התחדשתי ב SVS SB2000 PRO
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4078
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 510 פעמים
זה לא מעט ניסוי ותהייה
גם אני בהתחלה קיבלתי באס מתפרץ,
ניסיתי את כל החיתוכים עם כיול מחודש בכל פעם עד שהגעתי לתוצאה שבה הסאב משלים את הקדמיים.
בסופו של יום התוצאה צריכה להיות נעימה לאוזן שלך ואם אתה מרוצה זה מה שחשוב
גם אני בהתחלה קיבלתי באס מתפרץ,
ניסיתי את כל החיתוכים עם כיול מחודש בכל פעם עד שהגעתי לתוצאה שבה הסאב משלים את הקדמיים.
בסופו של יום התוצאה צריכה להיות נעימה לאוזן שלך ואם אתה מרוצה זה מה שחשוב
המרחק של הסאב בדרך כלל לא נמדד לפי מרחק פיזי מאחר וסאב הוא אומני-כיווני.13/07/2022 12:13reg11 כתב: מבחינת מרחקים הסאב מוגדר נכון. התוצאה שנתנה מערכת הכיול היתה מדויקת למרחק שנמדד ע"י מטר. הסאב מוגדר מההתחלה באפליקציה שלו על מינוס 10....
Jack of some trades, master of none
אין קשר למרחק הפיזי. אתה רוצה שהפאזה של האות באזור של ה-crossover תהיה כמה שיותר דומה בין הרמקול לסאב בטווח כמה שיותר רחב סביב ה-crossover. במקרים רבים המרחק שהאודיסי קובע לא משיג את זה, וצריך לשנות ידנית כדי לקבל אינטגרציה מיטבית. זה נכון גם למערכות כיול אחרות שמודדות מרחקים באותה שיטה. לפעמים יש מזל וזה יוצא בסדר גם בלי לגעת.13/07/2022 12:13reg11 כתב: מבחינת מרחקים הסאב מוגדר נכון. התוצאה שנתנה מערכת הכיול היתה מדויקת למרחק שנמדד ע"י מטר. הסאב מוגדר מההתחלה באפליקציה שלו על מינוס 10.
ברסיבר לאחר כיול הוא על מינוס 4.5. כאשר הגברתי אותו ברסיבר למינוס 2 התוצאה נשמעה מלאכותית של בס שלא קשור לשאר הצלילים. כאשר החזרתי למינוס 4.5, הסאב כאילו נעלם והפך להיות חלק אינטגרלי של הרמקולים. פשוט הרגשה של רמקול הרבה יותר גדול שיורד הרבה יותר נמוך.
מעניין לבדוק עם REW את המדידות של המערכת כעט ולראות האם יש "נפילות" בתדרים מסוימים. אבל אין לי את האמצעים לבדוק זאת...
מה גם שלסאב לרוב המרחק זה לא המרחק הפיזי, אלא מרחק שמייצג את המרחק הפיזי פלוס הדיליי המובנה של הסאב עקב זה שבד"כ יש לו עיבוד אותות פנימי שמוסיף זמן עיבוד וגורם לסאונד מהסאב להגיע בעיקוב לעומת הרמקולים, והרסיבר מפצה גם על זה (ושוב, זה עדיין לא אומר שהפאזות יהיו מיושרות, בעיקר בגלל השפעות של החדר).
הכיול גם לא נעשה עם קרוס פעיל, ככה שאין טעם לכייל מחדש לאחר כל שינוי של הקרוס. הקרוס גם ככה נקבע אחרי הכיול וניתן לשנות אותו ידנית בלי לכייל מחדש (גם ככה הכיול מתעלם ממה שהגדרת). מה שכן צריך לעשות לאחר שינוי קרוס זה לחפש מחדש את הגדרת המרחק האידאלית לסאב באופן ידני, כי זה עלול להיות שונה לכל ערך של קרוס.
איך אני יכול לדעת שהפאזה נכונה והגדרת המרחק באמת נכונה? כיוון שתוצאת הכיול נתנה מרחק מאוד קרוב למרחק הפיזי חשבתי שזו התוצאה הנכונה.13/07/2022 23:25GalZohar כתב: אין קשר למרחק הפיזי. אתה רוצה שהפאזה של האות באזור של ה-crossover תהיה כמה שיותר דומה בין הרמקול לסאב בטווח כמה שיותר רחב סביב ה-crossover. במקרים רבים המרחק שהאודיסי קובע לא משיג את זה, וצריך לשנות ידנית כדי לקבל אינטגרציה מיטבית. זה נכון גם למערכות כיול אחרות שמודדות מרחקים באותה שיטה. לפעמים יש מזל וזה יוצא בסדר גם בלי לגעת.
