למה לא כדאי לקנות רכב חשמלי (בכלל ובפרט עכשיו)
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
זיו צודק. הפריסה לוקחת זמן כי זה תשתיות, במיוחד עמדות DC דורשות לא מעט אנרגיה, וזה דורש מחברת החשמל לא מעט עבודה.
אני רואה לא מעט עמדות מהירות כבר בדור אלון (גם סונול ראיתי, אם כי פחות)? זה רק עניין של זמן שהן יעשו את זה, אחרת הן יגמרו כמו כל החברות שהימרו על עליה בעגלות *אחרי* שהרכב הפך לפופולרי.
מיסוי זה לדעתי הסימן שאלה הכי גדול. בארה"ב לא רק שאין מיסוי גבוה יותר, אלא שמחזירים את המיסוי השלילי בכדי לעודד מעבר לחשמל ולרדת בתלות שלהם בדלק. טסלה שמיצתה את ה-tax credit מקבלת אותו שם בחזרה בעקבות ה-Build Back better plan
אני רואה לא מעט עמדות מהירות כבר בדור אלון (גם סונול ראיתי, אם כי פחות)? זה רק עניין של זמן שהן יעשו את זה, אחרת הן יגמרו כמו כל החברות שהימרו על עליה בעגלות *אחרי* שהרכב הפך לפופולרי.
מיסוי זה לדעתי הסימן שאלה הכי גדול. בארה"ב לא רק שאין מיסוי גבוה יותר, אלא שמחזירים את המיסוי השלילי בכדי לעודד מעבר לחשמל ולרדת בתלות שלהם בדלק. טסלה שמיצתה את ה-tax credit מקבלת אותו שם בחזרה בעקבות ה-Build Back better plan
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
@loko11
1. בדיוק את אותו הדבר שאתה עושה כשמתקלקל לך המנוע או הגיר.
2. למה? איזה מערכות? סתם מעניין לדעת על מה אתה מדבר.
3. אבל הפטור עדיין לא נגמר.
5. למה אין הבדל? יש הבדל גדול.
1. בדיוק את אותו הדבר שאתה עושה כשמתקלקל לך המנוע או הגיר.
2. למה? איזה מערכות? סתם מעניין לדעת על מה אתה מדבר.
3. אבל הפטור עדיין לא נגמר.
5. למה אין הבדל? יש הבדל גדול.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5877
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 296 פעמים
לגבי עמדות טעינה - האם אלה עמדות ממש? כי אם כן, אז באמת לא ממש הרבה. באילת יש 9 תחנות דלק עם, אני מניח, לפחות 8 עמדות תדלוק כל אחת. זה אומר שהן יכולות לשרת משמעותית הרבה יותר רכבים. אני מקווה שאילת נערכת לגידול של רכבים חשמלים וכמות עמדות טעינה תגדל, כי עם 19 עמדות לא נגיע רחוק..15/08/2022 8:13oferlaor כתב: טעינה בבית. שווה שתבדקו עם חשמלאי פרטי. זה לא מסובך כמו שזה נראה. מאוד חששתי מזה ובסופו של דבר זה היה זול וקל דרמטית ממה שחששתי.
לגבי בקרת שיוט חכמה. בעיני זה כיום הכרחי. מצב הפקקים מזעזע ומחמיר וזה מונע תאונות מטופשות. מוזר שזה נחשב כמוצר פרמיום. באירופה מדברים על זה שרכבים יזהו שלטי מהירות ועצור וימנעו ממך לעבור את המהירות או לעבור תמרור בלי עצירה מוחלטת. זה יכריח את כל הרכבים החדשים להשתמש ביכולות הללו. מצד השילוט, הם יצטרכו לשים את השלטים גם במקומות ברורים יותר ופחות מטעים (הטסלה שלי מזהה לפעמים שלטים של נתיב מקביל מימין בגלל איך שהציבו את השלט)
@pixies העמדות לא נראות לי כל כך בעייתיות. תוריד אפליקציית PlugShare. אני רואה 19 תחנות באילת....
