Banana Pi BPI-R3
Re: Banana Pi BPI-R3 - אופציה מעניינת
- נראה שכן במבט ראשון.. לא מכיר את המכשיר...
- בטוח אפשר אבל זה לא יהיה פשוט להתקין. אבל יש תמיכה מובנת ב adguard שעושה את אותו הדבר בידיוק.
נראה מעניין.
ברשותכם אנצל את השרשור לשאלה - בהנחה שאני צריך Wireless AP (אשר תשורשר ל-pfsense), האם אתם ממליצים על אחד מהמכשירים הנ"ל? או שאולי עדיף מכשיר כמו Redmi AX6000 (אשר, בשעה טובה, נראה שאנשים מצליחים להריץ עליו open-wrt)? או אולי מכשיר אחר יתאים יותר?
הדרישות מהמכשיר:
- תומך באופן מלא ב- dd-wrt, open-wrt, tomato או מערכת דומה.
- תומך ב-WPA3
- תמיכה ב-WIFI 6
- עדיפות לחומרה חזקה (גם כ-future proof לכמה שנים, וגם למקרה בו יום אחד ארצה לשנות את ייעוד המכשיר לנתב, להריץ עליו VPN וכו',).
- שניתן להשיג אותו בארץ (אפשר בהזמנה מחו"ל).
תודה מראש ואחלה סופ"ש
ברשותכם אנצל את השרשור לשאלה - בהנחה שאני צריך Wireless AP (אשר תשורשר ל-pfsense), האם אתם ממליצים על אחד מהמכשירים הנ"ל? או שאולי עדיף מכשיר כמו Redmi AX6000 (אשר, בשעה טובה, נראה שאנשים מצליחים להריץ עליו open-wrt)? או אולי מכשיר אחר יתאים יותר?
הדרישות מהמכשיר:
- תומך ב-WPA3
- תמיכה ב-WIFI 6
- עדיפות לחומרה חזקה (גם כ-future proof לכמה שנים, וגם למקרה בו יום אחד ארצה לשנות את ייעוד המכשיר לנתב, להריץ עליו VPN וכו',).
תודה מראש ואחלה סופ"ש
לשניהם חומרה זהה, עם יתרון של 2 ג'יגה ראם לbpi. ניתן להפעיל WED בשניהם (פרסמתי מדריך על זה) והcpu יהיה idle כל הזמן מה שמשאיר לך הרבה משאבים לתוכנות אחרות. אני אישית מריץ את רוב הדברים על מכשיר אחר במקביל לראוטר.04/11/2022 0:51mumin16 כתב: נראה מעניין.
הדרישות מהמכשיר:
- תומך ב-WPA3
- תמיכה ב-WIFI 6
תודה מראש ואחלה סופ"ש
...
היתרונות של הבורד ברורים
- חיבורי m2 minipcie שלהם אתה יכול לחבר המון דברים כמו מודם סלולר, ssd ועוד כרטיסי wifi למשל 6e
- usb
- אפשר להשתמש בפינים שבheader שם לחבר אביזרים נוספים
החסרונות גם ברורים, זה לא מוצר consumer ואתה תצטרך לעשות הכל בעצמך. לאלתר לו קייס, לחבר אנטנות, להוסיף קירור (אולי פסיבי מספיק) ועוד..
מצד שני, אם אתה אוהב להתעסק בדברים האלה זה יכול להיות יתרון
תודה על ההתייחסות!04/11/2022 7:22elxyzad כתב:
לשניהם חומרה זהה, עם יתרון של 2 ג'יגה ראם לbpi. ניתן להפעיל WED בשניהם (פרסמתי מדריך על זה) והcpu יהיה idle כל הזמן מה שמשאיר לך הרבה משאבים לתוכנות אחרות. אני אישית מריץ את רוב הדברים על מכשיר אחר במקביל לראוטר.
