התחדשתי ב SVS SB2000 PRO

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
reg11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

ניצלתי את המבצע והתחדשתי גם אני בסאב חדש. הרסיבר שלי הוא YAMAHA A4A הקדמיים B&W 804 והאחוריים MONITOR AUDIO SILVER FX. לאחר כיול התוצאה שקיבלתי שהרמקולים הקדמיים מוגדרים כגדולים והאחוריים כקטנים. כיוון שהקדמיים הוגדרו כגדולים אין להם חיתוך לתדרים הנמוכים והתוצאה לא היתה מספיק טובה. לאחר הגדרה שלהם כקטנים וחיתוך ב 80Hz התוצאה השתפרה אבל עדיין לא היתה בדיוק מה שחיפשתי.
במקרה גיליתי מעין מחשבון התאמה באתר של SVS
https://www.svsound.com/pages/merlin
לפי המחשבון לרמקולים החיתוך צריך להיות ב 60Hz. ואכן לאחר שינוי החיתוך ברסיבר הסאב כאילו נעלם והפך להיות המשך ישיר של הרמקולים.
התחושה היתה לא כאילו נוסף סאב אלא כאילו החלפתי לרמקולים הרבה יותר גדולים עם סאב עמוק אבל לא מלאכותי

FastandFurious
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4725
נתן תודות: 870 פעמים
קיבל תודות: 544 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תתחדש ותהנה אחלה סב
Klipsch kl 650
Psa EV1812ipal
Lg C1 83

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

12/07/2022 11:14  
reg11 כתב:
ניצלתי את המבצע והתחדשתי גם אני בסאב חדש. הרסיבר שלי הוא YAMAHA A4A הקדמיים B&W 804 והאחוריים MONITOR AUDIO SILVER FX. לאחר כיול התוצאה שקיבלתי שהרמקולים הקדמיים מוגדרים כגדולים והאחוריים כקטנים. כיוון שהקדמיים הוגדרו כגדולים אין להם חיתוך לתדרים הנמוכים והתוצאה לא היתה מספיק טובה. לאחר הגדרה שלהם כקטנים וחיתוך ב 80Hz התוצאה השתפרה אבל עדיין לא היתה בדיוק מה שחיפשתי.
במקרה גיליתי מעין מחשבון התאמה באתר של SVS
https://www.svsound.com/pages/merlin
לפי המחשבון לרמקולים החיתוך צריך להיות ב 60Hz. ואכן לאחר שינוי החיתוך ברסיבר הסאב כאילו נעלם והפך להיות המשך ישיר של הרמקולים.
התחושה היתה לא כאילו נוסף סאב אלא כאילו החלפתי לרמקולים הרבה יותר גדולים עם סאב עמוק אבל לא מלאכותי
...
תתחדש על הקנייה.
לא הייתי מסתמך על ה"מחשבון", זה כלי שיווקי גרידא שנותן בעיקר מענה למתלבטים מה לקנות ממבחר הסאבים, והרושם שאני קיבלתי עד היום הוא שהוא ממליץ לך על סאב לפי עד כמה יקרים הרמקולים האחרים. אין שם שום התייחסות לפרמטרים קריטיים כמו גודל ומבנה החדר.
לB&W 804 למשל ה"מחשבון" ממליץ בכלל על האולטרה 16. אבל כמובן אם התחושה שלך שהשינוי שיפר את האינטגרציה של הסאב אז אחלה.
Jack of some trades, master of none

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אחלה סאב יש לי את ה1000 פרו . סאב מסטול על כול הראש מתנהג כאילו הוא סאב פתוח . סאב משונה מאוד עד עכשיו נכון לשעה זאת לא סתם זכה סאב השנה . אם ביקורות טובות מאוד .
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

תתחדש ותהנה

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7701
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 494 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

תתחדש! סבבה של סאב. נהנה ממנו כבר לא מעט זמן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

