שש שאלות לבעלי ANTHEM לפני רכישה של MRX-740

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום

מאז ומתמיד היו לי רק רסיברי דנון ומרנץ. אני כרגע עם X4400H. הוא נשמע מעולה בסרטים אבל במוסיקה, הוא מאד סלקטיבי. יש סגנונות\אלבומים שנשמעים בו מעולה, ויש כאלו שממש צורמים ומעייפים את האוזן.

חשבתי ללכת על רסיבר קולנוע ביתי שנשמע טוב גם במוסיקה. בנתיים צמצמתי את האפשרויות ל MRX-740 ו NAD 778, עם נתיה לכיוון האנטם כי הבנתי שב NAD יש רק 5 כניסות HDMI ואין יציאות סאב נפרדות.

להלן השאלות לגבי האנטם:

1. אני מבין שלאנטם אין תמיכה ב AURO 3D (מצב שאני אוהב להשתמש בו עבור האזנה למוסיקה). הבנתי שיש להם תחלים שנקרא ANTHEMLOGIC שמגיע בשני מצבים למוסיקה וסרטים. משהו כאן משתמש במצב הזה ויכול לתת חוות דעת האם הוא נשמע טוב למוסיקה דו ערוצית?

2. יש אינספור תלונות על באגים בסדרה החדשה, אם כי בסקירות אומרים שברוב טפלו עי עדכונים. מה המצב כרגע? אילו עוד באגים נשארו?

3. האם במצב שמע DOLBY SURROUND יש הגדרה ל CENNTER SPREAD? הבנתי שמלבד דנון\מרנץ, ההגדרה הזאת בוטלה אצל רוב החברות.

4. האם לאנטם יש נגן מדיה למוסיקה, סטייל HEOS של דנון\מרנץ? אילו שירותי סטרימינג נתמכים בו באיכות HIFI? כיצד ניתן להשמש בו בכדי לשמוע מוסיקה שיש לי במחשב או בכונן NAS?

5. אני מבין של MRX 740 יש תמיכה בעד 11.2 ערוצים אבל יש בו רק 5 ערוצים מוגברים ב 140 וואט ועוד זוג ערוצים של 60 וואט שמן הסתם אין מה לעשות איתם. איזה מגברי כוח מומלצים בכדי להשלים מ 5 ל 9 ערוצים? חשבתי על מגברי CLASS D זולים עם סקירות טובות שניתן לרכוש באינטרנט ישירות מהחברה המייצרת כמו HYPEX ודומים. האם לאנטם יש מגבר כוח 4 ערוצים שנועד להשלים את החסר ב 740 ?

6. האם נוספה כבר תמיכה מלאה ב HDMI 2.1 והאם היא תקפה לכל כניסות ה HDMI?

תודה למשיבים.

@FastandFurious

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

14/07/2022 16:03  
יהלי ב כתב:

5. אני מבין של MRX 740 יש תמיכה בעד 11.2 ערוצים אבל יש בו רק 5 ערוצים מוגברים ב 140 וואט ועוד זוג ערוצים של 60 וואט שמן הסתם אין מה לעשות איתם. איזה מגברי כוח מומלצים בכדי להשלים מ 5 ל 9 ערוצים? חשבתי על מגברי CLASS D זולים עם סקירות טובות שניתן לרכוש באינטרנט ישירות מהחברה המייצרת כמו HYPEX ודומים. האם לאנטם יש מגבר כוח 4 ערוצים שנועד להשלים את החסר ב 740 ?

6. האם נוספה כבר תמיכה מלאה ב HDMI 2.1 והאם היא תקפה לכל כניסות ה HDMI?
...
למה אין מה לעשות עם הערוצים ב60 וואט (CLASS D)? הם אמורים להספיק בהחלט לסראונד אחורי או אטמוס שגם ככה לא קורה בהם הרבה.
אם כבר אתה משקיע בהגברה חיצונית יקרה אז עדיף להשתמש בה לקדמיים. יש לאנת'ם מגבר של 5 ערוצים MCA 525 GEN 2 שעולה כמעט כמו הMRX.