מה גם שלסאב לרוב המרחק זה לא המרחק הפיזי, אלא מרחק שמייצג את המרחק הפיזי פלוס הדיליי המובנה של הסאב עקב זה שבד"כ יש לו עיבוד אותות פנימי שמוסיף זמן עיבוד וגורם לסאונד מהסאב להגיע בעיקוב לעומת הרמקולים, והרסיבר מפצה גם על זה (ושוב, זה עדיין לא אומר שהפאזות יהיו מיושרות, בעיקר בגלל השפעות של החדר).
הכיול גם לא נעשה עם קרוס פעיל, ככה שאין טעם לכייל מחדש לאחר כל שינוי של הקרוס. הקרוס גם ככה נקבע אחרי הכיול וניתן לשנות אותו ידנית בלי לכייל מחדש (גם ככה הכיול מתעלם ממה שהגדרת). מה שכן צריך לעשות לאחר שינוי קרוס זה לחפש מחדש את הגדרת המרחק האידאלית לסאב באופן ידני, כי זה עלול להיות שונה לכל ערך של קרוס....
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 55 פעמים
אתה שולט באפליקציה בהגדרות הפאזה והעוצמה אז אתה יכול להתעלם מהמרחק. אני מציע לך לנסות את השיטה שפיטתי בפוסט הזה:14/07/2022 8:41reg11 כתב: איך אני יכול לדעת שהפאזה נכונה והגדרת המרחק באמת נכונה? כיוון שתוצאת הכיול נתנה מרחק מאוד קרוב למרחק הפיזי חשבתי שזו התוצאה הנכונה....
viewtopic.php?f=20&t=363734
הוא מיועד למצב שאין ניהול באס (או שהרמקולים מוגדרים כגדולים)
הבעיה שהפאזה בסאב זה לא באמת פאזה אלא דיליי בתדר מסויים, ונראה לי שזה לא 80 הרץ, ככה ש-180 מעלות זה לא באמת 180 מעלות אם אתה בודק ב-80 הרץ.
בגדול תגדיל את המרחק של הסאב עד שאתה מקבל את הסאונד החלש ביותר בתדר הקרוס (לצורך העניין נניח שאתה מנסה 80 הרץ, אז תנגן באפליקציה של tone generator צליל של 80 הרץ), ואז תוריד 2.15 מ' ממה שיצא כדי לקבל עצמה מקסימלית. בד"כ זה יוצא בסדר או לפחות סביר.
בשביל לעשות את זה בצורה אידאלית צריך למדוד. במיוחד אם אתה מקבל תוצאה שונה עבור כל רמקול, ואז צריך למצוא את ה"פשרה" הטובה ביותר שתתן תוצאה כמה שפחות גרועה בכל אחד מהרמקולים. אצלי למשל הערך שהכיול בחר קרוב מאד לאידאלי לרמקול שמאל, אבל גרוע לרמקול ימין. והאידאלי לרמקול ימין גרוע לרמקול שמאל. והערך שיצא די קרוב לאידאלי של שניהם היה מספר אחר בכלל. כל זה כמובן באמצעות מדידות עם REW.
בגדול תגדיל את המרחק של הסאב עד שאתה מקבל את הסאונד החלש ביותר בתדר הקרוס (לצורך העניין נניח שאתה מנסה 80 הרץ, אז תנגן באפליקציה של tone generator צליל של 80 הרץ), ואז תוריד 2.15 מ' ממה שיצא כדי לקבל עצמה מקסימלית. בד"כ זה יוצא בסדר או לפחות סביר.
בשביל לעשות את זה בצורה אידאלית צריך למדוד. במיוחד אם אתה מקבל תוצאה שונה עבור כל רמקול, ואז צריך למצוא את ה"פשרה" הטובה ביותר שתתן תוצאה כמה שפחות גרועה בכל אחד מהרמקולים. אצלי למשל הערך שהכיול בחר קרוב מאד לאידאלי לרמקול שמאל, אבל גרוע לרמקול ימין. והאידאלי לרמקול ימין גרוע לרמקול שמאל. והערך שיצא די קרוב לאידאלי של שניהם היה מספר אחר בכלל. כל זה כמובן באמצעות מדידות עם REW.
