ימהה A6A לעומת דנון X6700H (עדכון: אין עדיין מנצח)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום

אני כבר הרבה זמן מחפש לשדרג את הדנון X4400H שלי. בעבר הרחוק היה לי ימהה RX2200 שהיה ממש מצויין. לאחר השוואות של סקירות ופיצ'רים צמצמתי את האפשרויות ל דנון AVC-X6700H שעולה 12 אלף יבוא רשמי ו 7500 יבוא מקבילי במזגרת מבצעי סופ"ש ב KSP אילת), לבין ימהה A6A שעולה 10 אלף יבוא רשמי בלבד. כעקרון אני יותר נוטה לכיוון הדנון בגלל שהוא מציע יותר ואני כבר רגיל אליו וגם לא ממש בא לי לתכנן מחדש את השלט של הרמוני. אבל העובדה שלימהה יש שם של איכות ואמינות ובניה טובה יותר, וגם העובדה שה A6A מציע יציאות XLR לקדמיים לחיבור מגבר חיצוני איכותי, גרמו לי להתלבט במשך שבועות.

לגבי הדנון, הוא מיוצר ביפן. וזה תקף גם ליבוא המקבילי של ברוכים (וידיתי זאת מול התמיכה של KSP. הם ממש נגשו למחסנים ואישרו כי על האריזה רשום תוצרת יפן באנגלית וצרפתית). אבל מבירור מול ברוכים בעצמו, נאמר לי שהמכשירים שיש לו הם ממלאי ישן, ולכן כוללים את באג ה HDMI (ניתן להשיג קופסת HDMI של דנון מ אי בי בכ 500 שח יד שניה). לי זה לא משנה, כי אני לא גיימר ואין לי מסך 8K או כוונה לרכוש אחד בעתיד (אני מניח שמסכי 4K הולכים להשאר זמינים לפחות עוד עשור). הימהה, A6A שמיבא לארץ, מיוצר במלאזיה, שזו אכזבה.

האמת, למען השקט, רציתי ללכת על הימהה, עד שנתקלתי בסקירות של שני המכשירים בפורום ASR למי שמכיר. אז הנה סקירה של הדנון עם מדידות:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ted.15484/

הסקירה מאד מאד חיובית עם תוצאות ממש מרשימות ששמות את הרסיבר גבוה מאד בדירוג מבין רסיברי יוקרה רבים שעולים פי 3 ממנו ויותר. וזו הסקירה של אותו הסוקר באותה השיטה, עבור הימהה A6A:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.17204/

כאן התוצאות מאד מאד מאכזבות, אם ניתן לסמוך על המדידות. פערים עצומים ביחסמ אות לרעש ועיוותים 99+ דציבל לדנון לעומת 71 דציבל בלבד לימהה. גם איכות הבניה של המיהה, צריכת ההספק ומשקלו מתגמדים לעומת הדנון.

אני לא מבין אם כך, איך לימהה עדיין יש מוניטין של חברה איכותית לרסיברי קולנוע ביתי? אחרי קריאת הסקירות והתגובות הרבות בשרשורים שם, החלטתי ללכת על הדנון ביבוא מקבילי, והשבוע ביצעתי את ההזמנה דרך KSP. יצא כ 7600 שח. הם כעקרון רק שומרים מסגרת אשראי ומחייבים רק במזן ההספקה. בחרתי באיסוף מאילת (רכב חשמלי וטעינה על חשבון העבודה, אז מהכפתלי?). נאמר לי שייקח עד 14 יום. מעניין אם KSP כהרגלם ירצו לפתוח את המפלצת הזאת מולי לפני ההספקה כמי שהם עושים עם כל מכשיר שעולה יותר מ 500 שח. אני רק מתפלל שלא יהיו בעיות ושעשיתי את ההחלטה הנכונה (יש לציין שמכשיר כזה מתצוגה ביבוא רשמי הוצעה לי במחיר נמוך יותר של 9000 שח, אבל זו תצוגה והוא בצבע כסוף, אז העדפתי את הפרללי). מניח שהם הוא יעבוד מצויין ביום הראשון, הוא יחזיק להמון שנים, כי על יפנים אפשר לסמוך.