היתרונות של הבורד ברורים
- חיבורי m2 minipcie שלהם אתה יכול לחבר המון דברים כמו מודם סלולר, ssd ועוד כרטיסי wifi למשל 6e
- usb
- אפשר להשתמש בפינים שבheader שם לחבר אביזרים נוספים
החסרונות גם ברורים, זה לא מוצר consumer ואתה תצטרך לעשות הכל בעצמך. לאלתר לו קייס, לחבר אנטנות, להוסיף קירור (אולי פסיבי מספיק) ועוד..
מצד שני, אם אתה אוהב להתעסק בדברים האלה זה יכול להיות יתרון...
נראה מאוד מעניין, אך אם להיות מציאותי, אני חושש שלא יהיה לי זמן (ו/או רצון) להתעסק עם זה יותר מדי כדי למצות את הפוטנציאל של המכשיר..
אם הבנתי נכון, מבין ה- NanoPi R6S וה-Banana Pi BPI-R3, הראשון הוא "מוצר מוגמר" ומתאים יותר לצרכן הממוצע, בעוד השני מיועד יותר ל-enthusiasts וככזה מאפשר יותר גמישות.
אני רואה שה-NanoPi R6S נמכר ב-139$ עם case (לפני משלוח ומסים, בהנחה ששולחים לארץ) ו-Banana Pi BPI-R3 נמכר ב-390 ש"ח ב-Aliexpress ללא case (לפני מסים). לשניהם אצטרך לקנות אנטנות.
אין לי בעיה להתעסק עם ההתקנה והגדרות בהתחלה, אך practically speaking, בהינתן שכרגע אני צריך AP בלבד, לא עדיף לקנות "מוצר מדף" כמו ה- Redmi AX6000, עם יכולות wifi מוכחות, שעולה כ-380 ש"ח (לפני מסים), אשר על פניו עומד בכל הדרישות (ואף מצויד בחומרה די חזקה) ואשר יהיה זול יותר כמעט מכל חלופה אחרת (כולל APs/Routers אחרים שעומדים בדרישות)? למשל, Netgear R7800 עולה יותר מכפול (ולא נשלח לארץ ע"י אמזון).
שוב תודה.
אם ההתלבטות היא בין nano pi ל bpi, הייתי הולך על הbpi. הם מוכרים עכשיו באנדל של קייס + 8 אנטנות ב500 כולל משלוח ולפני מע"מ.07/11/2022 0:47mumin16 כתב: תודה על ההתייחסות!
נראה מאוד מעניין, אך אם להיות מציאותי, אני חושש שלא יהיה לי זמן (ו/או רצון) להתעסק עם זה יותר מדי כדי למצות את הפוטנציאל של המכשיר..
אם הבנתי נכון, מבין ה- NanoPi R6S וה-Banana Pi BPI-R3, הראשון הוא "מוצר מוגמר" ומתאים יותר לצרכן הממוצע, בעוד השני מיועד יותר ל-enthusiasts וככזה מאפשר יותר גמישות.
אני רואה שה-NanoPi R6S נמכר ב-139$ עם case (לפני משלוח ומסים, בהנחה ששולחים לארץ) ו-Banana Pi BPI-R3 נמכר ב-390 ש"ח ב-Aliexpress ללא case (לפני מסים). לשניהם אצטרך לקנות אנטנות.
אין לי בעיה להתעסק עם ההתקנה והגדרות בהתחלה, אך practically speaking, בהינתן שכרגע אני צריך AP בלבד, לא עדיף לקנות "מוצר מדף" כמו ה- Redmi AX6000, עם יכולות wifi מוכחות, שעולה כ-380 ש"ח (לפני מסים), אשר על פניו עומד בכל הדרישות (ואף מצויד בחומרה די חזקה) ואשר יהיה זול יותר כמעט מכל חלופה אחרת (כולל APs/Routers אחרים שעומדים בדרישות)? למשל, Netgear R7800 עולה יותר מכפול (ולא נשלח לארץ ע"י אמזון).
שוב תודה....
