סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
trigger
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #361 

13/12/2021 1:13  
itfan כתב:
הוראות התקנה:

1) להכניס את המודול Nokia G-010S-A לפורט SFP1 של הממיר מדיה.

2) להכניס את המודול SFP to rj45 לפורט SFP2 של הממיר מדיה.

3) לחבר את הסיב האופטי למודול Nokia G-010S-A.

4) לחבר כבל רשת מהמודול SFP to rj45 לפורט WAN בנתב (רצוי פורט שתומך במהירות 2.5G).

5) לחבר את ספק הכוח שהגיע עם הממיר מדיה לצד האחורי שלו ולשקע חשמלי.

6) בהנחה ש המודול Nokia G-010S-A עבר רישום כנדרש במערכות של בזק (אחרת, צריך להתקשר לתמיכה הטכנית שלהם ולהסדיר את זה), החיבור אמור להיות פעיל תוך שתי דקות בערך מזמן החיבור לחשמל (צריך לחכות עד שכל שלושת הנורות בממיר ידלקו באופן רציף), ואז אמור להיות אפשרי להפעיל חייגן PPPOE בנתב ולקבל חיבור במהירות 2.5G/250M לאינטרנט.
...
1) צריך כנראה כרטיס רשת פנימי שתומך ב 2.5Gbps ? איזה יש לך?
2) באיזה ראוטר השתמשת לניסוי? יש קישור למשהו מעניין?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #362 

19/09/2022 16:38  
trigger כתב:
1) צריך כנראה כרטיס רשת פנימי שתומך ב 2.5Gbps ? איזה יש לך?
...
אני משתמש בכרטיס USB שאפשר להזמין מ-AliExpress בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005003935388933.html
2) באיזה ראוטר השתמשת לניסוי? יש קישור למשהו מעניין?
...
כמו שכבר כתבתי פה, אני משתמש בנתב MikroTik RB5009UG+S+IN. לא בטוח שאפשר לקנות כזה כרגע (הם לא מצליחים לענות על הביקושים).

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שרשור שלא נקרא #363 

אני מתנצל מראש אם הייתה תשובה, פשוט קשה לעקוב אחרי כל כך הרבה פרטים.

בהנחה ואני רוצה להתחבר ל 2.5G בבזק ויש לי נתב (שבניתי) שמריץ PFSENSE עם כרטיס שיש לו כניסת SFP+ (mellanox connect X3)
אני פשוט מחבר את ה-SFP+ של נוקיה, הפורט מסתנכרן על 10G והספק פשוט מזרים עד 2.5G בקו? או שחובה לעבור קודם המרה
ל-RJ45 שיכול להסתנכרן ישירות ב-2.5 עם חיבור RJ45 מתאים בנתב?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3320
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 633 פעמים

שרשור שלא נקרא #364 

20/09/2022 11:47  
sYn כתב:
אני מתנצל מראש אם הייתה תשובה, פשוט קשה לעקוב אחרי כל כך הרבה פרטים.

בהנחה ואני רוצה להתחבר ל 2.5G בבזק ויש לי נתב (שבניתי) שמריץ PFSENSE עם כרטיס שיש לו כניסת SFP+ (mellanox connect X3)
אני פשוט מחבר את ה-SFP+ של נוקיה, הפורט מסתנכרן על 10G והספק פשוט מזרים עד 2.5G בקו? או שחובה לעבור קודם המרה
ל-RJ45 שיכול להסתנכרן ישירות ב-2.5 עם חיבור RJ45 מתאים בנתב?
...
יש כמה בעיות קטנות עם הנושא. הראשונה, היא שלמשל מודול של נוקיה שדובר עליו כאן הוא לא SFP+, אלה SFP בלבד. ובגלל זה אתה צריך לבדוק שהכרטיס רשת שיש לך במצב של התקן SFP מחובר עליו תומך כלל במהירות של 2.5G ולא רק במהירות של 1G. אחרת אתה צריך ממיר מדיה חיצוני מתאים ומודול SFP+ לנחושת שתומך חוץ מ 10G גם ב 2.5G.