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

רק לגבי הערה האחרונה שלך שאין הבדל - איך בדיוק אין הבדל? רישיון רכב עולה שליש, הוצאות דלק מתחלפות בהוצאות חשמל ויורדות לעשירית מהוצאות דלק בשימוש הממוצע... ואני לא מדבר על תחזוקה שוטפת...15/08/2022 12:51loko11 כתב: הסיבה הראשונה זה מחיר כניסה גבוה מדי,
עוד סיבות שאני יכול לחשוב עליהם:
-מה קורה מתי שהסוללה מתקלקלת?
-חוסר אמון בטסלה ובמערכות שלה
-חוסר אמון בממשלה שהרי ידוע שהפטור ממיסוי ייגמר בקרוב
-חוסר בעמדות טעינה
-אין הבדל משמעותי לאזרח הפשוט בין רכב בנזין לחשמלי...
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3644
- נתן תודות: 972 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אני לא רכשתי כי אין לי חניה פרטית ליד הבית ואני לא מוכן לשלם מחירים כל כך גבוהים על רכב חשמלי,הסיבה היחידה שאני מוכן לרכוש רכב חשמלי זה כדי לחסוך כסף ,ואם רכב משפחתי חשמלי עולה היום 150000 ומעלה אז אני לא ראה את החיסכון שלי.
מיסוי המדינה מסודר לעוד שנים רבות ,במדינת ישראל כבר חשבו על כל האפשרויות ,כיום מרגילים את הלקוחות לרכב חשמלי אז עוזרים קצת במיסוי הישיר אבל המדינה מרוויחה הרבה מהרווחים הפסיכים שעושים היבואנים ,תוך מספר קטן של שנים כאשר יהיו מספיק לקוחות לרכבים החשמלים יכניסו את המיסוי על פי קילומטרים לכולם ואז נשלם על רכב כמו שתמיד שילמנו וגם יותר.המדינה לרגע לא דואגת מהפסדים של מס כי במהלך ה10 שנים הקרובות הם ירוויחו יותר מזה.
מיסוי המדינה מסודר לעוד שנים רבות ,במדינת ישראל כבר חשבו על כל האפשרויות ,כיום מרגילים את הלקוחות לרכב חשמלי אז עוזרים קצת במיסוי הישיר אבל המדינה מרוויחה הרבה מהרווחים הפסיכים שעושים היבואנים ,תוך מספר קטן של שנים כאשר יהיו מספיק לקוחות לרכבים החשמלים יכניסו את המיסוי על פי קילומטרים לכולם ואז נשלם על רכב כמו שתמיד שילמנו וגם יותר.המדינה לרגע לא דואגת מהפסדים של מס כי במהלך ה10 שנים הקרובות הם ירוויחו יותר מזה.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4675
- נתן תודות: 374 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
אם אין חניה פרטית ו/או אפשרות להתקנה של עמדת הטענה אזי זו סיבה טובה דיה נגד רכישת רכב חשמלי.24/08/2022 8:34claudia5 כתב: אני לא רכשתי כי אין לי חניה פרטית ליד הבית ואני לא מוכן לשלם מחירים כל כך גבוהים על רכב חשמלי,הסיבה היחידה שאני מוכן לרכוש רכב חשמלי זה כדי לחסוך כסף ,ואם רכב משפחתי חשמלי עולה היום 150000 ומעלה אז אני לא ראה את החיסכון שלי.
מיסוי המדינה מסודר לעוד שנים רבות ,במדינת ישראל כבר חשבו על כל האפשרויות ,כיום מרגילים את הלקוחות לרכב חשמלי אז עוזרים קצת במיסוי הישיר אבל המדינה מרוויחה הרבה מהרווחים הפסיכים שעושים היבואנים ,תוך מספר קטן של שנים כאשר יהיו מספיק לקוחות לרכבים החשמלים יכניסו את המיסוי על פי קילומטרים לכולם ואז נשלם על רכב כמו שתמיד שילמנו וגם יותר.המדינה לרגע לא דואגת מהפסדים של מס כי במהלך ה10 שנים הקרובות הם ירוויחו יותר מזה....