ה ax6000 אופציה מצויינת בכל מקרה, גם בתור ראוטר ראשי הוא יהיה חזק מאוד. אמור להחזיק לך אפילו 2 חיבורי wan של ג'יגה בלי בעיה.
02/11/2022 11:19elxyzad כתב: יש תמיכה ב6E, הבורד כמו שהוא מגיע עד תדר 5.9 שזה מספיק כדי להקרא 6e והמקסימום שמותר לך להשתמש בארץ בכל מקרה.
מה שיפה שאתה יכול לחבר מודול WIFI יותר מתקדם, לשדרג את התמיכה בתדרים יותר גבוהים ולקבל מה שנקרא tri-band...
https://linuxgizmos.com/banana-pi-route ... ual-2-5gbe
Batnun
.
איך זה סותר את מה שאמרתי? 5.9 זה מספיק כדי להיחשב 6e לפי הspecs עצמם. יש כמה ראוטרים סיניים שמשווקים את עצמם 6e בגלל תמיכה בתדר הזה. בכל מקרה אסור לך להשתמש בארץ בתדר יותר גבוה מזה וגם כשכן יאפשרו את זה, תהיה בטוח שזה יהיה כמו האירופאים עד 6.4 ולא כמו האמריקאים.07/11/2022 17:09Batnun כתב: https://linuxgizmos.com/banana-pi-route ... ual-2-5gbe
image.png
Batnun
....
הsoc הראשי בפירוש תומך 6e, אם וכאשר יאשרו פה תדרים יותר גבוהים, אתה תוכל פשוט לחבר כרטיס מודרני יותר לבורד.
אתה יכול להשתמש בארץ בצורה חוקית בכל ראוטר שעונה לתקינה האירופאית.
ראוטר שתומך ב5.9 לא יעזור לך, כי רוב המוצרים לא יתחברו לרשת כזאת ברגע שיזהו שאתה בישראל.
לא הטלוויזיה שלך, לא הטלפון הסלולרי, בסבירות גבוהה גם לא המחשב הנייד.
ראוטר שתומך ב5.9 לא יעזור לך, כי רוב המוצרים לא יתחברו לרשת כזאת ברגע שיזהו שאתה בישראל.
לא הטלוויזיה שלך, לא הטלפון הסלולרי, בסבירות גבוהה גם לא המחשב הנייד.
07/11/2022 20:00OMRIJ כתב: אתה יכול להשתמש בארץ בצורה חוקית בכל ראוטר שעונה לתקינה האירופאית.
לא הטלוויזיה שלך, לא הטלפון הסלולרי, בסבירות גבוהה גם לא המחשב הנייד....
קוד: בחירת הכל
country IL: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (20)
(5150 - 5250 @ 80), (200 mW), NO-OUTDOOR, AUTO-BW
(5250 - 5350 @ 80), (200 mW), NO-OUTDOOR, DFS, AUTO-BW
# Table B List of conditions, row 63, indoor short range device without TPC (ETSI EN 301 893)
(5470 - 5725 @ 160), (500 mW), NO-OUTDOOR, DFS, AUTO-BW, wmmrule=ETSI
# Table B List of conditions, row 68, wireless device using 802.11a/n/ac protocol
(5725 - 5875 @ 80), (200 mW), AUTO-BW
האם המכשירים שנמכרים בארץ טכנית יכולים לחרוג מזה? כמובן. זה לא אומר שמותר
07/11/2022 17:29elxyzad כתב: איך זה סותר את מה שאמרתי? 5.9 זה מספיק כדי להיחשב 6e לפי הspecs עצמם. יש כמה ראוטרים סיניים שמשווקים את עצמם 6e בגלל תמיכה בתדר הזה. בכל מקרה אסור לך להשתמש בארץ בתדר יותר גבוה מזה וגם כשכן יאפשרו את זה, תהיה בטוח שזה יהיה כמו האירופאים עד 6.4 ולא כמו האמריקאים.
הsoc הראשי בפירוש תומך 6e, אם וכאשר יאשרו פה תדרים יותר גבוהים, אתה תוכל פשוט לחבר כרטיס מודרני יותר לבורד....
