מחירי SVS בישראל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Ravenstar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

הי כולם,

בימים אלו אני מחפש סאב חדש וראיתי ש-SVS נמכרים בישראל על-ידי פיוצ'ר אודיו וידאו. הופתעתי לראות שהמחירים הרבה יותר גבוהים ממחירי ארה"ב, גם כשמביאים בחשבון את שער המטבע והמע"מ. בנוסף, הופעתי לראות שמוכרים בארץ את ה- SB-1000 Pro בפרמייה של 500 ש"ח מעל ה- SB-1000; זה במיוחד מאכזב כי SVS עשו טררם גדול מזה שה-PRO הוא שדרוג של הרגיל ללא עליית מחיר, כלומר הוא מתומחר בחו"ל באותה עלות כמו הרגיל, שלהבנתי כבר לא מיוצר.

למשל - ה SB-2000 Pro נמכר בישראל באתר ב- 4,490 ש"ח. בארה"ב הוא 900 דולר. בשער דולר מפנק של 3.5 (האמיתי הוא 3.41) זה 3,150 ש"ח. בתוספת מע"מ 17% זה 3,685 ש"ח. לפני שמישהו אומר "עלויות שינוע", גם המחיר בארה"ב כולל עלויות שינוע ברחבי ארה"ב; ההובלה הימית והטיפול במכס מייקרים טיפה, אבל בטח לא ב-800 ש"ח.

מה נסגר?

אני לא טוען שהמחיר צריך להיות זהה לארה"ב - בכל זאת יש מעט עלויות נוספות, אבל אפשר לעשות יבוא אישי ולהטיס דרך אמאזון מוצר במשקל דומה ב-200 ש"ח בערך...הובלה ימית היא הרבה יותר זולה כך שבכל מקרה לא הייתי מצפה להפרש של יותר מ-200 ש"ח, עם עלויות מטה ותקורות. יבוא מסחרי אמור להוזיל עלויות לצרכן הקצה לעומת יבוא אישי, לא לייקר. אם יבואן רשמי נועל את השוק המקומי (אי אפשר לעשות יבוא אישי לישראל) ומייקר את היבוא לצרכן הקצה, משהו לא בסדר.

זה מוזר כי זו חברה שממש חרתה על דגלה תמחור הוגן בארה"ב, מבאס לראות שבארץ גוזרים כזה קופון. מישהו פעם ניסה לפנות ל-SVS ולהתלונן על המחירים בארץ? אני מפספס משהו והמחיר באתר הוא לא באמת המחיר או משהו כזה?

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5345
נתן תודות: 954 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

31/07/2022 8:54  
Ravenstar כתב:
הי כולם,

בימים אלו אני מחפש סאב חדש וראיתי ש-SVS נמכרים בישראל על-ידי פיוצ'ר אודיו וידאו. הופתעתי לראות שהמחירים הרבה יותר גבוהים ממחירי ארה"ב, גם כשמביאים בחשבון את שער המטבע והמע"מ. בנוסף, הופעתי לראות שמוכרים בארץ את ה- SB-1000 Pro בפרמייה של 500 ש"ח מעל ה- SB-1000; זה במיוחד מאכזב כי SVS עשו טררם גדול מזה שה-PRO הוא שדרוג של הרגיל ללא עליית מחיר, כלומר הוא מתומחר בחו"ל באותה עלות כמו הרגיל, שלהבנתי כבר לא מיוצר.

למשל - ה SB-2000 Pro נמכר בישראל באתר ב- 4,490 ש"ח. בארה"ב הוא 900 דולר. בשער דולר מפנק של 3.5 (האמיתי הוא 3.41) זה 3,150 ש"ח. בתוספת מע"מ 17% זה 3,685 ש"ח. לפני שמישהו אומר "עלויות שינוע", גם המחיר בארה"ב כולל עלויות שינוע ברחבי ארה"ב; ההובלה הימית והטיפול במכס מייקרים טיפה, אבל בטח לא ב-800 ש"ח.

מה נסגר?

אני לא טוען שהמחיר צריך להיות זהה לארה"ב - בכל זאת יש מעט עלויות נוספות, אבל אפשר לעשות יבוא אישי ולהטיס דרך אמאזון מוצר במשקל דומה ב-200 ש"ח בערך...הובלה ימית היא הרבה יותר זולה כך שבכל מקרה לא הייתי מצפה להפרש של יותר מ-200 ש"ח, עם עלויות מטה ותקורות. יבוא מסחרי אמור להוזיל עלויות לצרכן הקצה לעומת יבוא אישי, לא לייקר. אם יבואן רשמי נועל את השוק המקומי (אי אפשר לעשות יבוא אישי לישראל) ומייקר את היבוא לצרכן הקצה, משהו לא בסדר.