מבטיח לעלות תמונות בקרוב כאשר אקבל את המכשיר. הפעם אני כנראה גם ארכוש רשיון ל MultiEQ-X (זה 200 דולר למכשיר והבנתי שמביא א אודיסי לרמה של דיראק).

אז תחזיקו אצבעות ותחשבו פעמיים לפני שאתם שוקלים רסיבר של ימהה כיום. ככל הנראה החברה החליטה לצמצם עלויות ללא ידיעת הלקוח...
נערך לאחרונה על ידי יהלי ב ב 05/08/2022 17:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2741
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 290 פעמים

Re: ימהה A6A לעומת דנון X6700H (יש מנצח)

שרשור שלא נקרא #2 

בשעה טובה.
מקווה שתיפול על מכשיר שנמדד טוב.
לך תדע.

ימהה נכנסו לישיבת חירום בגללך.

עדכנת כבר את שרון100, ברבי, EB1000?
שלא יפספסו את הממצאים
Paradigm S4
Svs SB3000 X2
SVS Ultra Center
Svs Prime Elevation
Yamaha 3070
Rotel 1585

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

חחחח אתה לא תקנה ימהה אבל אחריך יקנו 10 אחרים . חברה חזקה מאוד אם המגבר עולה 10000 שקל רק על השם ימהה אתה משלם 8000 .
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

מעניין לדעת שברוכים עדיין מחזיקים סטוק ישן. משהו שצריך להתחשב בו כשקונים מהמלאי שלהם.

מכיר את הסקירות האלו של אמיר, השאלה היא תמיד איך הדברים מתורגמים במבחן המציאות והאם הם ברי שמיעה לאוזן. מסכים בגדול עם הגישה שכשאתה צריך לבחור בין שני מכשירים באותה קטגוריית מחיר (ובודאי אם היקר יותר מציג נתונים נחותים יותר במדידות), אז זה שלכאורה נבנה ועוצב באופן יותר "נכון" יהיה על פניו בחירה יותר מושכלת.
Jack of some trades, master of none

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 170 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

הייתי הולך על דנון רק בגלל הכיול. כל השאר (מדידות) זה מעניין, אבל "בקטנה" בהשוואה להבדלים ביכולות של מערכת הכיול. דרך אגב, בין 3700, ל-4700 ול-6700 ההבדלים ביכולות הכיול לא קיימים בכלל, וההבדלים במדידות קטנים מאד. שווה לקחת משהו מעל 3700 רק אם אתה באמת צריך את אחד הפיצ'רים שנוספו ברסיבר בסדרה הגבוהה יותר. רק ה-8500 באמת מקבל מדידות טובות יותר, וגם שם לא בטוח שזה בתחום השמיע - היתרון העיקרי שלו זה היכולת לנתק באופן עצמאי כל אחד מהמגברים, למקרה שאתה רוצה לשלב מגברים עם רגישות שדורשת מתח גבוה לחלק מהרמקולים (מעבר לימין/שמאל שניתנים לניתוק הגברה אפילו ב-3700), ביחד עם מגברים של הרסיבר לשאר הרמקולים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