ניסיתי את השיטה הזו, והתוצאה יצאה זהה לתוצאה שקבעה מערכת הכיול. גם כאשר רק הפכתי את הקוטביות ושיניתי את המרחק בהגדרות הרסיבר, יצא שהמרחק שקיבלתי ע"י מערכת הכיול היה המרחק בו הרמקולים כמעט מבטלים את הסאב.14/07/2022 13:16בור_ועם_הספר כתב: אתה שולט באפליקציה בהגדרות הפאזה והעוצמה אז אתה יכול להתעלם מהמרחק. אני מציע לך לנסות את השיטה שפיטתי בפוסט הזה:
viewtopic.php?f=20&t=363734
הוא מיועד למצב שאין ניהול באס (או שהרמקולים מוגדרים כגדולים)...
כנראה במקרה שלי מערכת הכיול פגעה בדיוק
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5345
- נתן תודות: 954 פעמים
- קיבל תודות: 135 פעמים
תלוי גם בנתוני הקדמיים שלך. והכיוון שלהם.15/07/2022 16:24reg11 כתב: מוזר מאוד. שומעים משמעותית פחות טוב כאשר אני חותך כל כך גבוה. אפילו בין 80 ל60 שומעים הבדל משמעותי כאשר ב 60 שומעים טוב יותר...
120 זה לLPF for LFE לא הקרוס של רמקולים האחרים.15/07/2022 16:24reg11 כתב: מוזר מאוד. שומעים משמעותית פחות טוב כאשר אני חותך כל כך גבוה. אפילו בין 80 ל60 שומעים הבדל משמעותי כאשר ב 60 שומעים טוב יותר...
Jack of some trades, master of none
אם כבר תפסת אותם, תשאל אם יש הבדל בין ה-auto שהמליצו לבין מה שמתקבל בכיול דרך הרסיבר או האפליקציה לנייד.15/07/2022 10:32רונן כתב: מי שמשתמש בהגדרת LFE מומלץ לכוון את ההגדרה לסאב ל 120HZ .
בק״ב , בסרטים בעיקר , מהנדסי הקול מנתבים לעיתים פס קול לרמה מעל 80HZ כחלק מהאפקטים ולכן ההמלצה לעיל קיימת ...
המלצת חברת Audyssey...
- רונן
- חבר מכור קשה

תשובה נכונה13/07/2022 23:25GalZohar כתב: אין קשר למרחק הפיזי. אתה רוצה שהפאזה של האות באזור של ה-crossover תהיה כמה שיותר דומה בין הרמקול לסאב בטווח כמה שיותר רחב סביב ה-crossover. במקרים רבים המרחק שהאודיסי קובע לא משיג את זה, וצריך לשנות ידנית כדי לקבל אינטגרציה מיטבית. זה נכון גם למערכות כיול אחרות שמודדות מרחקים באותה שיטה. לפעמים יש מזל וזה יוצא בסדר גם בלי לגעת.
הכיול גם לא נעשה עם קרוס פעיל, ככה שאין טעם לכייל מחדש לאחר כל שינוי של הקרוס. הקרוס גם ככה נקבע אחרי הכיול וניתן לשנות אותו ידנית בלי לכייל מחדש (גם ככה הכיול מתעלם ממה שהגדרת). מה שכן צריך לעשות לאחר שינוי קרוס זה לחפש מחדש את הגדרת המרחק האידאלית לסאב באופן ידני, כי זה עלול להיות שונה לכל ערך של קרוס....
- רונן
- חבר מכור קשה

במידה והגדרת את הרסיבר ל- LFE , יש כמובן לכוון את הסאב גם כן - ראה איור שהעליתי התמקד בחץ האדום .13/07/2022 12:13reg11 כתב: מבחינת מרחקים הסאב מוגדר נכון. התוצאה שנתנה מערכת הכיול היתה מדויקת למרחק שנמדד ע"י מטר. הסאב מוגדר מההתחלה באפליקציה שלו על מינוס 10.
ברסיבר לאחר כיול הוא על מינוס 4.5. כאשר הגברתי אותו ברסיבר למינוס 2 התוצאה נשמעה מלאכותית של בס שלא קשור לשאר הצלילים. כאשר החזרתי למינוס 4.5, הסאב כאילו נעלם והפך להיות חלק אינטגרלי של הרמקולים. פשוט הרגשה של רמקול הרבה יותר גדול שיורד הרבה יותר נמוך.
מעניין לבדוק עם REW את המדידות של המערכת כעט ולראות האם יש "נפילות" בתדרים מסוימים. אבל אין לי את האמצעים לבדוק זאת...
במצב זה הסאב ״נגרר״ ומושפע ע״י הפרמטרים שנקבעו ע"י הרסיבר בערוץ ה LFE שלו.