זה מוזר כי זו חברה שממש חרתה על דגלה תמחור הוגן בארה"ב, מבאס לראות שבארץ גוזרים כזה קופון. מישהו פעם ניסה לפנות ל-SVS ולהתלונן על המחירים בארץ? אני מפספס משהו והמחיר באתר הוא לא באמת המחיר או משהו כזה?
...
אם הסקת ששווה לקנות בחו״ל אף אחד לא עוצר אותך ...

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 398
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

המחיר בארץ מופקע ללא ספק. אחד לשנה הם יוצאים ב"מבצע" ואז מוכרים את מוצרי SVS במחיר כמעט הוגן. לא מזמן הם מכרו ב 30 אחוז הנחה את כל המוצרים למשך 5 ימים, ובתקופה הזאת סביר להניח שהרוויחו יותר ממה שהם מרויחים על מוצרי SVS בכל השנה. זה המצב למרבה הצער.

לפני חצי שנה רציתי לרכוש שני סאבים SB3000 ואפילו שקלתי את ה SB2000 PRO אבל אחרי השוואות, בסוף רכשתי שני סאבים מסוג arendal 1s שמחירם בארץ כמעט זהה למחירם בחול בדולרים כי היבואן מאד הוגן. לפי כל הסקירות והמדידות, הם משאירים אבק ל SB3000. עלות של arendal 1s בודד היא כ 500 שח יותר מעלות של SB2000 PRO בארץ, אז מן הסתם ה arendal 1s הרבה הרבה יותר משתלם כי הוא גם הרבה יותר זול מה SB3000 בארץ. הוא כמובן הרבה יותר מאסיבי מ SB2000 ולכן לא יתאים לכל חדר.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6378
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

קונים בפיוצר כול השנה גם במחירים הרגילים והם גם עושים הנחה תאמין לי או לא תאמין לי . אם אתה בא לקנות דור ומאי אחלה חברה יעשו לך מחיר . ולפותח השרשור קח את הsb1000pro הסגור בצבע עץ אחלה מחיר הוא . גם סאב שיפתיע אותך שתשמע סרט .
Sony 1040
Monitor mass

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

בישראל להבדיק מארה"ב, שם המחיר המפורסם הוא גם המחיר שתשלם בסוף,
בארץ אוהבים "הנחות" לכן המחיר המפורסם תמיד יהיה גבוה יותר ממה שתשלם בפועל (לפעמים הנחה חד ספרתית ולפעמים דו ספרתית, אבל תמיד ישאירו מקום למיקוח לישראלים אפילו אם זה כמה עשרות או מאות ש"ח הנחה).

לגופו של עניין:
1. עלויות הובלה מכל הסוגים (ימית/אווירית) התייקרו במאות אחוזים, כך שרק זה עלול לשנות את המחיר משמעותית בהשוואה למחיר ה"מקומי" בארה"ב.
2. התחרות בארה"ב והמבחר של מותגים נוספים (שחלקם בכלל לא מיובא אלינו) הרבה יותר גדול מאשר כאן.
3. שוק חופשי. אם לא מתאים לך המחיר או התמורה, אל תקנה.
כשיש מלאי גדול מהרצוי ואין מספיק קונים, המחיר יורד. כשיש קונים ואין מלאי, המחיר עולה. ככה זה עובד תמיד.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

31/07/2022 13:52  
טלHD כתב:
בישראל להבדיק מארה"ב, שם המחיר המפורסם הוא גם המחיר שתשלם בסוף,
בארץ אוהבים "הנחות" לכן המחיר המפורסם תמיד יהיה גבוה יותר ממה שתשלם בפועל (לפעמים הנחה חד ספרתית ולפעמים דו ספרתית, אבל תמיד ישאירו מקום למיקוח לישראלים אפילו אם זה כמה עשרות או מאות ש"ח הנחה).
...
זה מקובל גם בחנויות/דילרים של אודיו בארה"ב כולל גם ברשתות כמו בסט ביי, ונכון כמעט לכל חברה שהיא לא ID נטו.
31/07/2022 12:50  
יהלי ב כתב:
המחיר בארץ מופקע ללא ספק. אחד לשנה הם יוצאים ב"מבצע" ואז מוכרים את מוצרי SVS במחיר כמעט הוגן. לא מזמן הם מכרו ב 30 אחוז הנחה את כל המוצרים למשך 5 ימים, ובתקופה הזאת סביר להניח שהרוויחו יותר ממה שהם מרויחים על מוצרי SVS בכל השנה. זה המצב למרבה הצער.
...
מהשנים שאני עוקב, זו היתה הפעם הראשונה שהוצעה הנחה גורפת בערך כזה על כל הקטלוג. הפרומושנים האחרים היו בעיקר מכירה של דגמים שיצאו מהמחזור וגם כללו כל מיני הגרלות עם תנאי cringe.
Jack of some trades, master of none