תתחדש !
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

תתחדש ותהנה! סאב מדהים!!!
אני איתו כבר חצי שנה והנה מכל רגע. אל תשכח להשתמש באפליקציה שלו. :-)

reg11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

12/07/2022 15:36  
Avi_Dagan כתב:
תתחדש על הקנייה.
לא הייתי מסתמך על ה"מחשבון", זה כלי שיווקי גרידא שנותן בעיקר מענה למתלבטים מה לקנות ממבחר הסאבים, והרושם שאני קיבלתי עד היום הוא שהוא ממליץ לך על סאב לפי עד כמה יקרים הרמקולים האחרים. אין שם שום התייחסות לפרמטרים קריטיים כמו גודל ומבנה החדר.
לB&W 804 למשל ה"מחשבון" ממליץ בכלל על האולטרה 16. אבל כמובן אם התחושה שלך שהשינוי שיפר את האינטגרציה של הסאב אז אחלה.
...
לא התייחסתי להמלצה על איזה סאב לקנות אלא על חיתוך התדרים. מסכים איתך שההמלצה על דגם הסאב היא שיווקית לפי מחיר הרמקול שברשותך, אבל עד היום רוב ההמלצות כאן בפורום היו על חיתוך הקדמיים ב 80. והתוצאה פחות טובה משמעותית מחיתוך ב 60, כמובן בהתייחס לרמקולים שלי ולמבנה החדר

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

12/07/2022 20:18  
reg11 כתב:
לא התייחסתי להמלצה על איזה סאב לקנות אלא על חיתוך התדרים. מסכים איתך שההמלצה על דגם הסאב היא שיווקית לפי מחיר הרמקול שברשותך, אבל עד היום רוב ההמלצות כאן בפורום היו על חיתוך הקדמיים ב 80. והתוצאה פחות טובה משמעותית מחיתוך ב 60, כמובן בהתייחס לרמקולים שלי ולמבנה החדר
...
אם שיפר לך אז מצויין.
אני מניח שהם מזינים את הFR של הרמקולים ולפי זה ממליצים. הB&W טוען לרדת נמוך מאוד.
ה80 זה בדרך כלל ערך שעובד לרוב האנשים ולכן לרוב יציעו אותו בתור ערך ראשוני ומשם צריך לעשות נסיונות למצוא מה נשמע הכי נכון.
אגב, לא מבין למה כל הזמן מתייחסים לזה כחיתוך, זו תדר מעבר הדרגתי בין מרמקול אחד לשני כמו שהסביר יפה החבר כאן:
viewtopic.php?p=3229181#p3229181
Jack of some trades, master of none

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 218 פעמים
קיבל תודות: 230 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

תתחדש!!
מצפים לתמונות :)
L/C/R-Focal Aria 926+CC900
: Arendal
SRND-1723S
SUB-ARENDAL 17232S
Height-1961
Anthem MRX-1140

reg11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #12 

מנסה להעלות תמונות אבל כל הזמן מקבל הודעה לא מזהה את גודל התמונה, זאת למרות שהטנתי אותה

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

שים את הסאב על מינוס 10
Sony 1040
Monitor mass

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

יש דרכים אחרות לשפר את האינטגרציה של הסאב, מומלץ לנסות גם אותן לפני שרצים להוריד קרוס ל-60.
כשתקבל את התוצאה המיטבית שאפשר לקבל עם קרוס של 80, וגם את המיטבית שאפשר לקבל עם קרוס של 60, אז תוכל באמת להחליט איזה קרוס עדיף. אם במקרה 80 יצא רע בגלל שלא כיוונת כמו שצריך (צריך לכוון ידנית את המרחק של הסאב ברסיבר, עדיף באמצעות מדידות, למרות שיש גם שיטות ל"עניים"), זה לא אומר ש-60 עדיף, אלא כנראה שאתה צריך לכוון את האינטגרציה ב-80 כמו שצריך, ובמקרה ב-60 היא יצאה לך טוב בלי שנגעת.

reg11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #15 

מבחינת מרחקים הסאב מוגדר נכון. התוצאה שנתנה מערכת הכיול היתה מדויקת למרחק שנמדד ע"י מטר. הסאב מוגדר מההתחלה באפליקציה שלו על מינוס 10.
ברסיבר לאחר כיול הוא על מינוס 4.5. כאשר הגברתי אותו ברסיבר למינוס 2 התוצאה נשמעה מלאכותית של בס שלא קשור לשאר הצלילים. כאשר החזרתי למינוס 4.5, הסאב כאילו נעלם והפך להיות חלק אינטגרלי של הרמקולים. פשוט הרגשה של רמקול הרבה יותר גדול שיורד הרבה יותר נמוך.
מעניין לבדוק עם REW את המדידות של המערכת כעט ולראות האם יש "נפילות" בתדרים מסוימים. אבל אין לי את האמצעים לבדוק זאת

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”