24/07/2022 11:55  
GalZohar כתב:
הייתי הולך על דנון רק בגלל הכיול. כל השאר (מדידות) זה מעניין, אבל "בקטנה" בהשוואה להבדלים ביכולות של מערכת הכיול. דרך אגב, בין 3700, ל-4700 ול-6700 ההבדלים ביכולות הכיול לא קיימים בכלל, וההבדלים במדידות קטנים מאד. שווה לקחת משהו מעל 3700 רק אם אתה באמת צריך את אחד הפיצ'רים שנוספו ברסיבר בסדרה הגבוהה יותר. רק ה-8500 באמת מקבל מדידות טובות יותר, וגם שם לא בטוח שזה בתחום השמיע - היתרון העיקרי שלו זה היכולת לנתק באופן עצמאי כל אחד מהמגברים, למקרה שאתה רוצה לשלב מגברים עם רגישות שדורשת מתח גבוה לחלק מהרמקולים (מעבר לימין/שמאל שניתנים לניתוק הגברה אפילו ב-3700), ביחד עם מגברים של הרסיבר לשאר הרמקולים.
...
אני חושב שנאמר שיש שיפורים במערכת כיול בימאהה החדשים. אני מוצא את המראה החדש שלהם מאוד לא אטרקטיבי, אבל זה עניין של טעם אישי. נראה שהOP גם רצה מכשיר שיוצר ביפן עם רכיבים יותר איכותיים מתוך תקווה שהוא ישרת אותו נאמנה לתקופה ארוכה, שזה עניין שעולה הרבה בהשוואות בין דנון וימאהה.

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

אני שם לב שכל רסיבי ימהה בפורום ASR מקבלים סקירות מאד שליליות. זו סקירה עבור ה 3080 שהוא הטופ שהיה להם להציע לפני הסדרה החדשה:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... avr.29520/

באותו האופן, רוב הסקירות של כל רסיברי דנון מקבלות שם המון שבחים. שוב, לא יודע עד כמה ניתן לסמוך על הסקירות (באתר ההוא יש מוצרים מחברות שתמיד מקבלים ציון מעולה כמעט לכל מוצר שנבדק, כמו חברות סניות שמעולם לא שמעתי עליהן), אבל מבחינת תמורה למחיר, ללא ספק שדנון מציעים הרבה יותר. ה A6A צורך הספק מרבי של 500 וואט לעומת 750 וואט ב X6700H. גם מהתבוננות בגב המכשירים, לא נשאר מקום לספק. לימהה יש גם יתרון בתמיכה בניגון קבצי DSD ברזולוציה יותר גבוהה, אבל גם זה משהו שולי, שכן זה פורמט לא נפוץ.

https://ibb.co/YQtNdcF

כמובן שפערים בתוצאות מדידה לא בהכרח ניתן לשמוע באוזן, אבל זה דיי מבאס להשקיע המון כסף על "ספינת" דגל כמו A3080 ולגלות שיחס אות לרעש שלה נמוך משמעותית ממה שמצפים מאיכות של קופקט דיסק פשוט...

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

טוב, מצאתי עוד סקירה של הימהה A6A באתר אחר, רק כאן נראה שהסוקר מדד את כל הערוצים ולא רק שניים. התוצאות כאן הרבה יותר טובות עם יחס אות לרעש של 100 דציבל ברוב הערוצים, אבל אכן בכמה מהם, כולל הסנטר, התוצאה היא באמת 70 דציבל בלבד, תואם את הסקירה ב ASR. אז אני מניח שהסוקר ב ASR בחבר בכוונה להציג את הערוצים הכי בעיתיים. לא ממש מבין מדוע יש פערים כאלו. בכל מקרה, ההחלטה כבר התקבלה, למרות שרדיו FM יהיה חסר לי ב AVC-X6700H, שכן איכות הסטרימינג של ערוצי הרדיו בארץ ממש גרועה...

https://www.audioholics.com/av-receiver ... aha-rx-a6a

אז אולי באמת אתר ASR מוטה לטובת דנון. אין לדעת אם גם במדידות של דנון הסוקר בחר בקפידה אילו ערוצים להציג...