התמיכה המלאה ב2.1 מגיעה בדגמי הייצור החדשים. כדאי להמנע מהסידרת ייצור הישנה אם אתה רוצה 2.1 כי לשדרג אותה יעלה יותר מאשר לקנות מהסידרת ייצור החדשה:
viewtopic.php?f=1&t=373659
Jack of some trades, master of none

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

14/07/2022 18:36  
Avi_Dagan כתב:
למה אין מה לעשות עם הערוצים ב60 וואט (CLASS D)? הם אמורים להספיק בהחלט לסראונד אחורי או אטמוס שגם ככה לא קורה בהם הרבה.
אם כבר אתה משקיע בהגברה חיצונית יקרה אז עדיף להשתמש בה לקדמיים. יש לאנת'ם מגבר של 5 ערוצים MCA 525 GEN 2 שעולה כמעט כמו הMRX.

התמיכה המלאה ב2.1 מגיעה בדגמי הייצור החדשים. כדאי להמנע מהסידרת ייצור הישנה אם אתה רוצה 2.1 כי לשדרג אותה יעלה יותר מאשר לקנות מהסידרת ייצור החדשה:
viewtopic.php?f=1&t=373659
...
תודה

אני פתאום מבין מהשרשור ההוא של 740 אין בכלל יציאות סאב נפרדות שניתן לבצע איתם ניהול באסים. האם זה נכון? זה אומר שהוספת תיקוני תזמון לגרסת הבטא של ARC אינה יעילה במיוחד אם לא ניתן לשלוט בכל סאב בנפרד. אז המשתמש עדיין חייב לרכוש MINIDSP בכדי לכייל את הסאבים. גם לפי הבדיקות של הסרטון הבא, לא משנה כמה מתאמצים עם הגרסה הכי עדכנית של ARC, התוצאות של כיול ידני עי MINIDSP טובות יותר מאלו עם ARC:

וזה עוד עם ה AVM90 שלו יש 4 סאבים נפרדים. אז אולי גם האנטם אינו הפתרון הכי טוב עבורי. לא מבין איך במכשיר של 3000 דולר אין יציאות סאבים עצמאיות שמאפשרות שליטה בתזמונים שונה לכל סאב. מכשיר MINIDSP שעולה 200 דולר מאפשר זאת ל 4 סאבים...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

תקנה סטורם

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

מכשירים שנותנים מענה להמון דברים במקביל לא תמיד יתנו את המענה הכי טוב לפונקציה אחת ספציפית. בשביל זה אתה צריך להמריא למכשירים ממש יקרים. MINIDSP דורש גם מיקרופון כמו UMIC וללמוד להתעסק עם REW, זה לא פלאג אנד פליי. הרבה אנשים שלא מוכנים לשלם את המחירים הגבוהים ויש להם את הרצון והגישה קונים AVR זול יחסית כמו דנון 3700 ומעלה ומשלבים את הכיול עם האפליקציה של אודיסי יחד עם REW וMINIDSP.

לגבי שירותי סטרימינג, אם אני לא טועה מהיום שיצאה הסידרה החדשה הפירסום הוא על תמיכה בROON וספוטיפיי בקרוב. לא ממש משתמש באף שירות כזה אז לא יודע להגיד מעבר לזה.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

ב-1140 יש, ב-740 אין, ולא כזה נורא לעשות את זה עם REW ומכשיר חיצוני זול אם זו הבעיה היחידה של הרסיבר. זה לא כאילו אודיסי עושה את זה הכי טוב בעולם (אבל לפחות כן יש לו שליטה בתזמון ל-2 סאבים כבר מ-x3700h ומעלה), וגם לא כל רסיבר עם דיראק מגיע עם יכולת כזו. אז בגדול זה כן מגבלה אבל לא על זה הייתי פוסל רסיבר.

