במקום אחר, גם מבחינת הבאס וגם מבחינת ההחזרים מהקירות ובמיוחד הקיר האחורי). אבל ככל שאתה יותר קרוב ככה יהיה גם יותר הבדל בין המושבים.
אם יש תקציב כדאי לשקול יותר סאב/ים אפילו אם זה אומר פחות רמקולים. וגם יותר טיפול אקוסטי. אם יש מושבים צמודים לקיר האחורי לא בטוח כמה סראונד אחורי יעבוד טוב (ומצד שני לא בטוח כמה זה קריטי למושבים האחוריים אם לא משתמשים בהם באופן קבוע).
אם הולכים על מקרן אפשר גם למקם את הרמקולים מאחורי המסך בהנחה והמסך מתאים. למרות שמבחינת זוויות צפיה מומלצות נראה שיוצא שרמקולים ימין ושמאל תמיד יהיו מצידי המסך (זווית צפיה מומלצת 40 מעלות, זווית האזנה מומלצת 60 מעלות).
יש יתרונות לשים את המסך על הצד הצר ויש גם יתרונות לצד הרחב. על הצד הרחב יהיה יותר קל להרחיק את הרמקולים מפינות. על הצד הצר יהיה יותר קל להתרחק מהקיר האחורי. לא בטוח מה יותר קריטי. קח בחשבון שהמרחק מהמסך משפיע גם על הגודל הנדרש (אז גם משפיע על האפשרות להרחיק את הרמקולים מהקירות הצדדיים), גם על ההשפעות האקוסטיות של החדר (כי אתה יושב במקום אחר, גם מבחינת הבאס וגם מבחינת ההחזרים מהקירות ובמיוחד הקיר האחורי). אבל ככל שאתה יותר קרוב ככה יהיה גם יותר הבדל בין המושבים.
אם יש תקציב כדאי לשקול יותר סאב/ים אפילו אם זה אומר פחות רמקולים. וגם יותר טיפול אקוסטי. אם יש מושבים צמודים לקיר האחורי לא בטוח כמה סראונד אחורי יעבוד טוב (ומצד שני לא בטוח כמה זה קריטי למושבים האחוריים אם לא משתמשים בהם באופן קבוע).
אם הולכים על מקרן אפשר גם למקם את הרמקולים מאחורי המסך בהנחה והמסך מתאים. למרות שמבחינת זוויות צפיה מומלצות נראה שיוצא שרמקולים ימין ושמאל תמיד יהיו מצידי המסך (זווית צפיה מומלצת 40 מעלות, זווית האזנה מומלצת 60 מעלות).
הי,
אשמח לספק מידע מנסיוני
1. על קיר 3.80 הגודל המקסימלי של מסך צמוד קיר יהיה 120 אינטש ביחס 16:9. אם תבחר מסך אקוסטי שהרמקולים מאחוריו, תוכל להדגיל ל- 130 אינטש בקירוב.
2. שתי שורות של כיסאות עלולה לגרום לכך שהשורה הראשונה תהיה קרובה מידי למסך ההקרנה
3. לגבי הקמה של במה עבור שורה של כורסאות קולנוע ומתחתיה לשים ספה - מה גובה התקרה?
3b. מרחק מהקיר האחורי למיקום שורת הכורסאות - כמטר אחד, אלא אם כן אתה הולך על שתי שורות ואז חייב להצמיד אותה לקיר האחורי
3d. מיקום Rack - אם תבחר במסך הקרנה אקוסטי, תוכל לשים את הציוד מאחוריו. זה יהפוך את משימת החיווט לפשוטה יותר.
3e. שורה של 3 כורסאות נשמע לי צפוף מאד לרוחב של 5.50
4. מיקום רמקולי ה-Surround בקו עם השורות שבחרת למקם, ובגובה האוזניים שלהם.
בהצלחה!
אשמח לספק מידע מנסיוני
1. על קיר 3.80 הגודל המקסימלי של מסך צמוד קיר יהיה 120 אינטש ביחס 16:9. אם תבחר מסך אקוסטי שהרמקולים מאחוריו, תוכל להדגיל ל- 130 אינטש בקירוב.
2. שתי שורות של כיסאות עלולה לגרום לכך שהשורה הראשונה תהיה קרובה מידי למסך ההקרנה
3. לגבי הקמה של במה עבור שורה של כורסאות קולנוע ומתחתיה לשים ספה - מה גובה התקרה?
3b. מרחק מהקיר האחורי למיקום שורת הכורסאות - כמטר אחד, אלא אם כן אתה הולך על שתי שורות ואז חייב להצמיד אותה לקיר האחורי
3d. מיקום Rack - אם תבחר במסך הקרנה אקוסטי, תוכל לשים את הציוד מאחוריו. זה יהפוך את משימת החיווט לפשוטה יותר.