5.9GHz זה לא Wi-Fi 6E:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_W ... _(802.11p)
תמיכה ב-SOC לא ממש עוזרת. תמיד אפשר לחבר מתאם USB אם יש תמיכה במערכת ההפעלה, אבל כל העניין זה תמיכה מובנית בחומרה.
Batnun
.
כדאי שתסתכל שוב בקישור שאתה שלחת תחת קטגוריה 6 ghz..07/11/2022 21:18Batnun כתב: 5.9GHz זה לא Wi-Fi 6E:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_W ... _(802.11p)
תמיכה ב-SOC לא ממש עוזרת. תמיד אפשר לחבר מתאם USB אם יש תמיכה במערכת ההפעלה, אבל כל העניין זה תמיכה מובנית בחומרה.
Batnun
....
בנוסף אתה יכול להסתכל ב specs הרשמי של wifi.
Soc זה חומרה, אתה נדרש רק לחבר frontend (rf+mac) מתאים וזהו, מה שאתה מתאר זה להכניס למערכת רכיב wifi אחר, שאין צורך פה
07/11/2022 21:49elxyzad כתב: כדאי שתסתכל שוב בקישור שאתה שלחת תחת קטגוריה 6 ghz..
בנוסף אתה יכול להסתכל ב specs הרשמי של wifi.
Soc זה חומרה, אתה נדרש רק לחבר frontend (rf+mac) מתאים וזהו, מה שאתה מתאר זה להכניס למערכת רכיב wifi אחר, שאין צורך פה...
ה-Board הזה, בתצורה הנוכחית, לא תומך ב-Wi-Fi 6E. נקודה.
אבל עזוב, אם אתה ממש מתעקש שהוא תומך תזמין בכיף ותהנה באיזה תדר שאתה רוצה לדמיין
Batnun
.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
הסיפור פשוט לגמרי. תחום תדרים של 6GHZ לתמיכה ב Wi-Fi 6e הוא מתחיל ב 5955MHz ועד ל 7115MHz והמכשיר זה לא תומך בו או אפילו בחלקו.07/11/2022 17:29elxyzad כתב: איך זה סותר את מה שאמרתי? 5.9 זה מספיק כדי להיחשב 6e לפי הspecs עצמם. יש כמה ראוטרים סיניים שמשווקים את עצמם 6e בגלל תמיכה בתדר הזה. בכל מקרה אסור לך להשתמש בארץ בתדר יותר גבוה מזה וגם כשכן יאפשרו את זה, תהיה בטוח שזה יהיה כמו האירופאים עד 6.4 ולא כמו האמריקאים.
הsoc הראשי בפירוש תומך 6e, אם וכאשר יאשרו פה תדרים יותר גבוהים, אתה תוכל פשוט לחבר כרטיס מודרני יותר לבורד....
ואת זה ניסו להסביר לך כבר מספר פעמים בשירשור זה מספר אנשים ( וכנראה ללא הצלחה מרובה ).
כל הרעיון של אות E בתקן Wi-Fi 6e הוא בעיקר תמיכה בתחום תדרים של 6GHz ובגלל שמכשיר זה לא תומך בו, אז הוא גם לא תומך כלל ב Wi-Fi 6e.
וזה גם לא משנה, אם במדינה אחת חלק מסוים של תחום תדרים זה או חלקו מותר לשימוש ובאחרת לא, המכשיר זה לא יתמוך בו בשום מדינה.
יותר מזה, בישראל אין שום בעיה להשתמש בתחום תדרים של 6GHz במבנה סגור. ואני כבר יותר מחצי שנה בכל מקום משתמש בו, כולל גם בתחום הגבוה. כל הנקודות גישה שאני משתמש בהן הן תומכות בו, כולל גם זו שאני מחובר בה למחשב נייד שממנו אני כותב כרגע. זה הצילום של ממשק ניהול של הבקר שלה עם הגדרות של התדרים הרלוונטיים, שסימנתי באדום: