מחפש מחליף ראוי לרסיבר Onkyo TX-NR3007
ממליץ לקחת בערבון מאד מוגבל מבחני האזנה של סוקרי אודיו. הם לא מבצעים מבחן עיוור ויכולים בקלות לשמוע הבדלים שלא באמת קיימים. כדאי לבדוק במדידות של המכשירים את הנתונים שבאמת משפיעים, ואם בודקים במבחן האזנה (שזה עדיף אבל לא תמיד אפשרי) אז הוא חייב להיות מבחן תקין, כלומר שהמאזין לא יודע מה מנגן, וצריך לזהות את ההבדלים רק לפי שמיעה. ברגע שיש ידע מקדים כלשהו לגבי מה שאתה מאזין אליו, סטטיסטית רוב האנשים ישמעו הבדלים שלא באמת קיימים.
-
ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1273
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 441 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
השאלה היא אם מדובר בהבדלים משמעותיים בין הרסיברים ברמה הזאת ,או שיותר מדובר בהבדלים שרק אודיופיל מקצועי ישים אליהם לב.
אצלי למשל לא יהיה חדר קולנוע בדירה ,אלה רק בסלון שהוא רחוק מלהיות אופטימלי ,אז רוב הסיכויים שלא ארגיש הבדלים משמעותיים.
אצלי למשל לא יהיה חדר קולנוע בדירה ,אלה רק בסלון שהוא רחוק מלהיות אופטימלי ,אז רוב הסיכויים שלא ארגיש הבדלים משמעותיים.
עופר.י
תלוי את מי אתה שואל. יש אנשים שמשוכנעים שיש להם יכולת לשמוע הבדלים גם אתה מחליף את הכבל חשמל במערכת. לא מזמן ראיתי סרטון של איזה ליצן שמשוכנע שמטהר אוויר בחדר שיפר לו את הסאונד בטירוף.01/09/2022 12:18ofer1973 כתב: השאלה היא אם מדובר בהבדלים משמעותיים בין הרסיברים ברמה הזאת ,או שיותר מדובר בהבדלים שרק אודיופיל מקצועי ישים אליהם לב.
אצלי למשל לא יהיה חדר קולנוע בדירה ,אלה רק בסלון שהוא רחוק מלהיות אופטימלי ,אז רוב הסיכויים שלא ארגיש הבדלים משמעותיים....
Jack of some trades, master of none
-
ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1273
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 441 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
חחח חזק ,אז אני רץ לקנות מטהר אוויר 
אבל אתה בחלט צודק ,אני מתאר לעצמי שיש אנשים שכן מסוגלים לשמוע הבדלים קטנים יחסית.
אבל במקרה שלי אני יודע מראש שלא אשים לב להבדלים קטנים ,ובמיוחד שזה מיועד אצלי לסלון ולא לחדר יעודי.

אבל אתה בחלט צודק ,אני מתאר לעצמי שיש אנשים שכן מסוגלים לשמוע הבדלים קטנים יחסית.
אבל במקרה שלי אני יודע מראש שלא אשים לב להבדלים קטנים ,ובמיוחד שזה מיועד אצלי לסלון ולא לחדר יעודי.
עופר.י
הבדל בין מערכת כיול ברמה טובה ומעלה (audyssy xt32, dirac, arc) לבין משהו נחות (audyssey xt ומטה, ypao, acceq וכל מה שיש ברסיברים הזולים/ביניים חוץ מ-audyssey xt32 שכן זמין מ-x3700 ומעלה שיחסית לא יקר ביחס לאיכות מערכת הכיול ובאופן כללי נותן תמורה טובה לכסף) - יכול להיות די משמעותי, וכנראה שעם קצת מאמץ תצליח לשמוע הבדל אם תעשה בדיקה ראויה.