הבעיה "קטנה" נוספת היא תאימות של mellanox connect X3 לעבודה ב FREEBSD 12.3, שעליו מבוסס pfSense בגרסה עדכנית.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #365 

20/09/2022 11:56  
sys_admin כתב:
יש כמה בעיות קטנות עם הנושא. הראשונה, היא שלמשל מודול של נוקיה שדובר עליו כאן הוא לא SFP+, אלה SFP בלבד. ובגלל זה אתה צריך לבדוק שהכרטיס רשת שיש לך במצב של התקן SFP מחובר עליו תומך כלל במהירות של 2.5G ולא רק במהירות של 1G. אחרת אתה צריך ממיר מדיה חיצוני מתאים ומודול SFP+ לנחושת שתומך חוץ מ 10G גם ב 2.5G.

הבעיה "קטנה" נוספת היא תאימות של mellanox connect X3 לעבודה ב FREEBSD 12.3, שעליו מבוסס pfSense בגרסה עדכנית.
...
אני עובד איתו היום על פרטנר, עובד בסדר מהבחינה הזאת.
אבל אני לא מכיר כרטיסים שמקבלים מודול אופטי (או מודולים אופטיים) שתומכים ב-2.5 אלא רק 1/10.

יש כאלה?

מה שלמעשה אני שואל, זה האם כאשר עובדים עם מהירויות שבד"כ לא נתמכות במודולים אופטיים (2.5/5)
חובה קודם להמיר ל-RJ5 באמצעות ממיר ואז לחבר לנתב (במידה ויש בנתב כניסת RJ45)?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #366 

20/09/2022 12:21  
sYn כתב:
אני עובד איתו היום על פרטנר, עובד בסדר מהבחינה הזאת.
אבל אני לא מכיר כרטיסים שמקבלים מודול אופטי (או מודולים אופטיים) שתומכים ב-2.5 אלא רק 1/10.

יש כאלה?

מה שלמעשה אני שואל, זה האם כאשר עובדים עם מהירויות שבד"כ לא נתמכות במודולים אופטיים (2.5/5)
...
אם אתה עובד אתו עם פרטנר והכל תקין מבחינתך, אז לפחות למהירות של 1G זה יכול להתאים.
תמיכה במהירות של 2.5G בתקן SFP היא די לא נפוצה, במיוחד בקרב כרטיסי רשת שהם גם SFP+ .
אחד הבודדים שכן תומך בכך הוא BCM57810S NIC וגם לצורך זה נדרש דרייבר מתאים. יש דיון על כך, עד כמה שאני זוכר כאן:
https://www.dslreports.com/forum/r32230 ... 57810S-NIC
והפתרון הפשוט עם כרטיס רשת שלך הוא מה שהצעתי לפני זה. חוץ מזה, אתה יכול לבצע את הניסוי לפני זה עם המודול של NOKIA בכדי לוודא את מה שהסברתי מקודם ואם זה יהיה מוגבל ל 1G, אז לפועל לפי בדרך שנתתי.

בקשר ל"כרטיסים שמקבלים מודול אופטי (או מודולים אופטיים) שתומכים ב-2.5 אלא רק 1/10", אז רוב הכרטיסי SFP+ מקבלים מודולים SFP+ שהם יכולים לעבוד גם על 10G וגם על 5G וגם 2.5G .

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #367 

20/09/2022 12:21  
sYn כתב:
...
מה שרלוונטי פה זו מהירות של 2.5G ומה שחובה זה להשתמש בציוד שתומך ב-SFP במהירות הזו. המעבר דרך RJ45 זו דרך אפשרית לעשות את זה (שהיא באופן יחסי פשוטה וזולה), אבל יש בהחלט גם דרכים אחרות. הדרך הכי פשוטה, כמובן, היא להשתמש בנתב בעל פורט +SFP שתומך ישירות (גם) במהירות של 2.5G (דבר שהוא נדיר, אבל קיים). דרך אחרת, שיכולה דווקא להיות רלוונטית עבורך, היא להישתמש במתג בעל פורטים +SFP שתומכים (גם) במהירות של 2.5G (כמו ה- MikroTik CRS305-1G-4S+IN, למשל). אפשר להתקין את המודול Nokia באחד מהפורטים של מתג כזה ואז לחבר אותו לפורט +SFP בכרטיס שלך בעזרת כבל DAC פסיבי (זה יהיה חיבור על טהרת ה-SFP, בלי שום מעבר דרך RJ45).