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

ה SVSים מאד אטרקטיביים בזכות יחס תמורה למחיר. ברגע שהיחס הזה נהרס, אז הדיל כבר לא כזה אטרקטיבי. בארץ, יש חנות שהיא יבואן בלעדי ללא תחרות, וזו הסיבה לפערי המחיר מחול. אגב זה לא היבואן היחיד שמוכר במחיר לא פרופרציונאלי לשווי המוצר בחול. אבל, אכן יש מצבעים וגם הנחות מסויימות ללא המבצע. אך אלו הנחות של עד 10% מהמחיר הנקוב.

לא משנה מה יגידו, אם יבואן יכול להרשות לעצמו למכור למשך שבוע ב 30% פחות, מאותו המלאי בפועל, אין שום סיבה שלזה לא יהיה כך ביום יום. ראיתי כאן שרשורים בהם היבואן אמר שאלו אילוצים מהיצרן, אני לא יכול למצוא שום הגיון בכך. מחירי ה SVSים בארץ מתומחרים בדגם אחד לאחור. ז"א במחיר SB2000 אתה מקבל SB1000. אגב יש עוד המון מוצרים מעוד חברות שגם שם המצב דומה או אף גרוע יותר. המקרה הכי קיצוני זה יבואני KEF ו POLK. בארץ הפער אסטרונומי.

אגב, ליבא SVS מאמזון ארצות הברית עי חברת שילוח, לא ישתלם כי אתה מגיע קרוב מאד למחיר המחירון באר. או עלול לעבור אותו אם זה לא במסגרת מבצע. אבל למיטב ידיעתי, חברת SVS מאלצת את היבואן בארץ לתת שירות גם למוצרים שנרכשו ישירות מחול.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #8 

אגב, מי שמסתפק בביצועים של ה SB1000PRO, שהם באמת מעולים למחירו בחול, אז בארץ אפשר לשקול רכישה של סאב ELAC S10EQ שלאחר כל המיסים יוצא מעט פחות מה SB100PRO ללא מבצעים דרסטיים:

https://www.makeitsoundgreat.com/elac-d ... er-review/

גם הוא אטום אבל עם תוספת ראדיאטור פאסיבי וגם הוא עם שליטה מלאה מאפליקציה. כמובן יש את עניין האחריות וכאב הראש לשלוח דבר כזה חסרה לאמזון במקרה של תקלה (המתח שהוא מקבל אוניברסאלי מ 100 ל 250 50 או 60 הרץ)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #9 

אכן כך גם אם קנית מחוץ לארץ סאב ופתאום תקלה בסאב אתה יכול להביא לפיוצר והם כבר מתנהלים מול svs העולמית . יש אם מי לדבר .
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #10 

הרבה זמן אני עוקב אחרי סאבים של מונולייט הדבר היחיד שבגללו ירדתי מהם זה ..... שאין יבואן פה . אבל בכול מקרה svs לא פחות מהם וידוע שלא סתם סאבים שזוכים בהרבה פרסים וביקורות אז הרווחנו גם יבואן פה וגם סאב ברמה עולמית.
Sony 1040
Monitor mass

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #11 

31/07/2022 18:05  
עופרפולק כתב:
הרבה זמן אני עוקב אחרי סאבים של מונולייט הדבר היחיד שבגללו ירדתי מהם זה ..... שאין יבואן פה . אבל בכול מקרה svs לא פחות מהם וידוע שלא סתם סאבים שזוכים בהרבה פרסים וביקורות אז הרווחנו גם יבואן פה וגם סאב ברמה עולמית.
...
מונוליט של מונופרייס זה אותה רמה כמו מוצרי סאקל אצלינוץ אם אתה רוצה סאב לא מהעולם הזה גם בביצועים וגם במחיר, אז יש את אריטמיק:

https://www.rythmikaudio.com/products.html

הם לא נמכרים בחניות אלא רק ישירות מהיצרן. זה סאב מאד דומה ל SVS ביחס תמורה למחיר אבל הוא נותן הרבה יותר. הוא כולל מערכת סרבו. ז"א הנעת הדריבר היא בבקרה בחוג סגור. ניתן להזמין לארץ רק דרך חברת משלוח צד ג ובתיאום מול היצרן בכדי להבטיח שתקבל סאב עם מתח אירופאי. ה F12 שלהם מתחרים ב SB2000PRO ולפי תגובות משתמשים ב AVS, הם מהווים שיפור משמעותי.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2251
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 381 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