מה שכן עם ה-4400 שלך עושה סאונד צורם בחלק מהתכנים, ממש לא הייתי קופץ להאשים את הרסיבר... תבדוק שהבעיה לא בתוכן עצמו, ברמקולים, או בכיול שעשית. עדיף להשקיע במיקרופון מדידה ולהבין מה יכולה להיות הבעיה לפני שרצים לקנות משהו יקר יותר שלא בטוח יפתור כלום.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

14/07/2022 19:28  
istarmini כתב:
תקנה סטורם
...
או JBL SDP-58 בצד הזול יותר של הסקאלה. כמובן שעבור שניהם צריך להוסיף גם לא מעט כסף על הגברה.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

14/07/2022 19:32  
GalZohar כתב:
ב-1140 יש, ב-740 אין, ולא כזה נורא לעשות את זה עם REW ומכשיר חיצוני זול אם זו הבעיה היחידה של הרסיבר. זה לא כאילו אודיסי עושה את זה הכי טוב בעולם (אבל לפחות כן יש לו שליטה בתזמון ל-2 סאבים כבר מ-x3700h ומעלה), וגם לא כל רסיבר עם דיראק מגיע עם יכולת כזו. אז בגדול זה כן מגבלה אבל לא על זה הייתי פוסל רסיבר.

מה שכן עם ה-4400 שלך עושה סאונד צורם בחלק מהתכנים, ממש לא הייתי קופץ להאשים את הרסיבר... תבדוק שהבעיה לא בתוכן עצמו, ברמקולים, או בכיול שעשית. עדיף להשקיע במיקרופון מדידה ולהבין מה יכולה להיות הבעיה לפני שרצים לקנות משהו יקר יותר שלא בטוח יפתור כלום.
...
יש לי כבר MINIDSP 2X4HD וגם מיקרופון כיול שלהם UMIK-1 ושני סאבים של ארנדל. כרגע הכיול הוא עי ה MINIDSP שמוזל מיציאת סאב אחת בדנון. אין לי תלונות על התחום הנמוך. הבעיה היא צליל צורם ומעייף בתחום המיד וההי-מיד, בעיקר צלילי S ו SH אצל זמרות. במערכת השמע של הרכב שלי אני כבר שומע הרבה יותר טוב את אותן הקלטות "בעייתיות" בדנון בלי הצרימה במיד. אכן, כיול ידני עי ה MINIDSP לסאבים מניב תוצאה טובה יותר מאודיסי, אבל כאן צריך ממש לדעת מה עושים (כיול עוצמות, ולאחר מכן תזמונים מתוך ממשק ה MINIDSP, ובסוף ה REW מחשב את ה EQ). אם כי, ההבדלים על סמך ה REW בין אודיסי לכיול ידני, לא מאד דרסטים. האודיסי מצד אחד מתקן משקעים קיצוניים, אבל מצד שני יוצר חדשים במקומות אחרים. ידנית ניתן לקבל תוצאה יותר טובה.

תחילה בניתי הרבה על הימהה A6A ואז הגיעו הביקורות הגרועות ואי עמידה בהבטחות. קיותי שמאונקיו החדש תבוא הישועה, אבל נראה שהם לא הולכים להציע שום דבר טוב יותר מה Z50 שגם הוא מאכזב. אז כרגע, נראה כי כנראה האנטם 1140 הוא האופציה היותר הגיונית כי זה חוסך ממני לרכוש הגברה חיצונית, אבל אני לא מוצא ביקורות אוביקטיבית על מערכת הכיול שלו שעדיין בגרסת בטא והחברה מבקשת משובים ממשתמשים, כאילו הם שפני מעבדה...

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

לא יודע אם זה חשוב לך, אבל בMRX נדמה לי שאין אנלוג בייפס אלא אם אתה משתמש בכניסות האנלוגיות.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

מה זה "עדיין בגירסת בטא"?
יש גירסה רשמית שעובדת יפה מאוד.
אני עדיין איתה, ולא ניסיתי את הבטא.
יפה שיצרן משחרר גירסאות בטא לציבור כדי לקבל חוות דעת לפני הוצאת הגירסה הרשמית.
עדיף מאשר להוציא גירסה רשמית ואז לגלות שמשתמשים מוצאים באגים שהחברה לא ידעה עליהם.
ולהוציא גירסה רשמית מתוקנת, ועוד גירסה רשמית מתוקנת... ועוד אחת...
לפי כל הדיווחים גירסאת הבטא מוסיפה שיפורים חשובים ועובדת יפה מאוד.