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

אם אני זוכר טוב, ASR תמיד כמעט בודק בסטריאו שזה לא ממש אידאלי לרב ערוצי.
קשה גם באתרים שמודדים בצורה אובייקטיבית עם מכשור מתקדם (ביקורות סובייקטיביות נטו הן חסרות ערך בעיני) לדעת אם יש מניעים נסתרים. לASR לכאורה אין רווח מהביקורות ואין פרסום באתר, בעוד שלאודיוהוליקס כן, וחלק מהביקורות שם לא יותר משכנעות מאתרי בדיחה כמו What Hi-Fi. אבל מה שג'ין למשל סוקר בדרך כלל נראה רציני ואמין.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

חייב להודות שקצת מופתע מהדיון - כי הוא מתעלם מהעובדה הבסיסית הכי חשובה.... למרות התמחור הלא הגיוני של ימאהה בארץ, ביתר העולם, ה-A6A ממוצב מול ה-4700 ולא מול ה-6700. ה-A8A הוא המקבילה של ה-6700. אלא שבארץ בחרו לתמחר את הימאהות במחירים בדרגה אחת מעל המקבילות שלהם.....

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #11 

500 וואט במקום 750 לא בהכרח (ולהבנתי בד"כ לא) מצביע על נצילות טובה יותר, אלא על הספק נמוך יותר למגברים.

בהרבה ביקורות ב-ASR בסוף יש מדידה מה קורה להספק של כל ערוץ כשמנגנים כמה ערוצים במקביל. בכל רסיבר תהיה ירידה, ולרוב ההספק עדיין יהיה מעל 70% לזה של הדו ערוצי, ככה שזה לא יותר מ-1.5db, ויותר חשוב שזה לא משהו שייתן יתרון ממשי לרסיבר אחד על אחר.

הכיול של ימאהה השתפר מאד בדור האחרון, ועדיין הוא נראה נחות משמעותית לעומת Audyssey XT32.

בהתחשב בכל מה שצויין פה, גם אם הימאהה היה חצי מחיר לא הייתי שוקל אותו בתור אופציה בכלל בהנחה והדנון נכנס בתקציב.

לגבי "כל הדנונים נמדדים טוב ב-ASR", לצערי הוא יש לו ביקורות רק ל-3700 ומעלה, ככה שהרסיברים הזולים יותר נשארו ללא נתונים. בכל מקרה מתחת ל-3700 מערכת הכיול כבר משמעותית פחות מוצלחת וכנראה אפילו פחות טובה מזו של ימאהה דור אחרון (ונראה שדומה ביכולות לזו של ימאהה בדורות הקודמים).

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 529
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

אני אשאיר את הדיון לגבי דיוק הסאונד למבינים ממני.
בחיים לא הייתי קונה רסיבר בטווח מחירים הזה בלי תמיכה בHDMI 2.1. והקופסה המטופשת הזו שנותנת כניסת HDMI 2.1 ומוסיפה לך עוד מכשיר חשמלי בסלון לא נחשב תמיכה בעייני. הייתי משקיע ביבואן רשמי (אם שם אין את הלוח הישן) או עובר ליאמהה.
בסדרה הבכירה של יאמהה יש תמיכה מלאה בHDMI 2.1 בכל הכניסות והיציאות.
זה ייתן לך תמיכה אמיתית בeARC
זה יאפשר לך בעוד שנים בודדות לקנות טלוויזיה 8K
זה יאפשר לך בעתיד למכור את הרסיבר בלי שהוא יהיה גרוטאה פרהיסטורית.

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

2.1 זה מאד חשוב למי שצריך את זה, וחסר תועלת למי שלא. בגדול זה בעיקר למי שרוצה לשחק על המסך שלו (קונסולות חדשות או מחשב חזק, שיכולים לתת 4k120fps), והמסך שלו תומך בפיצ'רים הרלווטים או יוחלף בשנים הקרובות לאחד שתומך. תמיכה ב-8k זה רק ברמת הספקולציות ואין שום צפי למתי זה יהיה פורמט רלוונטי. בקיצור יש הרבה תנאים שצריכים להתקיים בשביל שתצטרך 2.1, אז כל אחד יעשה את השיקולים שלו מה הסיכוי שהוא ישתמש בהם.

אני אישית משחק רק על מחשב ולא רואה את עצמי משחק על המסך, ואפילו אם עוד כמה שנים הילדים אולי ישחקו במשהו, זה לא יהיה משהו שקריטי עבורו 4k120. עד שנגיע לזה כבר סיכוי טוב שיתחלפו מסכים/רסיברים/טכנולוגיות ונעשה חישוב מסלול מחדש.

כמובן שאם בלי השקעה מיותרת אפשר לקבל 2.1 רק כדי "לסמן וי" אז למה לא, אבל לא לקנות רק בגלל שאין 2.1 אפילו שאין צורך אמיתי בזה? נראה לי לא שיקול הגיוני. להוסיף כסף על אותו מוצר כדי להבטיח תמיכה ב 2.1? זה כבר שיקול של לשלם מראש קצת על משהו שאחרת אם פתאום תצטרך אח"כ אז הוא יעלה הרבה, וכל אחד יעשה את הניהול סיכונים שלו.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #14 

25/07/2022 13:07  
GalZohar כתב:
2.1 זה מאד חשוב למי שצריך את זה, וחסר תועלת למי שלא. בגדול זה בעיקר למי שרוצה לשחק על המסך שלו (קונסולות חדשות או מחשב חזק, שיכולים לתת 4k120fps), והמסך שלו תומך בפיצ'רים הרלווטים או יוחלף בשנים הקרובות לאחד שתומך. תמיכה ב-8k זה רק ברמת הספקולציות ואין שום צפי למתי זה יהיה פורמט רלוונטי. בקיצור יש הרבה תנאים שצריכים להתקיים בשביל שתצטרך 2.1, אז כל אחד יעשה את השיקולים שלו מה הסיכוי שהוא ישתמש בהם.

אני אישית משחק רק על מחשב ולא רואה את עצמי משחק על המסך, ואפילו אם עוד כמה שנים הילדים אולי ישחקו במשהו, זה לא יהיה משהו שקריטי עבורו 4k120. עד שנגיע לזה כבר סיכוי טוב שיתחלפו מסכים/רסיברים/טכנולוגיות ונעשה חישוב מסלול מחדש.

כמובן שאם בלי השקעה מיותרת אפשר לקבל 2.1 רק כדי "לסמן וי" אז למה לא, אבל לא לקנות רק בגלל שאין 2.1 אפילו שאין צורך אמיתי בזה? נראה לי לא שיקול הגיוני. להוסיף כסף על אותו מוצר כדי להבטיח תמיכה ב 2.1? זה כבר שיקול של לשלם מראש קצת על משהו שאחרת אם פתאום תצטרך אח"כ אז הוא יעלה הרבה, וכל אחד יעשה את הניהול סיכונים שלו.
...
העניין הוא שהרבה אנשים נשארים עם הAVR מספר לא קטן של שנים ומקווים להוציא כמה שקלים מהמכירה שלו כשיחליטו לעדכן.
לא יודע כמה שנים יקח ל8K או 4K/120 להפוך לסטנדרט, אבל זה שיקול לגיטימי. כמו שהיום אף אחד שצריך HDR/DV לא יגע בAVR שתומך רק ב4K SDR או חלילה רק ב1080p ומטה, ומחיר של משומש כזה אמור להיות בהתאם (אם כי רבים חושבים שלהפגיז מחיר לפי מה ששילמו 10 שנים אחורה זה הגיוני). כמובן שיש שמסתפקים בפחות או מוכנים לחבר בדרכים עקומות כדי לחסוך קצת אך הם גם יהיו מוכנים לשלם בהתאם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 9458
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 1577 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

צריך להכניס לשיקלול גם את העובדה שהיום רסיברים לא בנויים להחזיק הרבה שנים.
הסבירות שהמכשיר ימות לפני שיגיע הזמן להשתמש בתכונה עתידית שאולי קיימת בו, הולכת ועולה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”