חומר למחשבה ....
ביום שרוב המכוניות בארץ יהיו חשמליות ,וההכנסה ממסים ( מס הבלו על הדלק) תרד משמעותית ,מה לדעתכם יקרה ? האם הממשלה תטיל מס על החשמל לטעינה ? ואם כן אז טכנית איך זה יתבצע ? יתקינו מונה חשמל על כל עמדת טעינה פרטית ?
oferlaor כתב:
ראיתי שיש לא מעט אנשים שלא מוכנים אפילו לשקול מעבר לרכב חשמלי.
יש כמובן את הסיבות הפרקטיות המובנות מאליהן
אני נוהג יותר מדי קילומטראז׳ ביום
אני לא יכול להציב מטען בבית
יש לי מדי פעם נסיעה ארוכה
יקר מדי
יש רשימת המתנה ארוכה לרכב שאני רוצה
מה הסיבה שלכם? לא רק לרכב ראשי בבית אלא גם לרכב שני?
אני לא עושה סקר, סתם מעניין אותי הסברים נוספים.
...
התפשרות,
כדי לרכוש רכב במחיר נורמלי, צריך להתפשר על ג'נקיאדה מסין.
כל אלטרנטיבה אחרת יקרה באופן שערורייתי.
מה גם, שאין כרגע פתרונות זמינים וכלכליים לרכבים בכל הקטגוריות.
העתיד של הרכב הוא מנוע חשמלי. לגבי טעינה חשמלית, בספק שלתקוע כבל לקיר יהיה הפתרון לעתיד.
אגב, אני בדיעה שלא תהיה להם ברירה
לא בגלל האובדן של המיסים, אלא בגלל הצדק
לא סביר בעיני שמי שיש לו 250 אלש"ח לקנות רכב חדש חשמלי, יהנה גם ממיסוי ישיר מופחת ברכישה, וגם ממיסוי עקיף על ידי חסכון בבלו ומי שיש לו רק 100 אלש"ח לקנות מכונית מיני בנזין ישלם גם מס גבוה יותר ברכישה וגם עקיף גבוה.
ואת זה אני לא אומר מפוזיציה, למרות שאני נוסע על בנזין, לא שילמתי שקל על דלק כבר יותר מעשור וגם אם אעבור לחשמלית לא אשלם...
idabari כתב:
במידה ומהירות הטעינה תהיה כמו תדלוק, ברור שלא יפריע.
...
אני חושב שזה נושא שפשוט צריך להתרגל אליו. היום יצאתי לעבודה, ואני יודע שבמהלך היום אני אצטרך להכנס לתחת דלק לתדלק. אילו היה לי רכב חשמלי הייתי יוצא עם סוללה מלאה, כי אוטו עמד בחניה כל הלילה, וגם אם לא, אז בהגעה לעבודה הייתי יכול לטעון רכב (יש בבניין עמדות טעינה) כי אוטו עומד בחניה כל היום. במקרה שלי לפחות, עניין של מהירות הטעינה הוא דווקא שולי, כי ברוב המקרים אני יכול לתכנן יום מראש, וגם אם יש נסיעה ארוכה היא ידועה מראש והיא אחרי לילה בבית, שבמהלך הלילה ניתן להטעין את הרכב. הבא כנראה כבר יהיה חשמלי