אף אחד לא מכריח אותך להיות בטא טסטר, ואתה יכול לעבוד תמיד רק עם גירסה רשמית.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

בגדול אם יש אודיסי אז אין ממש טעם בפילטרים דרך REW ל-2 הסאבים ביחד. כן יש טעם לכוון דיליי כזה שייתן תוצאה מיטבית, ואפשר גם להשתמש ב-MSO על מנת לתת פילטרים נפרדים לכל סאב כדי לקבל נקודה התחלתית טובה יותר ופחות הבדלים בין נקודות המדידה השונות, כדי לתת לאודיסי עבודה קלה יותר בתיקון.

אם יש לך בעיות בגבוהים אז שוב לא סביר שזה בעיה ברסיבר. תכייל עם האפליקציה מהטלפון ותראה את הלפני ואחרי של כל רמקול. ואם יש לך REW אז בכלל אתה יכול למדוד עם/בלי כיול ולראות מה ההבדל. כשהכיול כבוי עדיין יש את הבעיה?
גם אם זה הרסיבר, יותר סביר שזה תקלה נקודתית אצלך ולא בעיה גורפת בדגם/מותג.

מבחינת מערכת הכיול של arc, הסיכוי שתתאכזב כמעט ולא קיים, מצד שני הסיכוי שזה יעשה אצלך מהפכה לעומת אודיסי בשילוב של REW ו-minidsp הוא נמוך מאד אם אתה יודע להשתמש בכל הפיצ'רים הרלוונטיים של האודיסי ו-REW. אם אתה מכייל רק out of box ולא נוגע בכלום, אז יש ל-arc יתרון משמעותי, שכן כמה דברים שבאודיסי צריך לעשות ידנית, ה-arc עושה בברירת מחדל בצורה יפה.

אומנם לא מצאתי השוואה אובייקטיבית, אבל נראה שהיכולת לטפל בבאס דומה לאודיסי, שניהם מתאימים ברזולוציה מספיק טובה לעקומת המטרה שאתה קובע, וההבדלים העיקריים הם בממשק, בעקומת המטרה הדיפולטיבית (שבאודיסי שטוחה ולא מומלצת, לעומת ה-Arc שמייצר אחת די טובה בברירת מחדל), ובאופן שבו נקבעים תיקוני הפאזה של הסאב - ה-Arc החדש נראה שעושה הליך דומה למה שהיית אמור לעשות ידנית עם REW (למרות שלא ברור לי עד הסוף מה בדיוק הוא עושה עם הפאזות של הסאבים), בעוד האודיסי רק מודד מרחקים ואז מכייל כסאב בודד, ולא מתקן כדי לקבל התאמות מיטביות בפאזה, ונדרש תיקון ידני כדי להגיע לתוצאות.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2496
נתן תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

תיאום פאזות וטיימינג, בעיקר עבור סאבים זה קריטי.
השנה תוצאה באופן מהותי.
לכן אם יש יותר מסאב אחד, כדאי לרכוש מכשיר שמאפשר תיאום זה. אחרת לפעמים הנזק גדול מהתועלת של הוספת עוד סאב.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

15/07/2022 8:33  
Balance כתב:
תיאום פאזות וטיימינג, בעיקר עבור סאבים זה קריטי.
השנה תוצאה באופן מהותי.
לכן אם יש יותר מסאב אחד, כדאי לרכוש מכשיר שמאפשר תיאום זה. אחרת לפעמים הנזק גדול מהתועלת של הוספת עוד סאב.
...
זה קריטי אבל Arc ב-1140 זה ממש לא הדרך היחידה להגיע לזה, במיוחד אם יש לו כבר minidsp ומיקרופון מדידה.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2496
נתן תודות: 82 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

זה בדיוק מה שרשמתי. מכשיר שמאפשר תיאום.
ה- minidsp כזה.
אז ההערה שלך לא ברורה.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #15 

גם ההערה שלך לא הייתה ברורה. העיקר שבסוף אנחנו מסכימים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”