האם פרטנר מפסיקים עם הסלוגן של ״סיב פרטי״?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1511
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

400 דירות? :)

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 447
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

09/12/2022 20:24  
dor4x כתב:
זאת לא תשובה של ניסוי מדעי אלה רק מנסיון שלי מול חברים שלי שמוחברים ב GPON לחברות השונות.

אצלי ב P2P המהירות קבועה מסביב לשעון כבר 5 שנים ואין שעות עם ירידה של מעל 5% בבדיקות מהירות. כל חברי המחוברים ל GPON בעיר שלי ובערים אחרות, מתלוננים על ירידה של עד 50% במהירות בשעות הערב. הם מחוברים על תשתית בזק/סלקום.

לפרוס תשית GPON יותר זול ואולי פרטנר מחברים על בסיס GPON בשוק סיטונאי. אולי יש להם פריסה משולבת.

עדיין הרבה יותר קל לחבר ציוד פרטי לסיב P2P.

לגבי שעת חרום. אם אין חשמל אז רוב המכשירים בבית גם לא עובדים.. נכון יש UPS שבדרך כלל הראוטר לא מחובר אליו ויחד עם מחשב ומסכים יכול להחזיק באזור 20 דקות.
...
לרוב ראיתי את זה אצל אנשים שנמצאים בתשתית של פרטנר.
בן אדם משלם על 1 גיגה ומקבל 600. אחרי שיחה עם המוקד ,זה חוזר ל 850-900. אחרי תקופה זה יורד עוד הפעם ל600. גם עם חבילה של 600 זה יורד ל400.
יש כאלה שעם 1 גיגה ומקבלים 300 בשעות העומס.
לפרטנר אין תשובה ללמה זה קורה ואין להם פתרון.

gabif פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 643
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

לי יש גם סיב של פרטנר p2p וגם סיב של בזק - המהירות די זהה במהלך כל היום (אתרי בדיקות למיניהם) - כן יש הבדל בפינגים והורדות בעיקר בבזק בשעות העומס (מצב רע יותר)

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1338
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שרשור שלא נקרא #19 

09/12/2022 21:37  
OMRIJ כתב:
400 דירות? :)
...
כן, בתל אביב ישנם כמה כאלו, אמנם מעט

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 834
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

09/12/2022 20:06  
gabif כתב:
אין ספק שמצב חירום לאומי - המצב יהיה על הפנים (ולא רק בתחום שרידות התקשורת) - אבל מה שכן עוזר לי למשל כיום, בעת הפסקת חשמל כללית - אני יכול להישאר מחובר לעבודה (בבית יש ups על ציוד התקשורת)
כן שמתי לב לאחרונה שבזק הספקית החדשה עם בזק סיבים הפכה להיות מאד כבדה ועמוסה , פרטנר עם p2p עובד אחלה - חוץ מבאמת הקטע של הפסקת החשמל וחוסר היכולת שלהם לשדרג מעל מהירות 1 גיגה (לא כלכלי להם לשדרג סוויצים)
...
טוב. אבל עדיין יש הבדל בין הפסקות חשמל יחסית קצרות, לבין מצב מלחמה.
לגבי פרטנר. זה כבר לא עניין של חוסר יכולת. הם פשוט השקיעו מיליוני ש"ח במתגים מסוג 1 דידה מבלי לתכנן הלאה לעתיד הלא רחוק.
בשנה הקרובה, לא תהיה להם ברירה אלא לשדרג כמה שיותר מתגים או להציע מהירויות סימטריות. נעזוב את עניין המחיר. אבלכאשר בזק אנלימיטד/סלקום יציעו מהירויות מעל 2.5 גיגה, במי לדעתך הלקוחות יבחרו?