לגבי הגברה טיפה יותר טובה או טיפה פחות טובה, DAC כזה או אחר... יהיה לך מאד קשה לשמוע הבדל, עד בלתי אפשרי אם אתה משווה בין 2 מכשירים ברמה טובה ומעלה עם רמקולים שקלים להנעה ולא דורשים מגבר מיוחד (וגם אם כן, כנראה שגם רסיבר ברמה גבוהה מאד יהיה לא מספק בלי הגברה חיצונית מתאימה).
לגבי הגברה טיפה יותר טובה או טיפה פחות טובה, DAC כזה או אחר... יהיה לך מאד קשה לשמוע הבדל, עד בלתי אפשרי אם אתה משווה בין 2 מכשירים ברמה טובה ומעלה עם רמקולים שקלים להנעה ולא דורשים מגבר מיוחד (וגם אם כן, כנראה שגם רסיבר ברמה גבוהה מאד יהיה לא מספק בלי הגברה חיצונית מתאימה).
כמו שGalZohar אמר, בלי השוואה עיוורת מאוד קשה להבדיל. ועדיין יש הרבה מאוד אנשים שבלי שום מבחן מדווחים בביטחון מלא על שיפור או הרעה דרסטית גם במרחק של ימים ושבועות בין החלפת מערכות. סביר שהרבה מזה הוא כתוצאה מהשפעה פסיכואקוסטית ולפעמים גם חוסר ידע באיך להוציא תוצאה טובה במכשיר כזה או אחר. היה לא מזמן אחד בAVSF שהכריז שאחרי שנים של משחקים וכיוונים של הRC אצלו הוא הגיע למסקנה שזה קשקוש שרק הורס את הסאונד. הסתבר שאפילו פרמטר אחד לא היה נכון בכיול שלו למרות כל השנים שהוא כביכול עושה לו ריפיין.
הכנה של מבחן עיוור זה משהו לא פשוט בכלל וצריך להגיע לרמת השוואת gain מאוד מאוד מדוייקת (משהו כמו לא יותר מ0.2 DB) שזה כשלעצמו לא טריויאלי. אם אתה לא יכול לעבור on the fly מאחד לשני זה גם בעייתי כי הEchoic memory מחזיק לכמה שניות בלבד. אם אתה שומע בחנויות זה נחמד אבל זה לא יהיה 1:1 למה שיש לך בבית ומעט מאוד יאפשרו לך להתנסות בבית לפני רכישה.
הכנה של מבחן עיוור זה משהו לא פשוט בכלל וצריך להגיע לרמת השוואת gain מאוד מאוד מדוייקת (משהו כמו לא יותר מ0.2 DB) שזה כשלעצמו לא טריויאלי. אם אתה לא יכול לעבור on the fly מאחד לשני זה גם בעייתי כי הEchoic memory מחזיק לכמה שניות בלבד. אם אתה שומע בחנויות זה נחמד אבל זה לא יהיה 1:1 למה שיש לך בבית ומעט מאוד יאפשרו לך להתנסות בבית לפני רכישה.
לא כזה קשה. תגדיר צרכים ותקציב ותקנה את הכי מתאים במסגרת הזאת ממה שיש או יהיה בקרוב בשוק. יש כאן הרבה חברים מאוד ספציפיים בהעדפות ובצרכים שלהם שלא בהכרח תואמים את שלך. עד רמת מחיר מסויימת הבחירה היא לרוב בין 3 מותגים בלבד. ההבדלים בינהם יחסית מינוריים. בעניין הבדלי הסאונד, בסופו של דבר הרמקולים שלך הם אלו שהכי משפיעים, כי מגבר לא אמור לצבוע לך את הסאונד, כך שזה יותר מי מציע RC יותר מוצלח.01/09/2022 23:50ofer1973 כתב: תודה אבי .
ואני חשבתי לתומי שברמות האלו של הרסיברים הבחירה תהיה מאוד קלה ,מקווה שלבסוף אצליח לבחור נכון....