בהצלחה!
-
Darklord
- חבר פעיל מאוד

תודה. הכוונה לרכוש מקרן 4K HDR של Sony או JVC (מהסדרה הקודמת, לא האחרונה שכרגע יצאה), לא שולל גם קניה של מוצר מיד שניה. המקרן צפוי להיות ממוקם במרחק של 4.80/4.90 מטר מהמסך.26/02/2022 22:51oferlaor כתב: גודל מסך תלוי במקרן. שווה לבחור מקרן, ואז לעשות את החישוב. לא הייתי הולך על פחות מ 100״ (שזה לפחות 2 מ רוחב).
Rack. חיפוש זריז יניב לך מימדים. דוגמא לתקן:...
אני כן חושב על הגבהה של השורה האחורית, זו הסיבה שניסיתי להבין מאלה שיש הם ניסון מה גודל הבמה שצריך. בהנחה שהבמה תהיה באורך של 1.5-2.0 מהקיר זה משאיר מרחק של 3.5-4.0 מהספה למסך הקרנה.
-
Darklord
- חבר פעיל מאוד

אנחנו 5 נפשות במשפחה, לכן חשבתי על במה עם שורה של 3 מושבים ובנוסף ספה ברוחב של 3 מושבים. החדר מיועד בעיקר לצפיה בסרטים (פלייסטיישן וכו' יהיו בחדר משפחה) וכמובן שלא תמיד כל המשפחה תצפה ביחד, לכן הספה מבחינתי היא ה-sweet spot.27/02/2022 0:18GalZohar כתב: שורה אחורית תמיד תהיה פשרה מבחינת הסאונד. המומחים ממליצים לחשוב טוב מאד כמה אנשים יצפו ברוב המכריע של הזמן ולהתמקד במושבים שלהם לקבל תוצאה אופטימלית, ולהתפשר על האיכות במושבים שנמצאים בשימוש נדיר יחסית.
אם הולכים על מקרן אפשר גם למקם את הרמקולים מאחורי המסך בהנחה והמסך מתאים. למרות שמבחינת זוויות צפיה מומלצות נראה שיוצא שרמקולים ימין ושמאל תמיד יהיו מצידי המסך (זווית צפיה מומלצת 40 מעלות, זווית האזנה מומלצת 60 מעלות)....
את המבנה והגודל של החדר קבעתי עפ"י המלצות פה בפורום. כמובן שהיו פשרות בדרך לגבי הגודל (במקור היה 5.5X4.5) אבל הדגש היה על חדר מלבני סימטרי שהמרחק בין המסך לקיר הנגדי יהיה מעל 5 מטר כדי לאפשר התאמה לשלל מקרנים.
-
Darklord
- חבר פעיל מאוד

1. אני מעוניין במסך בפורמט 21:9. לפי Projector Central הרוחב של מסך 21:9 "120 הוא 270 ס"מ. מה שמשאיר 60 ס"מ מכל צד לרמקולים. זה אמור להספיק, נכון?27/02/2022 7:00lasik כתב: הי,
אשמח לספק מידע מנסיוני
בהצלחה!...
2. חשבתי לייצר במה באורך 1.6 מטר, מה שאומר שהספה תהיה במרחק של 3.9 מטר מהמסך.
3. התקרה בגובה של 3 מטר. תהיה הנמכת גבס של 15-20 ס"מ.
3b. חיפשתי כורסאות צרות ולא עמוקות ומצאתי את זה לדוגמא: https://www.relaxon.co.il/products/%d7% ... %97%d7%93/
העומק של הכורסא הוא 75 ס"מ, ככה שאם אני משאיר מרחק של 50 ס"מ מהקיר האחורי, נשאר לי 35 ס"מ למעבר (בהנחה של 1.6 מטר אורך במה). זה מספיק?
5 מושבים זה מאתגר. זה מחזק את הצורך ביותר מסאב אחד (אולי אפילו 4). ובסוף צריך למצוא פשרה כלשהי בין משולש שווה צלעות עם הרמקולים הקדמיים, מרחק רמקולים מקירות, וזווית צפייה (רוחב מסך ביחס למרחק ממסך). זה לא משהו שתקבל עליו תשובה חד משמעית. אבל אני משער שהפשרה הכי טובה תהיה כשהמושבים יחסית באזור אמצע החדר ולא בחלק האחורי שלו. מכיוון שעדיף לא לשבת בדיוק באמצע, כנראה שזה יהיה עוד שורה ראשונה קצת לפני האמצע ושורה שניה קצת אחרי האמצע, או את 2 השורות קצת לפני האמצע. תצטרך לבדוק טוב לפי המידות מה יוצא עדיף.