gabif פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #21 

10/12/2022 18:53  
tzah כתב:
טוב. אבל עדיין יש הבדל בין הפסקות חשמל יחסית קצרות, לבין מצב מלחמה.
לגבי פרטנר. זה כבר לא עניין של חוסר יכולת. הם פשוט השקיעו מיליוני ש"ח במתגים מסוג 1 דידה מבלי לתכנן הלאה לעתיד הלא רחוק.
בשנה הקרובה, לא תהיה להם ברירה אלא לשדרג כמה שיותר מתגים או להציע מהירויות סימטריות. נעזוב את עניין המחיר. אבלכאשר בזק אנלימיטד/סלקום יציעו מהירויות מעל 2.5 גיגה, במי לדעתך הלקוחות יבחרו?
...
אכן יש בעיה
סביר להניח שפרטנר יציעו (בעלות נוספת ) להחליץ מתגים ל 10 גיגה (הם כבר עושים את זה בקצב מאד איטי) , הם יציעו חבילות סימטריות (אם כי בבבניין שיש נניח יותר מ 2 לקוחות עם חבילה של 1גיגה סימטרי - לא יודע איך זה יקרה) ויכול להיות שהם ילכו על הקטע של הכבל התת ימי (הרי בזק בינלאומי כבר הולכת לעולמה) - לפרטנר יש כרגע תוצאות טובות יותר מבזק בקישוריות לאירופה (יש להם הסכם עם טמרס , וגם הספקית בזק עמוסה מאד לאחרונה )

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #22 

09/12/2022 20:24  
dor4x כתב:
זאת לא תשובה של ניסוי מדעי אלה רק מנסיון שלי מול חברים שלי שמוחברים ב GPON לחברות השונות.

אצלי ב P2P המהירות קבועה מסביב לשעון כבר 5 שנים ואין שעות עם ירידה של מעל 5% בבדיקות מהירות. כל חברי המחוברים ל GPON בעיר שלי ובערים אחרות, מתלוננים על ירידה של עד 50% במהירות בשעות הערב. הם מחוברים על תשתית בזק/סלקום.

לפרוס תשית GPON יותר זול ואולי פרטנר מחברים על בסיס GPON בשוק סיטונאי. אולי יש להם פריסה משולבת.

עדיין הרבה יותר קל לחבר ציוד פרטי לסיב P2P.

לגבי שעת חרום. אם אין חשמל אז רוב המכשירים בבית גם לא עובדים.. נכון יש UPS שבדרך כלל הראוטר לא מחובר אליו ויחד עם מחשב ומסכים יכול להחזיק באזור 20 דקות.
...
"מתלוננים על ירידה של עד 50% במהירות בשעות הערב"
מוזר ביותר. לא אמור לקרות. כנראה תקלה טכנית כללית.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שרשור שלא נקרא #23 

11/12/2022 10:04  
gabif כתב:
אכן יש בעיה
סביר להניח שפרטנר יציעו (בעלות נוספת ) להחליץ מתגים ל 10 גיגה (הם כבר עושים את זה בקצב מאד איטי) , הם יציעו חבילות סימטריות (אם כי בבבניין שיש נניח יותר מ 2 לקוחות עם חבילה של 1גיגה סימטרי - לא יודע איך זה יקרה) ויכול להיות שהם ילכו על הקטע של הכבל התת ימי (הרי בזק בינלאומי כבר הולכת לעולמה) - לפרטנר יש כרגע תוצאות טובות יותר מבזק בקישוריות לאירופה (יש להם הסכם עם טמרס , וגם הספקית בזק עמוסה מאד לאחרונה )
...
הכבל התת מימי בכל מקרה ישאר ,גם אחרי פירוק בזק בינלאומי.
לפני 3 שבועות אחותי התחברה לבזק. בזהדמנות אבדוק את איכות החיבור. זולים הם לא. לפחות ההתקנה הייתה ללא עלות.

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
שם מלא: דור
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #24 

11/12/2022 15:12  
tzah כתב:
"מתלוננים על ירידה של עד 50% במהירות בשעות הערב"
מוזר ביותר. לא אמור לקרות. כנראה תקלה טכנית כללית.
...
אצל חברים מתל אביב (תשתית בזק עם סלקום) היה טכנאי יותר מפעם אחת. אמר שהכל תקין.
במקום אחר (גם בתל אביב, גם תשתית בזק), מהשרות לקוחות אמרו להם שמהירות של 300 בחבילה של 600 זה תקין מבחינתם.

אולי תקלות מקומיות. ואולי עומס. לא ידוע.

gabif פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #25 

11/12/2022 15:16  
tzah כתב:
הכבל התת מימי בכל מקרה ישאר ,גם אחרי פירוק בזק בינלאומי.
לפני 3 שבועות אחותי התחברה לבזק. בזהדמנות אבדוק את איכות החיבור. זולים הם לא. לפחות ההתקנה הייתה ללא עלות.
...
אני מחובר כרגע ב 2 סיבים - של פרטנר p2p ובזק עם ספקית בזק gpon שתי החבילות 1000/250 - בבזק עם איפי קבוע ובפרטנר עם גיימר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”