רסיבר/מגבר למוסיקה סטריאו 2 רמקולים גדולים וישנים
היי חברים אני בא עם מעט מאוד ניסיון בתחום ולכן החלטתי להתייעץ בפורום הזה.
מצאתי רמקולים ישנים שהיו במערכת קולנוע הביתית בבית של ההורים שלי שלא היו בשימוש והם היו נראים לי אחלה
הרמקולים הם 2 רמקולים ריצפתיים גבוהים פאסיביים (נראה לי מטר גובה כל אחד) של חברת PEERLESS מדגם PR-12 (כתוב בתווית 200W)
אני בסה"כ רוצה לחבר את הרמקולים האלה לרסיבר/מגבר שאוכל לנגן בהם מוזיקה דרך BLUETOOTH או דרך SPOTIFY בטלוויזיה (מניח שעם כבל AUX) כרגע אין לי סאב ולא נראה לי שאצטרך אבל אשמח אם תהיה גמישות לחבר בעתיד.
ציתי לדעת מה אתם אומרים אם יש איזה שהן המלצות עבורי ובכללי מה דעתכם על הרמקולים האלה (סתם שאדע אם הם שווים משהו כי לא מצאתי אותם באינטרנט)
לסיכום אני מחפש משהו זול שיעשה את העבודה, יד 2 זאת גם אופציה
מצאתי רמקולים ישנים שהיו במערכת קולנוע הביתית בבית של ההורים שלי שלא היו בשימוש והם היו נראים לי אחלה
הרמקולים הם 2 רמקולים ריצפתיים גבוהים פאסיביים (נראה לי מטר גובה כל אחד) של חברת PEERLESS מדגם PR-12 (כתוב בתווית 200W)
אני בסה"כ רוצה לחבר את הרמקולים האלה לרסיבר/מגבר שאוכל לנגן בהם מוזיקה דרך BLUETOOTH או דרך SPOTIFY בטלוויזיה (מניח שעם כבל AUX) כרגע אין לי סאב ולא נראה לי שאצטרך אבל אשמח אם תהיה גמישות לחבר בעתיד.
ציתי לדעת מה אתם אומרים אם יש איזה שהן המלצות עבורי ובכללי מה דעתכם על הרמקולים האלה (סתם שאדע אם הם שווים משהו כי לא מצאתי אותם באינטרנט)
לסיכום אני מחפש משהו זול שיעשה את העבודה, יד 2 זאת גם אופציה
- Vivaldi Audio
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- שם מלא: שמעון בוזגלו
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום, מדובר ברמקולים פשוטים - מאוד! - אבל בטח יותר טובים מכל מחשב או טלפון. נחמד להתחלה, בעיקר אם הם בחינם. חפש מגבר חביב עם בלוטות', זוג כבלי-רמקולים סבירים, ואתה מסודר.
לגבי המגבר, תשתדל לא לקנות את הכי זול, כי אם תתלהב מהתוצאה, סביר להניח שתרצה רמקולים סבירים יותר.
לגבי המגבר, תשתדל לא לקנות את הכי זול, כי אם תתלהב מהתוצאה, סביר להניח שתרצה רמקולים סבירים יותר.
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
ממליץ לך מניסיוני האישי על רסיבר סטריאו 2 ערוצים של סוני דגם - Sony STR-DH190
מחיר לחדש כ- 1300 שח אולי תנסה למצוא כזה יד שניה במחיר זול יותר .
זה רסיבר מעולה שזכה לביקורות ממש טובות כולל חיבור BT ושלט ,
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=992846
https://www.isfar.co.il/product/str-dh190/
https://www.isfar.co.il/product/str-dh190/
מה הופך רמקול לפשוט או יותר נכון מה זה רמקול מתקדם? מניח שאתה מכיר את הרמקולים או שהצלחת למצוא איזה עמוד תיעוד עליהם באינטרנט? אשמח לקישור אם כן11/06/2022 15:02Vivaldi Audio כתב: שלום, מדובר ברמקולים פשוטים - מאוד! - אבל בטח יותר טובים מכל מחשב או טלפון. נחמד להתחלה, בעיקר אם הם בחינם. חפש מגבר חביב עם בלוטות', זוג כבלי-רמקולים סבירים, ואתה מסודר.
לגבי המגבר, תשתדל לא לקנות את הכי זול, כי אם תתלהב מהתוצאה, סביר להניח שתרצה רמקולים סבירים יותר....
לגבי מגבר מכיר דגם ספציפי או אפילו אעדיף אם תוכל לשים דגש על איזה SPECS צריך לבדוק לפני שרוכשים אחד וגם אם יש איזהשהן בעיות תאימות או הספקים שאני צריך לקחת בחשבון
מגניב, מצאתי אותו באמזון ב880 שקל (כולל מיסים) אבל אני מעדיף להוציא קצת פחות (לשימוש שלי כרגע)11/06/2022 17:04גלובל כתב: ממליץ לך מניסיוני האישי על רסיבר סטריאו 2 ערוצים של סוני דגם - Sony STR-DH190
https://www.isfar.co.il/product/str-dh190/...
מה דעתך על אלו?
פירלס זו חברה דנית שמייצרת עד היום דרייברים ומגברים ופעם היו גם מייצרים רמקולים מוגמרים שהיו כנראה לא רעים. בארץ איזו נגריה מקומית היתה מייצרת זולים ובסיסיים ביותר תחת השם פירלס ומכאן הרפיוטיישן.
רמקול איכותי יותר או פחות תלוי בכל מיני גורמים כמו איכות הבנייה, הקבינט, הדרייברים והקרוסאובר.
