Banana Pi BPI-R3
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
Re: Banana Pi BPI-R3 - אופציה מעניינת
אם אתה מגיע עכשיו ל 45 מעלות בקיץ תגיע ל 55 או 65 מעלות (תלוי איפה אתה גר).15/12/2022 14:17elxyzad כתב:
שמתי משחה כמו שצריך והטמפרטורה לא עוברת את ה46.
הצ'יפ של ה switch מתחמם מאוד וכמובן ה soc הראשי, כל השאר בתכלס לא צריכים, אבל כדאי לשים בכל זאת.
אני מצטער שקניתי את הקייס הדפוק הזה.. הייתי מדפיס משהו לבד...
לא מאוד קר, אתה יודע מה הטווח התקין של הלוח (יודע שב raspberry pi זה עד 70 מעלות ואז עושה לעצמו throttling).
אבל עדין מקנא בך, נראה מכשיר מעולה, ספר אם אין בעיות לאחר כמה חודשים (לא שאני צופה שיהיו, openwrt יציב מאוד והחומרה אמורה להחזיק שנים, אבל לא מכיר מספיק את banana pi)
מקסימום אני אכניס מאוורר 5v קטן, יש פינים מוכנים ל pwm.
בכל מקרה 65 זה תקין לגמרי
בכל מקרה 65 זה תקין לגמרי
אפרופו חיבור pwm. זה קצת טריקי, בדקתי את הנושא ואפרסם מדריך.16/12/2022 5:34elxyzad כתב: מקסימום אני אכניס מאוורר 5v קטן, יש פינים מוכנים ל pwm.
בכל מקרה 65 זה תקין לגמרי...
אני ממתין לחוטים עם קונקטורים מתאימים.
למה טריקי, בגלל הקונקטור?16/12/2022 11:20tzah כתב: אפרופו חיבור pwm. זה קצת טריקי, בדקתי את הנושא ואפרסם מדריך.
אני ממתין לחוטים עם קונקטורים מתאימים....
שמתי לב שלפי הסכמה החשמלית אפשר להמיר את המתח ל12v אם אתה מנתק את נגד r317 ומלחים את r318. מעניין למה הם לא מציינים את זה..
1) גם בגלל הקונקטור וגם בגלל המאוורר. בעיה למצוא מאוורר 5V מתאים.16/12/2022 15:28elxyzad כתב: למה טריקי, בגלל הקונקטור?
שמתי לב שלפי הסכמה החשמלית אפשר להמיר את המתח ל12v אם אתה מנתק את נגד r317 ומלחים את r318. מעניין למה הם לא מציינים את זה.....
2) אגב, לפי אחת התמונות של החברה, הם דווקא חיברו את המאוורר לקונקטור עם 2 פינים.
3) ראיתי את הסכמה החשמלית המדוברת.
אני הצלחתי למצוא מתח רציף של 12v רק מהקונקטור רק מהקונקטור VH3.96. האם הצלחת למצוא מקור מתח 12V עם PMW?
תלחים, אם אתה יכול לעשות את זה ולקחת על עצמך הסיכון מחושב. הם לא אמורים לתת למשתמשים טיפים שעלולים
לגרום ללוח נזק. תסכים איתי, שהם לא זקוקים לכאבי ראש מיותרים.

Vcc-fan הולך ל2 הקונקטורים, הנגדים שם בעצם קובעים את המתח הזה, אם תחבר את שניהם במקביל המעגל ישרף כמובן. לפי הסכמה מה שמחובר כרגע זה ה5v
האות של הpwm נוצר מה3.3v שמנודנד ע"י הgpio שמוגדר בתור pwm.
זאת המטרה של הקו הנוסף ל pwm, שתוכל לספק למאוורר מתח גבוה יחסית לאות דיגיטלי רגיל ואות pwm במתח רגיל (3.3)
כל עוד לא תחבר את 2 הנגדים במקביל אין פה סיכון. הייתי עושה את זה אם הייתה לי סיבה או מאוורר
כבר "חפרתי" על הסכמה המדוברת וגם מדדתי מתחים בקונקטורים עם אבומטר דיגיטלי.16/12/2022 20:47elxyzad כתב:
Vcc-fan הולך ל2 הקונקטורים, הנגדים שם בעצם קובעים את המתח הזה, אם תחבר את שניהם במקביל המעגל ישרף כמובן. לפי הסכמה מה שמחובר כרגע זה ה5v
האות של הpwm נוצר מה3.3v שמנודנד ע"י הgpio שמוגדר בתור pwm.
זאת המטרה של הקו הנוסף ל pwm, שתוכל לספק למאוורר מתח גבוה יחסית לאות דיגיטלי רגיל ואות pwm במתח רגיל (3.3)
כל עוד לא תחבר את 2 הנגדים במקביל אין פה סיכון. הייתי עושה את זה אם הייתה לי סיבה או מאוורר...