כל שאר הנקודות שציינת תקפות גם לרכב דלקי כך שאני מתקשה למצוא הגיון בדבריך.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
אני חושב שטעה בניסוח, יש עלות נמוכה משמעותית לטובת הבנזין, לפחות ברוב השימושים ולרוב האנשים כרגע.15/08/2022 16:30dima_vy כתב: רק לגבי הערה האחרונה שלך שאין הבדל - איך בדיוק אין הבדל? רישיון רכב עולה שליש, הוצאות דלק מתחלפות בהוצאות חשמל ויורדות לעשירית מהוצאות דלק בשימוש הממוצע... ואני לא מדבר על תחזוקה שוטפת......
חסם כניסה גבוה שדורש תקציב של רכב יוקרה של 200K+
אין היצע לרכב שני\יד שניה לכל מי שעם תקציב נמוך מ-100K.
לא משתלם אם לא נוסעים מספיק בשביל להרויח את הבדלי התחזוקה השוטפת.
מי שמלכתחילה מתחיל מתקציב של 200-250K לרכב כנראה שהחיסכון הוא לא השיקול החשוב אצלו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין סתירה בין להוציא 200+ אלף על רכב ובמקביל גם לחסוך כסף על דברים שאחרת היו עולים לך יותר.
אחרי שקניתי כבר את שלי, ולמדתי קצת כלכלה 101, מה שהבנתי הוא שכסומי כסף גדולים צריך להוציא כהלוואות ולא ממזומן. כמובן שחשוב לוודא שלא תהיה בעיה לכסות את התשלומים מההכנסות. אבל אז החסכון\השתלמות היא חודשית ולא רב-שנתית.
אחרי שקניתי כבר את שלי, ולמדתי קצת כלכלה 101, מה שהבנתי הוא שכסומי כסף גדולים צריך להוציא כהלוואות ולא ממזומן. כמובן שחשוב לוודא שלא תהיה בעיה לכסות את התשלומים מההכנסות. אבל אז החסכון\השתלמות היא חודשית ולא רב-שנתית.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4675
- נתן תודות: 374 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
תכלס הדיון היפותטי היות ואין מלאים זמינים בנמצא….24/08/2022 15:23gildmor כתב: אני חושב שטעה בניסוח, יש עלות נמוכה משמעותית לטובת הבנזין, לפחות ברוב השימושים ולרוב האנשים כרגע.
חסם כניסה גבוה שדורש תקציב של רכב יוקרה של 200K+
אין היצע לרכב שני\יד שניה לכל מי שעם תקציב נמוך מ-100K.
לא משתלם אם לא נוסעים מספיק בשביל להרויח את הבדלי התחזוקה השוטפת.
מי שמלכתחילה מתחיל מתקציב של 200-250K לרכב כנראה שהחיסכון הוא לא השיקול החשוב אצלו....
ובכל זאת, לא ברור לי מדוע ממשיכים לנופף ב 200-250K כברירת מחדל לחשמליות. אותי למשל שכנע לחלוטין דגם הג׳ילי בכיוון של השוק לחשמליות ״תקציביות״. גם אחרי ההעלאות האחרונות במחיר, אני לא חושב שיש הבדל אקוטי בעלות הרכישה בינו לבין קרוסאוברים דילקיים / היברידיים מקבילים.
עניין יד 2 / עד 100K נכון ! מטבע הדברים זהו תהליך של מספר שנים והתבגרות של השוק.
