התקן אנדרואיד קטן ל VPN SERVER
היי ,14/11/2022 17:24elxyzad כתב: יש המון אופציות. אתה יכול ללכת על האופציה הפופולרית raspberry pi, או כרטיסים דומים כמו orange pi, nanopi וכאלה.. יש ב aliexpress הכל.
רק תריץ לינוקס רגיל ולא אנדרואיד....
השאלה , מה עדיף openserver או wireguard ? האם שתיהם בחינם?
שניהם קוד פתוח וחינם (אם התכוונת ל openvpn)...
Wireguard הרבה יותר מהיר, אבל טכנית אפשר לחסום את הגישה אליו. אפשר לעקוף את זה, תבדוק באינטרנט אופציות כאלה או אם אתה לא רוצה להסתבך, אתה יכול להריץ את שניהם, להשתמש ב openvpn במידה ו wg לא עובד.
הבנתי...כלומר יש צד לקוח וצד שרת. מבחינת צד שרת , זה אפשר להתקין מRPI 4 ומהקצה להתחבר לשרת VPN דרך RPI 4 ? כי אני רוצה לאבטח את התעבורה שיהיה מאובטח ומוצפן , כי יש לי שרת קבצים שאני רוצה שיהיה דרכו תעבורה מאובטחת ומוצפנת.15/11/2022 6:35elxyzad כתב: שניהם קוד פתוח וחינם (אם התכוונת ל openvpn)
Wireguard הרבה יותר מהיר, אבל טכנית אפשר לחסום את הגישה אליו. אפשר לעקוף את זה, תבדוק באינטרנט אופציות כאלה או אם אתה לא רוצה להסתבך, אתה יכול להריץ את שניהם, להשתמש ב openvpn במידה ו wg לא עובד....
כן , לבנתיים יש לי שרת קבצים בחו"ל , בגלל מהירות וכמובן הגישה דרך FTPS , השאלה האם זה בטוח? FTP מאובטח ומוצפן ע"י SSL של DigiCert . יש עוד כלים לאבטח ? האם זה בטוח ? אולי בעתיד מתי שיהיה לי תשתית סיבים אופטים , אולי אוכל להקים בבית שרת קבצים ולהתחבר דרך VPN.15/11/2022 18:57elxyzad כתב: למה אתה צריך rpi כדי להתחבר?
יש לך שרת קבצים ואתה רוצה להתחבר אליו מרחוק?...
איזה פרוטוקול הכי מאובטח להעברת קבצים ? יש כלי שיכול להצפין נתונים ברמה גבוהה ?
מאובטח מספיק. אף אחד לא יגנוב לך את הקבצים באמצעות פריצת ssl/tls, אם מישהו ממש רוצה לגנוב לך את הקבצים הוא כבר ימצא דרך אחרת. כנ"ל לגבי vpn15/11/2022 20:56kolin כתב: כן , לבנתיים יש לי שרת קבצים בחו"ל , בגלל מהירות וכמובן הגישה דרך FTPS , השאלה האם זה בטוח? FTP מאובטח ומוצפן ע"י SSL של DigiCert . יש עוד כלים לאבטח ? האם זה בטוח ? אולי בעתיד מתי שיהיה לי תשתית סיבים אופטים , אולי אוכל להקים בבית שרת קבצים ולהתחבר דרך VPN.
איזה פרוטוקול הכי מאובטח להעברת קבצים ? יש כלי שיכול להצפין נתונים ברמה גבוהה ?...
מצטרף לכל ההמלצות, תעשה את זה עם לינוקס. אתה יכול בדוקר להרים openVpn בכמה דקות.
אני אישית יש לי miniPC כזה בסיסי ביותר במשרד שמריץ לינוקס וopenVPN בדוקר, קלי קלות ועובד מעולה.
לדעתי כן יש עדיפות להתחברות עם סגנון מפתח ולא עם סיסמה בלבד (FTP) וכד כי לא דומה ניסיונות פריצה בכוח גס לסיסמה לבין מפתח (כמו עם openVpn) שזה כמעט בלתי אפשרי בזמן הגיוני, מה גם שלדעתי vpn זה יותר נוח, בין אם להעביר גלישה מלאה למיקום המרוחק או בשימוש עם ניתוב סטטי של כתובות מסויימות (מה שאני עושה) דרך הVPN חדישה לרשת הפנימית המרוחקת.
בנוגע לטענה של "מוצפן ע"י SSL של DigiCert" אז לא ממש משנה מי מצפין את התקשורת - כל עוד היא מוצפנת. אתה יכול ליצור אישור אבטחה עצמאי ותקבל בעיקרון הצפנה גבוהה יותר (כי כל המפתחות רק אצלך), אבל לדעתי זה לא השיקול. גם העברת קבצים עם SSH(FTPS) היא מוצפנת, אבל אני לא חושב שהצורך להעברת קבצים דורש VPN, תלוי מה הצורה המדוייק בהעברת הקבצים.
אני אישית יש לי miniPC כזה בסיסי ביותר במשרד שמריץ לינוקס וopenVPN בדוקר, קלי קלות ועובד מעולה.
לדעתי כן יש עדיפות להתחברות עם סגנון מפתח ולא עם סיסמה בלבד (FTP) וכד כי לא דומה ניסיונות פריצה בכוח גס לסיסמה לבין מפתח (כמו עם openVpn) שזה כמעט בלתי אפשרי בזמן הגיוני, מה גם שלדעתי vpn זה יותר נוח, בין אם להעביר גלישה מלאה למיקום המרוחק או בשימוש עם ניתוב סטטי של כתובות מסויימות (מה שאני עושה) דרך הVPN חדישה לרשת הפנימית המרוחקת.
בנוגע לטענה של "מוצפן ע"י SSL של DigiCert" אז לא ממש משנה מי מצפין את התקשורת - כל עוד היא מוצפנת. אתה יכול ליצור אישור אבטחה עצמאי ותקבל בעיקרון הצפנה גבוהה יותר (כי כל המפתחות רק אצלך), אבל לדעתי זה לא השיקול. גם העברת קבצים עם SSH(FTPS) היא מוצפנת, אבל אני לא חושב שהצורך להעברת קבצים דורש VPN, תלוי מה הצורה המדוייק בהעברת הקבצים.