elxyzad כתב:
הזמנתי גם את ה bpi-r3. יצא 405 כולל מארז, 8 אנטנות, ספק כח ומשלוח.
...
מעולה, כי באמת לאחרונה הייתי בכיוון לקנות מחשב קטן לצורך התקנה של pfsense, אבל חבר אמר לי שזה הגיע ליותר מ700₪.
ואז העלת את השרשור עם מוצר הBPI.
אז אשמח לקרוא סקירה כדי לדעת מה לקנות ומה מתאים לי יותר.
boubi כתב:
מעולה, כי באמת לאחרונה הייתי בכיוון לקנות מחשב קטן לצורך התקנה של pfsense, אבל חבר אמר לי שזה הגיע ליותר מ700₪.
ואז העלת את השרשור עם מוצר הBPI.
אז אשמח לקרוא סקירה כדי לדעת מה לקנות ומה מתאים לי יותר.
...
שים לב שזה מחיר של 11.11. ירד לי קופון של 50 מהחנות ועוד 50 בערך מקופונים של aliexpress.
אני יכול להגיד לך מעכשיו למה לצפות פחות או יותר. מה הדרישות שלך?
elxyzad כתב:
שים לב שזה מחיר של 11.11. ירד לי קופון של 50 מהחנות ועוד 50 בערך מקופונים של aliexpress.
אני יכול להגיד לך מעכשיו למה לצפות פחות או יותר. מה הדרישות שלך?
...
ddns, vpn, ipv6, vlan
ובעיקר יכולת לקבל לוגים לדוגמא על מי/מה נחסם בfw.
כרגע יש לי ראוטר תומך vlan, חילקתי ל2 אבל אני מקבל המון hit ללא יכולת להבין מה גורם לזה, ואם זה תקין.
כל יכולת אחרת יכולה להיות בונוס.
boubi כתב:
ddns, vpn, ipv6, vlan
ובעיקר יכולת לקבל לוגים לדוגמא על מי/מה נחסם בfw.
כרגע יש לי ראוטר תומך vlan, חילקתי ל2 אבל אני מקבל המון hit ללא יכולת להבין מה גורם לזה, ואם זה תקין.
כל יכולת אחרת יכולה להיות בונוס.
...
כל ראוטר תומך openwrt יכול לספק לך את זה. כמובן עם מגבלות vlan רגילות שקשורות ל tagging.. תקרא על זה, יכול להיות ששם הבעיה שלך.
elxyzad כתב:
הם שלחו לי את המידות של הheat sink שהם מתכננים. אני אשתמש במה שיש לי בבית בנתיים..
אתה מתכנן לבדוק עם הגרסה הרשמית של openwrt?
...
כן. יש לי מס' רעיונות לסקירה, כך שלא יהיה משעמם.
אני יותר מודאג מכך שאין לי מתג 2.5Gbps לבדיקות מהירות חיבור עבור לוח הנאנו . אני לא יודע אם שווה לי להשקיע 240 ש"ח..
יהיה מעניין לראות ביצועים של המוצר הזה
יש לי היום ראוטר עם מעבד דומה (bcm4912)
תחת OpenVPN הוא נחנק באיזור ה270 מגה
אם משתמשים בwireguard צריך לבטל את האצת החומרה, אז מצד אחד ביצועי VPN גבוהים יותר, מצד שני אתה לא יכול לנצל את רוחב הפס.
iperf בין הראוטר לשרת, בתור קליינט אין בעיה לעמוד ב2.5GB, בתור סרבר הוא מגיע ל100% CPU ולמיטב זכרוני ב1.7GB בערך הוא נחנק.