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #368 

20/09/2022 16:53  
sys_admin כתב:
אם אתה עובד אתו עם פרטנר והכל תקין מבחינתך, אז לפחות למהירות של 1G זה יכול להתאים.
תמיכה במהירות של 2.5G בתקן SFP היא די לא נפוצה, במיוחד בקרב כרטיסי רשת שהם גם SFP+ .
אחד הבודדים שכן תומך בכך הוא BCM57810S NIC וגם לצורך זה נדרש דרייבר מתאים. יש דיון על כך, עד כמה שאני זוכר כאן:
https://www.dslreports.com/forum/r32230 ... 57810S-NIC
והפתרון הפשוט עם כרטיס רשת שלך הוא מה שהצעתי לפני זה. חוץ מזה, אתה יכול לבצע את הניסוי לפני זה עם המודול של NOKIA בכדי לוודא את מה שהסברתי מקודם ואם זה יהיה מוגבל ל 1G, אז לפועל לפי בדרך שנתתי.

בקשר ל"כרטיסים שמקבלים מודול אופטי (או מודולים אופטיים) שתומכים ב-2.5 אלא רק 1/10", אז רוב הכרטיסי SFP+ מקבלים מודולים SFP+ שהם יכולים לעבוד גם על 10G וגם על 5G וגם 2.5G .
...
אני רוצה רגע לעשות סדר כי אני הולך לאיבוד, כל "שקע" SFP+ או SFP יתמוך במהירות 2.5G במידה והמודול תומך במהירות?
והאם הכוונה למודול שממיר ל-RJ45/DAC או שיש מודולים שניתן לחבר אליהם סיב והם יסתנכרנו במהירות הזאת?

יש לכם דוגמא לכזה מודול? בחיפוש מהיר מצאתי רק 2.5GBaseT ולא כאלה שמקבלים סיב.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #369 

21/09/2022 8:12  
sYn כתב:
אני רוצה רגע לעשות סדר כי אני הולך לאיבוד, כל "שקע" SFP+ או SFP יתמוך במהירות 2.5G במידה והמודול תומך במהירות?
והאם הכוונה למודול שממיר ל-RJ45/DAC או שיש מודולים שניתן לחבר אליהם סיב והם יסתנכרנו במהירות הזאת?

יש לכם דוגמא לכזה מודול? בחיפוש מהיר מצאתי רק 2.5GBaseT ולא כאלה שמקבלים סיב.
...
בוא נעשה קצת סדר. לא כל "שקע" SFP יתמוך במהירות של 2.5G, במידה והמודול תומך במהירות, אלה בודדים ביותר כן יתמכו בכך.
רוב "השקעים" של SFP+ יתמכו במהירות של 2.5G, במידה והמודול תומך במהירות זו.
יש גם מודולים SFP+ שאפשר לחבר עליהם סיב ויתמכו בזה וגם מודולים שהם DAC או RJ45, שיתמכו במהירות זו ואחרים, כמו DAC אופטי אקטיבי וכו'.

במקרה שלך הכי פשוט יהיה להשתמש בממיר מדיה תומך שעליו מחובר SFP של NOKIA ובצד שני של ממיר מדיה יהיה SFP ל RJ45, שגם תומך ב מהירות של 2.5G. ובצד של SFP+ של כרטיס רשת בנתב תחבר מודול SFP+ שהוא מה שמכונה multigigabit ותומך ב 10G, ב 5G וב 2.5G. כך הוא יסתנכרן על 2.5G מול ממיר מדיה.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #370 

21/09/2022 9:16  
sys_admin כתב:
בוא נעשה קצת סדר. לא כל "שקע" SFP יתמוך במהירות של 2.5G, במידה והמודול תומך במהירות, אלה בודדים ביותר כן יתמכו בכך.
רוב "השקעים" של SFP+ יתמכו במהירות של 2.5G, במידה והמודול תומך במהירות זו.
יש גם מודולים SFP+ שאפשר לחבר עליהם סיב ויתמכו בזה וגם מודולים שהם DAC או RJ45, שיתמכו במהירות זו ואחרים, כמו DAC אופטי אקטיבי וכו'.