קח בחשבון ש-60 ס"מ לרמקול זה ממש מעט ומצמיד אותו לקיר, והסאונד יכול להיפגע בהתאם. תבדוק איפה אתה רוצה למקם את המושבים ולפי זה תבין איזה גודל מסך אתה באמת צריך. אפשר גם למקם רמקולים מאחורי מסך, אבל קח בחשבון שזווית האזנה אידאלית של 60 מעלות וזווית צפייה אידאלית של 40 מעלות ממקמת את הרמקולים תמיד מחוץ למסך, אם כי כמובן שלא כולם מתיישרים בדיוק לפי הזוויות האלה...
למסך גדול כדאי לבדוק בכל מקרה אפשרות של סנטר זהה לקדמיים מאחורי המסך, כי סנטר שוכב מתחת למסך גדול עלול להיות נמוך מדי, במיוחד למי שיושב בשורה השניה.
קח בחשבון ש-60 ס"מ לרמקול זה ממש מעט ומצמיד אותו לקיר, והסאונד יכול להיפגע בהתאם. תבדוק איפה אתה רוצה למקם את המושבים ולפי זה תבין איזה גודל מסך אתה באמת צריך. אפשר גם למקם רמקולים מאחורי מסך, אבל קח בחשבון שזווית האזנה אידאלית של 60 מעלות וזווית צפייה אידאלית של 40 מעלות ממקמת את הרמקולים תמיד מחוץ למסך, אם כי כמובן שלא כולם מתיישרים בדיוק לפי הזוויות האלה...
למסך גדול כדאי לבדוק בכל מקרה אפשרות של סנטר זהה לקדמיים מאחורי המסך, כי סנטר שוכב מתחת למסך גדול עלול להיות נמוך מדי, במיוחד למי שיושב בשורה השניה.
1. מסך בפורמט 21:9 מצמצם לך את התמונה האפקטיבית במידה ורואים סרט בפורמט 16:9. אם יש לך ילדים קטנים שתראה עימם סרטים מדובבים, תמצא שרבים מהם בפורמט הזה. אני הותרתי כמטר לכל צד לרמקולים, וזה מינימלי, אל תשכח שמסובבים אותם כ 30 מעלות למרכז החדר, מה שמגדיל את המקום שהם נדרשים לו, ולא להצמיד לקירות הצד. לעומת זאת, אם אתה מתכוון לשים רמקולים שקועים, אז הבעיה פחותה.27/02/2022 13:25Darklord כתב: 1. אני מעוניין במסך בפורמט 21:9. לפי Projector Central הרוחב של מסך 21:9 "120 הוא 270 ס"מ. מה שמשאיר 60 ס"מ מכל צד לרמקולים. זה אמור להספיק, נכון?
2. חשבתי לייצר במה באורך 1.6 מטר, מה שאומר שהספה תהיה במרחק של 3.9 מטר מהמסך.
3. התקרה בגובה של 3 מטר. תהיה הנמכת גבס של 15-20 ס"מ.
3b. חיפשתי כורסאות צרות ולא עמוקות ומצאתי את זה לדוגמא: https://www.relaxon.co.il/products/%d7% ... %97%d7%93/
העומק של הכורסא הוא 75 ס"מ, ככה שאם אני משאיר מרחק של 50 ס"מ מהקיר האחורי, נשאר לי 35 ס"מ למעבר (בהנחה של 1.6 מטר אורך במה). זה מספיק?...
אתה מתכוון לשלב מסך נגלל וטלוויזיה, או רק מסך מקרן? אם רק מקרן, אז שווה שתלך על מסך קבוע, הוא זול יותר.
3b. לגבי כורסאות שווה שתבדוק רילקסון שלישיה, לא כורסאות עם מסעד נפרד. יש להם מסעד נשלף מקורי במידה ורוצים לשבת זוג. שווה שתיכנס לחנות ותנסה אותם בטרם הרכישה.
בהצלחה!
-
Darklord
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה. מכיר ומשתמש בכלי של Audio Advice. בכלל, האתר והסרטונים שלהם מאוד מקצועיים ומסבירים מעולה. מומלץ מאוד...03/03/2022 20:25Dannino כתב: @darklord
יש לך פה כלי מדהים של החבר'ה של Audio Advice - אתה יכול דרך האתר שלהם לתכנן ולעצב בחינם את החדר שלך
https://www.audioadvice.com/home-theate ... /#designer
תהנה ובהצלחה!...