קח למשל דגם מעניין כמו Dacia Spring — מאמין שבתמחור אגרסיבי הוא יכול להמכר בפחות מ 70K. אז נכון שמדובר ברכב מיני בסיסי ביותר אבל היי .. זה לא שהמתחרים בקטגוריה מציעים אפליקציות שליטה ודיפוני אלקטרה …
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
אולי יותר נכון להגדיר את זה כמישהו שלא מחפש את המקסימום עלות\תועלת, מוכן להשקיע 100K מעבר למה שנדרש לקבל תועלת ספציפית כלשהי שממש חשובה לו ומצד שני לוותר על אולי על תועלות אחרות כאשר המחיר לא נמצא בראש הרשימה וגם לא החיסכון לטווח ארוך.24/08/2022 16:19TheCoolest כתב: אין סתירה בין להוציא 200+ אלף על רכב ובמקביל גם לחסוך כסף על דברים שאחרת היו עולים לך יותר.
אחרי שקניתי כבר את שלי, ולמדתי קצת כלכלה 101, מה שהבנתי הוא שכסומי כסף גדולים צריך להוציא כהלוואות ולא ממזומן. כמובן שחשוב לוודא שלא תהיה בעיה לכסות את התשלומים מההכנסות. אבל אז החסכון\השתלמות היא חודשית ולא רב-שנתית....
אולי התכוונת שעדיף להוציא סכומים גדולים כתשלומים כל עוד הם ללא ריבית?
במקרה דוגמה שנתקלתי עלות הלוואה לרכישת ג'ילי שמתומחר כ-132K הוא 8K על פריסה ל-36 תשלומים. זה כמובן הערכה שנתנו באתר וייתכן שלא עדכני. מי שחסך את הכסף מראש והשקיע באופן סביר יצטבר לו הפרש של יותר מ-8K ואז מההפרש אפשר להחליף נניח מקרר או כמה מכשירים אחרים בבית, במקום לשלם את זה על כעמלה על ההלוואה.
הלוואה זה מצויין אם אתה טייקון\תאגיד שלא נדרש להיות ערבים אישית להלוואה. ואז מנהל הבנק הוא זה שדואג
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@gildmor
התכוונתי בדיוק למה שאמרתי. עשיתי טעות ששילמתי בערך חצי\חצי. אם היית שואל אותי היום, אז הייתי לוקח הלוואה גדולה\ארוכה יותר ומשאיר יותר מזומנים לדברים אחרים, כגון השקעה במניות או לכל מטרה דרושה אחרת.
כמובן שרכב חשמלי הופך למאד משתלם ברגע שאתה נוסע הרבה. מי שנוסע הרבה יראה שבחשבון החודשי הוא מוציא בערך אותו דבר ולפעמים פחות ממה שהוא היה מוציא על רכב בנזין שעלה לו חצי מהמחיר.
ברכבים חשמליים, לפחות כרגע, עלות האגרה השנתית מגוכחת. בטסלה עלות הביטוח נמוכה למדי, לא יודע איך זה עם רכבים אחרים. עם טסלה אין לך הוצאות על טיפולים שנתיים הכרחיים. החשמל, אמנם עלה אבל המחיר שלו עדיין נמוך בהרבה מדלק.
אז התשלום החודשי שלך על הרכב אולי ייצא יותר גבוה, אבל שאר ההוצאות שלך נחתכות בצורה משמעותית. מי שיש לו עמדות טעינה בעבודה, למשל, בכלל מרוויח פעמיים כי הוא יכול לנסוע בכמעט בחינם לחלוטין.
שוב אחזור ואדגיש שאני לא מציע לקנות רכב יקר בהלוואה אם לא תהיה לך אפשרות להתמודד עם התשלומים, זו לא ממש הכוונה. אבל צריך להכליל בחישובים שלך את העלות השימוש הכוללת של הרכב, כולל מכירה (במידה ואתה לא מתכנן להשאר עם אותו רכב לנצח). בשיקול כזה אפשר לראות שגם רכב שעולה 250K לא באמת כזה יקר כמו שזה נשמע.