במקרה שלך הכי פשוט יהיה להשתמש בממיר מדיה תומך שעליו מחובר SFP של NOKIA ובצד שני של ממיר מדיה יהיה SFP ל RJ45, שגם תומך ב מהירות של 2.5G. ובצד של SFP+ של כרטיס רשת בנתב תחבר מודול SFP+ שהוא מה שמכונה multigigabit ותומך ב 10G, ב 5G וב 2.5G. כך הוא יסתנכרן על 2.5G מול ממיר מדיה.
...
ממה שאני קורא המודול של נוקיה שבזק מוכרת תומך ב-2.5G, אז אני יכול פשוט לחבר אותו לכרטיס של מלנוקס שהוא SFP+ (אבל מקבל גם מודולים של SFP כי היום מחובר אליו כזה מודול של פרטנר) ופורט ה-WAN בנתב (pfsense) יסתנכרן על 2.5G?

את חיבור ה-LAN אני יכול להוציא מחיבור RJ45 (יש לי על השרת כרטיס 10G של אינטל). מדובר בלוח של supermicro עם מעבד Xeon-D (צ'יפסט X10SDV לסוגיו).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #371 

22/09/2022 11:31  
sYn כתב:
ממה שאני קורא המודול של נוקיה שבזק מוכרת תומך ב-2.5G, אז אני יכול פשוט לחבר אותו לכרטיס של מלנוקס שהוא SFP+ (אבל מקבל גם מודולים של SFP כי היום מחובר אליו כזה מודול של פרטנר) ופורט ה-WAN בנתב (pfsense) יסתנכרן על 2.5G?

את חיבור ה-LAN אני יכול להוציא מחיבור RJ45 (יש לי על השרת כרטיס 10G של אינטל). מדובר בלוח של supermicro עם מעבד Xeon-D (צ'יפסט X10SDV לסוגיו).
...
כפי שכבר כתבתי לך בתשובה הקודמת, מודול NOKIA המדובר הוא לא SFP+, אלה ש SFP בלבד ובגלל זה הוא ידע להסתנכרן על 2.5G רק בכרטיס רשת שתומך בזה במצב של SFP. ואותו כרטיס של מלנוקס רוב הסיכויים שלא תומך בזה. בגלל זה הוא יעבור למהירות של 1G.
איך לעבור למהירות של 2.5G במקרה שלך כבר כתבתי בתשובה הקודמת.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #372 

22/09/2022 11:58  
sys_admin כתב:
כפי שכבר כתבתי לך בתשובה הקודמת, מודול NOKIA המדובר הוא לא SFP+, אלה ש SFP בלבד ובגלל זה הוא ידע להסתנכרן על 2.5G רק בכרטיס רשת שתומך בזה במצב של SFP. ואותו כרטיס של מלנוקס רוב הסיכויים שלא תומך בזה. בגלל זה הוא יעבור למהירות של 1G.
איך לעבור למהירות של 2.5G במקרה שלך כבר כתבתי בתשובה הקודמת.
...
הבנתי :)
תודה רבה על הסבלנות וסליחה על החפירה.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1102
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שרשור שלא נקרא #373 

לא הבנתי איך בהודעות הקודמות נאמר שהמתאם של נוקיה ONT G-010G-Q תומך בקצבים של 2.5Gb אם יציאת הרשת שלו תומכת רק עד 1Gb?
מהצד של הסיב הוא כנראה תומך אבל אין לאן להעביר את הקצב הזה.

*עריכה
הבנתי, טעות שלי.
המתאם שסלקום הביאו הוא אחר, לא G-010S-Q המדובר כאן.