המגברים שציינת יותר מיועדים לשולחן עבודה ופחות לסלון, כלומר הם לרוב לא מיועדים לווליום אימתני. הנתוני הספק האמיתיים שלהם לרוב הרבה יותר צנועים מהמוצהר. הם גם בסיסיים וכוללים מעט מאוד חיבוריות שאתה מוצא במגבר משולב והרבה פעמים תצטרך עוד אלמנט באמצע כמו DAC. אני חושב שיהיה לך יותר זול לקנות אותם מעליאקספרס כי לא תמיד הם יחוייבו במכס, בעוד שאמזון גובים את המכס מראש.
המתח גם חשוב, אתה צריך מתח חשמל של 220-240 לישראל ופלאג חשמל אירופאי. המגברים הקטנים האלו קצת פחות בעייתיים בעניין הזה כי לרוב אין להם ספק פנימי כי עם לבנה חיצונית (כמו מטען של לפטופ). למגברים כמו הסוני כבר תצטרך מתאם מתח אם הם מיועדים עבור ארה"ב (110 וולט).
רמקול איכותי יותר או פחות תלוי בכל מיני גורמים כמו איכות הבנייה, הקבינט, הדרייברים והקרוסאובר.
המגברים שציינת יותר מיועדים לשולחן עבודה ופחות לסלון, כלומר הם לרוב לא מיועדים לווליום אימתני. הנתוני הספק האמיתיים שלהם לרוב הרבה יותר צנועים מהמוצהר. הם גם בסיסיים וכוללים מעט מאוד חיבוריות שאתה מוצא במגבר משולב והרבה פעמים תצטרך עוד אלמנט באמצע כמו DAC. אני חושב שיהיה לך יותר זול לקנות אותם מעליאקספרס כי לא תמיד הם יחוייבו במכס, בעוד שאמזון גובים את המכס מראש.
המתח גם חשוב, אתה צריך מתח חשמל של 220-240 לישראל ופלאג חשמל אירופאי. המגברים הקטנים האלו קצת פחות בעייתיים בעניין הזה כי לרוב אין להם ספק פנימי כי עם לבנה חיצונית (כמו מטען של לפטופ). למגברים כמו הסוני כבר תצטרך מתאם מתח אם הם מיועדים עבור ארה"ב (110 וולט).
Jack of some trades, master of none
תודה על התשובה המפורטת אחי !12/06/2022 8:08Avi_Dagan כתב: פירלס זו חברה דנית שמייצרת עד היום דרייברים ומגברים ופעם היו גם מייצרים רמקולים מוגמרים שהיו כנראה לא רעים. בארץ איזו נגריה מקומית היתה מייצרת זולים ובסיסיים ביותר תחת השם פירלס ומכאן הרפיוטיישן.
המתח גם חשוב, אתה צריך מתח חשמל של 220-240 לישראל ופלאג חשמל אירופאי. המגברים הקטנים האלו קצת פחות בעייתיים בעניין הזה כי לרוב אין להם ספק פנימי כי עם לבנה חיצונית (כמו מטען של לפטופ). למגברים כמו הסוני כבר תצטרך מתאם מתח אם הם מיועדים עבור ארה"ב (110 וולט)....
אכן קראתי גם בביקורות כמו שאתה אומר שהרסיברים האלה בפועל מביאים הספקים שאינן תואמים את ההספקים המוצהרים. יחד עם זאת, אני לא מתכנן להגיע לווליום אימתני. קח בחשבון שאני גר כרגע בדירה בתל אביב ויש לי שכנים לכן לא אעשה כל יום מסיבה בפול-ווליום... וכשאעשה כבר אשכיר הגברה מתאימה. בהינתן זה - אתה חושב שעדיין כדאי לי לקנות את המגברים לשולחן עבודה שהם זולים יותר?
מצרף לך תמונה של הרמקולים אם זה עוזר לך לזהות אגב

השאלה מה המקורות שמיעה וחיבור שלך. בשני של FOSSI יש גם BT אז אני מניח שאפשר להשתמש בפונקציה הזאת להזרים מהטלפון. הראשון הוא רק מגבר כח.14/06/2022 1:12vertig0 כתב: תודה על התשובה המפורטת אחי !
אכן קראתי גם בביקורות כמו שאתה אומר שהרסיברים האלה בפועל מביאים הספקים שאינן תואמים את ההספקים המוצהרים. יחד עם זאת, אני לא מתכנן להגיע לווליום אימתני. קח בחשבון שאני גר כרגע בדירה בתל אביב ויש לי שכנים לכן לא אעשה כל יום מסיבה בפול-ווליום... וכשאעשה כבר אשכיר הגברה מתאימה. בהינתן זה - אתה חושב שעדיין כדאי לי לקנות את המגברים לשולחן עבודה שהם זולים יותר?
מצרף לך תמונה של הרמקולים אם זה עוזר לך לזהות אגב
...
נסה אולי לבדוק אם יש איזו מדבקה בצד האחורי של הרמקולים שכתובים בה יותר פרטים.
Jack of some trades, master of none
את הרמקולים האלו היו מרכיבים בסיריוס אלקטרוניקה (שנות ה 90 תחילת 2000) תיבות שהיו מיוצרות בישראל ורמקולים מכל הבא ליד. מה שיש בזול בסין 
כמובן שאין שום קשר של השם פירלס למותג האמיתי. נמכרו כמויות לא רעות בכלל בוואלה שופס

כמובן שאין שום קשר של השם פירלס למותג האמיתי. נמכרו כמויות לא רעות בכלל בוואלה שופס