קצת מידע על AMD Zen 4 and RDNA3 7000 Series ‘Raphael’ שמגיע ב 29/8/22

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

מסכים שלא צריך למהר. צריך להמתין מעט לראות מה אינטל ישחררו בדור 13 שלהם השנה ואז להחליט. לגבי "לא רואה סיבה לקפוץ לפלטפורמה החדשה" - זה תלוי סיטואציה. אם יש לך מחשב עריכה שהוא מקור הפרנסה שלך (ואין לך תקציב ל THREADRIPPER) ויש לך דור ZEN 3 או חס וכרפס 1-2, ברור שיש סיבה. לגיימינג כרגע ברור שלא. הכל תלוי סיטואציה.

אני מחכה שה 5800X3D יתרסק במחיר בשביל לשדרג מה 5600X שלי (כן, לא ממש חיוני, סתם רוצה).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #77 

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/x ... rks_in_an/

יש כאן משהו קצת מצחיק\עצוב. שים לב איך אינטל מייצגים את ה-5800X3D 😄

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #78 

אני אף פעם לא מתייחס ברצינות להצהרות יצרנים. בעיקר לא של אינטל שכבר נתפסו יותר מפעם אחת בזיוף תוצאות.

דור 13 כבר בפתח וידיע לפני סוף השנה הנוכחית, אני אישית מתכוון להמתין לביקורות מסודרות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #79 

תראה את הביצועים של ה 12900 של אינטל מול ה 5800X3D בביקורת עצמאית מקצועית. עכשיו תשווה את זה לדרף של אינטל בתגובה ברדאיט שקישרת ותבין למה אי אפשר להתייחס לגרפים שלהם ברצינות:
Capture.JPG

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #80 

גם ברדיט וגם בגרף הזה, התוצאות בfar cry 6 דומות ובעלת אותה מגמה - ה5800x3d מהיר מה12900k

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #81 

אני יודע. הכוונה שלי הייתה שאפילו בהשוואות של אינטל המעבד הזה של AMD מאד מרשים ואיך הם סימנו את ה"גרף" שלו כדי להחביא את העובדה הזו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #82 

מה שיפה הוא שלפחות ב 7600X, ככל שהזיכרון מהיר יותר, מקבלים יותר ביצועים (שוב, במעבד הנ"ל בגיימינג), ונראה שבדור הנוכחי אין הבדלי ביצועים בין 2 ל 4 סטיקים של זיכרון:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #83 

28/09/2022 16:34  
TheCoolest כתב:
אני יודע. הכוונה שלי הייתה שאפילו בהשוואות של אינטל המעבד הזה של AMD מאד מרשים ואיך הם סימנו את ה"גרף" שלו כדי להחביא את העובדה הזו.
...

:lol:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #84 

28/09/2022 16:34  
TheCoolest כתב:
...
בגלל זה לא ציטטתי אותך... :)
התייחסתי לגרף השני שהעלו, כאילו הגרף של אינטל מזוייף
למרות ששני הגרפים מראים אותו דבר

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #85 

AMD שיחררה מצגת שחושפת כמה פרטים רישמיים. האחד הוא אישור רישמי לכך שנראה מעבד 3D V-Cache גם ב ZEN 4, והשני כי מעבדי ZEN 3 (סידרת 5XXX) ימשיכו להיות משווקים רישמת גם ב 2023:

https://videocardz.com/newz/leaked-amd- ... x3d-series
AMD-ROADMAP-1536x945.jpg

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #86 

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

https://www.youtube.com/watch?v=GNypS8DgFoY

שרשור שלא נקרא #87 

סקירה ממצה ומקצועית מדוע ההשקה של ZEN4 מאכזבת מבחינת מכירות.
מעבר לעיתוי (האטה כלכלית וכו'), כל התשובות הצפויות נכונות.
מחירים גבוהים מידי, מחירים שערוריתים של לוחות אם, מחירי זיכרון עדיין גבוהים מידי, ההשקה של אינטל נראת מוצלחת ומשמעותית אופטימלית יותר בהיבט מחיר כולל, ואף גם כפי שהוזכר כאן, המחירים של הדור הקיים הולכים ויורדים, ואין סיבה ממשית לשלם פרמייה כה גבובה עבור שידרוג מינורי יחסית.
מעבר לכך, ובעיקר, אני חושב ש- AMD איבדה כיוון והיא קורבן של הצלחתה שלה, מיצוב ה- VFM האולטימטיבי נעלם כלא היה, וזה נראה יותר כמו אינטל בימים הטובים.
במאמר מוסגר המניה התרסקה אתמול 13% עקב הורדת תחזית, סה"כ ירדה 60% מהשיא, נראה כיצד הדבר ישפיע על אסטרטגית המחירים, בעיקר לאור התחרות הקשה.

אני שוקל קניית מערכת בקצה הגבוה, ממתין מספר שבועות להתפתחויות, וסקירות מקצועיות ומהימנות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #88 

מסתבר באופן לא מפתיע ש AM5 רחוק מהצלחה במכירות, והסרטון הבא מסביר למה למי שמעוניין:

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #89 

AMD כתבו את הכלים להצלחה, הצליחו בצורה מסחררת, ואז החליטו לעשות הכל הפוך עם AM5.
מזכיר את הארוגנטיות של אינטל בימים הטובים, בדיוק כאשר אינטל החליטו להפיק לקחים ולהילחם מלחמה שערה.
בקיצור, מיצוב מופרך ולא ריאלי, בהיתעלם מהתחרות, לא עוד VFM אולטימטיבי.
במאמר מוסגר: רוב הסקירות מראות שהבדל הביצועים בין DDR4 ל- DDR5 הינו פרקטית זניח, מה שיוצר פעם מחירים עצום, במיוחד אם כוללים את הלוחות החדשים.

https://www.techpowerup.com/review/inte ... dr5/7.html

בכל זאת סיבה אחת לפחות לקנות DDR5: לשמור על ההשקעה לעתיד לבוא, אך גם במקרה זה כל חישוב לגופו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #90 

אתה מפספס את העובדה ש-AMD עדיין מוכרת המון מעבדים מסדרה 5000. כך שהיא בסדר.
התמחור של לוחות AM5 הוא הזוי לחלוטין. אני מניח שעם הזמן יקרה משהו והמחיר יירד. לא ברור לי הפרש המחירים המופרך בין לוחות של AMD ללוחות של אינטל.
מבחינת יכולות ומבחינת המפרטים הטכניים שבהם הלוחות צריכים לעמוד דומים. אני חושב שבסוף יקרה משהו שיישר קו בעניין זה.
AMD הייתה "VFM" בעבר כי תמיד הייתה ה-underdog. עם יציאת מעבדי ZEN ועם היתקעות של אינטל על תהליך ייצור מיושן במשך שנים נתנה ל-AMD את ההזדמנות להתעלות על אינטל ולתת פתרון משתלם יותר.
היום מעבדי החברות נותנים לקונה ביצועים דומים, לפחות בחלק מרמות המחיר. לדעתי מעבדי רייזן 7 ו-5 יידרשו עדכון מחירים כלפי מטה.

אישית, אני מחכה לראות מה יציעו המעבדים עם V-Cache. לדעתי לכל מי שיש לו היום מחשב עדכני מהשנים האחרונות, בין אם AMD או אינטל, אין הרבה טעם לקפוץ על שדרוג עכשיו.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”