adonis
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #374 

10/09/2022 22:59  
itfan כתב:
כפי שצוין פה לא מזמן (גם בשרשור הנוכחי וגם באחרים), הרבה אנשים שרכשו לאחרונה מודול SFP ONT מבזק קיבלו מודול מסוג Nokia G-010S-Q (מק"ט בזק 136375).
1) ה- Nokia G-010S-Q תומך במהירות 2.5G וניתן להשתמש בו, כמו ב- Nokia G-010S-A, לחיבור של ציוד פרטי במהירות הזו.
2) כל פריטי הציוד שנבדקו על ידי בעבר ונמצא שהם עובדים טוב עם ה- Nokia G-010S-A (לצורך חיבור במהירות 2.5G) עובדים טוב מאד גם עם ה- Nokia G-010S-Q.
3) ישנם גם פריטי ציוד שלא עבדו עם ה- Nokia G-010S-A או שעבדו איתו באופן חלקי/בעייתי בלבד ועובדים בלי שום בעיות עם ה- Nokia G-010S-Q. פריטים אלה כוללים, בין היתר, את המודול SFP to RJ45 מסוג TL-SM410U של חברת TP-LINK (שעליו נכתב בתחילת השרשור הנוכחי) ואת ממיר המדיה 2.5G (שעליו נכתב בשרשור הנוכחי לפני כמה שבועות) שניתן להזמין מ- AliExpress בקישור הבא:
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
...
@itfan למתחברי פייבר חדשים שרוכשים מבזק את המודול מסוג Nokia G-010S-Q האם היית ממליץ עדיין לרכוש את ממיר המדיה של 10GTEK עם אחד המודולים SFP to RJ45 המומלצים או את ממיר המדיה החדש 2.5G עם SFP/RJ45?

ושאלה שעדיין פתוחה אצלי לאחר קריאת כל השרשור, האם אוכל לחבר את הראוטר NETGEAR RBR850 שלי (עם מספר סטלייטס MESH), אשר מגיע עם פורט WAN 2.5G, ישירות לממיר המדיה וללא ציוד נוסף מבזק?
https://www.netgear.com/images/datashee ... RBK852.pdf
תודה רבה!

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #375 

17/10/2022 7:12  
adonis כתב:
@itfan למתחברי פייבר חדשים שרוכשים מבזק את המודול מסוג Nokia G-010S-Q האם היית ממליץ עדיין לרכוש את ממיר המדיה של 10GTEK עם אחד המודולים SFP to RJ45 המומלצים או את ממיר המדיה החדש 2.5G עם SFP/RJ45?
...
ע"פ מה שבדקתי, הממיר מדיה החדש 2.5G שניתן להזמין מ-AliExpress בקישור
https://www.aliexpress.com/item/1005004340369253.html
עובד מצויין עם ה- Nokia G-010S-Q (אבל לא עם ה- Nokia G-010S-A). היות ומדובר בפתרון שהוא זול משמעותית מהאלטרנטיבות, עבור מי שכבר רכש את המודול ויודע בוודאות שיש לו Nokia G-010S-Q, זהו קרוב לוודאי הפתרון המומלץ ביותר.

ושאלה שעדיין פתוחה אצלי לאחר קריאת כל השרשור, האם אוכל לחבר את הראוטר NETGEAR RBR850 שלי (עם מספר סטלייטס MESH), אשר מגיע עם פורט WAN 2.5G, ישירות לממיר המדיה וללא ציוד נוסף מבזק?
...
קרוב לוודאי שכן. באופן עקרוני זה צריך לעבוד, אבל בחיבורי רשת עם Auto Negotiation יש תמיד סיכוי מסויים ששני הצדדים לא יצליחו להסתנכרן זה מול זה (כך שהחיבור יכשל לחלוטין או יעבוד באופן משובש). זה אמנם די נדיר היום להיתקל בבעיות בחיבורים של עד 1G, אבל הסטנדרט של 2.5G הוא חדש יחסית ושם הסיכוי לבעיות כאלה הוא כנראה עדיין די ממשי בשלב זה. בקיצור: הדרך היחידה לדעת בוודאות שדברים באמת יעבדו באופן תקין היא לנסות. אם אתה לא מכיר מישהו שכבר חיבר את אותו הציוד בדיוק ובדק שזה עובד, כנראה שלא תוכל לדעת בלי לנסות בעצמך.

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון: החיבור ברשת של בזק הוא דרך חייגן PPPoE ולא כל נתב בנוי לתת ביצועים טובים דרך חיבור כזה (נדרשת תוכנה מותאמת במיוחד, מה שקיים בנתבים של בזק, אבל לא תמיד קיים בנתבים אחרים). האם הנתב שלך מסוגל "לסחוב" 2.5G בחיבור דרך חייגן PPPoE? אין לי מושג.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”