31/07/2022 15:11  
יהלי ב כתב:
ה SVSים מאד אטרקטיביים בזכות יחס תמורה למחיר.
...
הדעה הרווחת בAVSF היא דווקא שיש חברות שנותנות תמורה יותר טובה. מה שפועל לטובת SVS זה השירות המהוקצע, מחלקת יח"צ מרשימה, זמינות בשלל פלטפורמות, האפליקציה וכמובן נסיון חינם בבית ל45 יום עם משלוח חינם לכל כיוון.
31/07/2022 18:43  
יהלי ב כתב:
מונוליט של מונופרייס זה אותה רמה כמו מוצרי סאקל אצלינוץ אם אתה רוצה סאב לא מהעולם הזה גם בביצועים וגם במחיר, אז יש את אריטמיק:

https://www.rythmikaudio.com/products.html

הם לא נמכרים בחניות אלא רק ישירות מהיצרן. זה סאב מאד דומה ל SVS ביחס תמורה למחיר אבל הוא נותן הרבה יותר. הוא כולל מערכת סרבו. ז"א הנעת הדריבר היא בבקרה בחוג סגור. ניתן להזמין לארץ רק דרך חברת משלוח צד ג ובתיאום מול היצרן בכדי להבטיח שתקבל סאב עם מתח אירופאי. ה F12 שלהם מתחרים ב SB2000PRO ולפי תגובות משתמשים ב AVS, הם מהווים שיפור משמעותי.
...
מונופרייס ממש לא סקאל, יש להם מוצרים מאוד חביבים על האמריקאים בכל התחומים, כולל רמקולים, ונחשבים טובים מאוד ברובם. הבעיה עם הסאבים שהיתה תקופה שהרבה מהם הגיעו עם מגברים תקולים ובגלל שזו לא חברה שממוקדת ברמקולים, השירות לקוחות שלהם לא ידע לתת מענה מקצועי. הרבה ייצרני סאבים אחרים מציעים לשלוח לך את החלק להחליף לבד, אבל מונופרייס היו מבקשים שתארוז מחדש את המפלצות ותשלח חזרה.

יש בארץ את PSA שמאוד נחשבים, אבל המפיץ שלהם לא משקיע בקידום מכירות במיוחד ויותר עוסק בהתקנת מערכות ביתיות. אחד החברים כאן קנה מהם ונראה מאוד מרוצה.
Jack of some trades, master of none

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #13 

האתר חוגג השנה 18 שנים (!!!) אז כבר 18 שנים יש טענות מידי פעם על "תמחור ביחס לחו"ל" ואני נשבע לכם שלא מצליח להבין את הטענה הזו.

1. האם יוצא יותר משתלם (מחיר, זמן, שירות, התעסקות וכו') להזמין לבד מחו"ל? תזמינו.
2. האם באותו מחיר שאני משלם בארץ, יש מוצר אחר טוב יותר? תקנו אותו.

כל טענה אחרת, הזויה מבחינתי.
אם יש לכם תקציב X, אתם תעדיפו לקנות מוצר שפחות טוב לכם (במכלול השיקולים - פיצ'רים, סאונד, שירות, אחריות וכו') רק כי היחס בין המחיר בארץ למחיר חו"ל שלו הוא "טוב יותר".

תמיד אמרתי שלישראלי יש שני מצבי צבירה: או שהוא דופק או שהוא נדפק.
הנה טענה קלאסית שאם היחס לעומת מחיר חו"ל הוא פחות טוב אז בוודאות דופקים אותי.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

01/08/2022 11:27  
MartinHSabag כתב:

תמיד אמרתי שלישראלי יש שני מצבי צבירה: או שהוא דופק או שהוא נדפק.
הנה טענה קלאסית שאם היחס לעומת מחיר חו"ל הוא פחות טוב אז בוודאות דופקים אותי.....
...
:lol:

Shababoss
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: שקד שבבו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

https://www.svs.co.il/73890-Outlets-%D7 ... D7%9C-SVS-

יש להם פה 2 סאבים מהמציאון שלהם במחיר אטרקטיבי.
ואני מסכים איתך שבמיוחד בסדרה הגבוהה שלהם האולטרה יש פאר ממש משמעותי כבר של אלפי שקלים הפרש בקטע מוגזם

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”