@OMRIJ
זה נכון שהריביות כרגע גבוהות יותר ממה שהיו לפני שנה, אבל יש גם אינפלציה. ז"א ששווי הכסף שלך יורד. אם אתה משלם תשלומים, אז זה מתקזז (לפחות באופן חלקי).
חשוב לי להדגיש שאני לא כלכלן, ולא בכוונתי לתת ייעוץ בניהול כספים של אף אחד. רק כתבתי את מה שאני חושב ואיך שאני מתנהל נכון לעכשיו.
את כל הכסף ה"מיותר" שלי אני שם במניות שלדעתי הולכות לנסוק ברגע שנתחיל לצאת מהמיתון.
התכוונתי בדיוק למה שאמרתי. עשיתי טעות ששילמתי בערך חצי\חצי. אם היית שואל אותי היום, אז הייתי לוקח הלוואה גדולה\ארוכה יותר ומשאיר יותר מזומנים לדברים אחרים, כגון השקעה במניות או לכל מטרה דרושה אחרת.
כמובן שרכב חשמלי הופך למאד משתלם ברגע שאתה נוסע הרבה. מי שנוסע הרבה יראה שבחשבון החודשי הוא מוציא בערך אותו דבר ולפעמים פחות ממה שהוא היה מוציא על רכב בנזין שעלה לו חצי מהמחיר.
ברכבים חשמליים, לפחות כרגע, עלות האגרה השנתית מגוכחת. בטסלה עלות הביטוח נמוכה למדי, לא יודע איך זה עם רכבים אחרים. עם טסלה אין לך הוצאות על טיפולים שנתיים הכרחיים. החשמל, אמנם עלה אבל המחיר שלו עדיין נמוך בהרבה מדלק.
אז התשלום החודשי שלך על הרכב אולי ייצא יותר גבוה, אבל שאר ההוצאות שלך נחתכות בצורה משמעותית. מי שיש לו עמדות טעינה בעבודה, למשל, בכלל מרוויח פעמיים כי הוא יכול לנסוע בכמעט בחינם לחלוטין.
שוב אחזור ואדגיש שאני לא מציע לקנות רכב יקר בהלוואה אם לא תהיה לך אפשרות להתמודד עם התשלומים, זו לא ממש הכוונה. אבל צריך להכליל בחישובים שלך את העלות השימוש הכוללת של הרכב, כולל מכירה (במידה ואתה לא מתכנן להשאר עם אותו רכב לנצח). בשיקול כזה אפשר לראות שגם רכב שעולה 250K לא באמת כזה יקר כמו שזה נשמע.
@OMRIJ
זה נכון שהריביות כרגע גבוהות יותר ממה שהיו לפני שנה, אבל יש גם אינפלציה. ז"א ששווי הכסף שלך יורד. אם אתה משלם תשלומים, אז זה מתקזז (לפחות באופן חלקי).
חשוב לי להדגיש שאני לא כלכלן, ולא בכוונתי לתת ייעוץ בניהול כספים של אף אחד. רק כתבתי את מה שאני חושב ואיך שאני מתנהל נכון לעכשיו.
את כל הכסף ה"מיותר" שלי אני שם במניות שלדעתי הולכות לנסוק ברגע שנתחיל לצאת מהמיתון.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

עכשיו בדיוק דיברתי עם חבר, ועשינו חישוב פשוט לגבי פג'ו 2008 בנזין מול חשמלית. דגם בנזין עולה בערך 135 אלף, ודגם חשמלי עולה כ-165 אלף. יצא לנו שאחזקה של דגם בנזין, כולל תדלוק מלא פעמיים בחודש, עולה כ-7000 ש"ח לשנה. זה אומר שצריך להחזיק בדגם חשמלי כ-4 שנים כדי להצדיק את העלות שלו. אני חושב שרק כאשר המחיר ישתווה, אז אנשים יותר יקנו רכבים חשמלי, אבל אל במצב של היום
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 31/08/2022 19:35, נערך פעם 1 בסך הכל.