מה אתה אומר, אם לדוגמא אחבר מאוורר 12V לקונקטור עם אספקת מתח של 5V , האם המאוורר בכלל יעבוד ?
אני תמיד יכול להשתמש בקונקטור עם מתח רציף של 12V ללא pwm. זה לא הכי אידיאלי, אבל זה יעבוד.
יכול להיות שיסתובב לאט.. אתה יכול לנסות.
אתה מדבר על הקונקטור שנמצא ליד הכניסת מתח? זה input, אל תחבר שם כלום.
זה כדי לספק את הבורד מספק כח (בעיקר לבדיקות)
זה כדי לספק את הבורד מספק כח (בעיקר לבדיקות)
הבנתי. לפי האבומטר דיגיטלי, יש שם מתח של 12V.16/12/2022 21:25elxyzad כתב: יכול להיות שיסתובב לאט.. אתה יכול לנסות.
זה כדי לספק את הבורד מספק כח (בעיקר לבדיקות)...
בקיצור .. נסתפק באספקת מתח של 5V
אתה יכול להעיף את כל הגופי קירור ולשים גוף קרור אחד עם צלעות נמוכות. עליו תרכיב מאוורר 5V עם 4 ברגים.
זה נראה לי הפתרון הכי אידיאלי ונכון.
אני אנסה לחבר מאוורר 12V לקונקטור עם 3 פינים ונראה אם הוא יסתובב.
כי אתה מודד את המתח של הכניסה.16/12/2022 21:47tzah כתב: הבנתי. לפי האבומטר דיגיטלי, יש שם מתח של 12V.
בקיצור .. נסתפק באספקת מתח של 5V
אתה יכול להעיף את כל הגופי קירור ולשים גוף קרור אחד עם צלעות נמוכות. עליו תרכיב מאוורר 5V עם 4 ברגים.
זה נראה לי הפתרון הכי אידיאלי ונכון.
אני אנסה לחבר מאוורר 12V לקונקטור עם 3 פינים ונראה אם הוא יסתובב....
תראה מה מצאתי...
₪ 37.76 | POWERLOGIC PLD5010S12L 83x54x12mm 43mmHolePitch Cooling fan for Thortex 9400GT GT210 GT520 Graphics card with Heatsinks 12V 0.1A
https://a.aliexpress.com/_EwWvbT1
אלה המידות שאז אמרתי לך, לא?
לא בדיוק, אבל זה מאוד מאוד קרוב. יש הבדל של מס מ"מ בודדים ברוחב ובאורך גוף הקירור, אבל זה זניח.16/12/2022 21:59elxyzad כתב: כי אתה מודד את המתח של הכניסה.
תראה מה מצאתי...
₪ 37.76 | POWERLOGIC PLD5010S12L 83x54x12mm 43mmHolePitch Cooling fan for Thortex 9400GT GT210 GT520 Graphics card with Heatsinks 12V 0.1A
https://a.aliexpress.com/_EwWvbT1
אלה המידות שאז אמרתי לך, לא?...
זה המאוורר שקניתי והרכבתי. הבעיה היחידה היא שהמאוורר הוא 12. אני אנסה לחבר אותו לקונקטור עם 3 פינים 5V (עם ה- PMW). לדעתי
הוא כן יסתובב.
זה לא בעיה, תקח 12 וולט מcn34.. תעביר חוט ויש לך pwm ואדמה בקונקטור של הfan
האמת אני גם חשבתי על הרעיון הזה.16/12/2022 22:40elxyzad כתב: זה לא בעיה, תקח 12 וולט מcn34.. תעביר חוט ויש לך pwm ואדמה בקונקטור של הfan...
האם כוונתך היא, לחבר את המאוורר ל- 12V בקונקטור העליון (עם 4 פינים) ואת החוט הנוסף שיוצא מהמאוורר לחבר לפין ה- PMW בקונקטור עם 3 פינים. האם הבנתי נכון?
בידיוק. אולי אפשר גם להוציא pwm מאחד הפינים ב header שנמצא ליד, אבל תנסה קודם עם מה שיש.16/12/2022 22:59tzah כתב: האמת אני גם חשבתי על הרעיון הזה.
האם כוונתך היא, לחבר את המאוורר ל- 12V בקונקטור העליון (עם 4 פינים) ואת החוט הנוסף שיוצא מהמאוורר לחבר לפין ה- PMW בקונקטור עם 3 פינים. האם הבנתי נכון?...
רק אל תשכח אדמה.
יכול להיות שזה יהיה בסדר להתחבר לחיבור 12v הזה שרצית בהתחלה, אני צריך לעשות חישוב ואין לי כח